|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#141 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Cestitke!
Ovo je velika pobjeda. I Spanija su pobjedile Tursku. Znaci sad je sve u nase ruke .Sto nije Selihovic igro? Quote:
![]() Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=wDLiu-yOv1o
Last edited by Alle; March 29th, 2009 at 07:51 AM. |
||
|
|
|
|
|
#142 |
|
studying
Likes (Received): 1
|
sad recite nešto protiv Ćire ili igrača
šta su im uradili, odlično, vrhunski, sad samo dobit ovamo u srijedu i da turci ne pobijede španjolsku (naj opcija je pobjeda španjolske) i eto Ćirinih dijamanata na vratima raja
|
|
|
|
#143 |
|
BANNED
|
Igrali su ja mislim iznad svih očekivanja
NIsam sam se nikako mogao nadati da će ih onako NAKANTATI HE HE HE HE...Joj meraka!!!!!!!!Hajmo Bosno, Bosno, Bosno, Bosno....Heeeerceeeeegoooooooooviinooooooooo!!!!!! Samo da Turci ne pobjede Španiju a mi da opet nakantamo Belgijance... |
|
|
|
|
|
#144 |
|
BANNED
|
BiH razbila Belgiju u Genku s 4:2!
Subota, 28 Mart 2009 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u petom kolu grupe 5 kvalifikacija za SP 2010. u Južnoafričkoj Republici večeras u Genku pobijedila Belgiju sa 4:2 (1:0). Strijelci za BiH bili su Džeko (7.), Jahić (75.), Bajramović (80.) i Misimović (85.), dok su golove za Belgiju postigli Dembele (65.) i Sonck (88. - 11 m). ![]() Susret je na stadionu Cristal Arena sudio Rus Nikolai Ivanov. Nogometaši BiH ostvarili su jednu od najvažnijih pobjeda i preuzeli drugo mjesto na tabeli grupe 5 kvalifikacija. Mada oslabljena neigranjem nekoliko standardnih igrača reprezenzacija BiH napravila je podvig i favoriziranoj Belgiji postigla četiri gola. Dobru partiju u Genku reprezentativci BiH najavili su već na početku utakmice i iz prve prave prilike došli u vodstvo. Džeko je dobro šutirao sa 15 metara i pogodio rašlje gola za vodstvo BiH. Nakon postignutog gola reprezentativci BiH prepustili su inicijativu domaćim igračima, koji su napravili nekoliko prilika, ali bez uspjeha. U drugom poluvremenu Belgijanci su nastavili s napadima što im se isplatilo u 65. minuti, kada su preko Dembelea došli do poravnanja. U 70. minuti došlo je do desetominutnog prekida zbog ubacivanja baklji na teren. Nakon pauze bolje su se snašli bh. nogometaši, koji su nakon nepunih pet minuta 'nastavka' ponovo došli u vodstvo. Misimović je u šesnaestercu Belgije uposlio usamljenog Jahića, koji je s pet metara plasirao loptu u gol. Pet minuta kasnije bilo je 1:3. Džeko je asistirao za Bajramovića, koji je u svom prvom nastupu u reprezentaciji nakon 15 mjeseci postigao pogodak i osigurao pobjedu bh. selecije. Mislimović je golom u 85. minuti 'zapečatio' sudbinu Belgijanaca, dok je konačnih 2:4 postavio Sonck u 88. minuti iz penala. U susretu u Genku za reprezentaciju BiH nastupili su: Supić, Nadarević, Spahić (od 60. Mravac), Berberović, Pandža, Muratović, Ibričić, Jahić, Misimović, Muslimović (od 70. Bajramović), Džeko (od 89. Pjanić). U narednom kolu u srijedu BiH će u Zenici dočekati Belgiju. |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Face of Sarajevo
|
Jucerasnji dan necu nikad zaboravit. Kakvo ludilo majkemi. Odlicno, mada nisam ocekivo takvu igru. Nas vrhunac je bio poslije bakljade kad smo im utrpali jos 3 komada. Moze se i rec da nam je i bakljada pomogla da pobjedimo jer smo prije toga primili gol i 3 zuta.
Al najludje je bilo kad su bacali one baklje u teren i ono taman palo do onog kamermana a debil samo tu stoji dok one baklje lete blizu i oko njega. . A isto tako ona budala sto je izletio sa zastavom. Ono je odlicno bilo svaka cast!!!!
|
|
|
#147 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
Dom Mladih Sarajevo: Belgija-BiH
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() www.sportsport.ba Travnik: Belgija - BiH 28.03.2009 Travnik, Proslava |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Registered User
|
Koliko slavlja kao da se Argentina pobjedila.
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Registered User
|
GenK
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Registered User
|
Izgleda da Ermin Zec prelazi u Njemacku
![]() Ovi klubovi su vec dali ponude: HoffenHeim, Schalke 04, Hertha bsc. Jeli se vec sada moze prelaziti, ili se mora cekati kraj sezone? |
|
|
|
|
|
#151 | |
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
BANNED
|
30. Ožujak 2009.
Ćiro: S Hrvatskom ću se sudariti u Južnoj Africi! Zvijezda Miroslava Ćire Blaževića nakon pobjede njegove momčadi u Genku opet sja punim sjajem. Svi mediji iz Hrvatske sa zanimanjem prate zbivanja oko reprezentacije BiH. U razgovoru za Jutarnji list, Ćiro kaže kako mu je na pobjedi nad Belgijancima čestitao i Vlatko Marković, ali... "Javio se ‘moj predsjednik’, nego što. Neću mu nikad oprostiti da me proglasio starcem i maknuo iz reprezentacije. On i onaj Uljan iz Kostrene. I tako su hrvatskom narodu uskratili mogućnost za radost. Bio bih postao prvak Europe ili svijeta s Hrvatskom." Hrvatska, ipak, i sada ima odličnog trenera: "Genijalca. Moja škola!", s oduševljenjem će Ćiro za zagrebački list. Blažević pun optimizma kaže kako s Džekom i društvom može i do prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini: "Dolaze nam Belgijci, Turci i Španjolci, a u goste odlazimo slabijim suparnicima. Španjolci su mi jednom pobjegli s udice, imali smo bod u džepu, pali smo u sudačkom vremenu. Ja uvijek naplaćujem račune!" Drugo mjesto u skupini trenutačno je realnost za BiH, ali i za Hrvatsku. Na spomen međusobnog sudara u doigravanju, Ćiri se digla kosa na glavi: "Ne, samo to ne. Hrvatska reprezentacija je raskoš znanja i snage. Najbolja na svijetu! Sudarit ćemo se u Južnoj Africi. To je moj san." http://www.bljesak.info/content/view/28896/159/ |
|
|
|
|
|
#153 | |
|
studying
Likes (Received): 1
|
Quote:
al će Bosna nakantat ''crvene djavolčiće'' ko što kaže mijajlović, lik je legenda ![]() ajmo dijamantu, još koji gol, ajmo
|
|
|
|
|
#154 |
|
Registered User
Likes (Received): 158
|
Španski dnevnik As:
Španija u strahu od BiH, Blaževića i Džeke Iako vode sa šest bodova prednosti u kvalifikacijama, Španci se i dalje osvrću i gledaju ko im prijeti. Po riječima njihovog selektora, najveća im je opasnost - BiH. Vicente del Bosque i njegova Španija stoje izvanredno u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo jer vode s maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica. Uprkos udobnoj poziciji, trener koji je zamijenio Luisa Aragonesa već duže vrijeme, a sada posebno glasno, upozorava da prijetnja dolazi iz Bosne i Hercegovine. "Španija mora obratiti pažnju na Bosance. Oni će se boriti do kraja. Kalendar im je povoljan i moramo razmišljati i o najgorim pretpostavkama", rekao je nekadašnji trener Reala. "Nas, Belgiju i Tursku čekaju gostovanja u Sarajevu, a BiH ima dva lagana gostovanja, u Armeniji i Estoniji. Na papiru, tjeraju nas da osvojimo 25 bodova", rekao je Del Bosque dnevniku As. Razumije se, Španija nastoji biti pobjednik grupe, da izbjegne dodatne kvalifikacije između osam najboljih drugoplasiranih. "Bosanci su starojugoslavenska škola. Disciplinirana momčad, s dobrim tjelesnim predispozicijama, organizirana u pozadini i vrlo brza prema naprijed. Imaju jako dobre igrače, kao što je Džeko", analizirao je Del Bosque. Džeko, napadač Wolfsburga, skupio je 13 golova u Bundesligi te nadomješta Vedada Ibiševića, koji će dugo biti odsutan zbog puknuća ligamenata koljena. Upravo je Džeko najjače zadivio Paca Jimeneza, Del Bosqueovog promatrača u Bruxellesu, gdje je BiH svladala Belgiju s 2-4. "Džeko je 'ubica'", kaže Jimenez. As se pozabavio i Miroslavom Blaževićem, predstavivši njegovu karijeru u Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji, naglasivši i određene političke aspekte Ćirinog života. “Izrazio je bliskost Hrvatima što mu je priskrbilo etiketu izdajnika među svojim sunarodnjacima”, piše As, doživljavajući Blaževića Bosancem, Travničaninom. “Prošlog juna samo je 100 ljudi otišlo na njegovu prvu utakmicu za kormilom BiH protiv Azerbejdžana, dok ih je 15.000 prisustvovalo prijateljskoj utakmici Mehe Kodre i njegovih pajdaša u Sarajevu”, nastavio je As opisivati teškoće s kojima se Blažević suočavao u usporedbi sa svojim prethodnikom, popularnim Kodrom. |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Registered User
|
Meni je smijesno, svi misle da je BiH ko malta ili sta ja znam.
Ali jesu oni culi sa Dzeka, Misimovica, Stilica, Ibisevica, Salihovica i ostale???? |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Svi smo mi Broj 1.
Likes (Received): 68
|
Opština daje dozvolu za izgradnju stadiona
Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić je sa predsednikom Rudar Prijedora Branislavom Rokvićem posmatrao derbi meč 19. kola Prve lige RS, a opština će, prema informacijama iz kluba, uskoro dati zeleno svetlo za izgradnju novog stadiona. Objekat verovatno neće biti gotov do kraja sezone, pa će Prijedorčani, ukoliko na kraju budu prvi, svoje utakmice verovatno igrati u Novom Gradu ili Banjaluci. www.blic.rs ![]() ![]() ![]() Ispod 10 000 sjedalica nek nam ne prave. A ako me izvori ne varaju planira se stadion sa 12-15 000 sjedalica. ![]()
|
|
|
#157 |
|
Svi smo mi Broj 1.
Likes (Received): 68
|
Navijacka pjesma neka krene iz Bosne i Hercegovine!
Igraj Bosno!
|
|
|
#158 |
|
BANNED
|
Večeras uzvratna kući...
Hajmo Bosno i Hercegovino, Sretno Bosno i Hercegovino!! |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Registrirani korisnik
|
Fahrudin Omerović, Mirsad Dedić, Tomislav Piplica, Kenan Hasagić, samo su neka od zvučnih imena, koji su nosili golmanski dres u reprezentaciji. Zbog povrede Kenana Hasagića, na gol će Nemanja Supić, na privremenom radu u Javoru iz Ivanjice, srbijanskom prvoligašu, koji je stacioniran na četvrtoj poziciji, zahvaljujući i odbranama stasitog Nemanje.
"I u Gacku se navija za Bosnu i Hercegovinu", sretno govori Nemanja, koji je rođen u Gacku. U lokalnoj je Mladosti branio, igrao protiv Muratovića u tadašnjoj bh. ligi. "Ja sam srcem i dušom uz i za svoju zemlju BiH", kaže Nemanja. Nije to prijatno priznati ako braniš u srbijanskoj ligi. "Znali su me prozivati zbog mojih izjava kako jedva čekam poziv bh. selektora. Nakon što me Ćiro Blažević pozvao i mog debija u Genku, čestitali su mi brojni prijatelji, poznanici iz Srbije. Šefu sam zahvalan što mi je dao šansu". U Belgiji je korektno odradio posao. "Mislio sam da ću i "penal skinuti", ali je Belgijanac snažno i precizno pogodio, a ja pogrešno procijenio". U Zenici će imati manje posla, ali će opasnost vrebati iz prekida i kontri. "Spahić nam je izuzetno važan. On je pravi lider. Spahić, Nadarević, Berberović, Ibričić, Jahić, Mravac ulijevaju mi sigurnost. Naravno, sve je lakše kada su u timu majstori poput Misimovića, kolosalnog Džeke, Muratovića, Bajramovića, Pjanića...". "Marko Topić me primio kao brata. I svi ostali, kao da smo godinama zajedno. Upravo je zajedništvo naš najveći adut, a najveće zasluge pripadaju Blaževiću", komplimentira Nemanja svom šefu. Zbog odbrana i držanja, Supić je stekao simpatije prema bh. navijačima i saigračima. Njegove odbrane ozarile su lica ugledne gatačko - sarajevske porodice Tanović (Arif, Haris i Anes), koji su ga preporučili Blaževiću. Cvjeta do sreće i Husnija Arapović, koji ga je također usmjerio prema bh. reprezentaciji. Večeras će reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje u Zenici ponovo odmjeriti snage sa fudbalerima Belgije. Nakon veličanstvene pobjede od 4:2 na gostovanju u subotu u Belgiji, javnost od naše reprezentacije očekuje novu pobjedu. Time je na selektora Miroslava Ćiru Blaževića i igrače izvršen dodatni pritisak, ali su pokazali da mogu igrati i pod takvim dojmovima. "Reprezentacija Belgije je mnogo jača u gostima i zato nas očekuje veoma teška utakmica večeras u Zenici", izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević na jučerašnjoj press konferenciji. Blažević smatra da nas očekuje možda i teži posao nego u prvom meču u Genku, kada je BiH pobijedila sa 4:2. Da je reprezentacija BiH svojevrsno iznenađenje ovog kvalifikacionog ciklusa potvrđuje podatak da će utakmica u direktnom prenosu ići i u Ukrajini, Francuskoj, Španiji, Turskoj... Ono što se dalo primjetiti u zadnjih nekoliko utakmica bh. reprezentacije je to da selektor Blažević novinarima svako malo daje različite početne postave, a najbolji primjer za to je utakmica u Genku sa Belgijom od kojih ni jedna "izdiktirana postava" nije istrčala na teren, pa se i sada očekuje isto. Pa ipak, Ćiro je bio dosljedan i jučer je izdiktirao imena igrača BiH koji će nastupiti večeras protiv Belgije, a to su: Supić, Pandža, Nadarević, Spahić, Jahić, Berberović, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko. Susret između BiH i Belgije na rasporedu je u 20.45 sati na stadionu Bilino polje. Za one manje sretne, koji ne uspiju doći do karte za utakmicu, ostaje prenos na BHT1, ili na nekim od mnogobrojnih video-zidova širom Bosne i Hercegovine. (24sata.info) |
|
|
|
|
|
#160 |
|
terror kitty
Likes (Received): 223
|
http://video.google.com/videoplay?do...61407461760994
CENTRALNI DNEVNIK 28.03.2009. nakon_utakmice.avi