|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
Unregistered user
Likes (Received): 16
|
No ja lokacija se mi ne zdi res kritična, ampak prav primerna pa spet ni. A ne bi bilo bolje, da bi tisto zaplato jim pustili, uredili park z drevesi severno od tiste ceste zgradili naselje z bajtami, recimo 15 hiš, te stolpnice pa bi umestili nekam tjale med Celovško, obvoznico in te bloke, zraven zdajšnje lokacije. Tistim bi pa zamenjali bajte, za tiste novozgrajene.
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
@Lagoya: končno eden, ki je napisal argumentirano. Hvala za podatke!
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Unregistered user
Likes (Received): 16
|
Vsekakor se morajo graditi bloki, vendar, ob vpadnicah, torej Celovška in Dunajska imata potencial. Vendar se mora te graditi v takih območjih, kot ta, katerega sem opisal, torej tam, kjer so že stavbe z višjih gabaritov. Soseske s hišami se pa gradijo na ruralnem območju, tam kjer je trenutno zelo redko poseljeno (recimo na 25000m^2, 3 hiše je zame tako območje). Zakaj je dobro, da so te soseske zunaj obroča?
Ker se potem navezujejo na zunanji obroč. Soseske se bi drugače povsej verjetnosti navezovale izključno na vpadnice (pri tranzitu po mestu), tako se pa navezujejo v veliki meri na obroč. Kaj je prednost tega? Obvoznico se da razširiti na najmanj 4 pasove, medtem, ko bodo morale bodoče avenije prehoditi trnovo pot, da bodo dobile 2X2+LPP(tramvaj) z otokom in pločniki. Pa še P+R lahko narediš ob obvoznici oz. na zunanji strani. Znotraj obroča, je to v večini primerov neumno. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Registered User
|
Lokacija je drugače kar uredu, osebno me moti previsoka gradnja. 12 nadstropij na tem področju je več kot dovolj.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
http://www.rtvslo.si/kultura/modload...u=4&c_id=45371
Niti ne tako slabo napisan prispevek, glede na vse ostale urbanistične na rtvslo.si.
|
|
|
#67 |
|
Moderator
|
"V Ljubljani se tako dolgo ni zgradilo kaj velikega - zadnji večji projekt je bila Ravnikarjeva ureditev Trga republike -, zato je za Ljubljano simptomatičen "zamrznjen pogled na mesto", in treba je mesto spet spraviti v stanje kontinuiranega razvoja mesta in obenem ustvariti neko identiteto slovenske prestolnice, ki naj bi jo vsi naslednji večji projekti dopolnjevali."
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Existere et persistere
Likes (Received): 288
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Moderator
|
Zdaj ko je govora o nekem muzeju na LJ gradu itd, sem se spomnil na Madame Tussauds.. A kdo ve kaj se je zgodilo s tem? Nekje sem bral, da bo prva lutka France Prešeren
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Proud Slovenian
|
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Moderator
|
No sj v bistvu ne bodo naredili Prešerna ampak Pavleta Ravnohriba v vlogi Prešerna
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Moderator
|
Janković priljubljen pri ženskah
Ljubljana, 23.12.2008, 14:19 | STA / Š.Z. Ljubljanski župan Zoran Janković si po mnenju meščanov zasluži slabo štirico. Zato bo del plače, okoli 5.200 evrov, podaril v dobrodelne namene. Ljubljanski župan Zoran Janković si je za delo v drugem letu mandata po mnenju meščanov zaslužil povprečno oceno 3,7, je pokazala raziskava agencije Ninamedia. Z županovim delom je zadovoljnih 83,3 odstotka vprašanih, nezadovoljnih pa 14,6 odstotka, kar bistveno ne odstopa od rezultatov ankete v letu 2007. Janković, ki je imel celo leto zamrznjeno plačo, je z rezultatom zelo zadovoljen. Zdaj si bo plačo, novembrska je znašala 4.745,78 evra bruto in 2.589,72 evra neto, v celoti izplačal. 83 odstotkov letnega zneska bo obdržal, 17 odstotkov pa bo dal v dobrodelne namene. Komu bo podaril denar, se še ni odločil. ![]() Velika večina vprašanih (66,2 odstotka) meni, da Zoran Janković do sedaj najuspešneje opravlja delo ljubljanskega župana. Sledita Jože Strgar (12,2 odstotka) in Vika Potočnik (7,2 odstotka). (Foto: Dare Čekeliš) Ninamedia je med 9. in 15. decembrom izvedla telefonsko anketo na splošni populaciji Ljubljančanov, v kateri je sodelovalo 1519 anketirancev. Županovo delo so ocenjevali s številkami od ena do pet, pri čemer je ena nezadostno in pet odlično. Ocene od tri do pet so upoštevali kot 'zadovoljni', oceni ena in dva pa kot 'nezadovoljni'. Oceno odlično je županu prisodilo 27,1 odstotka vprašanih, 35,7 odstotka mu je dalo oceno prav dobro in 21 odstotkov oceno dobro, kar skupaj pomeni 83,3 odstotka zadovoljnih anketirancev. Zadostno oceno mu je namenilo 7,8 odstotka vprašanih in nezadostno pa 6,8 odstotka, kar je skupaj 14,6 odstotka. Delo župana nekoliko boljše od povprečja ocenjujejo ženske, najmlajši anketiranci, srednješolsko izobraženi, dijaki in študentje ter prebivalci četrtnih skupnosti Moste in Bežigrad. Med anketiranci, ki delo župana slabše ocenjujejo, pa od povprečja nekoliko odstopajo anketiranci v starosti od 46 do 60 let, poklicno izobraženi ter prebivalci četrtnih skupnosti Črnuče, Dravlje in Šentvid. www.24ur.com |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
No, pa je še enkrat več potrjeno, da je Zoki odličen župan. Zdaj pa samo čakam nasprotnike, ki bodo udarili z anketnimi prevarami in zavajanjem javnosti.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Smelly cat...
Likes (Received): 4
|
Jaz po pravici povem,da ga ne maram,ker se mi zdi primitivec. Je uspešen businessman, ampak zame je on primitivec brez občutka, ki niti pod razno ni primeren za vodenje enega mesta. Kot prvo mu ni pet hrušk jasnih nič v zvezi s kulturo. Sori Zoki, nije ti to Mercator.
|
|
|
#75 |
|
Opasni
Likes (Received): 1
|
Pardon, ampak ta anketa je pa kr neki. Tipične balkanske finte, naročnik ankete je pa MOL .
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Moderator
|
Kaj ti je podrl vikend? Pardon, vrtno lopo
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Capital of Slovenia
|
Quote:
Njegov odnos je tko tko, precej je aroganten, ma pa velik za pokazat. In dokler vsakič, ko stopš iz bajte, vidš neki novga, bo mel dobro podporo. |
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Smelly cat...
|
Kaj, a če se ne strinjam z Jankovićem,to pomeni,da sem vrtičkar? Ne,nimam vrtička drugače spljoh,niti ga nisem nikoli imel.
Mene pri sedanji mestni oblasti pač moti to,da se obnaša kot buldožer in da ni pripravljena na dialog. Pismo,pa sej ne živimo v stalinistični Rusiji...
|
|
|
#79 |
|
Smelly cat...
|
Naj gradi, saj je prav tako. Toda naj ne uničuje stvari, ki že obstajajo in dobro funkcionirajo, še posebno pa ne stvari, ki so pomembne v zgodovinskem-kulturnem-tradicionalnem smislu. Prejšnje mestne oblasti niso veliko naredile, toda vsaj uničevale niso mestne kulturne dediščine, Zoki veliko naredi,obenem pa ne vidi dlje od nekega potrošniškega interesa in s tem dela mestu velikokrat v škodo...
|
|
|
#80 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Še pol leta nazaj sem bil prepričan, da nismo zelo daleč.
S politiko je pač vedno tako, da je treba imeti pogum za velike zadeve, in dokler se gleda na vse akterje, nikoli ne pride do ustreznega kompromisa. Samo poglejte, kaj bi bilo, če bi poslušali naše "prijatelje" mestno.iniciativo. Demokratično gledano so enakovredno parterji v pogovoru, samo moč njihovih velikokrat za lase privlečenih argumentov jih že v osnovi diskreditira. Tako pač imamo, seveda ni idealno (jaz recimo Jankoviću najbolj zamerim Jakliča, ki je nesposoben arogantnež), ampak za Ljubljano se je pa naredilo več kot pod prejšnjimi župani.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|