|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 |
|
.
Likes (Received): 0
|
aha
Nemam takvih slika![]() To ti je najbolje doc pa uzivo pogledati, i upoznat koju ![]()
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 2836
|
Ma. Držin se ja svojih FESBača.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
.
|
Ae, drž se i nepuštaj!
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 281
|
USKORO DESET PUTA MANJI RAČUNI ZA VODU U SVEUČILIŠNOM CAMPUSU
Milijun kuna vrijedna izmjena vodovodnih cijevi u campusu ![]() Djelatnici Vodovoda sredinom prosinca počeli su izmjenu dotrajalih vodovodnih cijevi na području sveučilišnog campusa, a nakon čega bi se tamošnji enormni iznosi računa za vodu trebali smanjiti čak deset puta! - Vojska koja je niz godina koristila taj prostor nije činila gotovo ništa na obnovi instalacija pa tako ni vodovodnih. Samo su ih nadograđivali, stare nisu popravljali, curilo je na sve strane... Stoga nije niti čudno da im je uoči izlaska iz vojarne Drava godišnji račun za vodu iznosio astronomskih četiri milijuna kuna! U posljednjih smo deset godina uspjeli smanjiti račune na približno milijun kuna godišnje, ali i to je previše - kaže prof. Rudolf Emert, prorektor za razvoj osječkog Sveučilišta. Ljubomir Novoselić, direktor Vodovoda Osijek, ističe kako su u prošlih nekoliko godina imali bezbroj intervencija na vodoopskrbnoj mreži u campusu. - Stoga se Rektorat odlučio na najrazumnije i najjeftinije rješenje – kompletnu obnovu instalacija. Naime, postojeća mreža, podijeljena u dva vodomjera, toliko je dotrajala, da je više nema smisla "krpati" i obnavljati. Napravljen je detaljan idejni projekt, prema kojemu radimo - pojašnjava Novoselić. Posrijedi je priličan zahvat, ali on je, kažu u Rektoratu, bio predviđen pri podizanju kredita, odnosno traženja sredstva od Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu druge faze uređenja campusa. Radovi koje izvodi PJ Montaža u sklopu Vodovoda "teški" su 882.400 kuna (s PDV-om), čemu treba dodati i 49 tisuća za projektnu dokumentaciju te daljnjih 20.740 kuna za stručni nadzor. - Dakle, ukupno je to gotovo milijun kuna, no investicija će se isplatiti vrlo brzo, već za godinu dana. Prema našim procjenama, kada završimo radove, a rok je 30. ožujka 2009. godine, računi za vodu u campusu deseterostruko će se smanjiti - procjenjuje Novoselić. Emert naglašava i kako su nedavno završene dvije investicije, kojima će se također značajno uštedjeti na održavanju "hladnog pogona" objekata u campusu, a ukupno su vrijedne čak osam milijuna kuna. Naime, iz istoga kredita Sveučilište je uložilo 7,4 milijuna s PDV-om (radove obavilo HEP Toplinarstvo) za izmjenu dotrajalog vrelovodonog postrojenja te oko 600.000 s PDV-om za obnovu toplinskih podstanica, u izvedbi tvrtke Mavrin. "Sve navedeno bilo je u iznimno lošem stanju, pa smo to morali napraviti", objašnjava prorektor. http://www.glas-slavonije.hr/vijest....VIJESTI=102342 Slika kampusa i u pozadini Eurodom
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
|
24.1.2009. Poljoprivredni fakultet
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja volim dizalice, pa ih na mojim slikama ima ko u priči... Nemojte zamjerit, al evo ih još malo ![]()
Last edited by keko; January 24th, 2009 at 04:15 PM. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Registered User
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
Bravo Keko
![]() Evo i moj mali doprinos...
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
.
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
.
|
Vidio sam u prospektu neku dizalicu. Je da je plasticna al onaj kran joj je jedno 1m
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Disenfranchised
Likes (Received): 1
|
odlično napreduje!
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
|
2.2.2009
Medicina dobiva zgradu u sveučilišnom campusu Krajem idućeg mjeseca započet će oko četiri milijuna kuna vrijedna adaptacija zapuštene zgrade u Ulici cara Hadrijana, smještene na prostoru sveučilišnog campusa, koju će Sveučilište urediti i opremiti za potrebe Medicinskog fakulteta. Na nedavnom javnom natječaju za izvođača radova, između devet pristiglih ponuda, kao najpovoljnija (druga najjeftinija bila je oko 500.000 kuna "teža") izabrana je ona tvrtke Dom iz Darde, u visini od 3,86 milijuna kuna bez PDV-a. Na posljednjoj sjednici članovi Senata dali su suglasnost rektorici Gordani Kralik da potpiše ugovor s izabranim izvođačem. - Bit će to nastavak druge faze uređenja sveučilišnog campusa, za koju je Sveučilište, preko Ministarstva znanosti i obrazovanja, podignulo kredit od 414 milijuna kuna. Radovi počinju najkasnije krajem veljače - kaže Rudolf Emert, prorektor Sveučilišta za obnovu i razvoj. Iako se Medicina prije 11 godina uselila u tada potpuno novi objekt u sklopu Kliničke bolnice Osijek, čije prostorije i resurse koriste i za praksu, Emert ističe da im se uprava toga fakulteta obratila jer im je potrebno još prostora. Rješenje je pronađeno prekoputa bolnice i fakulteta, u bivšoj vojarni Drava. “Taj objekt, kao i cijeli prostor campusa, pod konzervatorskom je zaštitom, pa smo od stručnjaka već dobili uvjete adaptacije. Objekt ćemo urediti u cjelini, što uključuje i "pretresanje" krova te obnovu pročelja, stolarije i interijera, uz opremanje. Očekujemo da će on do 1. listopada i početka nove akademske godine biti spreman za useljenje, a tamo će se nalaziti dio kabineta za profesore i praktikuma za studente”, ističe prorektor. Glas Slavonije |
|
|
|
|
|
#53 |
|
BANNED
|
bit ce taj kampus prva liga, jos kad se uz zgrade fakulteta napravi dvorana, knjižnica, sredi okoliš biti će ludnica
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Bravo za medicinu
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Lega
Likes (Received): 26
|
Ma to je odlična lokacija za kampus... Svi faksovi koji trebaju tamo će nać svoje mjesto...
|
|
|
#56 |
|
Disenfranchised
|
koliko će studenata tamo ić kad se svi radovi zgotove? ili koliko očekivaju?
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Disenfranchised
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
Nemam pojma...
Tamo će biti Poljoprivredni i veterinarski fakultet, građevinski fakultet, dio medicinskog fakulteta, sveučilišna knjižnica, studentski dom, valjda i zgrada rektorata (?) Mnogi fakulteti će ostati izvan campusa |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
pa cuj ja sam cuo od jednog profesora da su svi fakulteti osim ekonomskog donekle podstanari i da je u planu gradnja svih fakulteta osim tog.pa eto racunaj 19500 minus ekonomski fax (stvarno neznam koliko tamo studenata)...ne znam sad koliko ta prica drzi vodu...mozda netko od lokalnih forumasa zna tocniju informaciju
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
Last edited by brvnara; February 9th, 2009 at 10:05 PM. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
prema dzs-u na ekonomskom fakultetu u osijeku zajedno s apsolventima ima 4 755 studenata
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| campus, ludi guzi studentice, ludi kupio diplomu, ludi pošto diploma?, ludi se školuje, osječko sveučilište, profesorice vole ludog, studentice ne vole ludog, sveučilišni kampus |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|