|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 | ||||||||||
|
BANNED
Likes (Received): 3
|
Ima,ima...
Quote:
Ma samo pametna uprava grada,drzava koju to interesuje i bice to ok... Kragujevac daje popust za zakup zemljista cini mi se 3 500 eura po svakom radniku koji se u ugovoru precizira... Pa samo ovo sto je izvesno je 15 000 radnih mesta... I to bukvalno da dovede nezaposlenost na <3% ... Quote:
Pricaj mi o tome...Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Znas kako,neka prave i kondome,ako zaposljavaju radnu snagu... A jos ako dodju firme iz "gradske branse" sta ces lepse... Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Interesantna hala... Quote:
Nema primitivne industrije,ima samo one koja zaposljava radnu snagu i stavlja kruh na sto njihovim porodicama... Moja teorija...
|
||||||||||
|
|
|
|
|
#62 | ||||||
|
free-lance
Likes (Received): 320
|
Quote:
Takva prilika se ne propušta. Za faks uvijek ima vremena. Ono što bi u par godina rada tamo naučio bilo bi Ti predragocjeno za karijeru! poslije bi Zastavu postavio na noge samo tako ...vidio si na šta liči ta tvornica u M. Boleslavi. Mene su oduševili oni displeji iznad proizvodnih traka, gdje je brojka plana proizvodnje za taj dan i trenutni tempo/ tempo koji se mora dostići...itd. A tvornica, blago je reći - apoteka. Bombončić. Jesi vidio kolko ima ljudi sa dalekog istoka koji rade![]() Quote:
Quote:
Činjenica je da npr. firma Calzedonia koja ima u Vž i okolici 3 tvornice i još jednu u Čakovcu jest vrlo profitabilna firma pokazuje da i MTČ ili Varteks mogu biti isto to. Samo moraju obuhvatiti sve - od sirovine, designa, proizvodnje do strategije prodaje (imati vlastite dućane po svim tim silnim shopping centrima sa vlastitim dobro izreklamiranim brandom jeftine a kvalitetne robe dobitna je kombinacija) Uopće nije bitno jel branša "fancy" ili nije. Quote:
![]() ![]() Znam da ćeš kad tad do Zagreba, a onda OBAVEZNO moraš skočiti i do VŽ! Smatraj ovo službenim pozivom. Nemoj da ne rezerviraš barem jedan dan za to. I ne brini za noćenja i slične tričavosti...sve sređeno. Quote:
Znam da se to ime koristi za još mnogo proizvoda u svijetu , pa čak i za kekse Kakve su njihove međusobne veze, nemam pojma...Ko tu koga kopira, isto neznam.Zgodan Web btw:http://www.bambi.hr/ Quote:
|
||||||
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Quote:
Hoću reći, ako su na tako malom prostoru izgrađene dvije, vjerujem da je u ostatku Europe izgrađena još koja........... |
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
free-lance
|
![]() Istina. I ja kažem ![]() Mislim,svi bi mi htjeli nekakve ovakve tvornice kao što se neki dan razgovaralo po tko zna koji put o sličnim temama: Quote:
Međutim to je sanak pusti u ovim okolnostima. Stoga , pošto je svako radno mjesto bitno i pošto mnoge tvrtke iz spomenutih obućarskih i tekstilnih voda vrlo dobro posluju nema razloga da se sprječava otvaranje i takvih tvornica,dapače... |
|
|
|
|
|
|
#65 | ||||||
|
BANNED
Likes (Received): 3
|
Pa jbg... Sta da radi osamnaestogodisnjak kada posle trodnevne prakse (a pre toga su saznali sve podatke o meni),pred vas dodje direktor razvoja i baci 15-godisnji ugovor?!
Moja obitelj mi rekla radi sta hoces,i ja tu odbijem... A posle toga mi je Vlada Ceske i Juznomoravski region davao stipendiju da studiram elektrotehniku ili na Karlovom ili na Masarikovom univerzitetu,i da posle toga ostanem u Ceskoj... Jedini uslov je bio da naucim perfektno ceski koji sam vec koliko toliko znao... I ipak sam i to odbio,uglavnom iz straha,i zbog mojih...No,i muzej Skodin mi je bio ... I sto je najjace VW ga je pravio... A ja se jos nalozio jer je moj matori do pre 5 godina kada je presao na Fiate vozio svakorazne Skode... A zamisli gde je muzej automobilske industrije u Srbiji- u Beogradu... Kako je mocno u MB kada dodje smena,i kada tisuce radnika krene iz fabrike... ![]() Quote:
![]() Quote:
Znaci,ono je A jos ceo kompleks Skode u MB je blago receno ogroman... Zastava je malo vise disperzovana po gradu,a Skoda je ogromna i sredjena i sve... Ja samo gledam onaj plan za smenu : 560 potrsebuje / 589 uradenji... A da,sa bliskog istoka... Vecina fizikalaca na trakama su odatle... Pitao sam jednog na pauzi rece da m je plata 550 eura... ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Hyndai je skoro u Ceskoj poceo,i rade ok,mada je bilo jebavanja po njihovoj javnosti ok te investicije... Ceska i Slovacka su objasnile neke stvari u toj bransi... A sada je red na malo juznije.... Go VZ!!!
|
||||||
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
free-lance
|
vindija
![]() Eto da sad ne zachatamo temu Sale i ja , ajmo natrag na tvornice ![]() Ova tema o čistoći i organiziranosti tvornica podsjetila me na jednu varaždinsku... Jedna od zadnje otvorenih tvornica u VŽ bila je ona vindijina tvornica "Biodar". Nije u niti jednoj zoni (vjerovali ili ne ), već pokraj tvornice "Koka" također djela vindijinog poslovnog sustava.Nemožete promašiti , vidi se skoro iz cijelog grada.Po noći je osvjetljeno ko u Betlehemu. ![]() Zadnji put kad sam bio jel, na krovu, nisam odolio napraviti jednu fotku. ![]() reporti s otvaranja: http://www.suvremena.hr/1287.aspx Quote:
Quote:
išššanyway, sve o firmi na: http://www.vindija.hr/ |
||
|
|
|
|
|
#67 | |
|
patolog
Likes (Received): 65
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#68 | ||
|
free-lance
|
poduzetnička zona Kneginec
![]() ![]() ![]() ![]() Slabo je dosad bilo riječi o ovoj zoni. U ovoj teškoj godini komunalno su opremili veliki dio zone. Popis investitora: http://www.zona-kneginec.hr/investitori.htm Zadnje novosti sa stranica zone: Quote:
![]() ![]() ![]() Zadnji veći objekt otvoren u zoni: Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#69 |
|
free-lance
|
centar izvrsnosti za obnovljive izvore energije
U ovom interviewu detaljno se može pročitati koliko je to važan i konkretan projekt, te koji su prvi mali projekti u sklopu, koji se već počinju provoditi:
(projekt izgradnje pametnih energetskih kuća , projekt postavljanja fotovoltaika na javne objekte po VŽ, primjerice) ![]() Shodno tome nije ni čudo da prekosutra počinje prvi takav sajam u HR: Last edited by Trevor McPhee; November 11th, 2009 at 12:57 AM. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
zna netko nesto kaj je sa bio tehnoloskomskom parku, jel se pocelo nesto realizirati ili je propalo?
|
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 55
|
Quote:
Ak misliš na zgradu tehnološkog parka već je dulje vrijeme gotova.Imaš slike koju str. iza. Kaj se tiče proširenja,to je još "on hold". Nego; Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
BANNED
|
Ne znam jel ovo bilo, sorry ako je. Nisam Varaždinac no našao sam na ovo pa eto, da stavim tu jer dobro zvuči.
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
free-lance
|
![]() Tražio sam taj tekst, no ne nađoh ga nigdje, hvala Ti puno! ![]() On je važan zbog te nesretne Optujske (vojarne), no to ću prokomentirati na construction dretvi...isto kao i proračun ![]() Ovo za Brezje je dobra vijest, jer je to zaista najatraktivnija gradska zona...čak bi pristao i na izgradnju drugih sadržaja a ne samo industrijskih, ipak je to reprezentativan ulaz s južne strane grada.
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Sad si me sjetil s onom slikom slobodne zone vž da pitam kak stoji grad s ovom recesijom,mislim konkretno na proizvodnju? Pitam to jer sam vidio da je broj nezaposlenih u Varaždinu porastao u zadnjih godinu dana s 1600 na 2100,na žalost jedan od najvećih rasta nezaposlenosti u HR.
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
free-lance
|
Quote:
Sve bude bilo ok, ako Varteks opstane, glede brojki nezaposlenih. Razgovaral sam sa šljakerima. Posla u Varteksu ima i više nego uobičajeno. Realno, trebalo bi čak zaposliti dodatnih stotinjak radnika!! Ali...tu se izgleda igraju neke druge igre, koje za sad nisu razvidne.Vidjet ćemo. Generalno svi su nekako stali i čekaju. Hale napola završene, projekti na čekanju. Više iz opreza. Jedino "bambi" uskoro otvara novu halu. Solvisu dobro ide, Calzedonija standardno dobro, Vindija/Koka također. Zagorje-tehnobeton po inerciji imao najbolju godinu, no u tom sektoru "Cesta" najavljuje jedina veća otpuštanja. "MIV" isto ima potencijalne nove kupce na čekanju, zasad je stagnacija i blagi pad plaća...za slobodnu zonu znaš, vidjel si razultate izvoza, mislim da je pad 30% ili tak nekak.Međutim, radnika nije tolko manje pa je u redu. Usprkos svemu , još uvijek nam je stopa nezaposlenosti najniža u HR. Preživjet ćemo nekako i tu 2010g.
|
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Quote:
![]() Također ovo s napola dovršenim halama i čekanjem mi je isto na žalost poznata priča.
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
free-lance
|
Otvorena nova tvornica "bambi"
(HRT)
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u varaždinskoj je poduzetničkoj zoni otvorila novu, modernu tvornicu obuće Bambi. Polovica investicije vrijedne više od 26 milijuna kuna financirana je kreditom HBOR-a uz kamatu od dva posto, a s 200 tisuća kuna subvencioniranog kredita sudjelovala je Varaždinska županija. U Tvornici na ukupno 3600 četvornih metara radi 220, uglavnom radnica, među kojima je i 40 novozaposlenih. Otvorenje nove tvornice Kosor je nazvala događajem koji daje nadu u bolju 2010. i pokazuje da je i u teškim vremenima moguće otvarati nova radna mjesta. Osamsto mu je godina tek Prije otvorenja tvornice Kosor je nazočila i svečanoj sjednici varaždinskoga Gradskog vijeća kojom je u varaždinskom HNK obilježeno 800. godina Varaždina kao slobodnog kraljevskoga grada. Varaždincima i Varaždinu premijerka je poželjela najmanje još 800 uspješnih godina. Radi se o ovoj tvornici smještenoj u poduzetničkoj zoni "Jalkovec": ![]()
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
BANNED
|
Za Varaždin
![]() Ne samo za 800 godina već i model po kojem se razvija.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zagorje, zagorska industrija |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|