daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb > Završeni projekti

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Closed Thread

Thread Tools Rating: Thread Rating: 11 votes, 3.27 average. Display Modes
Old December 3rd, 2012, 12:19 PM   #11641
verrazano
Registered User

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by Emperor Diocletian View Post
Sad ću podijeliti s vam dva masna trača koja sam načuo na poslovnim sastancima prošlog tjedna.

- Zagrebtower se nakrivio i puno je zukupaca zbog toga napustilo prostor. navodno investitor sprema gadnu tužbu protiv izvođača radova. no možda je to samo urbani trač. ne znam.

- postoje investitori zainteresirani za gradnju hotela na mjestu onog parkirališta u Preradovićvoj kod Tesline. navodno bi gradili hotel pod brandom Davidoff. nemam pojma o kojoj se tvrtki radi.

S obzirom da sam stanar jedne od onih supač pionirovih zgrada(kvaliteta vrhunska a to što carek priča o dizajnu KBKK )sa direktnim pogledom na ZG Tower i svakodnevno kontroliram vertikalnost prije polaska na posao, mogu reći da to nije istina.
Vezano za zakupce, jedino su izašli/izlaze ovi iz unicredita koje sam uselio početkom godine u samoborsku.

Vezano za Preradovićevu, tamo bi se dobro ukopila javna kuća-ravitalizirala bi taj dio grada i napunila sve prazne lokale na potezu od gajeve do gundulićeve.
verrazano no está en línea  

Sponsored Links

Old December 3rd, 2012, 12:29 PM   #11642
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Emperor Diocletian's Avatar

Likes (Received): 956

Quote:
Originally Posted by verrazano View Post
S obzirom da sam stanar jedne od onih supač pionirovih zgrada(kvaliteta vrhunska a to što carek priča o dizajnu KBKK )sa direktnim pogledom na ZG Tower i svakodnevno kontroliram vertikalnost prije polaska na posao, mogu reći da to nije istina.
Vezano za zakupce, jedino su izašli/izlaze ovi iz unicredita koje sam uselio početkom godine u samoborsku.

Vezano za Preradovićevu, tamo bi se dobro ukopila javna kuća-ravitalizirala bi taj dio grada i napunila sve prazne lokale na potezu od gajeve do gundulićeve.
zašto svakodnevno kontroliraš vertikalnost, ako je priča izmišljena?
Emperor Diocletian no está en línea  
Old December 3rd, 2012, 04:43 PM   #11643
FredPerry
Ja sam ranjen kao ptica

FredPerry's Avatar

Likes (Received): 332

Danas sam prosao kroz Novu cestu. Kaj su to napravili od one Vesne??

Srusili zidove, pocupali armaturu i sve, ostavili samo kostur i prekinuli radove. Izgleda kao da je pala bomba. Ne bu to valjda tak sad stajalo godinama
FredPerry no está en línea  
Old December 3rd, 2012, 05:33 PM   #11644
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

S obzirom da se biznis Nine Pavića raspada, ne bi bilo čudno.
Old December 4th, 2012, 01:56 AM   #11645
oakwood....
Registered User

oakwood....'s Avatar

Likes (Received): 760

Izvor:domosfera.hr

U Zagrebu se dovršava 135.000 četvornih metara ureda

Zakupnina za prvoklasne uredske prostore stabilna je i iznosi 15 eura po četvornom metru mjesečno, a očekuje se da će tako i ostati do kraja godine

Situaciju na zagrebačkom tržištu uredskih prostora u trećem je kvartalu 2012. obilježilo dovršenje jednog od dva tornja poslovnog kompleksa Sky Office, ali osim ovoga nije zabilježen dovršetak neke druge poslovne zgrade zbog kašnjenja izgradnje objekata čiji je dovršetak najavljivan za treći kvartal, navodi se u najnovijem izvješću o tržištu nekretnina tvrtke Jones Lan LaSalle (JLL).

Tijekom idućih 12 do 18 mjeseci trebalo bi biti dovršeno približno 135.000 četvornih metara poslovnih prostora. Predviđa se kako će prije kraja godine biti izgrađeno oko 70.000 četvornih metara, a preostale će površine biti dovršene u 2013. godini. To uključuje preostali prostor kompleksa Sky Office i Green Gold Centra, jednog od uspješnijih projekata u Zagrebu tijekom posljednjih nekoliko godina, navode iz JLL-a.

U trećem je tromjesečju ove godine u Zagrebu u zakup uzeta ukupna bruto površina uredskih prostora veća od 20.000 četvornih metara od čega se 12 posto (2.500 m2) smatra neto površinom. Time je nastavljen pozitivan trend iz prve polovice godine, kada je u zakup uzeto 21.000 četvornih metara ureda. Unatoč izazovima trenutačno nepovoljne gospodarske klime, tržište uredskih prostora u Zagrebu znatno je dinamičnije danas nego u prethodne dvije godine, navode iz Jones Lang LaSalle.

Najveći udio bruto zakupa u trećem je tromjesečju zabilježen u Poslovnoj četvrti Istok, čak 77 posto, a tu se podrazumijeva područje oko Heinzelove, Radničke i Vukovarske ulice. Stopa nepopunjenosti u gradu iznosi oko 14,5 posto, iako je ova brojka manja za uredske prostore A kategorije smještene na povoljnijim lokacijama. Postotak stope nepopunjenosti u gradu u stalnom je porastu od 2008. kada je iznosila oko 6 posto.

Zakupnina za prvoklasne uredske prostore stabilna je i iznosi 15 eura po četvornom metru mjesečno, a očekuje se da će tako i ostati do kraja godine. Zakupnine za uredske prostore u sekundarnoj poslovnoj zoni trenutačno iznose između 12 i 13 eura po četvornom metru mjesečno. Očekuje se smanjenje ovih zakupnina s obzirom na sve velikodušnije poticaje zakupodavaca u smislu odobravanja dužeg razdoblja oslobođenja od plaćanja zakupnine i većeg doprinosa zakupodavca kod troškova opremanja.

"Ohrabreni smo količinom aktivnosti u 2012. kako po pitanju upita zakupnika, tako i po pitanju zakupa, a obje su aktivnosti potpuno oprečne s 2011. godinom koja je bila puna izazova. Veliki udio prostora tek će se izgraditi u sljedećih godinu dana, te bismo mogli pretpostaviti da će ovo smanjiti cijene modernog smještaja te, zahvaljujući uzletu prema kvaliteti, čak staviti veći pritisak na zastarjele poslovne prostore C kategorije“, navode iz Jones Lang LaSalle.

http://www.domosfera.hr/wps/portal/d...?readmore=true
Old December 4th, 2012, 08:53 AM   #11646
verrazano
Registered User

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by FredPerry View Post
Danas sam prosao kroz Novu cestu. Kaj su to napravili od one Vesne??

Srusili zidove, pocupali armaturu i sve, ostavili samo kostur i prekinuli radove. Izgleda kao da je pala bomba. Ne bu to valjda tak sad stajalo godinama
Isti je investitor kao i na "CIMOS-u".
Malo jasnije?
verrazano no está en línea  
Old December 4th, 2012, 11:53 AM   #11647
FredPerry
Ja sam ranjen kao ptica

FredPerry's Avatar

Likes (Received): 332

Quote:
Originally Posted by verrazano View Post
Isti je investitor kao i na "CIMOS-u".
Malo jasnije?
Mnogo jasnije
FredPerry no está en línea  
Old December 4th, 2012, 12:03 PM   #11648
ElUsurpador
Registrirani korisnik

ElUsurpador's Avatar

Likes (Received): 374

No krasno, sad ce ostat ova polurusevina na cesti
ElUsurpador no está en línea  
Old December 4th, 2012, 12:17 PM   #11649
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Svi ovi projekti iza kojih stoji Pavić su sumnjivog karaktera, tako da tu ništa nije čudno.
Old December 4th, 2012, 09:50 PM   #11650
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1415

Bio sam danas na autobusnome kolodvoru, neiscrpnoj inspiraciji mome pesimizmu. Sitnice poput svakog drugog sjedala u čekaoni zasranog drekom golubova, više cigana nego putnika i golema slika konja Morene Brnčić koja se nalazi pričvršćena na prevelik pano koji je sa svih strana prljav i milijun drugog sranja na svakome koraku............i još kad se to spoji sa interijerom koji kao da je ispao iz nekog čehoslovačkoga filma iz 50-ih godina prošloga stoljeća.....da dovedeš stranca koji ne zna gdje je, čovjek bi se kladio u vlastiti život da to nije u Europi.
Sarcastic Saracen no está en línea  
Old December 4th, 2012, 10:17 PM   #11651
Powers 1791
I am back!

Powers 1791's Avatar

Likes (Received): 1222

Kaj, sad bumo i pretjerivali po obicaju.
Old December 4th, 2012, 10:22 PM   #11652
Sarcastic Saracen
;)

Nažalost ni trunke pretjerivanja.
Old December 5th, 2012, 12:08 PM   #11653
Bluebell Blues
Registered User

Bluebell Blues's Avatar

Likes (Received): 0

Dobila sam možda neki mali info o Nadi Dimić, da je nešto u pregovorima i da se nešto iza brda valja i da možda ipak ima nade za Nadu da se nekaj tamo pokrene u nekom skorijem vremenu.

Neću coprati pljuc pljuc pljuc niti se previše nadati, ali ipak
Bluebell Blues no está en línea  
Old December 5th, 2012, 01:56 PM   #11654
vkreso
Hedonist

vkreso's Avatar

Likes (Received): 1028

Quote:
Originally Posted by Bluebell Blues View Post
Dobila sam možda neki mali info o Nadi Dimić, da je nešto u pregovorima i da se nešto iza brda valja i da možda ipak ima nade za Nadu da se nekaj tamo pokrene u nekom skorijem vremenu.

Neću coprati pljuc pljuc pljuc niti se previše nadati, ali ipak
Zuper
(> )>)---- zombie fencing bunny

"The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom." - Isaac Asimov

"Summum ius, summa iniuria." - Cicero

"Ceci n'est pas une pipe."
vkreso no está en línea  
Old December 5th, 2012, 03:38 PM   #11655
Sarcastic Saracen
;)

Tak ja mogu dat insajdersku za metro pa moj praunuk za 80 godina citira moj komentar i kaže deda bio u pravu ko i uvijek.
Old December 5th, 2012, 04:11 PM   #11656
Bluebell Blues
Registered User

Bluebell Blues's Avatar

Likes (Received): 0

Cijenjeni kolega forumaš, smijem li primijetiti da ti dobro paše nick

A što se Nade tiče ne zanosim se ni ja previše, ali ipak postoji projekt, pregovara se za novce, jbg ipak se nešto događa. E sad, ja sam vječiti optimist, premda nada jest znamo kaj
Bluebell Blues no está en línea  
Old December 5th, 2012, 07:03 PM   #11657
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Vipnet u novi tehnološko-poslovni objekt uložio 50 milijuna kuna

Gradnja novog Vipnetova tehnološko-poslovnog objekta na Žitnjaku započela je u studenom 2010. te je dovršena u dvije godine.

Novoizgrađeni Vipnetov tehnološko-poslovni objekt ima četiri etaže, bruto korisnu površinu koja iznosi 5.421 metara četvornih, priopćeno je iz kompanije. Gradnja novog Vipnetova tehnološko-poslovnog objekta na Žitnjaku započela je u studenom 2010. te je dovršena u dvije godine. Objekt je prošao energetsku certifikaciju i dobio oznaku „B“ koja se dodjeljuje energetski visoko učinkovitim objektima. Ugrađene su i najmodernije transformatorske stanice ukupnog kapaciteta 6MVA te novi glavni elektroenergetski razvod, također ukupnog kapaciteta 6MVA što osigurava visoki kapacitet za godine daljnjeg razvoja ovog, za našu zemlju strateški bitnog telekomunikacijskog centra, priopćeno je iz Vipneta. Investicija Vipneta vrijedna je 50 milijuna kuna.

Novi objekt sadrži i jedan od najvećih podatkovnih centara u regiji s tri nezavisne sistemske sobe projektirane i izvedene u skladu s najvišim svjetskim standardima koje zadovoljavaju Tier 3 kategoriju. U sistemskim sobama implementirane su hladne zone koje hladan zrak koji se upuhuje iz poda usmjeravaju u servere i sprječavaju njegov gubitak u prostoru. Dodatne uštede energije postižu se uz korištenje Freecooling sustava koji omogućuje da se za hlađenje tehničkih prostora tijekom zimskih mjeseci koristi vanjski hladan zrak.

U novosagrađenom objektu nalazi se i najmoderniji centar za nadzor mreže (Network and Services Operations Center - NSOC) koji od 0 do 24 nadgleda više od 150 usluga Vipneta i B.neta te više od 120 usluga tvrtki unutar Telekom Austria Grupe. Osim nadzora vlastite mreže i usluga, Vipnet je od sada u mogućnosti pružiti uslugu nadzora mreže ili pojedinih usluga tvrtkama u Hrvatskoj koje posjeduju ICT infrastrukturu.

“Puštanje u rad novog tehnološko-poslovnog objekta ujedno je i simbolični završetak poslovne transformacije kompanije koja se za vrijeme krize akvizicijom i otvaranjem novih tržišta razvila iz mobilnog operatora u pružatelja kompletnih telekomunikacijskih i televizijskih usluga. Upravo ovom investicijom osigurali smo dugoročni tehnološki razvoj jer su unutar objekta instalirani veliki energetski kapaciteti uz najmodernije sustave za nadzor usluga i podatkovni centar Tier3 kategorije. Posebno sam zadovoljan modernim uredskim prostorima koji potiču kreativnost i pružaju ugodnu okolinu za rad”, istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

http://www.poslovni.hr/domace-kompan...na-kuna-223459

Old December 5th, 2012, 07:06 PM   #11658
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Još par fotki:

http://www.racunalo.com/vipnet-novin...milijuna-kuna/
Old December 6th, 2012, 08:58 AM   #11659
Boyledd
Organ nereda

Boyledd's Avatar

Likes (Received): 941

Izgleda dosta lijepo, moderno i inovativno!
Boyledd no está en línea  
Old December 6th, 2012, 09:27 AM   #11660
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Likes (Received): 896

super izgleda !!
mario_zadar no está en línea  

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread: