|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#121 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Dvije slike od jučer. Nije neka kvaliteta, ali glavno da se vidi da se nesto radi na Gate-u.
![]() I nova dizalica s desne strane...
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
glavoč
|
Ma to te je pitam!!
![]() vidi se da se radi.. Možda bude brže išao u visinu nego što je u dubinu.. ![]() Ovo je trenutno najveće gradilište u gradu, jel'da? Al sada dolaze i stadion, Prekomorskih brigada, centar u Kandlerovoj, pa sredinom godine i bolnica.. Bit će konkurencije..
PULA - projekti 2009./2010. Last edited by Kebra; January 21st, 2009 at 02:02 AM. |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Registered User
|
Quote:
Hmm, pročitaj par zadnjih članaka na barkun.hr... nekako sam ostao bez entuzijazma nakon njih... |
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
glavoč
|
Quote:
Uostalom, taj barkun je prerastao u takvu bljuvotinu da mi je više muka otvorit stranicu (a nekad sam ga čitao rađe nego regionalexpress).. Pljuvačina i samo pljuvačina, redovito neargumentirana, a sve s ciljem političke propagande.. Neka, i to je legitimno, ali se teško može nazvati novinarstvom. Da ne spominjem većinu njihovih "komentatora".. Čisto za primjer - barkun je, s pravom, u posljednjih godinu dana izbacio nekoliko članaka o neprihvatljivom stanju Narodnog trga (kod centralne tržnice), prozivajući gradsku vlast za nebrigu i aljkavost, a kada je prekjučer krenulo uređenje, o tome ni glasa. Mislim, ja nisam previše sklon trenutnoj gradskoj poziciji, ali, brate, ovi su ga pretjerali. Uostalom, šta, Kandlerovu čeka još par mjeseci arheologije, za stadion su već otvorene ponude, a zaobilaznicu (Prekomorskih) čeka raspisivanje natječaja kroz koji tjedan. Za bolnicu su početne pare rezervirane u ovogodišnjem državnom proračunu (20 milja za početak grubih građevinskih radova). Ne znam, možda sam u krivu, ali meni se ovo čini prilično sigurnim.. ![]() Da dodam, na njihovim se stranicama redovito kao kontrapozicija Puli i pozitivni primjeri nekog, pomislio bi čovjek eksplozivnog, razvoja spominju određeni gradovi iako se prateći ovaj forum vidi da to nije baš tako. Dapače, daleko je od toga. Ali, ono što ti gradovi imaju je medijska scena koja svoj grad reklamira, naglašavajući pozitivu i tako mijenja sliku u očima javnosti (a javnost su i politika i investitori, tj. novac), dok Pula od svojih medija može računati samo na negativu i antireklamu. To više nije skromnost, to je, po meni, idiotizam.
PULA - projekti 2009./2010. Last edited by Kebra; January 21st, 2009 at 11:38 AM. |
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
glavoč
|
KONCEM GODINE PULA ĆE DOBITI VIŠENAMJENSKI POSLOVNO-STAMBENI OBJEKT U ŠIJANI
U 2010. s Pula gateom i Movieplexom Investicija vrijedna oko 21 milijun eura, koja će osim trgovačkog centra imati Movieplex sa šest modernih kinodvorana, kapaciteta 1.200 mjesta, te ugostiteljske objekte, podzemne garaže i ekskluzivne stanove, svoja će vrata Puljanima otvoriti krajem godine PULA - Krajem ove godine bit će dovršena izgradnja objekta Pula gate, koji će sadržavati veliki trgovački centar i Movieplex, odnosno šest multipleks-kinodvorana te urede, ekskluzivne stanove i ugostiteljske objekte. Na mjestu bivšeg skladišta građevinskog materijala nadomak gradske obilaznice tako bi mnogobrojni zaljubljenici u filmsku industriju mogli upravo u Pula gateu dočekati 2010. godinu. Na spomenutoj lokaciji djelatnici izvođača radova, pulske tvrtke Istragradnja, okončali su iskope i već se naziru temelji budućeg zdanja, odnosno konture dviju etaža podzemne garaže koje će imati 172 parkirna mjesta. ![]() Prema riječima glavnog investitora i vlasnika tvrtke Arcus Delta Emila Žuneca, izgradnja centra, vrijedna oko 21 milijun eura (oko 155 milijuna kuna), teče prema planu unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima. - Očekujemo otvaranje centra krajem tekuće godine, a to znači da bismo u listopadu u prostore pustili prve zakupoprimce. Već je poznato da smo se u investiciju odlučili ući sa strateškim partnerom, Continental grupom i austrijskim Constantin film GmbH-om, koji će upravljati Movieplexom. Ne bih još izlazio u javnost s podacima tko će sve imati prostore u našem centru, tek mogu potvrditi da je interes za najmom jako velik i da će budući sustanari biti određeni natječajem. Oko 70 posto objekta bit će poslovnog sadržaja. Osim trgovačkog centra i Movieplex kina, Pula gate imat će četiri ugostiteljska objekta, među kojima caffe bar, sushi bar i talijanski restoran, a 30 posto objekta činit će ekskluzivni stanovi – rekao je Žunec. Iako je prilikom prve prezentacije izgradnje Pula gatea