daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Closed Thread

Thread Tools Rating: Thread Rating: 11 votes, 3.27 average. Display Modes
Old January 31st, 2009, 07:27 PM   #141
Astralis
Out of time

Astralis's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by 7kuna View Post
JEBEŠto što je ljep kad je na usranoj lokaciji. to je koda staviš u baonovoj jarugi empire state building....
Lokacija je sve samo ne losa ako se uzme u obzir namjera pretvaranja prostora uz Radnicku do Domovinskog mosta u poslovnu zonu. To sto neboder granici s Kozari putevima samo je dodatni plus upravo za te Kozari puteve jer ce to sigurno ubrzati njihovo preuredjenje.

Mali OT: Kuzim kaj si mislio kad si spomenuo ESB, ali ta zgrada je meni sve samo ne lijepa. Iz daljine izgleda preruzno i definitivno je jedan od ruznijih na Manhattanu. Jedino sto je donekle impresivno kod ESBa je njegova visina.
Astralis no está en línea  

Sponsored Links

Old February 1st, 2009, 04:21 PM   #142
7kuna
jede čvarke na čačkalicu

7kuna's Avatar

Likes (Received): 60

Quote:
Originally Posted by Astralis View Post
Lokacija je sve samo ne losa ako se uzme u obzir namjera pretvaranja prostora uz Radnicku do Domovinskog mosta u poslovnu zonu. To sto neboder granici s Kozari putevima samo je dodatni plus upravo za te Kozari puteve jer ce to sigurno ubrzati njihovo preuredjenje.

Mali OT: Kuzim kaj si mislio kad si spomenuo ESB, ali ta zgrada je meni sve samo ne lijepa. Iz daljine izgleda preruzno i definitivno je jedan od ruznijih na Manhattanu. Jedino sto je donekle impresivno kod ESBa je njegova visina.
Sto se mene tice lokacija ne valja nikako. Kao sto sam reko (na high rise-u) ja bi sve buduce nebodere stavio na mjesto danasnjeg hipodroma i tamo stvorio novi poslovni centar s clusterom koji bi imo protutezu na stari center odnosno trg...

Kad sam spomenio ESB nisam mislio na ljepotu nego na visinu, posto je to najvisi neboder trenutno u NY....
7kuna no está en línea  
Old February 1st, 2009, 05:20 PM   #143
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1085

Quote:
Sto se mene tice lokacija ne valja nikako. Kao sto sam reko (na high rise-u) ja bi sve buduce nebodere stavio na mjesto danasnjeg hipodroma i tamo stvorio novi poslovni centar s clusterom koji bi imo protutezu na stari center odnosno trg...

Kad sam spomenio ESB nisam mislio na ljepotu nego na visinu, posto je to najvisi neboder trenutno u NY....
E vidiš, lokacija hipodroma bi po mome mišljenju, ali i mišljenju struke, bila daleko najgore mjesto za nebodere. Nemožeš nebodere, pogotovo cijeli cluster, staviti bilo gdje i kako tebi padne napamet. Nije Zagreb New York sa sto kilometara "riverfronta" da bi mogao tu mjesto tako zatvoriti sa gomilom nebodera, pogotovo zato što se ta lokacija nalazi u samome centru Zagreba. Takav jedan poslovni centar bi trebao ići tamo gdje se može sagarditi razvijena prometna infrastruktura koja nebi utjecala na stvaranje gužvi u centru, dakle negdje na periferiji. Hipodrom je za nešto ekskluzivno, neku društvenu namjenu, mjesto gdje će se na budućoj zagrebačkoj rivi navečer skupljati ljudi, uživati u pogledu i sadržajima, i sve bi to trebalo biti nisko, nekih 5 katova, da vizualno ne "zatvori" cijelome Zagrebu Savu.

Last edited by Sarcastic Saracen; February 1st, 2009 at 05:27 PM.
Sarcastic Saracen no está en línea  
Old February 1st, 2009, 09:02 PM   #144
Neutralac
Registered User

Likes (Received): 0

Ranžirni u planirani novi ranžirni u Turopulju, Velesajam na ranžirni, a cluster na Velesajam ?
Neutralac no está en línea  
Old February 1st, 2009, 11:30 PM   #145
AdmNorton
Redžistered Yuzer

Quote:
Originally Posted by Neutralac View Post
Ranžirni u planirani novi ranžirni u Turopulju, Velesajam na ranžirni, a cluster na Velesajam ?
Sumnjam da bi novozagrebačke ceste podnijele ikakve nove "clustere". Već se bojim kako će to izgledati kad se izgradi onaj novi high-rise kvart preko puta Arene, a znamo da će svi mostovi osim Jarunskoga vjerojatno još dugo biti lovačke priče. Osim toga, slijede isti urbanistički problemi kao i s hipodromom. BTW koliko ja znam, ranžirni će preurediti u putnički.

S druge strane, Radnička se širi, a Slavonska će se (valjda) ubrzo širiti, pa će moći podnijeti promet, a sumnjam da će se cigani žaliti što će im cijene zemljišta strelovito porasti. Znam da graditi nebodere kraj sirotinjskih četvrti izgleda vrlo lakomisleno, ali mislim da je daleko lakomislenije vjerovati da će se Kozari pretvoriti u novi Pantovčak.
AdmNorton no está en línea  
Old February 2nd, 2009, 12:32 PM   #146
Astralis
Out of time

Astralis's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Nekome se vise svidja jedan cluster na tocno odredjenom mjestu, nekome drugom ne pase to mjesto, nekom se svidja vise clustera na po njemu najboljim mjestima, nekom zid nebodera itd... Kako god se napravilo bit ce zadovoljnih i manje zadovoljnih. Vazno je da imamo nebodere po gradu. Treba to gledati u kontekstu njihovog plana, a plan im je pretvorit cijelu Radnicku do mosta u poslovnu zonu s visokim neboderima.

Quote:
Originally Posted by AdmNorton View Post
Znam da graditi nebodere kraj sirotinjskih četvrti izgleda vrlo lakomisleno, ali mislim da je daleko lakomislenije vjerovati da će se Kozari pretvoriti u novi Pantovčak.
Nece se Kozari putevi pretvoriti u novi Pantovcak niti je to potrebno (besmisleno bi bilo da imamo visoke nebodere u blizini, a u tom kvartu niske vile). Kozari putevi se trebaju urediti u jedan normalan kvart kao npr. Vrbani ili Spansko. Gradnje zgrada, skole, vrtica, policijske postaje i ostalih sadrzaja je nuzna.
Astralis no está en línea  
Old February 2nd, 2009, 05:34 PM   #147
ElUsurpador
Registrirani korisnik

ElUsurpador's Avatar

Likes (Received): 309

Treba preselit Autobusni kolodvor koji radi krkljanac u centru na onu livadu pokraj Inine zgrade kod Velesajma. Lokacija je i dalje blizu centra i izvrsno prometno povezana a i vidiš Katedralu čim izađeš iz busa
ElUsurpador no está en línea  
Old February 2nd, 2009, 06:01 PM   #148
dodomir
Hedonist

dodomir's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by ElUsurpador View Post
Treba preselit Autobusni kolodvor koji radi krkljanac u centru na onu livadu pokraj Inine zgrade kod Velesajma. Lokacija je i dalje blizu centra i izvrsno prometno povezana a i vidiš Katedralu čim izađeš iz busa
Ma totalno mi je nejasno zašto busevi još izlaze na Branimirovu i Držićevu kad svi prođu pored onog ulaza sa Strojarske.
Old February 3rd, 2009, 03:39 AM   #149
Ciruss
BANNED

Igre oko rukomentog doma se nastavljaju. Nagradna pitanja: da li nam je potreban i da li vjerujete u njegovu izgradnju?

Rukometni dom gradit će se uz Arenu Zagreb

Iako se mislilo da će se Rukometni dom sagraditi na Sveticama, prema najnovijim saznanjima dom će se sagraditi uz Arenu Zagreb.

Iako je zagrebački gradonačelnik nemalo puta obećavao gradnju Rukometnog doma na Sveticama, ovoga puta preduhitrio ga je premijer Ivo Sanader koji je potaknut odličnim uspjehom hrvatskih kauboja obećao pred svima da će grad Zagreb napokon dobiti Rukometni dom. Sudeći prema najavama, Sanaderu i Bandiću i ovoga bi puta mogla pomoći INGRA.

Naime, ta je novost obradovala Linu Červara, ali i Zorana Gobca koji je istaknuo kako gradnja rukometnog doma nikad nije dolazila u pitanje. Međutim, Gobac je prije samo nekoliko mjeseci bio spreman i odstupiti sa svoje pozicije zbog ove teme. Takvo je ponašanje ukazivalo kako zna datum kada radovi počinju, ali nije tomu bilo tako, znao je samo da će radovi sigurno početi.

INGRA ponudila jeftiniju ponudu gradnje

- Pojavila se INGRA sa svojom ponudom i cijela izgradnja trebala bi biti jeftinija za otprilike sedam milijuna eura, ali ne držite me za riječ. Datum se ne zna, ali nama je bitno da se sve izgradi. Premijerovo obećanje će sigurno biti ispunjeno jer izgradnja tog doma je ulaganje u hrvatsku rukometnu budućnost - naglasio je Gobac.

Dakle, na natječaj za izgradnju Rukometnog doma prijavit će se INGRA, koja je bila odgovorna i za izgradnju dojmljive zagrebačke Arene. Upravo zato je Gobac i bio prilično raspoložen razgovarati o ovoj temi, svjestan kako će sada stvar u svoje ruke uzeti netko tko nije strogo u politici, kao što je primjerice Grad. Ali, INGRA je postavila jedan uvjet, no on rukometašima ne smeta.

- Ako bi INGRA gradila Rukometni dom, on ne bi bio na Sveticama kao što se prvotno zamislilo već bi bio tik uz Arenu - otkrio je glavni uvjet izvršni dopredsjednik HRS-a.

Iz INGRE nisu ni potvrdili ni demantirali ovu vijest, rekavši kako je razumljivo da se želja rukometnih dužnosnika za njihovim ''domom'' realizira upravo uz Arenu Zagreb.

- U stalnim se kontaktima tako pojavila i logična ideja da upravo naša kompanija ponudi svoj projekt Rukometnog doma. INGRA je u fazi izrade projekta rukometne dvorane s gledalištem te prostorom za treninge rukometaša uz nju kao i sve prateće sadržaje – kazao je Danko Družijanić dodajući kako će detalje INGRINOG projekta javnost moći doznati kada on bude spreman za realizaciju.

Jelena Kovačević

Javno
Ciruss no está en línea  
Old February 3rd, 2009, 05:23 AM   #150
SinCity
Streetwalker

SinCity's Avatar

Likes (Received): 5

USELJAVANJE U SOPNICU-JELKOVEC
Sesvete na proljeće ‘grad’ veći od Gorice
02. 02. 2009. | 23:46
Autor Karlo Ledinski, M. Zrinjski
Foto: Marko Prpić

Budući stanari svoje nove domove dolaze pogledati uglavnom vikendima. Radnim danima na gradilištu su samo radnici

Sesvećani ne gledaju sa simpatijama skorašnji dolazak novih deset tisuća stanara u naselje Sopnica - Jelkovec, najavljeno za ožujak ove godine. Velika prometna gužva, prvo je na što se žale kad smo im danas prijepodne spominjali tzv. Bandićeve stanove.

– Već dugo su Sesvete poznate kao prometni čep, a dolaskom novih ljudi postat će neizdrživo – predviđa Snježana Dolčić iz Sesvetskog Kraljevca. Njezin sugrađanin Vladimir Šagud samo je užasnuto prevrnuo očima: “Bože dragi, pa gdje će se oni parkirati?!”.

Mora se gurati u vlak
Iako su Sesvete od središta Zagreba udaljene samo 15-ak kilometara, u jutarnjim i poslijepodnenim špicama do grada se autom voze više od sata. Načelnik gradske četvrti Stjepan Vuglek kaže da čak 70 tisuća Sesvećana svaki dan putuje prigradskim vlakovima. Polaze svakih dvadeset minuta, a isto toliko treba im do Glavnog kolodvora.

– Problem je što su i vlakovi ujutro prepuni, pa se ponekad ne uspijem ugurati – požalio se student šumarstva Ivan Babić iz Slavonije. Na istoku grada, kaže, živi zbog vrlo niske cijene najma stana. Kaže da se smještaj može naći i po šesto kuna mjesečno, za Zagreb nezamislivo. A Sesvete s današnjih 87 tisuća stanovnika, kad bi imale status grada, dijelile bi šesto mjesto među najnapučenijim hrvatskim gradovima.

Predsjednik gradske četvrti Sesvete Stjepan Vuglek priznaje da se nisu bunili protiv gradnje novog naselja, upravo zato što su im zagrebački gradski oci obećali proširenje Slavonske avenije s dodatnom trakom sa svake strane. No, obećanje ludom radovanje. Imovinsko-pravni odnosi za proširenje još nisu riješeni, a stanari Sopnice-Jelkovca uskoro dobivaju ključeve.

Barem je dobra vijest da je Zagreb osigurao novac za gradnju novog raskršća Slavonske avenije i Ulice Ljudevita Posavskog, blizu ulaza u novo naselje.

– Na proljeće ćemo početi građevinske radove. Križanje će biti slično onome Heinzeleove ulice i Slavonske – kazao je pročelnik zagrebačkog Ureda za izgradnju Davor Jelavić. Slavonsku će širiti, kaže, “čim skupe novac”.

Osim prometne gužve i nedostatka parkirališnih mjesta, Sevećane, smeta nedostatak vrtića. Otvaranjem dvaju novih u sklopu novog naselja, i još jednim u Sesvetskom Kraljevcu, taj će se problem, rekao je Vuglek, barem malo ublažiti.

Planira se nova crkva
Gužva, čini se, neće zaobići ni mjesnu crkvu “Svih svetih” koja je nedjeljama, na središnjim misama, puna vjernika. Iako je u Sopnici-Jelkovcu zemljište za gradnju nove crkve već rezervirano, kada će početi gradnja, još nije poznato.

– Nadbiskupija je zadužena za projekt. Upravo se rade idejni nacrti, ali ne znam kada će početi građevinski radovi – ispričao je kapelan Luka Slijepčević.

Pridošlicama u Sesvete možda se najviše vesele trgovci. Na mjesnoj se tržnici kumica Marija Vunceković (68) iz Zeline, koja prodaje sir i vrhnje, nada naglas.

– Promet u zadnje vrijeme nije baš dobar, ljudi nemaju novca. Valjda će biti bolje kad dođu novi stanari.

A kad dođu, Sesvete će prerasti Veliku Goricu!

http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...00FD105D81AA.1
SinCity no está en línea  
Old February 3rd, 2009, 08:50 AM   #151
Bauhaus-Band
Registered User

Bauhaus-Band's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ciruss View Post

Iako se mislilo da će se Rukometni dom sagraditi na Sveticama, prema najnovijim saznanjima dom će se sagraditi uz Arenu Zagreb.

Javno
Hm, a gdje to ?...na mjestu Plodina il možda s druge strane Arene?
Bauhaus-Band no está en línea  
Old February 3rd, 2009, 09:03 AM   #152
SpicyMcHaggis
Registered User

SpicyMcHaggis's Avatar

Likes (Received): 116

Quote:
Originally Posted by Ciruss View Post
Igre oko rukomentog doma se nastavljaju. Nagradna pitanja: da li nam je potreban i da li vjerujete u njegovu izgradnju?

Iako je zagrebački gradonačelnik nemalo puta obećavao gradnju Rukometnog doma na Sveticama, ovoga puta preduhitrio ga je premijer Ivo Sanader koji je potaknut odličnim uspjehom hrvatskih kauboja obećao pred svima da će grad Zagreb napokon dobiti Rukometni dom. Sudeći prema najavama, Sanaderu i Bandiću i ovoga bi puta mogla pomoći INGRA.

Naime, ta je novost obradovala Linu Červara, ali i Zorana Gobca koji je istaknuo kako gradnja rukometnog doma nikad nije dolazila u pitanje. Međutim, Gobac je prije samo nekoliko mjeseci bio spreman i odstupiti sa svoje pozicije zbog ove teme. Takvo je ponašanje ukazivalo kako zna datum kada radovi počinju, ali nije tomu bilo tako, znao je samo da će radovi sigurno početi.

INGRA ponudila jeftiniju ponudu gradnje

- Pojavila se INGRA sa svojom ponudom i cijela izgradnja trebala bi biti jeftinija za otprilike sedam milijuna eura, ali ne držite me za riječ. Datum se ne zna, ali nama je bitno da se sve izgradi. Premijerovo obećanje će sigurno biti ispunjeno jer izgradnja tog doma je ulaganje u hrvatsku rukometnu budućnost - naglasio je Gobac.

Dakle, na natječaj za izgradnju Rukometnog doma prijavit će se INGRA, koja je bila odgovorna i za izgradnju dojmljive zagrebačke Arene. Upravo zato je Gobac i bio prilično raspoložen razgovarati o ovoj temi, svjestan kako će sada stvar u svoje ruke uzeti netko tko nije strogo u politici, kao što je primjerice Grad. Ali, INGRA je postavila jedan uvjet, no on rukometašima ne smeta.

- Ako bi INGRA gradila Rukometni dom, on ne bi bio na Sveticama kao što se prvotno zamislilo već bi bio tik uz Arenu - otkrio je glavni uvjet izvršni dopredsjednik HRS-a.

Iz INGRE nisu ni potvrdili ni demantirali ovu vijest, rekavši kako je razumljivo da se želja rukometnih dužnosnika za njihovim ''domom'' realizira upravo uz Arenu Zagreb.

- U stalnim se kontaktima tako pojavila i logična ideja da upravo naša kompanija ponudi svoj projekt Rukometnog doma. INGRA je u fazi izrade projekta rukometne dvorane s gledalištem te prostorom za treninge rukometaša uz nju kao i sve prateće sadržaje – kazao je Danko Družijanić dodajući kako će detalje INGRINOG projekta javnost moći doznati kada on bude spreman za realizaciju.

Jelena Kovačević

Javno
Još kad bi bilo dovoljno pameti da se stadion (i kamp za Dinamo/repku) napravi negdje tamo... imali bi fenomenalnu cjelinu. Iako sam mišljenja da je stadion prioritet. Prvo treba obnoviti Cibonu i Dom Sportova a tek onda graditi još jednu dvoranu te veličine.
SpicyMcHaggis no está en línea  
Old February 3rd, 2009, 09:08 AM   #153
renco
Grad heroj

renco's Avatar

Da,i mena zanima gdje ju misle smjestiti?
renco no está en línea  
Old February 3rd, 2009, 09:17 AM   #154
P.C.Dolabella
road builder

P.C.Dolabella's Avatar

Likes (Received): 98

Nema novca za Šoping centar pa nek država i grad plate još jednu "jeftiniju" dvoranu na tom mjestu. Treba što prije aktivirati skupo plaćeno zemljište. Ponavlja se varijacija na temu maksimirskog stadiona - kako dići lovu bar za još jedno projektiranje.
Nema veze što su Penezić i Rogina upravo završili izvedbenu dokumentaciju za Svetice. Sad će ovi isprojektirati "jeftiniju" s rebrima ali bez muda.
P.C.Dolabella no está en línea  
Old February 3rd, 2009, 10:03 AM   #155
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by P.C.Dolabella View Post
Nema novca za Šoping centar pa nek država i grad plate još jednu "jeftiniju" dvoranu na tom mjestu. Treba što prije aktivirati skupo plaćeno zemljište. Ponavlja se varijacija na temu maksimirskog stadiona - kako dići lovu bar za još jedno projektiranje.
Nema veze što su Penezić i Rogina upravo završili izvedbenu dokumentaciju za Svetice. Sad će ovi isprojektirati "jeftiniju" s rebrima ali bez muda.
Ti to govoriš kao da si siguran što je u igri. Šoping centar ne dolazi u pitanje, ima dovoljno mjesta iznad arene, kod parkirališta za autobuse. Na tom je mjestu Trigranit planirao gradnju stanova, no očito je da su zbog krize od toga odustali, a mislim da ni njihove nebodere nećemo vidjeti.
Old February 3rd, 2009, 10:12 AM   #156
P.C.Dolabella
road builder

P.C.Dolabella's Avatar

Likes (Received): 98

Nisu odustali od Šoping centra, ali trenutno nema novca na bankarskom tržištu pa će sve malo pričekati, a za to vrijeme može se na dijelu zemljišta za novac države i grada izgraditi još jedna dvorana. Da li na zemljištu za šoping ili za stanove, svejedno.
P.C.Dolabella no está en línea  
Old February 3rd, 2009, 02:05 PM   #157
Zanovijetalo
Registered User

Zanovijetalo's Avatar

Čemu pusti natječaji za Svetice ako će banda na čelu grada opet sve dogovoriti s Ingrom ispod stola?

I da, koliko sportskih dvorana uopće trebamo u našoj metropolici!?
Old February 3rd, 2009, 03:06 PM   #158
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by Zanovijetalo View Post
Čemu pusti natječaji za Svetice ako će banda na čelu grada opet sve dogovoriti s Ingrom ispod stola?

I da, koliko sportskih dvorana uopće trebamo u našoj metropolici!?
Sve one koje jedan milijunski glavni grad treba, a koje se nisu sagradile u zadnjih 50 godina, kada su se i trebale graditi. Primjerice, mislim da je Zagreb jedan od rijetkih gradova u Europi koji nema atletsku dvoranu, tužna istina. A ovo s natječajima je već smiješno, arhitekti pokupe lovu, a ništa ne naprave. Kincl s maksimirom, pa kajzericom, pa arenom, a ovi Penezić i Rogina s istim projektom Rukometnog doma su već dva puta odnijeli pare na prvom i kasnije ponovljenom natječaju, a na kraju ništa. Mora da su Bandićevi prijatelji.
Old February 3rd, 2009, 05:27 PM   #159
dodomir
Hedonist

dodomir's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sarcastic Saracen View Post
Sve one koje jedan milijunski glavni grad treba, a koje se nisu sagradile u zadnjih 50 godina, kada su se i trebale graditi. Primjerice, mislim da je Zagreb jedan od rijetkih gradova u Europi koji nema atletsku dvoranu, tužna istina. A ovo s natječajima je već smiješno, arhitekti pokupe lovu, a ništa ne naprave. Kincl s maksimirom, pa kajzericom, pa arenom, a ovi Penezić i Rogina s istim projektom Rukometnog doma su već dva puta odnijeli pare na prvom i kasnije ponovljenom natječaju, a na kraju ništa. Mora da su Bandićevi prijatelji.
Takvih primjera po gradu ima jako puno...poslije 1. a prije 2. natječaja za rukometni dom održan je i natječaj za stolnoteniski dom, na martinovki ako se ne varam, atletska dvorana se smještala pored nekadašnjeg Chromosovog igrališta(NK Posavina).Raznorazne mostove neću ni nabrajati.
Old February 3rd, 2009, 05:57 PM   #160
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Ovima u Sesvetama je bolje da se ubiju ili da se odsele nekud daleko.Krasni komšije im dolaze.Bit će cajki,ubojstava,bespravnog preuređivanja stanova,uličnih sitnih čarki cipelarki,primitivizma,propisnog parkiranja i da ne zaboravimo ključnu stvar predivni zvuk - bušilica !

Last edited by Brko; February 3rd, 2009 at 07:50 PM.
Brko no está en línea  

Closed Thread

Tags
banditić i rodijaci, car je komunjara u mečki, car je teška komunjara, construction, grah sa zeljem, hajduk živi vječno, hajduk - dinamo 10:0, sarcastic zagrebcen, zabreg, zagreb

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules