|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Захід | West » Львів / Lviv | Iвaнo-Фpaнкiвcьк / Ivano-Frankivsk | Хмельницький / Khmelnytskyi |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Може бути
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
vn
|
Quote:
Блін, не нападайте мені доказувати зворотнє, я пишу шо бачив. Певно шо помиляюсь, але там де їздив, саме так складалось враження. 40 кранів!?? ніфіга собі а що там?
|
|
|
|
#83 |
|
подільсько-галицький
|
По одну сторону видніється весь район за озером (Дружба, здається), а по іншу - весь північний район. Коротше, купа будівництв.
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
А я чув що Тернополяни полюбляють пригород більше чим місто. Багато розвитку там. Але нажаль не був у Тернополі і не бачив. Тернополяни що ж ви мовчите розвіюйте плітки.
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
Quote:
Ха, цікаво наприклад що можна побачити, коли їдеш поїдом через Вінницю!) скалдеться враження що це село неасфальтоване! так у нас просто залізниця проходить!) Тернопіль дуже миле місто, у нього є потенціал, Мелв правильно каже, що там є з чим працювати! є якась така родзинка, є трошки старовинного центру, мего-озеро і т.п..... є що подивитись, чим помилуватись! Взяти то й же Хмель, то хоч він і більший і обсяги будівництва куди кращі, але місто не має толкового історичного центру, і його уже ніяк не приліпиш, якщо його нема! (не в образу хмельничанам) Від себе додам, що коли їдеш через Тернопіль поїздом, то кількість побачених кранів достатньо! не то ще там їх дуже багато, але досить!!! |
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Registered User
|
А україномовність тернополян вражає!! дуже все так чисто по-українськи, все так автентично, і з запахом Галичини) Де де, а чисто українська мова не розбавлена рагульним діалектом не в Львові, не в Франику, а у Тернополі!!!
Ще таке питання до тернополян: скільки у вас є будинків 11+?? що у перспективі? |
|
|
|
|
|
#87 | ||
|
vn
|
Quote:
Quote:
)
|
|
|
|
#88 | |
|
vn
|
Quote:
Я коли був в Тернополі то пару раз отримав комплімент, що я розмовляю українською ще краще ніж вони (чесно!). Приємно, звісно. Просто я над цим працюю - раз, а по друге, коли ти розмовляєш з людиною, яка говорить чистою (майже) українською, сам переходжу на неї. У Вінниці я суржиком сам нерідко ліплю. Нічо, і в нас це пройде.
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
|
У Хмеля немає історичного центру їм потрібно їти по шляху створення супер -ультра сучасного міста , особливо валити всі домікі які є в центрі міста та будувати комплексно висотки. Якщо чесно то здається вони так і поступають
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
vn
|
Ти правий, так і є. сам бачу, що вони зробили ставку на це. І правильно. (але нас хай не перепльовують
)
|
|
|
#91 |
|
Registered User
|
Так, Октант тому яскравий примір! а якщо вони колись збудують свою 23-пвоерхівку, то це взагалі буде бомба!
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Registered User
|
Один Октант або 23-поверхівка погоди там не зроблять, хоча початок вже є. Напроти та дали по вулиці від Октанта я б валив великим бульдозером все , що там тільки є одноповерхове
|
|
|
|
|
|
#93 | ||
|
подільсько-галицький
|
Quote:
В центрі не подобається велика кількість халуп (по-іншому не назвеш), хоча за останні 5-6 років їх почали зносити і будувати 9-10 поверхові коробки. Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#94 | |
|
подільсько-галицький
|
Quote:
. Коли я переїхав до Вінниці, то мені багато хто казав "У тебе такий западенський акцент." (в тому числі і Мелв)
|
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Registered User
|
Мені теж подобаеться легкий западенський акцент!) сам то зі Стрия родом)
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
vn
|
Quote:
В тому нічого поганого не бачу. Просто мені, як жителю центральної України, це одразу чується, бо незвично. До речі, коли ми вперше з тобою по телефону поговорили, я ще задумався, мовляв, ніби з Хмельницького, а щось не так ![]() Раз вже пішла мова про акценти, то продовжимо. Із західних регіонів я був у Львові, Івано-Франківську, на Закарпатті, Чернівцях і Тернополі. Перші три навіть не обговорюється, акцент там для мене сильний, вимова, слова і таке інше. Чернівці взагалі багато російськомовні і тому я це місто одразу сприйняв своїм. Українська там наче така як і в нас. А от у Тернополі є легесенький акцент, чим мені й сподобалось. Маю багато знайомих тут, які родом звідти - люблю поговорити з ними. По перше, сам свою українську підтягую, стараюсь.
|
|
|
|
#97 |
|
Registered User
|
Зато в гірських районах Чернівецької області розмовляють так , що перший раз коли чуєш даже не все розумієш
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Quote:
Там історичні будівлі.
|
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Ну ви про західняцький акцент загнули. Ви напевно маєте на увазі акценти автохтоних єтнічних груп як бойки, лемки, гуцули і в Львові суміш української і польської. А остальне населення володіє такою самою мовою як і велика Україна. Хіба що деколи трапляються цікаві слова від сусідів. Вле ці цікаві слова вживаються виключно в жарт і не проникають в літературну мову.
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Registered User
|
Не знаю, я коли був у Тернополі то спеціально прислухався як там говорять! І помітив що впринципі говорять чисто українською, значно чистішою ніж у Вінниці. І легкий западенський акцент та й словечка деякі присутні!!
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|