|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
Crkva je skroz na mjestu, takodjer stilski ukusno izvedeno, nije kic.
![]()
|
|
|
#62 |
|
;)
Likes (Received): 1130
|
Da, kad gledaš čisto formu lijepa je, ali je skandalozno kako se do nje došlo. Mislim da arhitektura mora odražavati duh vremena i da se u moderno doba trebaju graditi moderne građevine, a ne kopirati stvari iz prošlosti. U svakom aspektu ljudskog stvaralaštva je potrebna progresija, traganje za novim, pomicanje granica. To kopiranje iz daleke prošlosti je čisti debilizam.
Zato je ujedno i ružna! Ružna ljepotica.
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Registered User
|
Sad samo sve kuće u Udbini oličiti u bijelo i imamo svoj Santorini!
|
|
|
#64 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Zašto bi bio skandalozan način na koji se došlo do ovog projekta?Pa i drugi narodi traže inspiraciju u svojoj graditeljskoj baštini ali mi ne.Mi to smatramo skandaloznim.Nije mi jasno zašto...
Nego ovaj sve arhitekture su se oslanjale na neki prethodni stil.Svi arhitekti su tražili nadahnuće u prošlosti za nešto novo.Veliki broj dijela je nastao na taj način,TJ spajanjem starog i novog.... |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
;)
Likes (Received): 1130
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
BANNED
|
Pročitao sam iako nema previše za pročitati.U Hrvatskoj još uvijek traje jednoumlje u svim područjima,nema pametnih mladih osoba koje su u stanju braniti svoje stavove pod svaku cijenu već im se u početku stavovi sruše i omalovaže te opišu kao krivi ,nazadni itd.Svi postaju kao jedan govoreći isto.Hrvatska u arhitekturi ima ili primjenjuje samo mainstream za ostalo nema mjesta ni pod razno.To nije dobro.Nema nekakve arhitektonske subkulturne scene koja bi hm stvarala nešto kontra mainstreamu i razbijala tu neku jednoličnost.A što je najgore nema niti naznaka stvaranja jedne.
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
patolog
Likes (Received): 64
|
Quote:
slazem se s *****om . arhitektonski je crkva kako je izgradjena nekoliko puta ljepsa od one rampe za rakete. razumjem ako se tako nesto u zagrebu gradi, to je grad koj ima svoj identitet i kojemu takva moderna arhitektur uopce ne smeta. ali stvarno neznam ako je modernoj arhitekturi mjesto u selu. mislim, publika koja to gleda i upotrebljava je selo i inace je ljepse da se gradi po tradiciji nego da se nesto gradi sta u nekoliko godinama nije vise moderno. mora se bezvremensko graditi i ova crkva je definitivno bezvremenska s tehnoloskim standardima nasog vremena. samo mi je zao da nisu on mini zvonik iznad ulaza izgradili i steta da su ulaz s ovim stajackim svjetlima natrpali, nekak pretjerano to izgleda. al sve u svemu ljepa crkvica. |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
BANNED
|
Ova gore na slici je stražnja fasada koja je ok meni osobno je prednja fasada jako upitna, jer je natrpana svim i svačim.
Recimo bilo bi fora kada bi ove "kule" sa strane izrasle u okrugle zvonike i time eliminirali preslicu s ulaznog pročelja. I osvjetljenje se može izvesti dugačije. |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
patolog
|
Quote:
![]() rasvjetleni prozori i reflektorska svjetla bila bi nesto sto bi super pasalo. ![]() mozda su i na njih mislili. postoji li neka nocna fotka??
|
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
BANNED
|
Quote:
a unutrašnost će vjerojatno imati dosta drva...vidjeti ćemo... |
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
rekreativac
|
CRKVA HRVATSKIH MUČENIKA
Postavlja se oplata za krov ![]() Radovi na crkvi teku po planu UDBINA – Na Crkvi hrvatskih mučenika koja se gradi na Udbini radnici Konstruktor-inženjeringa i njihovih podizvođača ovih dana započeto je postavljanje oplate za krov. Dinamika radova se poštuje, kaže vlč Nikola Turkalj, koji sa suradnicima iz Gospićko-senjske biskupije jedanput tjedno održava sastanak s predstavnicima izvođača te dogovaraju daljnje korake. Sada se vidi da smo dobro postupili kada smo odustali od skupog projekta i prebacili sa na ovaj za nas prihvatljiviji. Turkalj najavljuje da će svi građevinski radovi biti dovršeni do proljeća iduće godine, nakon čega slijedi uređenje same zgrade i njene unutrašnjosti, te prostora oko crkve. S napredovanjem radova raste i zanimanje za ovaj projekt. Ovih dana u tijeku su posjeti mnogobrojnih učeničkih izletničkih skupina jer su mnoge škole u svoje planove posjeta Lici uvrstile i posjet Udbini i gradilištu Crkve hrvatskih mučenika, te drugim udbinskim zanimljivostima. Za sada je najveći problem što te posjete ne prate drugi koji bi to trebali, prvenstveno lokalni poduzetnici ili lokalna samouprava. M. D., Novi List
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Prvo sto je zlo u namjeri izgradnje ove crkve je to što se ona odjedanput gradi u mjestu gdje je do 91. godine 80% stanovništva bilo pravoslavno (danas 44%) - znači njima na prkos.
Drugo je to sto se radi o retardiranom kiču. Treće je što će jednom u budućnosti opet trebati potrošiti novce za njeno rušenje ili zamjenu...
Last edited by peter871; June 7th, 2009 at 01:29 AM. |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
patolog
|
Quote:
![]() tebi se cini da se hrvati napuhavaju. imalo je i druge suvremne modele za crkvu ali ipak je ovaj prijedlog pobjedio. pa pravo kazes, ima jos samo 44% srba tamo, zasto nebi ostali plus minus 66% hrvati imali pravo na svoju crkvu? ako nebi potrebe za crkvu bilo bi se novac stavio u vrtice ili bilo sta. |
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
rekreativac
|
Quote:
|
|
|
|
|
#75 | |
|
the IRS at the door
|
Quote:
|
|
|
|
#76 | |
|
Registered User
|
Quote:
to je i je moje pitanje - zašto mora biti retardacija? pobjedio je suvremeni model - ali je nezakonito odbačen. mogu imati svoju crkvu, ali ova je trostruko veća od njihovih potreba, plus što se radi o katoličkom nacionalnom svetištu u pravoslavnom mjestu..odjednom nakon 516. godina. to me podsjeća na onu pravoslavnu crkvu koja je odjednom nikla pokraj ceste u Karinu. crkva je odvojena od države - kako bi oni mogli graditi vrtić? Osim ako to nije crkveni - katolički vrtić (a to bi bio nepravedni monopol za jedno malo mjesto). Za izgradnju zgrada društvenog standarda ipak se brine država. |
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
rekreativac
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Registered User
|
Quote:
udbina je većinski pravoslavna - bila. |
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
the IRS at the door
|
Quote:
Nego, deder de reci de sto si mislio pod rusenjem ili zamjenom crkve, aaa?
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|