daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > South–East Region > Constanța Metro Area

Reply

Thread Tools Display Modes
Old February 2nd, 2012, 03:10 PM   #4661
kayanathera
Registered User

Likes (Received): 22

Quote:
Originally Posted by 4Dimensional View Post
Domnilor, presedintele Basescu a spus recent ca in ultimii 10 productivitatea muncii in USA a tot crescut in comparatie cu UE! UE a devenit un grup de state care s-a orientat spre protectia sociala, asigurata cu imprumuturi si a neglijat total productivitatea si productia in general. Asta e esenta crizei, neglijarea capacitatilor de productie! Vedeti cum China a avut anul trecut o crestere economica de 9,2% bazata pe productie, in vreme ce UE cocheteaza inca cu recesiunea datorita imprumuturilor luate pentru protectia sociala si a neglijarii productiei si a productivitatii ei!
esti total pe dinafara
kayanathera no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old February 2nd, 2012, 03:13 PM   #4662
Saila
C/off

Saila's Avatar

Likes (Received): 97

L-a citat pe Basescu ! Atat
Saila no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2012, 03:21 PM   #4663
4Dimensional
4D

4Dimensional's Avatar

Likes (Received): 13

Quote:
Originally Posted by kayanathera View Post
esti total pe dinafara
Se poate spune si asa, acum sunt in masina la semafor!
4Dimensional no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2012, 05:39 PM   #4664
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Likes (Received): 143

Quote:
Constanţa, ţinta marilor jucători din retailul global

Constanţa, Arad, Oradea şi Craiova sunt oraşele unde au fost livrate cele mai multe spaţii comerciale în ultimele şase luni ale lui 2011, tendinţa pentru 2012 şi 2013 fiind de creştere a stocului de spaţii comerciale în oraşe cu peste 180.000 de locuitori, precizează Raportul CBRE România. Tendinţa din 2011 a marilor jucători din retailul global de a se extinde va continua să se menţină cel putin pe următorul an. Branduri internaţionale au intrat pe piaţa românească anul trecut şi aşteptăm alte nume mari, la nivel global, să îşi dezvolte subsidiare locale în ţara noastră, în acest an, potrivit anunţurilor oficiale ale acestor companii. Consecinţa este că dezvoltatorii imobiliari de spaţii comerciale prime vor încerca să satisfacă această nevoie în oraşele cu populaţie numeroasă din România, a declarat Răzvan Iorgu, director general CBRE. Analiza realizată de CBRE România subliniază, de asemenea, tendinţa de creştere a cererii de spaţii comerciale prime pentru următorii trei-patru ani, în principalele oraşe din România, precum Bucureşti, Iaşi, Constanţa sau Braşov, conform bursa.ro.
Replica
AT30 no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2012, 05:46 PM   #4665
reverse
ǝѕᴚǝᴧǝᴚ

reverse's Avatar

Likes (Received): 45

Treaba e ca, din rezultatele recensamantului, judetul Constanta a ajuns pe locul 5 ca nr de locuitori. Iar orasul este la coada "clasamentului", impreuna cu fratii nostri Tulceni. Ne-a depasit Iasiul, unde 50% din populatie e in Italia
reverse no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2012, 06:34 PM   #4666
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Quote:
Originally Posted by reverse View Post
Iar orasul este la coada "clasamentului", impreuna cu fratii nostri Tulceni. Ne-a depasit Iasiul, unde 50% din populatie e in Italia
S-a tot discutat pe acest forum ca, de fapt, constantenii s-au mutat in suburbii si ca practic populatia orasului n-a scazut. In niciun caz nu este la coada clasamentului.
Old February 3rd, 2012, 01:20 PM   #4667
AbelT
Registered User

Likes (Received): 4

se poate, numai ca acelasi lucru se intampla cam peste tot

Quote:
Originally Posted by AT30 View Post
S-a tot discutat pe acest forum ca, de fapt, constantenii s-au mutat in suburbii si ca practic populatia orasului n-a scazut. In niciun caz nu este la coada clasamentului.
comuna Floresti, care e de fapt un cartier-dormitor la Clujului, a ajuns la 30,000 de recenzati.. asa ca .............si nu cred ca in Constanta s-au mutat mai mult de 15,000 in suburbii, nu sunt atatea locuinte construite nou
AbelT no está en línea   Reply With Quote
Old February 3rd, 2012, 02:22 PM   #4668
4Dimensional
4D

4Dimensional's Avatar

Domnule, eu zic sa nu comparam suburbiile Clujului sau ale Timisoarei cu cele ale Constantei! Numai Bucurestiul se poate lauda cu suburbii mai mari. Asta explica de ce Bucurestiul are numai 1,6 milioane de locuitori si nu 2 milioane, asa cum e normal.
Old February 4th, 2012, 09:53 AM   #4669
AbelT
Registered User

Likes (Received): 4

scuze, eu nu compar nimic

Quote:
Originally Posted by 4Dimensional View Post
Domnule, eu zic sa nu comparam suburbiile Clujului sau ale Timisoarei cu cele ale Constantei! Numai Bucurestiul se poate lauda cu suburbii mai mari. Asta explica de ce Bucurestiul are numai 1,6 milioane de locuitori si nu 2 milioane, asa cum e normal.
se pare ca asa a iesit recensamantul:

[URL="http://www.mediafax.ro/social/recensamant-2011-rezultate-provizorii-numarul-locuitorilor-din-judetul-constanta-a-scazut-cu-peste-100-000-in-ultimii-20-de-ani-9203147"]
AbelT no está en línea   Reply With Quote
Old February 4th, 2012, 02:12 PM   #4670
4Dimensional
4D

4Dimensional's Avatar

Domnule, era vorba de orasul Constanta si de suburbii (zona metropolitana), nu de judetul Constanta...

Last edited by 4Dimensional; February 4th, 2012 at 02:20 PM.
Old February 4th, 2012, 03:48 PM   #4671
4Dimensional
4D

4Dimensional's Avatar

Rezultate recensamant provizoriu 2011. Cateva orase importante.

Bucuresti 1.678.000 locuitori
Cluj-Napoca 309.136 locuitori
Timisoara 303.708 locuitori
Iasi 263.410 locuitori
Constanta 254.693 (!?!) locuitori
Galati 231.204 locuitori
Brasov 227.961 locuitori
Ploiesti 197.542 locuitori
Arad 172.827 locuitori

Lipsesc datele despre populatia Craiovei.

Sociologii spun ca va trebui sa facem un import de locuitori apeland la imigratie... Singura latura pozitiva a scaderii populatiei o reprezinta cresterea destul de accentuata a PIB/capita!
Old February 4th, 2012, 04:53 PM   #4672
reverse
ǝѕᴚǝᴧǝᴚ

reverse's Avatar

Poate a inceput sa se intoarca la origini mana de lucru adusa de Ceausescu de prin zona Moldovei... Deci multiple aspecte pozitive.
Old February 4th, 2012, 06:44 PM   #4673
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Situatia este foarte grava. La fiecare recensamant, populatia a scazut cu 40 - 50 000 in Constanta fata de raportarile anuale ale INS si daca se urmeaza acest trend, peste 10 ani populatia va scadea sub 200 000 de locuitori, oficial. Este foarte grav pentru ca daca motivul scaderii populatiei este cel al plecarii constantenilor in strainatate, asta inseamna ca majoritatea dintre cei care au plecat reprezinta populatia activa, calificata si tanara. In acest context este improbabil ca vreun investitor sa-si indrepte atentia catre Constanta. In niciun caz sa nu ne asteptam la investitii mari in fabrici.
Singurele investitii care vor mai avea loc vor fi acelea in sectorul rezidential si retail, avand in vedere ca suntem intr-o zona turistica, dar si acest gen de investitii, care probabil vor fi de mici dimensiuni, nu vor fi efectuate mult timp pentru ca sectorul turistic nu da semne ca s-ar dezvolta in viitorul apropiat (10 ani).

Nu conteaza daca rezultatul recensamantului reprezinta realitatea sau nu, (eu il contest), important este ca va fi etalon si punct de referinta in economie si va cantari greu in deciziile investitorilor de a veni aici, resursa umana fiind cel mai important factor.

Old February 5th, 2012, 02:59 AM   #4674
sim.plicity
Registered User

Likes (Received): 2

La noi pe strada nu si-a facut aparitia nici un recenzor.Oare in cate alte locuri s-a intamplat la fel?
sim.plicity no está en línea   Reply With Quote
Old February 5th, 2012, 06:57 AM   #4675
Radu CORNESCU
A R H I T E C T

Radu CORNESCU's Avatar

Likes (Received): 946

Si la sora mea (tot in Constanta) n-a sunat nici un recenzor la usa, desi a fost acasa in acea perioada. I-a intrebat si pe vecini, la fel. Ea s-a dus la Casa Alba si si-a depus datele la un birou special amenajat pt. asta, de frica amenzii. Mi-a spus ca vecinii nu s-au dus. Deci, parerea mea este ca recensamantul, macar in Constanta, nu e semnificativ!
Radu CORNESCU no está en línea   Reply With Quote
Old February 5th, 2012, 09:20 AM   #4676
Saila
C/off

Saila's Avatar

Likes (Received): 97

Quote:
Originally Posted by Radu CORNESCU View Post
Si la sora mea (tot in Constanta) n-a sunat nici un recenzor la usa, desi a fost acasa in acea perioada. I-a intrebat si pe vecini, la fel. Ea s-a dus la Casa Alba si si-a depus datele la un birou special amenajat pt. asta, de frica amenzii. Mi-a spus ca vecinii nu s-au dus. Deci, parerea mea este ca recensamantul, macar in Constanta, nu e semnificativ!

Subscriu! Nici la parintii mei nu a venit nimeni , nici la vecinii lor.La fel si la bunici.

Saila no está en línea   Reply With Quote
Old February 5th, 2012, 10:46 AM   #4677
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Dupa cum am spus si pe Administrative divisions, demographics and statistics of Romania & Moldova, au ramas mii de constanteni nerecenzati care au ingrosat cozile pe la ghiseele primariei de frica sa nu fie amendati si raspunsul celor de la INS a fost ca-i va inregistra, dar nu-i va lua in calcul la recensamant pentru ca acesta deja se incheiase.

Au aparut anomalii si diferente prea mari si din alte motive pe care nu mi le explic, diferente mari care au aparut doar la Constanta, Iasi si Bacau.

Quote:
Originally Posted by AT30 View Post
In Constanta populatia stabila la 01 ianuarie 2010 era de 301 951

La data de 31 octombrie 2011 au fost recenzate 297 703 persoane.

Pe data de 02 februarie 2012, comunicatul de presa privind rezulatele provizorii de la recensamant arata ca populatia stabila in Constanta este de 254 693.

De la 301 951 pana la 297 703 se mai apropie de adevar, existand persoane care au ramas nerecenzate, dar pana la 254 693 este o diferenta prea mare.

Unde au disparut 43 000 de oameni care au fost recenzati in octombrie 2011? Si unde au disparut cei 47 000 de oameni care figurau in statistica anuala a INS in 2010?

Culmea este ca recensamantul a fost organizat de catre INS si tot INS a preluat si centralizat datele, cum este posibil sa existe o diferenta de 15% la recensamant fata de statistica anuala?
Old February 5th, 2012, 10:58 AM   #4678
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Si ca sa nu fiu offtopic pana la capat, reamintesc ca rezultatul recensamantului, respectiv 254 693 locuitori, va afecta investitiile in oras. Nu cred ca vom avea investitii foarte mari in fabrici si ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni. Singurele investitii in fabrici vor fi de mici dimensiuni, vor fi fabrici care vor avea procesul de productie automatizat, care nu necesita multi angajati.

Si, repet, nu conteaza daca in realitate suntem peste 300 000, conteaza cifrele oficiale ale recensamantului, care a fost, din pacate, un fiasco.
Old February 5th, 2012, 11:56 AM   #4679
reverse
ǝѕᴚǝᴧǝᴚ

reverse's Avatar

Ba nu cred ca va afecta investitiile, poate doar cele ale statului, repartizate in functie de populatie. Nu impartasesc deloc ideea asta ca marile companii si multinationalele (scopul tristelor existente ale multor tineri din Romania) sunt conduse de niste hiperinteligente. Exemplu de pe plaiuri mioritice - Nokia, investeste un munte de bani la Jucu, produce 2 ani si... pleaca. Fara fabrica. Si asta e un mic muc pe gard, sunt altele de...
Apoi, in Constanta nu vor fi investitii majore atat timp cat cuplul umoristic Radu-Nicusor nu iarta nimic fara 15 - 20%.

Last edited by reverse; February 5th, 2012 at 12:02 PM.
Old February 5th, 2012, 12:30 PM   #4680
Radu CORNESCU
A R H I T E C T

Radu CORNESCU's Avatar

Likes (Received): 946

Dar oare rezultatul recensamantului nu valideaza (fiind mai putini) votul negativ privind noua "harta nationala" cu judete mari?!!
Radu CORNESCU no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
black sea, constanta, mamaia, port, romania, ro_constanta, ro_dobrogea

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules