|
|
| daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one |
|
|||||||
| View Poll Results: Kateri projekt bi zaslužil realizacijo? | |||
| 1.) |
|
12 | 16.67% |
| 2.) |
|
13 | 18.06% |
| 3.) |
|
39 | 54.17% |
| 4.) |
|
16 | 22.22% |
| 5.) |
|
16 | 22.22% |
| Multiple Choice Poll. Voters: 72. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
|
Anketa Veletekstil
1) Znižana 2. nagrada: elaborat s šifro 06931, označen s št. 2
Avtorji: Rok Klanjšček, u.d.i.a. Aljaž Lavrič, u.d.i.a. Gašper Zalar, u.d.i.a. Lauro Komloš, u.d.i.a Jan Šauli, u.d.i.a. ![]() ![]() 2) Znižana 2. nagrada: elaborat s šifro 08237, označen s št. 5 Avtorji: Dekleva Gregorič arhitekti, projektiranje d.o.o., Dalmatinova 11, Ljubljana Aljoša Dekleva, u.d.i.a., March (Dist) AA Tina Gregorič, u.d.i.a., March (Dist) AA Lea Kovič, u.d.i.a. Martina Marčan, u.d.i.a. Tea Smrke, u.d.i.a. Daniel Schwartz, u.d.i.a. Tomislav Vagaja, abs. arh. Marko Dekleva, u.d.i.a. ![]() ![]() 3) Enakovredno priznanje: elaborat s šifro 23145, označen s št. 1 Avtorji: Primož Hočevar, u.d.i.a. Jernej Hočevar, u.d.i.a. Martin Lovrečić, u.d.i.a. Matevž Vrhovnik, u.d.i.a. Blaž Češka, u.d.i.a. Tadej Kališnik, abs. arh. ![]() ![]() 4) Enakovredno priznanje: elaborat s šifro 511231, označen s št. 3 Avtorji: Marko Einspieler, u.d.i.a. Diethard J. Siegert, u.d.i.a. ![]() ![]() 5) Enakovredno priznanje: elaborat s šifro 80673, označen s št. 4 Avtorji: prof.i.v.dipl- .ing.arch. Gerhard Wittfelo univ.prof.arch.- d.i. Klavs Kada ![]()
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
Glasujete lahko tudi za več projektov.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Opasni
|
dvojka
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Noben od predlaganih projektov ni dovolj dober. Vsi so narejeni po istem principu: stolpnica, stopnišče, manjša zgradba. Nobene izvirnosti.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Manjka možnost: noben od navedenih. Ker dejansko od naštetih projektov si noben ne zasluži, da bi ga zgradili.
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
|
izboljšajo? Prvi in drugi, ki ju vidimo tuki? joj katastrofa
![]() sm pa glasoval za tretjega ker ima vsaj lepo stopnišče z drevesi in vodo (sploh pa saj vemo kako je z Ljubljano in fasadami, tko da bi mogoče pri tej bilo celo vredu, če bi bila na koncu bolj umirjena) aja pa super, prvi slovenski poll pod construction
|
|
|
#10 |
|
Unregistered user
|
se strinjam z lokeyem sam sem glasoval za 1,3,4... 4 se mi zdi zelo umirjena in takšna pa še posebej mi je všeč tisto močno stopnišče katero je pri 3 sicer še bol všeč vendar je bolj navadno stopnišče in ni tako močno...je pa 3 najbolša za moje oči... na njej bi seveda marsikaj spremenil... recimo oblika na vrhu ko zgleda kot kaki stari nebotičniki s stopničastim višanjem proti anteni...in pa seveda fasada ta je čisto preveč živahna.. če bi bila za odtenek manj živahna bi bil najlepši projekt... žal je šele tretji torej ostane še samo prvo 2. mesto..če bo nasproti res bakrena stavba potem bi bil to super prijekt za zraven ker bi se malo sklapljala....vendar je njegova fasada dolgočasna in me malo spominja na kakšne angleške tovarne iz 60ih 70ih let ki so podobne rjavkaste barve...in imajo prav tako nagnjena okna...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
EL DŽEJ
|
2 se nekak še najbolj ujema s Situlo.4 je pa navaden kič
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
od prvih dveh možnosti bi tudi meni bolj pasala druga možnost, verjetno zato ker je enka preveč navadn kvadr, medtem ko se mi prii dvojki zdi dokaj zanimiv tale zamik etaž. mal še uskladijo z barvo Situle, pa popedenajo izgled stopnišča, ki mu med vsemi možnostmi najbolj mankajo "dodatki".
mi je kar malo hecno ubistvu, ker sem pričakoval da že "po defoltu" načrtujejo podoben izgled Veletekstila in Situle, gabariti so si namreč kar podobni, in bi s tem lepo zaokrožili Vzhodno stran železniške postaje Situla:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
Če odmislimo tisto na vrhu je daleč najboljša rešitev tretja. Če pa pomislimo na kompromis pa druga.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
BANNED
|
glasoval sm za 4. in 5. ker sta mi še najmanj kičasti in tko kr u redu mi delujeta.polega te situle ki je taka bol barvasta mi prvi trije nikakor ne pašejo.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
..
Last edited by Ciril va; February 26th, 2009 at 11:14 AM. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Registered User
|
Sam povezava na Emoniko je pomoje tle čist nebistvena, ker sta objekta kak kilometer narazen + par drugih dominantnih zgradb bo zravn ali vmes. Če ne drugo kompleks DDC in sodišče na drugi strani, ki bosta že sama precej velika celota (naj bi bla podobnega zunanjena izgleda), pa Tridana na drugi strani - v keri bi blo po moje treba iskat komplement.
predvsem 5. mi zgleda precej kopija Mestnih vrat - pa se mi zdi brezveze imet po celem mestu enake stavbe. Moj glas gre sicer trojki
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Registered User
|
Quote:
se 100% strinjam |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
BANNED
|
haha pa kje vi vidite pri 4. kič?večji kič je 3. tbh
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Moderator
|
Quote:
ampak to še vseeno ne pomeni, da moremo met neko stavbo, ki zgleda kot da bi jo prepeljali iz Manchestra leta 1960
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|