|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| ССССлике Фотографија и прикази градова и природе / Photography, urban and nature scenes | » Фото такмичење | Видео |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Kragujevac - U svemu prvi
Likes (Received): 1088
|
Смедерево | Smederevo
Према попису из 2002. било је 62.805 становника (према попису из 1991. било је 63.884 становника).
![]()
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 258
|
Daj Srdjane, ako vec toliko topika otvaras, barem se potrudi malo umesto da postavljes neke bajate slike i leve podatke sa nekakvih prastarih "popisa".
Grad Smederevo ima 77,808 stanovnika a opstina oko ~110,000. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Quote:
Ko prati zna! Treba probuditi druge gradove i mesta da se prikljuce diskusiji na ovom forumu,a ovo je jedan od nacina.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ružnoća je zločin !!!
Likes (Received): 76
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ružnoća je zločin !!!
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tvrdjava pre razaranja u 2 Svetskom ratu ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 195
|
:O :O :O
Ne znam da li mi je lepsha gimnazija ili ova zgrada na zadnjoj slici, Smederevo je strava!
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 195
|
Jel zna neko ima li nekih planova da se revitalizuje Smederevska Tvrdjava?
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#11 |
|
optimista
Likes (Received): 0
|
Baš sam i ja hteo pitati, to je takav potencijal...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Prelepe slike. Prvom prilikom dolazim...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Nisam ni mislio da je centar Smedereva tako lep i uredan...
Srđanu se moram zahvaliti što je podelio slike sa nama iz raznih gradova naše zemlje, dosta toga još nisam posetio, tako da jako dobro dođu...
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
|
Quote:
I moja zelja je da obidjem svaki kutak nase zemlje i voleo bih da se animiraju gradjani Pozarevca(vec je jedan tu),Smedereva,Panceva,Leskovca,Vranja,Novog Pazara,Kikinde,Valjeva,Sapca,Sremske Mitrovice,...,da malo "prosirimo pricu".![]()
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ružnoća je zločin !!!
|
Quote:
Okolina oko same tvrdjave je takodje ocajna posto je tu gomila zeleznickih terminala sa zardjalim vagonima... Bilo bi lepo da se tvrdjava obnovi kakva je bila pre eksplozija u 2 Svetskom ratu... ali u skorije vreme zasigurno ne.. Sve nase znacajnije tvrdjave Golubac, Ram, Bac, Maglic, Kladovo... su u stanju raspada. Jedino se Bg i Petrovaradinska tvrdjava renoviraju donekle u poslednje vreme. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
BANNED
|
...pritom, smederevska je i jedna od najvrednijih u srbiji. Svojevremeno najveca ravnicarska fortifikacija u evropi. Unutar zidina drzali su neki eksploziv koji je naravno detonirao, i od tvrdjave napravio ono sto vidimo danas. Smederevo je inace, kao grad, meni jedan od najsarmantnijih u Srbiji, a tvrdjava samo jos podstice turisticki potencijal, kojim bi se lako nadoknadili gubitci nemara vezanih za Sartid - ju es stil. Sramota je da u srbiji ne postoji inicijativa za takve stvari. ...A, da!!! ...Miskovic nije jos krenuo na turizam ;-)
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
uf, smederevo ima potencijala!
vidim da ima dosta očuvanih starih zgrada (za razliku od komšije požarevca), a i jako mi se dopada što im je trg prostoran tj. nešto što npr. beogradu jako fali! mislim da bi svaki veći grad trebalo da ima bar jedan prostoran trg na kome mogu da se prave veći skupovi itd.
|
|
|
#18 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 77
|
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
hvala na slici! prvi put vidim celu tvrđavu! ne bih imao ništa protiv da se okolina malo dovede u red pošto se nekako ne uklapa u prizor tvrđave
|
|
|
#20 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Drugo,hvala svima sto su za kratko vreme postavili brdo slika (neke poput VEJZIKovih su izvanredne ),nastojacu da i ja postavim poneku,koju sam napravim.Trece,evo nekih podataka sa terena : podatak za Smederevo uistinu nije tacan,malo je prevelik. Opstina po popisu iz 2002. godine ima 110 hiljada stanovnika. Smederevo ne gubi stanovnistvo. Podatak od 63884 stanovnika 91. godine ukljucuje i one koji su radili duze od godinu dana u inostranstvu a imali prebivaliste u Smederevu. Od 2002. godine se ta lica vise ne popisuju,pa je popisano 62805 stanovnika,sto realno predstavlja rast u odnosu na 61990 stanovnika,koliko je SD imalo 91. godine bez lica u inostranstvu. Danas se vise ljudi doseli nego odseli,primetis kada prodjes gradom da je grad postao premalen za svoju sadasnju populacionu velicinu. Sa druge strane,u SD je od 2000. godine doslo 8 hiljada raseljenih sa Kosova koji su tu jos uvek,pa bi realan broj stanovnika opstine Smederevo bio oko 120 hiljada (a ne 110) a u samom gradu Smederevu danas zivi nekih 67-70 hiljada stanovnika (a ne manje,kako si napisao). |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| смедерево, serbia, smederevo |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|