|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Serbian Forum Diskusija na srpskom jeziku » Srbija | Crna Gora | Srpska |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1461 |
|
Registered User
|
![]() Pitanje. Listam CG teme i naletim u naslovu teme o turizmu na sjeveru zemlje na jednu riječ, ćевер, pa kontam da mi neko ko zna objasni šta je ćeber? Ili ćebep? Lokalna vrsta ćebeta? Ili je ćever, to nemam pojma šta bi moglo biti. Najprihvatljivije objašnjenje mi je da je to ćebe ![]() Na sjeveru CG je hladno pa koriste ćebad. Ali, kako nisam siguran, možda neko sa sjevera CG može da mi objasni o čemu je riječ? Last edited by Pavle4488; July 8th, 2012 at 02:17 AM. |
|
|
|
|
|
#1462 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
Likes (Received): 80
|
![]() Ćebep - (sva slova čitaj latinično) je deblja vrsta ćebeta koje se koristi samo na sjeveru crne gore, zbog toga što je na sjeveru znatno hladnije. Ćebep je znatno deblji od ostalih vrsta ćebadi, i pravi se od ovče vune, i po pravilu se ne boji - obično je bijele boje. Slovo "p" još znači da se ćebad samo prave u Pljevljima. Eto objašnjenja, bio si na pravom putu, ali eto da pojasnim i razjasnim misteriju.
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica |
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Registered User
|
Logično. Hvala na objašnjenju, zadovoljan sam.
|
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
Ја бих администраторе поводом написане ријечи (ćеверни) питао сљедеће: Пошто на почетној страници пише да је ово Форум српског језика, зашто се дозвољава у наслову теме употреба непостојећих слова у српском језику? |
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Registered User
Likes (Received): 117
|
A možda ne bi trebalo nikome da smetaju, naročito tebi, pošto si Krajišnik i sigurno si se sretao sa takvim glasom.
|
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
Сретао сам се наравно, исти глас се код старијих људи у Крајини користи често код изговора ријечи сутра. Али није проблем у гласу, него у писму. И зато је једноставно питање, ако је форум српског језика, зашто се дозвољава употреба тог слова које не постоји ни у азбуци ни у абецеди.
|
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Registered User
Likes (Received): 117
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Евросептик
Likes (Received): 479
|
Молим Макија или Владу да пренесу све постове који се тичу Сремске Митровице из теме о изградњи у Војводини у посебну тему.
|
|
|
|
|
|
#1469 |
|
ravangrad forever
|
Mislis da S.Mitrovica ima dovoljno "materijala" da zazivi kao posebna tema?
Toga dana sam video raspevane andjele u njenim ocima, toga dana sam osetio demone pakla u sopstvenim grudima.. Ko u jednom istom danu svog zivota ne prepozna raj i ne oseti pakao, taj ce umreti u neznanju i bez emocija. |
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Former member
|
Posto mozete da nadjete po IP-u, sada lepo nadjite koji od forumasa je napravio 355 laznih naloga i banujte ga.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1509917 http://www.skyscrapercity.com/showth...1463432&page=2 |
|
|
|
|
|
#1471 |
|
Евросептик
|
@makimax
Samo ti otvori temu, a ja se obavezujem da je napunim materijalom, bice slika vec danas. ![]() Imam dosta materijala, a malo mi je nezgodno da postujem u thread o Vojvodini i svaki put potpisujem gde se dati objekat nalazi. Uostalom, ako moze Kikinda da ima svoj thread, a nema (aktivnih) forumasa iz Kikinde, ne vidim zasto i SM ne bi imala.
|
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Registered User
Likes (Received): 321
|
|
|
|
|
|
|
#1473 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
|
![]() Ovi spameri svi ukupno nemaju 10 postova....
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica |
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
highways and roads
|
Quote:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1528650 |
|
|
|
|
|
|
#1475 |
|
GLaDOS
Likes (Received): 69
|
Sta se to dogadja u sekciji "Foto takmicenja"?
Kao da se tamo otvorio neki portal iz kojeg izlecu zli impovi, the infestation must be stopped!
|
|
|
#1476 | |
|
Евросептик
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Former member
|
Da li da zakljucate te teme, ako vec ih ne resavate?
|
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 103
|
Hahahaha, ovo na foto sekciji vec postaje tragikomicno...ne secam se da sam video ista slicno na nekom forumu...
Nemojte nista brisati...
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Registered User
Likes (Received): 321
|
Nije mi jasno koja je svrha tog spamovanja i dje nadjose bas taj dio foruma.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|