|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
E,da,nikako da napisem...
Na lokalnim televizijama u KG-u i na HRT-u sam video prilog o tome kako su imali sastanak gradski vecnici (sekretari) ili kako god se to zove kod vas vec,o razmeni iskustava. Naime,Kragujevcani su kupili iskustva o tehboloskom parku koji ove godine u Kragujevcu treba da pocne se graditi po uzoru na ljubljanski,a Varazdinci o metodama za privlacenje auto-komponentasa,kao i o otvaranju ureda Centra auto-industrije Balkana za Hrvatsku,cije je sediste u Kragujevcu a ima ekspoziture u Zenici,Sarajevu,Krajovi,Tirani,Bitolju,Mariboru,Larissi... Preko njega se dosta investitora privlace. Juce je recimo Iskra iz Kranja gledala zemljiste u KG-u upravo posredstvom njih... Bar se suradjuje...
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
![]() Ajde lijepo, nisam registrirao taj sastanak... ![]() Znam za "ove moje" da njuškaju i sline za tom auto industrijom već godinama, bilo je i neuspješnih izleta u Kanadu ( ), svačega...No zasad se nismo makli dalje od auto sjedala. Vidjet ćemo. BTW vidio sam neki dan novi zastavin fiat punto, neznam kak se zove taj model ,sa zastavinim znakom i VŽ tablicama...
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Registered User
|
ideal
Quote:
Trevore...odrasti malo.. To je razmisljanje 15og godisnjaka.. Boze ..dok je ljudi ko Ti vjeruj mi nema napretka u Varazdinu a ni u Hr.. Spominjes da pojedinci nisu izasli iz grada.. Vidis da ja jesam i zato su moji komentari drugaciji.. Ali po tvom moje misljenje (ja..ti ..on.. mi.. vi.. oni...nije bitno)bi jos uvijek trebalo biti onakvo kakvo Vi u Varazdinu ocekujete.. Prema tome ona iskustva koja Ja imam bi trebal prilagoditi onim razmisljanjima u Varazdinu.. ovaj tekst Metropole u potpunosti potpisujem... Zamisi da sam to ja napisal.... pa bilo bi drvljem i kamenjem po meni.. Ovak mi je drago da ima neko ko malo zesce iskritizira stvari u Varazdinu.. Jer ruku na srce Varazdin je najsnobovskiji grad u HR.. Svi se visoko drze a nemaju bas neku osnovu za to.. Zavrse fakultet i sad misle da sve znaju((o meni misle drugacije.. U stilu imas nesto love u djepu pa mislis isto...)to mi je jasno.. Vjeruj me bez nas iz vana koji imamo neka iskustva napredka nema.. Vi doma ucite na Vlastitim greskama koje su u Canadi radili prije 50-70 godina.. To mislim da nije potrebno...Ja ne tvrdim da je tu sve idealno.. hahaha..Ja se niti nakon 20 godina koliko sam ovdje nemogu prilagoditi odredjenim glupostima (jer ne zelim) Ima tu sranja koje nemozes s nicim doma usporediti.. to bez daljnjega.. A taj jebeni Cehok.. Ima tu u Torontu dosta nasih ljudi koji se bave kojekakvim poslovima.. I zasto Cehiok ne dodje tu malo da barem porazgovara sa njima..I kaj mislis zake se vratil praznih rukava u vezi auto industrije.. Jer bi mu odgovorili isto kaj i Ja Tebi.. a to je ono kaj Vi ne zelite cut.. A globalizacije je tu i ak se ne pocnete mjenjati nebu dobro Vjerovatno Ti je SALINOVAC drazi.. on si je kupil kucu u Njemackoj i ne kritizira ko ja .... I jos nesto.. dvije stvari pa da prekinem.. Prvo..Nek svi oni koji nisu iz VZD zupanije a misle da je kod nas bajno...nek dodju malo kod nas pa se budu drugacije uvjerili ( znas malo mi je glupo usporedjivati Varazdin u kojem nije bilo rata i nista nije bilo sruseno sa onim djelovima gdje je bilo stanja..) i drugo.... Nek svi znaju da mi u Varazdinu tj na internet portalu nemamo pristup i nemozemo se logirati koristeci se *nikom* nego mora biti pravo ime i prezime i jos ktomu moras imati i telefonski broj koji je registriran u Hrvatskoj.. Jer te provjeravaju ko si...sramota... Ja se nazalost nemogu registrirati..I ko je na tom chatu.. ?? nitko.. Samo nekoliko logalnih duznosnika tek reda radi.. Unistili su bilo kakvu diskusiju.. I zato me mili moji sirom Hrvatske pokusajte razumjeti.. Ovo bi rado pisal na nekim drugim forumima a ne tu.. ali nemam gdje.. A imal bi dosta toga za reci... Budite mi pozdravljeni i hvala na citanju... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
BANNED
|
Quote:
U 2011. njihovi komponentasi u KG-u samo ce zaposliti 12 000 ljudi,pa ti vidi sta znaci auto-komponentistika... Drzim fige da nesto bude... ![]() Quote:
O cemu se vi svadjate,ljudi moji...
|
||
|
|
|
|
|
#105 |
|
free-lance
|
![]() Ahaaa, Thanks! ![]() Ne stignem baš sve pratiti, znaš kako je ![]() @ veleposjednik Odrastao sam već odavno, hvala na željama. Glede odrastanja, kad se već vrijeđamo, oprosti, no mene Tvoj stil pisanja podsjeća na nekog od 15 godina...neznam tko si i što, no takav se dojam stječe, sorry NHF.Okej, napisao si svoje mišljenje i to je u redu. Međutim, ovo Ti nije forum tipa ""debatni klub" ili "kako sam JA pametan, a vi niste" ili "trla baba dlan da joj prođe dan" tipa. I sam shvaćaš da ovo nije gradski forum na koji Te ne puste. Piši mailove gradonačelniku, radi što hoćeš, neznam... Nisam ja kriv što su ukinuli gradske forume.Tamo sam napisao par sugestija pod nickom "Trevor" , jedna od njih mi je usvojena i ja sretan Šteta je da su ga ukinuli, no to je bilo izgleda najviše zbog primitivaca bez imalo kućnog odgoja koji su bili bezobrazni. Nažalost, u svojoj gluposti i egotripu zaboravili su da su sa tim svojim ponašanjem uništili jedan korisni gradski medij a političari su, naravno, jedva dočekali razlog da ga zatvore , jer se javljala previše neugodna istina...Ovo je "skyscrapercity", forum koji slavi urbano, forum zaljubljenika u arhitekturu i nebodere, zaljubljenika u napredak i sličnih freakova ![]() Nije politički debatni klub. Znači , pratimo gradilišta, pratimo razvoj, dajemo prijedloge, sugestije i slično. Pokušavamo se i između ostalog držati tema. Na caffe temama neobavezno raspravljamo i pričamo koješta. Tu i tamo se pojavi neki lik kao ovaj "metropola" koji je u stvari netko od starijih forumaša, samo valjda nema muda napisati to pod svojim nickom pa onda izmišljava drugi nick... Ne vidim potrebe za tim ,ali dobro ![]() Pa nisam ja Čehok ![]() Kaj me briga, pišite kaj hoćete, samo se držite nekog reda i ne pljuvajte radi pljuvanja. Od mene ne očekujte debatu na takve teme jer zbilja nemam baš TOLIKO vremena ![]() Nije Varaždin najbolji na Svijetu niti približno, no nažalost, i takav kakav je u Hrvatskoj je superioran po mnogim pitanjima. Međutim, da sam zadovoljan- nisam niti ja , zato i pišem, ali konstruktivno a ne radi pljuvanja. Ako se pojavi nešto dobro, obavezno pohvalim... A Tebe ako baš toliko žuljaju neke stvari...pa dođi, sine miki, pokaži nam svima kako se to radi, široko Ti polje. Neznam što čekaš?
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
free-lance
|
Quote:
http://www.radio-varazdin.hr/vijesti/?p=5354 |
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Registered User
|
Tvornica Biodar(nekadasnji Kalnik)i njezini ind.kolosijeci:
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Dobra ti je fotka, ali malo si pogriješio! Biodar je u stvari novoizgrađena tvornica stočne hrane (za potrebe "Koke" Varaždin), koja pak je u sustavu i vlasništvu Vindije.
Kalnik je par stotina metara zapadnije, i to je tvornica u vlasništvu Podravke KC. Odmah do Kalnika smještena je klaonica peradi od Koke, dakle to je treća prehrambena tvrta na tom prostoru, Preko puta TSH nalazi se Prehrana, i to je četvrta preh. industrija.. Nadam se da nisam nešto propustio spomenuti na tom području..
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
free-lance
|
![]() naravno! ![]() A bogami i tekstilni koji je mnogo žilaviji nego što su neki mislili:
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Banged
|
Grad i Varteks neće mijenjati zemljišta (Sajam u Biškupcu <----> Brezje), pa Varteks počinje otplaćivati dug Gradu...
http://www.evarazdin.hr/odgodeno-pre...rnice-varteks/
|
|
|
#113 | |
|
free-lance
|
Odlučili u Knegincu nakon godinu dana odgode (zbog krize) ipak krenuti u prodaju krenuti u prodaju...baš me zanima kakvi će biti rezultati.
http://www.evarazdin.hr/poslovna-zem...mo-3065-eurm2/ Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Dezurna jajara
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Registered User
Likes (Received): 54
|
Quote:
Prenašam za one koji ne čitaju evaraždin
|
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
free-lance
|
Dugo ne pišemo ovdje što naravno ne znači da se ništa ne događa već znači da nemamo vremena
![]() Kolko sam zapazio u nekoliko poduzetničkih zona postoje aktivnosti, naravno najviše u onoj u Knegincu i onoj u Jalkovcu. U Jalkovcu su izgradili puno tih malih hala u međuvremenu samo nisam siguran da se u svima nešto radi..dojam je da većina poduzetnika još čeka. Najveće , odnosno bolje rečano najznačajnije (i to uvjerljivo) gradilište za sve nas je ono tvornice MBO u Brezju. Radi se o tvornici za zbrinjavanje otpada.Tamo se ubrzano gradi hala. Nešto o tome možete pročitati u razgovoru sa Kezeljom, direktorom Varkoma iz regionalnog: Quote:
p.s. Iz ovog se "sukoba" na relaciji grad županija dobro vidi sva apsurdnost teritorijalnog ustroja RH. Županije su zaista potpuno nepotrebne jer nisu u stanju ovakve male na sebe preuzeti regionalne projekte, a gradovi su obespravljeni do te mjere da ne reguliraju niti ono što im se događa na 5 kilometara od gradske viječnice, što je veliki civilizacijski nazadak i sramota! Prevedeno - teror ruralnog nad urbanim |
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
free-lance
|
Najznačajnija gradska investicija ubrzano napreduje. Grad naravno šteka s plaćanjem, no graditi se mora:
http://www.regionalni.com/aktualno/n...er-u-hrvatskoj Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
free-lance
|
Vidim da Solvis polako napreduje. Počeli su s niti dvadesetak radnika, sad ih imaju 50. Lijepo.
http://www.solvis.hr/ Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Registered User
Likes (Received): 18