daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old February 2nd, 2010, 09:43 PM   #281
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Likes (Received): 347

Quote:
Originally Posted by staro selo View Post
Evo detalja od danas. Djeluje mi da su izvođači ostavili za "lopove" nezalemljemo, da im je lakše i brže gotovo.

E svašta će ljudi u ovom gradu ukrast. Ljetos su krali cvijeće iz parkova, sad ovo, jednom davno ukrali mojoj babi prednji točak s ponija.

Sponsored Links

Old February 2nd, 2010, 09:50 PM   #282
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Likes (Received): 3

E ako je to stvarno ukradeno, onda samo treba onom sto radi otkup bakra reci da pripazi kada mu netko ovo bude prodavao, a tog krmka zatvoriti na robiju...

Sramota, banda ne cijeni nista...pič*a im materina

Brodska Naselja

...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji.
by SBReprezenta
brvnara no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 09:52 PM   #283
staro selo
staro selo

Likes (Received): 0

Gdje bi mogao ovaj detalj da završi?
staro selo no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 09:53 PM   #284
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

ne kuzim
jel i to ukradeno?

Brodska Naselja

...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji.
by SBReprezenta
Old February 2nd, 2010, 09:59 PM   #285
staro selo
staro selo

Likes (Received): 0

Stoji na sigurnom.
Gdje će ga ugraditi?
staro selo no está en línea   Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 10:00 PM   #286
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Quote:
Stoji na sigurnom.
Gdje će ga ugraditi?
A cega je to dio???ne izgleda mi kao novi dio

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old February 2nd, 2010, 10:08 PM   #287
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Quote:
Gdje bi mogao ovaj detalj da završi?
To je ukras iz unutrašnjosti crkve Svete Ane koji se nalazio na vrhovima izbočenih stupova u kutovima oktogona. Ovaj kameni ukras neće nigdje biti ugrađen već će i dalje služiti kao muzejski eksponat. Ako uspijem pronaći obećane slike pokazat ću vam kako to sad izgleda.
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old February 3rd, 2010, 12:42 AM   #288
P.C.Dolabella
road builder

P.C.Dolabella's Avatar

Likes (Received): 117

Ne vjerujem da je to iz crkve jer je na fotografiji unutrašnjosti posve drukčiji kapitel. Gdje je ovaj nađen?
P.C.Dolabella está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 3rd, 2010, 12:50 AM   #289
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Ne bih ti znao odgovoriti, ali ja mislim da je ipak iz crkve. Drugo što mi pada na pamet su možda srušena trijumfalna vrata. Ovaj kapitel je ipak oštećen tako da se ne može sa sigurnošću tvrditi odakle je.
Old February 3rd, 2010, 12:53 AM   #290
P.C.Dolabella
road builder

P.C.Dolabella's Avatar

Likes (Received): 117

A gdje je to snimljeno?
P.C.Dolabella está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 3rd, 2010, 12:55 AM   #291
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Ne znam. Nek nam staro selo odgovori kad ovo pročita.
Old February 3rd, 2010, 07:19 PM   #292
esseker
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!

esseker's Avatar

Likes (Received): 8

hoće li se Sveta Ana unutra urediti kako je i nekad bila?
esseker no está en línea   Reply With Quote
Old February 3rd, 2010, 09:55 PM   #293
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Mislim da hoće jer je sve dosad napravljeno (osim betonskih temelja, električnih instalacija i željeznih trokutova za ušvršćivanje drvene krovne konstrukcije) identično originalu.
Old February 24th, 2010, 03:33 PM   #294
BANNED

Likes (Received): 14

Eto prave zvijezde

http://i1.tinypic.com/oirnfl.jpg
***** no está en línea   Reply With Quote
Old February 24th, 2010, 09:23 PM   #295
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Gdje je to ? Evo jedan primjer sličniji Brodu: Bourtange u Nizozemskoj, tvrđava obnovljena u roku 20 godina: http://images.google.hr/images?um=1&...tart=0&ndsp=18
Old February 24th, 2010, 10:07 PM   #296
BANNED

Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by Stipson View Post
Gdje je to ? Evo jedan primjer sličniji Brodu: Bourtange u Nizozemskoj, tvrđava obnovljena u roku 20 godina: http://images.google.hr/images?um=1&...tart=0&ndsp=18
Palmanova u Italiji
Inače ta Palmanova je preteča svih Vaubanovih (sam dobro napisao?) utvrda,one su građene po uzoru na nju
***** no está en línea   Reply With Quote
Old February 24th, 2010, 10:33 PM   #297
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Da, dobro si napisao.
Old February 25th, 2010, 02:53 PM   #298
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Poslao sam gradskom poglavarstvu Apel za spas tvrđave od propadanja preko gradskog Servisa 48 sati. Ne znam hoće li mi ga objaviti, ali evo što sam im napisao:

Poštovani, iako je ulaganje grada u rekonstrukciju crkve Svete Ane i zapadne kurtine za svaku pohvalu ovakvom dinamikom radova i s ovako beznačajnim sredstvima, u odnosu na potrebe (planiranih 500 000 kn za obnovu tvrđave za ovu godinu predstavlja manje od 0.25 posto sredstava gradskog proračuna za 2010. godinu), tvrđava neće biti obnovljena u idućih 1000 godina. Prostorni plan tvrđave je trebao biti gotov u svibnju 2009. godine, a mi smo sad na pragu ožujka 2010. godine, a plana još uvijek nema. Ministarstvo kulture je sramotno odbilo sufinancirati obnovu tvrđave tako da smo prepušteni sami sebi. Tvrđava kao spomenik nulte kategorije i kao arhitektonski simbol i najveća arhitektonska vrijednost ovog grada mora biti jedan od prioriteta gradske uprave bez obzira na to tko je na čelu grada. U obnovu 1/6 kavalira uloženo je 12 milijuna kn. Za obnovu ostatka kavalira potrebno je oko 60 milijuna kn. Vjerujem da znate da mi imamo projekt obnove tvrđave kojeg su izradili arhitekt Stjepan Lončarić i povjesničar umjetnosti Zlatko Uzelac, a kojeg je grad platio 800 000 kn. Taj projekt je u Berlinu na seminaru Tehnološkog sveučilišta dobio najviše ocjene struke. Šteta je da taj odlični projekt skuplja prašinu dok tvrđava istovremeno pod utjecajem vremena i vlage ubrzano propada. Rumunjski grad Temišvar je za projekt obnove Terezinskog bastiona dobio 9.7 milijuna eura iz PHARE programa,a država je dodala još 1.7 mil. eura dok je regija dala 2.3 mil. eura, a sam grad 750 000 eura. Brodski kavalir je daleko vrijedniji i bolje očuvan od Terezinskog bastiona. Zašto naš grad nije kandidirao obnovu tvrđave pomoću PHARE programa ? Predlažem da se iskoristi hvaljeni projekt dvojca Lončarić- Uzelac za kandidiranje obnove tvrđave preko PHARE programa Europske unije. Češka, Poljska i druge europske države su pomoću tog fonda obnovile svu svoju arhitektonsku kulturnu baštinu.Grad nije svjestan vrijednosti i potencijala tvrđave koja bi mogla biti tvornica novca za gradski proračun. Koliko bi se samo zaradilo da se u tvrđavi otvori muzej Vojne Krajine, prvi hrvatski muzej igračaka, pivnice sa živom tamburaškom glazbom, razne trgovine itd. ? Tvrđava trenutno gradu samo stvara troškove, a mogla bi donositi veliki profit. Obnovljena tvrđava bila bi ponos Broda i Brođana. Zašto nemamo program i kalendar obnove tvrđave ? Šta mislite poduzeti za spas tvrđave ? Molim vas kandidirajte projekt obnove tvrđave dvojca Uzelac-Lončarić za PHARE program. Ukoliko to ne napravite odgovornost za propadanje tvrđave će biti isključivo na nama Brođanima. Pokažimo odgovornost za našu arhitektonsku kulturnu baštinu. Zadnji nam je čas da je spasimo !
Old February 25th, 2010, 03:10 PM   #299
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Evo da ja citam ja bi odmah rekao da je tekst poslao upravo dvojac Uzelac-Loncaric.
Dali si se potpisao??

Inace mi je tekst solidan i bas me zanima sta ce ti odgovoriti.

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old February 25th, 2010, 03:17 PM   #300
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Nisam se potpisao, ali iz e-mail adrese mogu zaključiti.

Reply

Tags
brodska tvrđava, slavonski brod, tvrđava brod

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules