|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 |
|
L'enfant terrible
Likes (Received): 9
|
Pa poanta je da se na Gornji grad ne ide autom izuzev vozila muzeja i sličnih ustanova ( kao što sam već rekao, Vladu i Sabor treba maknuti ). Za automobliski promet se ostavi Mesnička, Demetrova i možda još malo, a ostalo pješačka zona. Te ulice mogu biti asfaltirane, a ostalo kocke i ploče.
|
|
|
|
#82 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 765
|
Inače ne idem na GG autom, ali par puta se zalomilo da sam morao voziti gore neke stvari, pa sam zato išao.
Nemam ništa protiv popločavanja svih pješačkih zona, ali kocke (i to neodržavane) na cesti kojom teče automobilski promet su živi užas. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Likes (Received): 101
|
Stvarno nevjerovatne nesposobne seljačine vode ovaj grad...valjaju asfalt gdje god stignu...
|
|
|
#84 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Ako su kocke složene kako spada (na betonskoj podlozi, sa ravnom stranom gore i između zalijane bitumenom) nema neke velike razlike. Pa Njemci su nekad autoceste od kocaka gradili.
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
;)
Likes (Received): 1137
|
Emperor ima neki dobar auto.
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
BANNED
|
Ko kaže da je u Mesničkoj složeno kako spada? Tamo i kod Zapadnog kolodvora su valjda najgore složene kocke koje sam vidio. Osim toga, ako divljaš preko njih sa 50 na sat, naravno da će ti biti neugodno. Jedna od uloga kocaka je smirivanje prometa, zato nemaš što više od 30 po njima ići.
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Ignorira pesimiste
|
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
glavoč
Likes (Received): 0
|
A Jukićeva?
Jbt, kad se sa zelenog vala kod nadvožnjaka spustiš na te kocke, mislim da mi auto *jebe sve po podužem spisku..
|
|
|
#90 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
50 na sat nije nikakvo divljanje, već prilično spora vožnja, ako je riječ o običnoj gradskkoj ulici tipa ona kod Zapadnog. |
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
;)
Likes (Received): 1137
|
Te u gornjem gradu su potavljene nedavno, a one kaj su bile u Jukićevoj nisu sto godina održavane pa opet nije nikakav bed bio svaki dan tamo prolazit.
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
BANNED
|
Quote:
Ležeći policajci? Da, sa 100 se zaletiš, zakočiš, prođeš i opet odereš po gasu do sljedećeg. Super usporavanje prometa. Protiv sam policajaca jer ima mnogo boljih i manje štetnih metoda (kocke, devijacije). Ja ne znam o čemu govorim, a ti imaš diplomu prometnog faksa, pretpostavljam? Koliko si ju platio?
|
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Hedonist
Likes (Received): 858
|
Daj stavite slike ak imate
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
Za usporavanje prometa služe propisi i ležeći policajci. Postaviš znak ograničenja i opališ gadnu kaznu onome tko ga krši. A prisilno usporavanje uz pomoć ležećih policajaca se vrši kod škola, vrtića i sličnih osjetljivih mjesta. Inače bismo mogli stavici kocke po svim kvartovskim ulicama u Zagrebu da usporimo promet, ali se to ne radi, već se kocke stavljaju samo u povijesnim dijelovima grada, što je također besmislica ako tom cestom teče promet. A kocke uništavaju auto i ako vozim 30 na sat zbog vibracija koje se prenose duž cijelog auta. |
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
BANNED
|
Quote:
.Prije svega mislio sam na devijacije koje uništavaju auto manje i od ležećih policajaca (ne uništavaju ga uopće osim ako se ne zaletiš u središnji otok ali si onda sam kriv). Kako bi se postigao dodatni efekt mogu se u devijacijama postaviti betonske kocke (tlakavci) da obilježe zonu prelaska pješaka. Ako ti sad nije jasno onda
|
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Ignorira pesimiste
|
Nemaš pojma, ali i dalje tupiš po svome jer želiš biti silno pametan. Kocke uništavaju auto puno više od ležećih zbog vibracija. Ako ne znaš zašto, sjedni na bicikl, probaj voziti po tim kockama kojih sat vremena, pa javi kako ti je prošla stražnjica.
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() (i da, draže mi je biciklom voziti po dobro složenim tlakavcima ili nabijenom makadamu nego asfaltu) BTW čak se i po ovim bečkim kockama sasvim ugodno voziti: ![]() To što vi u Zagrebu stavljate kocke III. klase nisam ja kriv. |
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Ignorira pesimiste
|
To je popločana pješačka ulica, a ne pokockana cesta. Ja govorim o pokockanoj cesti kao što je Mesnička ili Jukićeva. Bok i tebi.
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
BANNED
|
Quote:
Pa nemoraju kocke biti sitne i krive ko zubi u Magde paprenjarke... voze se i auti preko njih pa im ne otpadaju kotači. Nije ovo jedina ulica koja je s njima pokockana. U jednoj starijoj su koristili oble drndave kocke, ali u zadnjim obnovama koriste ove fine-ravno iz beča ![]() Nisam ni ja rekao da trebaju biti pokockane cijele ceste, nego samo dijelovi na kojima se želi usporiti promet ili vizualno naglasiti da je tu pješački prijelaz. |
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Ignorira pesimiste
|
Ma znam ja da ste vi Varaždinci napredni, ali ovo je Zagreb