daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska

Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old May 23rd, 2009, 10:34 PM   #41
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 313

poduzetnička zona "Jalžabet"

Zaboravih izgleda na poduzetničku zonu "Jalžabet" a pošto je i to rubna prigradska općina trebalo bi pratit i nju...
Svojedobno se pričalo da će se tamo selit "Varteks"...

http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...96121/index.do
Quote:
PODUZETNIČKA ZONA Ulagači otkupili 20 posto parcela

Potpisan je sporazum o financiranju gradnje lokalne ceste u Poduzetničkoj zoni Jalžabet
Autor DANICA PLANTAK

JALŽABET - Predstavnici ŽUC-a, Varaždinske županije i općine Jalžabet potpisali su sporazum o zajedničkom financiranju gradnje lokalne ceste u Poduzetničkoj zoni Jalžabet, u dužini 2282 metra, za što će se izdvojiti oko 900.000 kuna.

- Potpisali smo i sporazum s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH za EIB II, vrijedan oko 2,5 milijuna kuna za rješavanje oborinske odvodnje te asfaltiranje prometnica. U tijeku su i radovi na pročistaču fekalnih voda, koji će ujedno koristiti naselja Leštakovec, Kelemen i Jakopovec. Taj će pothvat, vrijedan oko 7,3 milijuna kuna, financirati sama općina Jalžabet, a radovi bi trebali završiti do kraja ove godine.

U našoj Poduzetničkoj zoni već je napravljena i trafostanica, koja će se, očekujemo, uskoro pustiti u rad, kako bi investitori što prije započeli s gradnjom. Završena je i kompletna vodoopskrba te kanalizacija fekalnih voda do pročistača, u dužini 3,5 kilometara - kazao je Marijan Blažin, direktor Poduzetničke zone Jalžabet, koja je veličine oko 100 hektara.

Do sada je prodano oko 20 posto parcela, koje je kupilo oko 15 investitora. Budući ulagači u poduzetničkoj zoni uglavnom će graditi proizvodne hale.

Osim domaćih za zonu se zanimaju i strani investitori te su neki iz Makedonije i Češke već kupili u njoj parcele. Predviđa se kako će se nakon što se sagradi cijela zona u njoj otvoriti popriličan broj radnih mjesta.
Trevor McPhee está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 25th, 2009, 12:14 AM   #42
karelcro
Registered User

karelcro's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Trevor McPhee View Post
http://www.hsls-kutina.com/LinkClick...UM%3d&tabid=36

Ulomak iz forbesovog članka , samo zbog zanimljivog djela vezanog uz Pataftu i T7 grupu:

U današnje vrijeme ostat nevidljiv za medije pravi je podvig! Bravo za Davora!!
Jadan je Davor i novinarčić koji je to tak senzacionalistički napisal. Da znate o kakvom profilu osobe se radi sve riječi pohvale bi ubrzo prisjele.
karelcro no está en línea   Reply With Quote
Old May 25th, 2009, 09:11 PM   #43
gradonačelnik
BANNED

gradonačelnik's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:

Ovaj članak je dokaz - kad se može tad se hoće
gradonačelnik no está en línea   Reply With Quote
Old July 5th, 2009, 11:17 AM   #44
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Planovi za proširenje tehnološkog parka

Eto , netom završena zgrada uskoro će u dogradnju

tekst iz regionalnog:

Old July 5th, 2009, 11:40 PM   #45
tech_1
Registered User

tech_1's Avatar

Likes (Received): 54

Tu je i video kako bi trebao taj poslovni komad izgledati(meni nešto šteka stranica,al nadam se da vama neće);

http://www.tp-vz.hr/index.php?content=buducnost
tech_1 no está en línea   Reply With Quote
Old July 5th, 2009, 11:57 PM   #46
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

ideeš, pa baš su se potrudili!
Hvala na linku, čisto zaboravih na njega!

Old July 25th, 2009, 08:43 PM   #47
Centar1
Registered User

super
Centar1 no está en línea   Reply With Quote
Old August 23rd, 2009, 03:01 PM   #48
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Da nebi ispalo da se baš ništa u ovoj kriznoj godini ne događa...

Quote:
POSJET I PRIJEM FINSKIH ULAGAČA

18.08.2009 13:33
Na poziv zamjenika gradonačelnika, g. Slobodana Mikaca, danas je Varaždin posjetio g. Seppo Hujanen, direktor finske tvrtke Crimppy Oy koja se bavi proizvodnjom kabelskih sklopova za vjetro-elektrane ali i ostale tehničke aparate. Nakon prijema u Gradskoj vijećnici, g. Hujanen posjetio je tvornice Gumiimpex i BHS kao i postrojenje tvornice Varteks, nakon čega je, izuzetno zadovoljan infrastrukturom i komunalnom opremljenošću grada Varaždina, izrazio želju za ulaganjem na području grada.

G. Mikac naglasio je da je u današnje nestabilno vrijeme, dovođenje investicije od nekoliko miliona eura i otvaranje šezdesetak novih radnih mjesta veliki korak te je izrazio nadu o uspješnoj i kvalitetnoj uzajamnoj suradnju pri realizaciji tog projekta.

Svi zainteresirani detalje o tvrtci Crimppy Oy mogu pogledati na www.crimppi.fi
Na slici u prilogu Zdenko Lučić, savjetnik Agencije za promicanje izvoza i ulaganja, g. Seppo Hujanen, direktor tvrtke Crimppy Oy i Slobodan Mikac, zamjenik gradonačelnika.

http://www.varazdin.hr/vijesti/2009/20090818_poziv.html
Old October 16th, 2009, 12:25 AM   #49
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Zanimljiv odnos prema stranim investicijama u HR i Slovačkoj:

Old October 16th, 2009, 08:36 AM   #50
CrazySerb
Vuk sa Ontarija

CrazySerb's Avatar

Likes (Received): 266

Interesantna tema.
Eh, kad pogledam, gde je Varazdin a gde moj Zemun danas

Inace, Varazdin mi deluje kao super mesto za zivot i rad
CrazySerb no está en línea   Reply With Quote
Old October 16th, 2009, 10:44 AM   #51
sale_kg
BANNED

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by CrazySerb View Post
Sta te briga za Zemun,ima za tebe mesta u kragujevackim industrijskim zonama... Mozes cak da biras i koju ces kompaniju...

btw,Technology park je Samo napred...
sale_kg no está en línea   Reply With Quote
Old October 16th, 2009, 07:23 PM   #52
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

O, pa otkud vas dvojica na "mom" malom threadu
Dobrodošli!

Quote:
Originally Posted by CrazySerb View Post
Interesantna tema.

Inace, Varazdin mi deluje kao super mesto za zivot i rad
Neznam puno o Zemunu, no čini mi se da zbog lokacije imate puno prednosti u odnosu na mnoge druge gradove u Srbiji...investicijski ciklus ovisi puno i o raspoloživoj (kvalificiranoj, stručnoj, uhodanoj) radnoj snazi. Tu mi se čini da Kragujevac ima svojih prednosti, ipak je tamo Zastava i vjerojatno veliki broj radnika strojarske (mašinske) struke koji čekaju nekog poput PSA...

Da VŽ jest super mjesto za život i rad, samo ja tu nemogu biti objektivan. No, moji gosti me uvjeravaju u to...

Malo sam hendikepiran na ovom forumu jer teme koje u drugim gradovima prevladavaju kod nas su završena priča. Sve smo to već odradili , pa nemam baš puno o čemu pisati (mislim na stadione, arene, bazene, infrastrukturne projekte,naselja, stanove, škole, dvorane, ulice, pročistače otpadnih voda ...sve smo to odradili).
Zato sam se odlučio na ovo, što je ustvari i svojevrsni zaštitni znak Varaždina u Hrvatskoj, a i šire.
Old October 16th, 2009, 09:47 PM   #53
sale_kg
BANNED

Likes (Received): 3

Quote:

O, pa otkud vas dvojica na "mom" malom threadu
Dobrodošli!
Pratiim ja ovaj thread otkad je otvoren... Nego ne zelim da smaram sa glupim pitanjima...

Quote:
Neznam puno o Zemunu, no čini mi se da zbog lokacije imate puno prednosti u odnosu na mnoge druge gradove u Srbiji...investicijski ciklus ovisi puno i o raspoloživoj (kvalificiranoj, stručnoj, uhodanoj) radnoj snazi. Tu mi se čini da Kragujevac ima svojih prednosti, ipak je tamo Zastava i vjerojatno veliki broj radnika strojarske (mašinske) struke koji čekaju nekog poput PSA...
Upravo tako... To je prvo sto se trazi... Ispred mene je dosao Nemac da trazi podatke u mojoj bivsoj srednjoj koja daje samo jedan smer za auto-industriju (najveci srednja skola na Balkanu je kragujevacka Politehnicka koja iskljucivo daje masinsku struku) o smerovima,nastavnom planu,strukturi profesora itd... Inace,taj je Nemac radio studiju izvodljivosti za VW/Skoda fabriku...

A i Kragujevac je malo ozbiljnije usao u celu pricu pa privlaci svakorazne investitore... U novoj KG ind.zoni Korman (zvanicno ime:"Centar automobilske industrije" 15 italijanskih kooperantskih firmi zakupilo zemljiste,Iveco,Marbus a sa Mazom se pregovara jos)... I to da ne pominjem ostale ind.zone...

