daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Urban Ukraine > Будівництво та проекти / Construction Updates & Projects > Захід | West

Захід | West » Львів / Lviv | Iвaнo-Фpaнкiвcьк / Ivano-Frankivsk | Хмельницький / Khmelnytskyi

Reply

Thread Tools Display Modes
Old October 11th, 2010, 10:52 PM   #81
peresvet
Registered User

peresvet's Avatar

Likes (Received): 11

Може бути
peresvet no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old October 11th, 2010, 11:03 PM   #82
melv
vn

melv's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ostap19 View Post
За 15 год. не вдалось побачити??? Масштаби будівництва можна побачити просто проїзджаючи через місто поїздом.
Може їхав не тими дорогами Блін, не нападайте мені доказувати зворотнє, я пишу шо бачив. Певно шо помиляюсь, але там де їздив, саме так складалось враження.

40 кранів!?? ніфіга собі а що там?
melv no está en línea   Reply With Quote
Old October 12th, 2010, 06:43 AM   #83
Ostap19
подільсько-галицький

Ostap19's Avatar

Quote:
Originally Posted by melv View Post
40 кранів!?? ніфіга собі а що там?
По одну сторону видніється весь район за озером (Дружба, здається), а по іншу - весь північний район. Коротше, купа будівництв.

Будівництво у Хмельницькому
Ostap19 no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2010, 07:31 AM   #84
RonRodex
Registered User

Likes (Received): 2

А я чув що Тернополяни полюбляють пригород більше чим місто. Багато розвитку там. Але нажаль не був у Тернополі і не бачив. Тернополяни що ж ви мовчите розвіюйте плітки.
RonRodex no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2010, 07:17 PM   #85
Lozover1
Registered User

Lozover1's Avatar

Likes (Received): 12

Quote:
За 15 год. не вдалось побачити??? Масштаби будівництва можна побачити просто проїзджаючи через місто поїздом.

Ха, цікаво наприклад що можна побачити, коли їдеш поїдом через Вінницю!) скалдеться враження що це село неасфальтоване! так у нас просто залізниця проходить!)

Тернопіль дуже миле місто, у нього є потенціал, Мелв правильно каже, що там є з чим працювати! є якась така родзинка, є трошки старовинного центру, мего-озеро і т.п..... є що подивитись, чим помилуватись! Взяти то й же Хмель, то хоч він і більший і обсяги будівництва куди кращі, але місто не має толкового історичного центру, і його уже ніяк не приліпиш, якщо його нема! (не в образу хмельничанам)

Від себе додам, що коли їдеш через Тернопіль поїздом, то кількість побачених кранів достатньо! не то ще там їх дуже багато, але досить!!!
Lozover1 no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2010, 07:21 PM   #86
Lozover1
Registered User

Lozover1's Avatar

А україномовність тернополян вражає!! дуже все так чисто по-українськи, все так автентично, і з запахом Галичини) Де де, а чисто українська мова не розбавлена рагульним діалектом не в Львові, не в Франику, а у Тернополі!!!

Ще таке питання до тернополян: скільки у вас є будинків 11+?? що у перспективі?
Old October 13th, 2010, 07:25 PM   #87
melv
vn

melv's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lozover1 View Post
Ха, цікаво наприклад що можна побачити, коли їдеш поїдом через Вінницю!) скалдеться враження що це село неасфальтоване! так у нас просто залізниця проходить!))
Ага, у нас з цим не дуже)) Щоправда, коли над Островського проїжджаєш, то панорама міська непогана. Однак, вид з платформ ваще пісєц. На північ - пустота, на південь - село))

Quote:
Взяти то й же Хмель, то хоч він і більший і обсяги будівництва куди кращі, але місто не має толкового історичного центру, і його уже ніяк не приліпиш, якщо його нема! (не в образу хмельничанам)
Так, дійсно. Не в образу жителям цього хорошого міста (кажу дійсно бе лукавства) але немає за що окові зачепитись, немає обличчя. Так склалось просто, історії у міста як такої немає, а щоб тепер формувати обличчя треба багато грошей. Тим не менш, Хмель над цим працює, і за кількістю офісників і усіляких стікляшок випереджає усі подільські міста (хай тернополяни кажуть що хочуть, але їх я також вважаю Поділлям )
Old October 13th, 2010, 07:30 PM   #88
melv
vn

melv's Avatar

Quote:
А україномовність тернополян вражає!! дуже все так чисто по-українськи, все так автентично, і з запахом Галичини) Де де, а чисто українська мова не розбавлена рагульним діалектом не в Львові, не в Франику, а у Тернополі!!!
Ні, насправді русизмів у них вистачає. Але це говорить про те, що цього не позбавлений жоден українець. Тим не менш, справді, в Тернополі нормальна українська мова, без акценту (переважно), який все ж притаманний більшості на Західній Україні.
Я коли був в Тернополі то пару раз отримав комплімент, що я розмовляю українською ще краще ніж вони (чесно!). Приємно, звісно. Просто я над цим працюю - раз, а по друге, коли ти розмовляєш з людиною, яка говорить чистою (майже) українською, сам переходжу на неї. У Вінниці я суржиком сам нерідко ліплю. Нічо, і в нас це пройде.
Old October 13th, 2010, 08:08 PM   #89
peresvet
Registered User

peresvet's Avatar

У Хмеля немає історичного центру їм потрібно їти по шляху створення супер -ультра сучасного міста , особливо валити всі домікі які є в центрі міста та будувати комплексно висотки. Якщо чесно то здається вони так і поступають
Old October 13th, 2010, 08:10 PM   #90
melv
vn

melv's Avatar

Ти правий, так і є. сам бачу, що вони зробили ставку на це. І правильно. (але нас хай не перепльовують )
Old October 13th, 2010, 08:22 PM   #91
Lozover1
Registered User

Lozover1's Avatar

Так, Октант тому яскравий примір! а якщо вони колись збудують свою 23-пвоерхівку, то це взагалі буде бомба!
Old October 13th, 2010, 08:59 PM   #92
peresvet
Registered User

peresvet's Avatar

Один Октант або 23-поверхівка погоди там не зроблять, хоча початок вже є. Напроти та дали по вулиці від Октанта я б валив великим бульдозером все , що там тільки є одноповерхове
Old October 13th, 2010, 09:03 PM   #93
Ostap19
подільсько-галицький

Ostap19's Avatar

Quote:
Так, Октант тому яскравий примір! а якщо вони колись збудують свою 23-пвоерхівку, то це взагалі буде бомба!
Про відсутність історичного центру немає й сумнівів.
В центрі не подобається велика кількість халуп (по-іншому не назвеш), хоча за останні 5-6 років їх почали зносити і будувати 9-10 поверхові коробки.

Quote:
За 23-поверхівку не знаю, але є велика ймовірність, що побудують ЖК на Кам"янецькій 2 http://ukrstandart.com.ua/nedvizhimost/perspectiva1

Old October 13th, 2010, 09:11 PM   #94
Ostap19
подільсько-галицький

Ostap19's Avatar

Quote:
Originally Posted by melv View Post
Тим не менш, справді, в Тернополі нормальна українська мова, без акценту (переважно), який все ж притаманний більшості на Західній Україні.
А мені подобається західний акцент. Коли я переїхав до Вінниці, то мені багато хто казав "У тебе такий западенський акцент." (в тому числі і Мелв)

Old October 13th, 2010, 10:44 PM   #95
Lozover1
Registered User

Lozover1's Avatar

Мені теж подобаеться легкий западенський акцент!) сам то зі Стрия родом)
Old October 14th, 2010, 09:34 AM   #96
melv
vn

melv's Avatar

Quote:
А мені подобається західний акцент. Коли я переїхав до Вінниці, то мені багато хто казав "У тебе такий западенський акцент." (в тому числі і Мелв)
Так, Остап, в тебе западенський акцент В тому нічого поганого не бачу. Просто мені, як жителю центральної України, це одразу чується, бо незвично.
До речі, коли ми вперше з тобою по телефону поговорили, я ще задумався, мовляв, ніби з Хмельницького, а щось не так

Раз вже пішла мова про акценти, то продовжимо. Із західних регіонів я був у Львові, Івано-Франківську, на Закарпатті, Чернівцях і Тернополі. Перші три навіть не обговорюється, акцент там для мене сильний, вимова, слова і таке інше. Чернівці взагалі багато російськомовні і тому я це місто одразу сприйняв своїм. Українська там наче така як і в нас. А от у Тернополі є легесенький акцент, чим мені й сподобалось. Маю багато знайомих тут, які родом звідти - люблю поговорити з ними. По перше, сам свою українську підтягую, стараюсь.
Old October 14th, 2010, 02:33 PM   #97
peresvet
Registered User

peresvet's Avatar

Зато в гірських районах Чернівецької області розмовляють так , що перший раз коли чуєш даже не все розумієш
Old October 15th, 2010, 05:39 PM   #98
in_energy
Registered User

Likes (Received): 18

Quote:
Originally Posted by peresvet View Post
У Хмеля немає історичного центру їм потрібно їти по шляху створення супер -ультра сучасного міста , особливо валити всі домікі які є в центрі міста та будувати комплексно висотки. Якщо чесно то здається вони так і поступають
Є історичний центр, але більш-менш зосереджено він представлений лише на вулиці Проскурівській Там історичні будівлі.
in_energy no está en línea   Reply With Quote
Old October 15th, 2010, 08:51 PM   #99
RonRodex
Registered User

Likes (Received): 2

Ну ви про західняцький акцент загнули. Ви напевно маєте на увазі акценти автохтоних єтнічних груп як бойки, лемки, гуцули і в Львові суміш української і польської. А остальне населення володіє такою самою мовою як і велика Україна. Хіба що деколи трапляються цікаві слова від сусідів. Вле ці цікаві слова вживаються виключно в жарт і не проникають в літературну мову.
RonRodex no está en línea   Reply With Quote
Old October 15th, 2010, 10:02 PM   #100
Lozover1
Registered User

Lozover1's Avatar

Не знаю, я коли був у Тернополі то спеціально прислухався як там говорять! І помітив що впринципі говорять чисто українською, значно чистішою ніж у Вінниці. І легкий западенський акцент та й словечка деякі присутні!!

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules