|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#121 |
|
All the world's a stage..
Likes (Received): 0
|
Ne gre za komplekse, gre za pravičnost!
[MARIBOR] - Projekti, gradnja & novice/Projects, Construction Updates & News 2012 [MARIBOR] - Projekti, gradnja & novice/Projects, Construction Updates & News 2011 [MARIBOR] - Projekti, gradnja & novice/Projects, Construction Updates & News 2010 [MARIBOR] - Projekti, gradnja & novice/Projects, Construction Updates & News 2009 |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Registered User
|
U jebote umirite se malo dečki. Več vpisov imamo, kot ljubljančani v debati.
Bodo krajnci spet celo paniko zagnali, zakaj oni nimajo več vpisov, saj navsezadnje so glavno mesto. Brez zamere krajnci, to je hec. |
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Part-time bricklayer
Likes (Received): 5
|
Quote:
Quote:
. Mariborčani, butasti kot so, so si zaželeli malo boljši stadion. Pa so rekli: "Imamo projekt, nekaj malega denarja, nucali bi pa še nekaj." Pa so šli do države in so dejali :"ej, stadion bi meli, lahko kaj primakneš?" Država:" Ok, tu mate!" Pa so prešteli in ugotovili, da še nekaj manjka. In so šli do unije in rekli isto kot državi. Unija jih vpraša:" Ja kolko pa te nucate?" Mariborčani:"Pa 3 miljone in četrt." Unija:" OK, tu mate!" In s polnimi žepi denarja, smo si postavili stadion. Se pravi zaprosili smo sredstva in jih dobili. Tvoja trditev bi pa zgledala nekako tako. Država:" Zaj bomo pa tu gradili stadion, bejšte bek vsi. To je zdaj državno!" Upam da boš kapiral, ker drugače ostane samo še veseloigra s pupami. |
||
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Part-time bricklayer
|
Quote:
Lp |
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Part-time bricklayer
|
Quote:
Lp |
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
EL DŽEJ
Likes (Received): 167
|
Quote:
![]() Da je pa uporabnik eurotown večni nergač in da se skrega z vsakim,ki nima enakega mišljenja kot on pa vsi dobro vemo.Primer Lokey,js in še je blo par uporabnikov tega foruma.Človek ti misliš,da si posrkal vso pamet tega planeta.Premaknil se pa nisi očitno iz svoje ulice. Argumentiral mi nisi popolnoma nič,le da skoz jokaš kako je je Ljubljana ali država nepravična do ostalih prebivalcev.Argumentiral ti je lepo Lagoya s količnikom in z statistiko eurostata. Glede stadiona pa očitno ti ne znaš brati in ne jaz.Povedal sem,da ste dobili pomoč,ki jo lahko mi samo sanjamo. Zdej se pa res umikam,ker vem da boš za mano napisal še kako neumnost.
|
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Registered User
|
Quote:
ok, ok zdaj pa sem še jaz na vrsti ![]() Argumentiral ni Lagoya prav ničesar, pač pa se je grdo zanikal, ko je govoril, da so službe v državnih podjetjih paraziti Ljubljane, potem pa jih ni odštel od količnika BDP. Prav zanimivo bi bilo videti LJ BDP, brez vseh državnih podjetij in LJ podjetij, ki so odvisna od le teh. Glede stadiona pa ne sanjaj preveč kako ga je država zgradila, ker je prispevala jebenih ultra glomaznih 10%. Naj se vaš stadion zgradi in bomo pogledali, koliko bo tam subvencij. Pa ne mislit, da vam ne privoščim subvencij, samo ne se francozov delat (se opravičujem Cirilu )Aja, pe reči raje da ne želiš da ti naštevam LJ projekte financirane iz strani skupne malhe. Pravtako infrastrukturne z vsemi cestami in tuneli vred. Mi še do leta 3000 ob tej vladi ne bomo dočakali neko spodobno povezavo vzhod-zahod ali bog ne daj obvoznico. Sicer pa, itak je ne rabimo, saj jo imate vi, pa se lahko pridemo k vam v krogu vozit. |
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Moderator
|
Zakaj ne bi kdo od Mariborčanov že enkrat vprašal Jana, da dobite svoj lasten subsection, ker je očitno ta majhen slovenski kotiček premajhen za Maribor almighty?
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
All the world's a stage..
|
Quote:
![]()
[MARIBOR] - Projekti, gradnja & novice/Projects, Construction Updates & News 2012 [MARIBOR] - Projekti, gradnja & novice/Projects, Construction Updates & News 2011 [MARIBOR] - Projekti, gradnja & novice/Projects, Construction Updates & News 2010 [MARIBOR] - Projekti, gradnja & novice/Projects, Construction Updates & News 2009 |
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ti si tako zaslepljen s tem, da je Maribor žrtev, da se sploh s tabo ne da pogovarjati. V SV Sloveniji v zadnjih 15 let niso izpeljali nobenega resnega projekta. Postavili so nekaj hotelov visoke kategorije (4 in 5*), ki ponujajo sobe po ceni enakovredne hrvaškim hotelom z 2 zvezdicami. V skladu s štajersko logiko ... če postaviš, ljudje pridejo kar sami od sebe. Če pa stadion šteješ kot neki projekt večjega gospodarskega pomena, potem pa ti tudi ni pomoči. Če kaj, bodo mariborski davkoplačevalci za njega plačevali v neskončnost. |
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Moderator
|
Res je, Maribor že. Ne pa egocentrikov, ki delajo cirkus na forumu.
|
|
|
|
|
|
#132 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
Quote:
Sicer pa cela množica komentarjev v tej temi kaže, zakaj bo SV Slovenije vedno periferna regija... sicer pa se umikam iz debate. UPDATE: sedaj sem gledal Tednik, kjer so govorili o bodočih termah na Koroškem. Ena glavnih prednosti teh term je, da imajo poleg letališče. Mislim ... kot da bodo zdaj bogataši v neke terme hodili z zasebnimi letali. Takšne neumnosti samo potrjujejo prejšnji odstavek. Last edited by pijanec; January 29th, 2009 at 08:42 PM. |
|||
|
|
|
|
|
#133 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Registered User
|
Quote:
To kar ti govoriš je pač tipična slovenska zavist. Zato, ker imamo v Ljubljani bolnice, je ne potrebujejo v MB, ker so razdalje premajhne. Potem mi samo odgovori, zakaj potrebujejo v LJ stadion, saj ga imamo v MB. Ali še bolje. Zakaj potrebujete na Ptuju stadion in sploh prvoligaša (še zaenkrat), saj itak cel Ptuj za MB navija in lahko v MB na tekme hodi. Razumeš zdaj? Ali pa recimo tak primer. Jaz s svojimi prispevki državi, verjetno večino krajncev krepko prekašam, pa kljub temu sem deležen manjšega deleža pri razdeljevanju teh sredstev, kot bilokateri krajnc. Ti si recimo samo en pijanec in si dovoliš jemati pravico komentirati ali celo določat kaj prebivalstvo MB potrebuje in kaj ne. Lahko tudi rečem, koji klinac potrebuje Ljubljana obvoznico, če je ni za eno evropsko predmestje in jo v 5 minutah s kolesom prevoziš? Pa smo jo kljub temu vsi gradili in nihče ne pizdi zaradi tega. O teh žrtvah in kompleksih pa tole. res smo zakompleksani, da smo vas silili brat naše teme in zagovarjat svoja stališča. Poglej koliko postov sem jaz napisal v ostalih temah, oziroma kolikokrat sem se šel tja kregat.
|
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#136 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
Še en izračun: predpostavimo, da stane medicinska naprava 3 milijone evrov. Če optimiziramo!! njeno postavitev in jo zato postavimo samo v LJ (zakaj v LJ? ker bi bila skupna prevožena pot zaradi lokacije LJ najnižja in s tem tudi najnižji stroški), so različni stroški, ki se razlikujejo v kolikor bi naprava stala tako v LJ kot v MB, naslednji: - če organiziramo ljudem prevoz v LJ po ceni 70 evrov, bi lahko za ceno naprave opravili 42.000 voženj oz. slikanj; - naprava tehnološko zastari po 10 letih; - trenutno v MB npr. opravimo z njo 2000-3000 slikanj na leto, v 10 letih je to 20.000-30.000. - ostane nam razlika 12.000 slikanj in še 3 milijone evrov. V čem bi bil smisel, da postavimo tako napravo še hkrati v Maribor? Samo zato, da bomo lahko rekli, da nismo "centralizirali", čeprav bi zaradi tega vsi prebivalci izgubili? Že pri samo eni napravi bi prebivalstvo (torej tudi ti in jaz, čeprav bi naprava bila samo v LJ) pridobilo za 100 operacij kolka. Če sem jim v Franciji splača iz njihovih DOM voziti ljudi z avionom po 8000 km daleč, namesto da bi naprave dislocirali, se pri nas ljudi ne bi smelo peljati 100 km zaradi lokalnega ponosa? Povprečnina je za vsakega državljana enaka. Ne si več zmišljevat, lepo prosim, kako dobiš manj. Še več, zaradi finančne izravnave spet bogatejši na veliko financirajo revnejše občine. Last edited by pijanec; January 29th, 2009 at 10:40 PM. |
||
|
|
|
|
|
#137 |
|
EL DŽEJ
Likes (Received): 167
|
Ok sam še to in obljubm obljubm štojerci ne bo me več
![]() @marko332 Zakaj si se obesil na Lj obvoznico kot pijanec plota.Več kot polovico je bila zgrajena še v bivši Jugoslaviji in smo jo dokončali šele po 20 letih.In zgrajena je zaradi vseh nas(ok priznam največ imamo Ljubljančani od nje)Naj te opomnim,da se Lj nahaja v središču Slo in se vse poti tukaj križajo.Spomnim se ko še ni bila zgrajena v celoti so vsi tovornjaki iz vseh smeri skoraj vozili čez center mesta.Ja in veliko šleperjev je bilo naloženih v Kopru,ki so furali v smeri tvojega ljubega Maribora.Obvoznica je zgrajena zaradi tranzitnega prometa in ne zaradi nas Ljubljančanov,da se bomo fino peljali.Mi jo za svoje potrebe ne potrebujemo,ampak zaradi splet okoliščin,da se Ljubljana nahaja v središču in jo križajo prometni koridorji.Če je ne bi zgradili bi mesto doživelo prometni kolaps. Da pa člana,ki je verjetno izbral nick pijanec zaradi heca kličeš tudi dejansko pijanec,potem je to res gostilniška debata in ni nič kaj plodna kot si jo sam želel. |
|
|
|
|
|
#138 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Ja glej, kdo pa bo dal denar, če je pa stadion v lasti občine? NKMB plačuje najemnino za igranje na stadionu in to je to. Mislim.... ![]() Quote:
Daj no nehaj. Saj pa ne pravim, da moramo vse imeti podvojeno, kje to piše? Vendar pri nas gre to tako. Kupimo 3 magnetne resonance po 3 mio EUR in jih vse 3 postavimo v Ljubljani z izgovorom (pri vas ni izobraženega kadra za upravljanje tega). Pol pa se naj štajerci, primorci in prekmurci vstajajo ob 2.00 ponoči, da pridejo na slikanje zjutraj v Ljubljano. Nebi bilo bolj smotrno, da se postavi po ena naprava v LJ, MB in Izoli? Pa nehaj prosim s številkami. Francija ni v najdaljšem premeru velika 8000km, kam te vozijo potem bolnike? V Nigerijo na magnetno resonanco? |
||
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Registered User
|
Quote:
A ni prej nekdo rekel, da MB leži na sredini med mesti, kot so LJ, ZG, Graz. Torej je tudi MB središče nečesa. In verjemi, pri nas težki šleparji ne dobijo kril in ne preletijo Maribora. Pa saj vseeno. Privoščim vam obvoznico, ne se nasajat. Hočem samo pokazat, kako deluje centralizem pri nas. Zakaj smo sploh začeli temo? Ker se je 4 leta decentraliziralo državo, da lahko sednja vlada zadeve spet centraliziras, kolikor bo pač uspela v 4 letih. Saj nato pride izstavljen račun in jovo na novo. Rabimo ene 5 finančno, upravno, davčno neodvisnih regij. |
|
|
|
|
|
|
#140 | |||
|
Part-time bricklayer
|
Quote:
To se kaže tudi s tem: Quote:
Sicer pa samo v tvoji fiktivni trditvi zamenjaš mene in sebe in "ostale prebivalce" z Lj oz. osrednjo Slovenijo in dobiš dejansko tvoje mišlenje. Zakaj to počneš, ne vem. Quote:
Sicer pa spet pišem eno in isto, enakemu uporabniku, ki mu ne klikne in slepo nabija nekaj svoje strahove. Daj človek, pridi že z nečim novim naplano, da gremo dalje. Pa preden spet začneš pisati eno in isto, preberi si malo nazaj v tej temi in tudi v prejšnji Mb temi, vse tvoje teze (pretekle, zdajšnje in bodoče, pa tak samo eno in isto pišeš ) smo že zavrnili.
|
|||
|
|
|
![]() |
| Tags |
| maribor |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|