Quote:
Da VŽ jest super mjesto za život i rad, samo ja tu nemogu biti objektivan. No, moji gosti me uvjeravaju u to...
Ja sam to cuo od mase ljudi koji uopce nisu iz VZ... A cini mi se da imate energicnu gradsku upravu...
Quote:
Malo sam hendikepiran na ovom forumu jer teme koje u drugim gradovima prevladavaju kod nas su završena priča. Sve smo to već odradili , pa nemam baš puno o čemu pisati (mislim na stadione, arene, bazene, infrastrukturne projekte,naselja, stanove, škole, dvorane, ulice, pročistače otpadnih voda ...sve smo to odradili).
Zamjetio sam to... A ne,ne... Stadion jos da zavrsite... Sve u svemu Varazdin postaje veoma interesantan... Sve to lepo zvuci...
Quote:
Zato sam se odlučio na ovo, što je ustvari i svojevrsni zaštitni znak Varaždina u Hrvatskoj, a i šire.
Bila je pre 14 dana na lokalnoj KG televiziji emisija o industrijskim zonama u VZ,pa su govorili neki ljudi iz grada,pa su uporedjivali KG i VZ,jer sto je VZ za CRO to je KG za SRB...

A ja kao dasa objasnjavam matorom sve,jer sam pokupio sve info sa ove teme...
sale_kg no está en línea   Reply With Quote
Old October 17th, 2009, 09:21 PM   #54
SpicyMcHaggis
Registered User

SpicyMcHaggis's Avatar

Likes (Received): 117

Quote:
Eto , netom završena zgrada uskoro će u dogradnju

tekst iz regionalnog:

Kaj nestaje onaj Varteksov balon za mali nogomet

Tu se znalo fino odigrati
SpicyMcHaggis no está en línea   Reply With Quote
Old October 17th, 2009, 10:29 PM   #55
tech_1
Registered User

tech_1's Avatar

Likes (Received): 54

Quote:
Originally Posted by SpicyMcHaggis View Post
Kaj nestaje onaj Varteksov balon za mali nogomet

Tu se znalo fino odigrati
Nema tamo već odavno balona...nego ,nije se u tom balonu igrao tenis?
E ako se sjećam više..uglavnom nema ga već dugo.

Last edited by tech_1; October 17th, 2009 at 10:37 PM.
tech_1 no está en línea   Reply With Quote
Old October 18th, 2009, 02:27 AM   #56
SpicyMcHaggis
Registered User

SpicyMcHaggis's Avatar

Likes (Received): 117

Quote:
Originally Posted by tech_1 View Post
Nema tamo već odavno balona...nego ,nije se u tom balonu igrao tenis?
E ako se sjećam više..uglavnom nema ga već dugo.
Bila je umjetna trava s iscrtanim linijama za tenis i mali nogomet a bil je i jedan odbojkaški teren. Prije 2 godine ga je još bilo... prije sam znal tam relativno često biti
SpicyMcHaggis no está en línea   Reply With Quote
Old October 19th, 2009, 04:00 PM   #57
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Originally Posted by sale_kg View Post
Pratiim ja ovaj thread otkad je otvoren... Nego ne zelim da smaram sa glupim pitanjima...

Upravo tako... To je prvo sto se trazi... Ispred mene je dosao Nemac da trazi podatke u mojoj bivsoj srednjoj koja daje samo jedan smer za auto-industriju (najveci srednja skola na Balkanu je kragujevacka Politehnicka koja iskljucivo daje masinsku struku) o smerovima,nastavnom planu,strukturi profesora itd... Inace,taj je Nemac radio studiju izvodljivosti za VW/Skoda fabriku...

A i Kragujevac je malo ozbiljnije usao u celu pricu pa privlaci svakorazne investitore... U novoj KG ind.zoni Korman (zvanicno ime:"Centar automobilske industrije" 15 italijanskih kooperantskih firmi zakupilo zemljiste,Iveco,Marbus a sa Mazom se pregovara jos)... I to da ne pominjem ostale ind.zone...

Ja sam to cuo od mase ljudi koji uopce nisu iz VZ... A cini mi se da imate energicnu gradsku upravu...

Zamjetio sam to... A ne,ne... Stadion jos da zavrsite... Sve u svemu Varazdin postaje veoma interesantan... Sve to lepo zvuci...

Bila je pre 14 dana na lokalnoj KG televiziji emisija o industrijskim zonama u VZ,pa su govorili neki ljudi iz grada,pa su uporedjivali KG i VZ,jer sto je VZ za CRO to je KG za SRB...

A ja kao dasa objasnjavam matorom sve,jer sam pokupio sve info sa ove teme...
Super, drago mi je da ima koristi od ove dretve!

Iz mog iskustva putešestvija po tranzicijskoj Europi, mogu Ti reči da su gotovo svugdje već iskoristili taj ogromni kapital "ljudskog potencijala", vezanog uz strojarsku i automobilsku ind. (obrazovana radna snaga s iskustvom) pa mislim da Kragujevac jednostavno mora uspjeti!

Ono što ide malo teže je "restruktuiranje" , zbog toga su svjesno u slobodnu zonu dovlačili tvrtke kao "BHS" ili Zrinski tehnologija" koje su upravo strojarske branše (proizvodnja strojeva za kartonsku ambalažu i proizvodnja komponenti za avio sjedala...) samo da stvore taj zametak iz kojeg se onda kasnije razviju srodne firme.

Nije ni čudo da se u VŽ dan danas, primjerice, grade tvornice za proizvodnju obuće! Vjerovali ili ne! U 21 stoljeću i to u Europi (tvornica cipela "bambi" upravo dovršava vrlo slikovitu halu )!
Toliko je snažna ta tradicija obućarske i tekstilne industrije...
Zato mislim da Kragujevac nema drugog puta nego da uspije u automobilskoj ind.

p.s. glede stadiona (nogometnog) i ovakav je i više nego dobar za HNL. Kad nađemo pravo vodstvo kluba tada će se i reaktivirati projekti natkrivanja istoka i izgradnje sjevera...

Imaš zračne snimke stadiona na ovom videu:
http://www.youtube.com/watch?v=uxCaX...eature=related
Old October 20th, 2009, 03:32 PM   #58
karelcro
Registered User

karelcro's Avatar

Quote:
Super, drago mi je da ima koristi od ove dretve!

Iz mog iskustva putešestvija po tranzicijskoj Europi, mogu Ti reči da su gotovo svugdje već iskoristili taj ogromni kapital "ljudskog potencijala", vezanog uz strojarsku i automobilsku ind. (obrazovana radna snaga s iskustvom) pa mislim da Kragujevac jednostavno mora uspjeti!

Ono što ide malo teže je "restruktuiranje" , zbog toga su svjesno u slobodnu zonu dovlačili tvrtke kao "BHS" ili Zrinski tehnologija" koje su upravo strojarske branše (proizvodnja strojeva za kartonsku ambalažu i proizvodnja komponenti za avio sjedala...) samo da stvore taj zametak iz kojeg se onda kasnije razviju srodne firme.

Nije ni čudo da se u VŽ dan danas, primjerice, grade tvornice za proizvodnju obuće! Vjerovali ili ne! U 21 stoljeću i to u Europi (tvornica cipela "bambi" upravo dovršava vrlo slikovitu halu )!
Toliko je snažna ta tradicija obućarske i tekstilne industrije...
Zato mislim da Kragujevac nema drugog puta nego da uspije u automobilskoj ind.

p.s. glede stadiona (nogometnog) i ovakav je i više nego dobar za HNL. Kad nađemo pravo vodstvo kluba tada će se i reaktivirati projekti natkrivanja istoka i izgradnje sjevera...

Imaš zračne snimke stadiona na ovom videu:
http://www.youtube.com/watch?v=uxCaX...eature=related
Ne kužim kaj je u tome problem?
Old October 20th, 2009, 05:52 PM   #59
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Pa nema nikih problema

Samo konstatacija da je čudno kako se negdje u Europi eto radi tvornica cipela. Predrasuda je da je to već poodavno preseljeno u Kinu.

A smajli je zbog, jelte, "zanimljivog" izgleda hale...pogledajte:

Sva sreća da je hala pozicionirana u ind. zonu u Jalkovcu, dakle ne baš u centru grada...zbilja je inspirirana Tiranom
No drago mi je zbog njih da se konačno sele u primjerenu halu nakon tolko godina proizvodnje.Za one koji neznaju riječ je o tvornici "bambi" (tvornica dječjih cipela)
Old October 20th, 2009, 10:58 PM   #60
karelcro
Registered User

karelcro's Avatar

Quote:

Pa nema nikih problema

Samo konstatacija da je čudno kako se negdje u Europi eto radi tvornica cipela. Predrasuda je da je to već poodavno preseljeno u Kinu.

A smajli je zbog, jelte, "zanimljivog" izgleda hale...pogledajte:

Sva sreća da je hala pozicionirana u ind. zonu u Jalkovcu, dakle ne baš u centru grada...zbilja je inspirirana Tiranom
No drago mi je zbog njih da se konačno sele u primjerenu halu nakon tolko godina proizvodnje.Za one koji neznaju riječ je o tvornici "bambi" (tvornica dječjih cipela)
A , ok! Mislil sam da si pobornik teorije da je to preprimitvna industrija za nas!

Reply

Tags
zagorje, zagorska industrija

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules