|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#5061 | |
|
In the brig
Likes (Received): 325
|
Quote:
Last edited by Le Clerk; March 9th, 2010 at 01:28 PM. |
|
|
|
|
|
#5062 | |
|
Registered User
Likes (Received): 42
|
http://www.stireazilei.md/c-0-3027
Quote:
|
|
|
#5063 |
|
In the brig
|
Exista undeva un proiect de modificare?
|
|
|
|
|
#5064 |
|
Registered User
|
Cred ca va aparea in curand.
Ministrul Justitiei Alexandru Tanase a zis la JurnalTV ca probabil cea mai importanta modificare va fi ca presedintele tarii sa fie votat de popor, iar subiecte sensibile ca denumirea limbii sau statutul de neutralitate sa fie amanata pentru alta data.
|
|
#5065 |
|
In the brig
|
OK. Mersi. Banuiesc ca daca se modifica Constitutia in sensul alegerii presedintelui in mod direct de cetateni, aceasta se va aplica din mandatul urmator, adica mandatului din 2013 incolo, nu si la alegerea presedintelui in locul celui interimar din acest moment - Ghimpu?
|
|
|
|
|
#5066 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Ar fi o prostie să schimbe natura republicii. Nu e nevoie ca președintele să fie votat de populație. Se poate ieși din impas mult mai simplu prin alegerea în Parlament cu doar 50%+.
Mig-21 LanceR Tribute Basarab Flyover (completed and awesome) Lia Manoliu Arena (55,000 seats - completed) Cathedral of Redemption o.O (120m - U/C) Du'Myth: În numele canalului, al receiverului și a sfintei parabolice, DIGI! In the name of the channel, the receiver, and the holy parabolic, DIGI! SSC Romania poems (1, 2) and carol 1, 2 |
|
|
|
|
#5067 |
|
In the brig
|
Eu sustin republica semiprezidentiala pe motivul ca creeaza o institutie puternica capabila sa contrabalanseze parlamentul, iar orice balans la o putere unica e un lucru bun. Cu atat mai mult cu cat alegerea directa a presedintelui creeaza competitie si genereaza figuri noi in aceasta competitie, lucru benefic pentru democratie. Cat despre alegerea presedintelui, inteleg totusi ca Lupu va fi ales in parlament pana la urma. |
|
|
|
|
#5068 |
|
Registered User
|
Președintele, în sine, nu este o putere, el este o piesă din puterea executivă în cazul republicii semiprezidențiale, este șeful executivului în cazul republicii prezidențiale (cazul de contrabalansare pe care-l specificai tu), sau un reprezentant la nivel de relații externe (poate chiar cu funcția împreunată cu cea a ministrului de externe) în cazul republicii parlamentare.
Nu poți să compari un om cu un for pentru contrabalansare. Un for este probabilistic mai corect și mai echilibrat decât un om pe parcursul unui mandat.
Mig-21 LanceR Tribute Basarab Flyover (completed and awesome) Lia Manoliu Arena (55,000 seats - completed) Cathedral of Redemption o.O (120m - U/C) Du'Myth: În numele canalului, al receiverului și a sfintei parabolice, DIGI! In the name of the channel, the receiver, and the holy parabolic, DIGI! SSC Romania poems (1, 2) and carol 1, 2 |
|
|
|
|
#5069 |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 102
|
Da' de cand ai devenit tu fan BOR ?!
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
#5070 |
|
Registered User
|
De fapt astazi AIE le-a dat peste bot (scuzati-mi expresia) comunistilor
![]() Nu vor mai fi alegeri parlamentare anticipate, astfel alianta se pastreaza pe urmatorii patru ani. In iunie va fi votata noua Constitutie, iar AIE va avea grija sa fie acceptata de majoritatea populatiei (probabil limba si neutralitatea nu vor fi incluse la discutie). Daca populatia va spune "DA" atunci se schimba forma de guvernamant. Si cel mai probabil anul viitor vom avea alegeri prezidentiale, iar presedintele va fi din partea AIE, Marian Lupu.
|
|
#5071 |
|
Basarabia e Romania
|
acu' sa vezi dezertari din PCRM
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
#5072 |
|
Aradean
Likes (Received): 93
|
Ma deranjeaza faptul ca multi moldoveni prefera in continuare sa accepte minciuna cu limba moldoveneasca, ca acest subiect reprezinta un punct sensibil pentru ei, pentru ca mentalitatea multora a ramas impregnata de comunism. Ma deranjeaza faptul ca in Rep. Moldova, rusii si ucrainienii nu depasesc 15% din populatie insa limba rusa este vorbita de un procent dublu de populatie daca nu mai mult.
Stiu nu se pot face progrese radicale peste noapte, poate si noi am fost intr-o situatie similara in primii ani dupa revolutie insa cu o astfel de atitudine a moldovenilor nu trebuie sa ne mai mira reactia ostila a unor romani atunci cand vine vorba de unire sau de alte subiecte conexe. Probabil ca acum vor sa faca un pas inainte prin alegere presedintelui direct de catre populatie (desi daca noul presedinte va fi Lupu, nu prea vad mare schimbare) iar pe viitor sa incerce schimbarea denumirii limbii oficiale in Constitutie. Ramane numai ca timpul sa ne demonstreze daca au avut dreptate sau daca s-au inselat.
|
|
#5073 | |
|
Basarabia e Romania
|
Sa nu uitam ca ei au fost sub URSS ... si sa nu uitam Tratatul de la Bucuresti (1812)
PS Iti sugerez http://www.druc.ro/content/view/20/92/lang,ro/ Quote:
100%PS Ce spunea si dnd ... Lupu e compromisul cel mai putin compromis
|
|
|
|
|
|
#5074 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
#5075 |
|
Basarabia e Romania
|
Pai cum de ti se pare normal ca parlamentul (o gasca de minoritari alesi cu cateva zeci de mii (sau doar cateva sute) de voturi in colegii obscure) sa aleaga presedintele?! Adica ei sa se aleaga pe ei ?! Sau partidul (gasca) care are majoritatea in parlament sa-si aleaga si presedintele
Halal democratie monser PS Vezi cazul Republica Moldova
|
|
|
|
|
#5076 | |
|
In the brig
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#5077 | |
|
I own a PC computer
Likes (Received): 1098
|
Ofertă turistică în Republica Moldova: „Vizitaţi Transnistria şi nu veţi regreta”. O excursie de patru ore pentru două persoane costă între 29 şi 34 de euro
Quote:
|
|
|
|
|
|
#5078 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
@nebunul, Le Clerk
Desi mi-ar face mare placere sa vin cu voi, fiind chiar inainte de Pasti eu nu o sa ajung. In orice caz, daca va hotarati sa incarcati un portbagaj de carti dati-mi de stire ca sa contribui si eu.
"Din frunte, ca din răsărit, apar străluciţii Bucureşti, auriţii Bucureşti, dulcii Bucureşti, mândrul şi preaînsemnatul şi preaslăvitul tron al Domnilor" - Chesarie Daponte, 1759 "Lumea este bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă prin vieţuire şi spirituală prin materialitate" - Horia Bernea |
|
|
|
|
#5079 |
|
Fallen
Likes (Received): 46
|
Nu stiu ce fel de carti vreti sa duceti, dar cred ca niste carti din colectia Jurnalul ar fi ok.
Sunt carti scrise de autori romani, sunt de o calitate bunicica, si fiind ieftine se pot cumpara mai multe. |
|
|
|
|
#5080 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
![]() |
| Tags |
| moldova |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|