|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
Ti si bio bezobrazan prema meni, a ne ja prema tebi. Baš si se bio okomio na mene i zaslužio si da ti odgovorim.Ja sam te rendere već vidio tako da nisam pitao zbog sebe nego zbog drugih jer mislim da ovo trebaju vidjeti tako da ti zluradost pada u vodu. Globus ti je znači smeće, a Nacional je puno bolji pa ga kupuješ? Zanimljivo. Po ukupnoj vrijednosti ovaj projekt nije neka velika stvar za Zagreb, ali Zagreb s njime jako puno dobiva i svatko tko tvrdi suprotno laže. Osim toga ako je ovo za Zagreb sitnica zašto se onda na tu sitnicu čekalo toliko dugo? To nije samo nova atraktivna (napokon!) poslovna zgrada nego i novi važni i atraktivni muzej (ima potencijal da bude jedan od najposjećenijih) s novim trgom i pješačkim površinama. Živio sam u tom dijelu grada i znam u kakvom je sad stanju tako da dobro znam što ovo znači za njegovu preobrazbu i oživljavanje. U Zagrebu su na mnoge projekte potrošeni ogromni novci, a konačni rezultati su i više nego bijedni jer su stvorene bezlične, bezdušne i vizualno neupečatljive građevine koje nisu postale novi arhitektonski simboli grada i sastavni dio gradskog identiteta. To samo svjedoči o (ne)kvaliteti velike većine naših arhitekata i struke općenito koja potpuno nekritički prihvaća takve promašene novogradnje. Evo jedan odličan novi primjer - nova poslovna zgrada Auto Hrvatske u izgradnji. Obična kocka s totalno bezličnom fasadom, a košta pravo malo bogatstvo. I kad čovjek vidi to poželi projektanta zadaviti golim rukama jer je upropastio jednu povijesnu priliku da Zagreb obogati jednom novom prekrasnom građevinom. Zamislite samo što bi za iste novce napravio Neidhardt? Žalosna smrt dobrog ukusa među arhitektima... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 757
|
Ako te baš zanima me kupujem ni Nacional. Rekao sam da ga imam, a ne da sam ga kupio.
A meni se čini da su se svi okomili na tebe zadnih dana. Jadan, nije ti lako, ti u pravu a svi te napadaju.
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Ignorira pesimiste
|
BTW koliko košta Auto-Hrvatska, ako veliš da je pravo bogatstvo? Baš me zanima. Ja stvarno nemam pojma.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Registered User
|
Taj muzej i javni prostori oko njega bi zaista mogli puno učiniti na preobrazbi tog dijela grada - to je ipak Donji grad, rubni dio ali ipak. Nedaleko je planiran i kongresni centar, i to će se ako bog da jednog dana realizirati tako da će taj potez uz prugu sigurno jako oživjeti.
|
|
|
#65 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
Znači da ti ga je netko poklonio jer zna da ga voliš čitati ili da si ga ukrao.Griješiš ako misliš da mi nije lako. Iskreno baš mi je lako jer pišem na osnovu argumenata i konkretnih podataka kojima potvrđujem svoje stavove. Zato mi nije teško ni kad sam 1 protiv 100. |
|
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
![]() Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
Trenutno stanje je takvo da na Britancu praktično prestaje centar grada. Za širenje centra grada na zapad će biti ključno uređenje Tuđmanovog trga te nastavak uređenja Ilice od Frankopanske pa do Tuđmanovog trga. Deželićeva je nažalost u očajnom stanju iako je riječ o jednoj od najljepših zagrebačkih ulica. Sve su to veliki zahvati gdje je ključna uloga Grada Zagreba i gradskih urbanista. Baš sam neki dan pročitao Bandićevu najavu da će Tuđmanov trg biti vrhunski uređen. Barem da to napravi...
|
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Yosemite Sam
|
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
I am back!
Likes (Received): 1127
|
Quote:
Odlican odgovor, apsolutno ga potpisujem.
|
|
|
|
#70 | |
|
Send me kiss via PM
Likes (Received): 276
|
Quote:
|
|
|
|
#71 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
To je muzej nacionalnog značaja. Kakav je to narod koji nema svoj reprezentativni povijesni muzej sa stalnim postavom? Žalosno je što neki ljudi ne shvaćaju važnost ovog muzeja.
|
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
I am back!
Likes (Received): 1127
|
Quote:
Inace ova zgrada TDZ-a je meni jedna od najljepsih koje sam vidio, obozavam takvu arhitekturu, i sretan sam da se to bude konacno adekvatno rjesilo.
|
|
|
|
#73 | |
|
Registered User
|
Quote:
Za sve ostalo što si napisao, slažem se; još bi dodao i novi privatni muzej Lauba na Črnomercu, budući Trg pravde i novi PC Črnomerec koji su ključni projekti za širenje gradskog središta na zapad.
|
|
|
|
#74 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
Bandić je svjestan da mora igrati na kartu ekstremnog populizma da bi opstao na političkoj sceni. Tuđmanov trg je idealna prilika za ulizivanje biračima.Nažalost Bandić misli upravo na Fabijanićev projekt koji se ni meni baš ne sviđa jer za mene trg nije trg ako nema veliku središnju popločenu površinu. Siguran sam da ni konzervatorska struka ni povjesničari umjetnosti nisu zadovoljni s Fabijanićevim idejnim projektom. Kakav je to projekt koji na 56 000 m2 površine trga ne planira ni jednu veću popločenu površinu? Ovo sve ostalo što si dodao stoji iako ja nisam baš zadovoljan ni s projektom Trga Pravde. Nije problematičan urbanizam nego arhitektonski dio projekta koji je totalno neatraktivan, rekao bih čak i dosadan. Osim toga bio bi red da Zagreb napokon počne zamjenjivati asfaltne nogostupe nekom ljepšom podlogom. Ako već nema novca za prave raskošne ploče bilo bi dobro da se postave barem betonski opločnici koji uopće nisu skupi, a dobro izgledaju. |
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
;)
Likes (Received): 1100
|
Na međunarodnim natječajima ne pobjeđuju jarani?
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Registered User
|
Kaj ti je, pa i obnovljene ulice i šetališta na baroknom Gornjem gradu su zalili asfaltom, ovaj grad vode i uređuju primitivci.
|
|
|
#77 | |
|
L'enfant terrible
Likes (Received): 9
|
Quote:
Za početak treba maknuti Vladu i Sabor s Gornjeg grada kako bi se oslobodio prostor, a zatim napraviti sve ovo što se već trebalo napraviti, a nije.
|
|
|
|
|
#78 | |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Quote:
Btw, kad vidim potencijal parkića iznad Štrosija [lijevo] i onog nekadašnjeg arhitektonskog nalazišta gdje su se prepucavali da li je postojalo ili nije postojalo groblje kod Sv. Marka [desno], a vidim što je danas tamo, te ona zgrada između sa hrpetinom antena za mobitel koja bi se mogla prenamijeniti u bilo što drugo - zapitam se kakvi nam kromanjonci vode grad...
|
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Ignorira pesimiste
|
Meni se kocke na cesti baš i ne sviđaju. Par puta sam bio s autom na Gornjem Gradu i uništiše mi auto, pogotovo onaj užas u Mesničkoj. Ja bih to sve asfaltirao, a lijepo bih popločao samo nogostupe. Kod nas rade obrnuto.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zagreb |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|