najavljeno otvorenje za listopad ove godine, prebacivanju datuma za mjesec dana razlog je isključivo namjera Grada da proširi obilaznicu na četiri trake, pa je investitor objekta dio terena prepustio Gradu. To je povlačilo novu parcelizaciju i izmjenu lokacijske dozvole, a uz njezinu pravovaljanost više nije bilo zapreke kretanju u jednogodišnje radove nakon kojih će niknuti objekt koji će mnogobrojni Puljani, ali i drugi stanovnici istarskog poluotoka, rado posjećivati. Za Puljane još jedna poslovno-stambena zgrada, ili trgovački centar, u Šijani neće biti nikakva novost, međutim, Pula gate će biti specifičan zbog prvog multipleks-kina u gradu. Prostrani Moveiplex s modernim kinodvoranama, koje će zajednički otvoriti zagrebačka distribucijska tvrtka Continental grupa i austrijski Constantin film GmbH, zasigurno će biti veliki mamac svim stanovnicima festivalskog grada, koji do ljeta protekle godine nisu u svom gradu ni imali »pošteno« kino. Movieplex će se prostirati na 2.200 četvornih metara i sastojat će se od šest dvorana ukupnog kapaciteta 1.200 sjedala, lobija s blagajnama za kupovinu ulaznica, a investitori očekuju da će oko 300 tisuća gledatelja proći kroz Movieplex tijekom godine. Kino će biti opremljeno najsuvremenijom audio i video tehnologijom, kao i projektorima za digitalno 3D prikazivanje. Posjetiteljima će biti omogućeno besplatno parkiranje, online prodaja ulaznica, kao i kupnja ulaznica na automatima, a predviđena je i mogućnost dobivanja prepaid kartice. Uz uobičajene projekcije filmskih naslova strane i domaće produkcije, u pripremi je i poseban program. Goran ROJNIĆ ![]() članak i slike Glasa Istre
PULA - projekti 2009./2010. Last edited by Kebra; January 22nd, 2009 at 04:51 PM. |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
bome su velike ove dizalice
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#128 |
|
glavoč
|
Usrdno umoljavam lokalne fotografe za nove slike..
|
|
|
#129 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
ja sam danas prošao autom i nisam stao ali vidio sam da se radi na veliko, postavljena su 3 kontenjera za radnike, vidio nekoliko kamiona i dosta ljudi oko svega....
mislim da će se brzo to dići a poslije će ići sporije unutrašnjost.... |
|
|
|
|
|
#130 |
|
glavoč
|
Odlično! Tnx za info, ja nisam bio u Puli ima mjesec dana.. ![]() Čuj, sve treba bit gotovo kroz najviše deset mjeseci. Treba stisnut.
|
|
|
#131 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
ovdje se stvarno brzo radi
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#133 |
|
glavoč
|
Ma to, traveler!!!!!
![]() Ove tvoje slike dolaze ko deus ex machina! ![]() Meni ovo krilo izgleda pretijesno za podzemnu garažu, pretpostavljam da će ona ići u drugo.. Ali, moram primijetiti da se radi prilično brzo.
|
|
|
#134 |
|
Registered User
|
stvarno se brzo radi s obzirom na vremenske neprilike...
inače zbog svoje vrste posla vjerojatno ću doći do projekta i nacrta svih prostora pa ću javiti kako to izgleda..... |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
glavoč
|
Quote:
Svaka čast, takav nam je u pulskoj ekipi falio!
|
|
|
|
#136 |
|
Registered User
|
Arcus delta=aje bog=bankrot
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Registered User
|
ma ta zgrada je velika mućka i ne daj Bože nešto tamo raditi....
općenito raditi sa Istragradnjom i Žunićem je
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Colonia Pietas Julia
Likes (Received): 3
|
Sori ljudi, nije me bilo neko vrijeme i nisam se stigao baš javljati! Ali sam dosta pratio pa;
Mislim da nije baš tako, koliko sam čuo vlasnik je pametno iskoristio situaciju i prodao svoje benzinske petrolu jer ionako nije baš imao nekih šansi za veći napredak pored velikih naftnih firmi! A koliko sam shvatio čovijek želi ulagati u nekretnine i eto ovog o čemu mi ovdje govorimo (čitaj Pula Gate)! A koliko je dobro s Žunićem i Istragradnjom raditi ne znam ali molim te objasni nam ako znaš nešto više! Jer meni se čini da će ovaj projekt biti odličan u završnici!
|
|
|
#139 |
|
Registered User
|
ne želim nikako osporiti kvalitetu objekta i potrubu koju imamo za takvim nečem...
super stvar za Pulu, kažem samo da ljudi kao Žunić i Žigun (Istragradnja) su zlo za male i srednje firme koje su koperanti u takvim objektima... takvi ljudi gledaju samo kako ne platiti i iskoristiti što više svoj položaj.... isto tako kvaliteta u objektima Istragradnje su veliki upitnik.... |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Colonia Pietas Julia
Likes (Received): 3
|
Hvala na objašnjenju, to me zanimalo jer kažem, nisam informiran o njihovom poslovanju kao ni o kvaliteti izvedenih radova!
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|