daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Urbanism, Architecture and Infrastructure > Projects and Construction Updates

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old April 21st, 2009, 05:10 PM   #21
wizard112
Registered User

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by CJone View Post
Krásne meno to má... to bude sídlo KSS?
Je to vec vkusu. Ale nevidím na tom nič zlé, keď nový objekt preberie názov po starom objekte... Dokonca mi pripadajú skôr smiešne tie nové "duchaplné" názvy nových projektov v niektorých mestách.
wizard112 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 21st, 2009, 05:27 PM   #22
R1S0
Registered User

R1S0's Avatar

Likes (Received): 21

malo sa to volat twilight residential resort

"Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice.

„Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol.
R1S0 no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2009, 05:44 PM   #23
J1mbo
Registered User

J1mbo's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by R1S0 View Post
malo sa to volat twilight residential resort
skor dawn residential resort
Old April 21st, 2009, 06:04 PM   #24
Zolohoj
The Earth Spectator

Zolohoj's Avatar

Location: Žilina/Handlová, Slovakia, these days Plaňany (central Bohemia - Czech Republic)
Likes (Received): 1

Usvit je velky, Ale nie je az taky obrovsky a myslim ze architektonicke riesenie vzhladom na okolie je vyborne. Aj ked sa mi nepaci ako take osamotene. Ale aj co sa tyka financnej stranky, nie je v BB miesto pre nejake luxusne projekty a uz vobec by sa tam nehodil nejaky presklenny veziak, alebo nieco podobne. Toto riesenie je celkom dobre a myslim ze ak sa to postavi, celkom to tam zapadne.

A este k tej vyske, no snad sa nestane take ieco ako v PD, ale tak ci tak mam pocit, ze u nas potrebuju mat letiska kvoli tym mikrolietadlam co tu lietaju neuveritelne "prazdne" plochy... Fakt by bolo dobre si pozriet obcas niektore letiska vo svete...
Zolohoj no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2009, 10:55 PM   #25
Zelenac
Registered User

Likes (Received): 0

Mne sa na tom projekte nepaci tento kontrast - vidi sa mi to prilis velke vzhladom na okolie
viac by sa mi to pozdavalo ak by bola vyska rovnaka ako vyska bytovky

ludia, kt. byvaju v tom tehlovom dome budu urcite nadseni vyhladom a uz nehovorim o cloneni svetla
inak celkom v poho projekt len znizit o dve poschodia a skratit z kazdej strany o 3 - 4 metre
Zelenac no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2009, 11:48 PM   #26
blizzard.bb
... blinding storm...

blizzard.bb's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zelenac View Post
Mne sa na tom projekte nepaci tento kontrast - vidi sa mi to prilis velke vzhladom na okolie
viac by sa mi to pozdavalo ak by bola vyska rovnaka ako vyska bytovky
...
ludia, kt. byvaju v tom tehlovom dome budu urcite nadseni vyhladom a uz nehovorim o cloneni svetla
inak celkom v poho projekt len znizit o dve poschodia a skratit z kazdej strany o 3 - 4 metre
Moja reč!
blizzard.bb no está en línea   Reply With Quote
Old April 22nd, 2009, 01:54 AM   #27
R1S0
Registered User

R1S0's Avatar

Quote:
a uz nehovorim o cloneni svetla
pozeram ze na vizu je svetlo robene rovnako,cize predpokladam,ze je to podla realu.
a ako tak pozeram,tak clonit by tym bytovkam ta velka budova nemala

"Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice.

„Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol.
Old April 22nd, 2009, 07:50 AM   #28
Zelenac
Registered User

Quote:
pozeram ze na vizu je svetlo robene rovnako,cize predpokladam,ze je to podla realu.
a ako tak pozeram,tak clonit by tym bytovkam ta velka budova nemala
so 87%-nou istotou viem, ze taky tien (ako je na vize) vrhaju objekty vecer - doobeda je to obratene - takze si myslim ze urcite clonenie tak bude
Old April 22nd, 2009, 04:59 PM   #29
R1S0
Registered User

R1S0's Avatar

nj,tak to potom hej,ale tien by bol,aj ked by bol novy objekt rovnako vysoky ako tie domceky,pretoze su velmi blizko seba...cize tien by bol rovnaky....

Old April 22nd, 2009, 08:13 PM   #30
Zelenac
Registered User

Quote:
nj,tak to potom hej,ale tien by bol,aj ked by bol novy objekt rovnako vysoky ako tie domceky,pretoze su velmi blizko seba...cize tien by bol rovnaky....
nebol pretoze ja by som to este z kazdej strany skratil o 3-4 metre
Old April 22nd, 2009, 10:46 PM   #31
SunshineBB
Hello

Likes (Received): 9

tiez mam ten pocit ze spodna cast je dost masivna, keby bola jemnejsia, nizsia, mensia hmota, lepsie by to sadlo medzi tie obytne domy a ten 4 poschodovy panelak ... ale na druhej strane, ten priestor nebude obludne velky a masivny len z vonka, ale zrejme aj z vnutra, paci sa mi ta stitova strana, smerom na urpin, dole na hlavnu .... vyskova budova by mohla byt nizsia a stihlejsia, nemala by byt vyssia ako EU, uz len z toho dovodu, ze z Namestia je EU dominatna, a ak rovno za nou bude stat 20 poschodovy zatepleny panelak ktory bude navyse este na kopci , vyrazne sa zmeni silueta mesta pri pohlade z centra ...
SunshineBB no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2009, 03:44 PM   #32
Daren
Registered User

Daren's Avatar

mne sa tento projekt nenormalne paci

akurat asi by mohli zobrat zo dve poschodia z toho kraja kde je ta bytovka mala...a asi budu urcite protesty...lutujem tych ludi ale vravim tento projekt sa mi velmi paci
Daren no está en línea   Reply With Quote
Old May 4th, 2009, 04:08 PM   #33
Zelenac
Registered User

A uz je to tu!!! Stalo sa presne to co som predpokladal
Old May 4th, 2009, 04:30 PM   #34
SunshineBB
Hello

Likes (Received): 9

Quote:
A uz je to tu!!! Stalo sa presne to co som predpokladal
Quote:
"Túto listinu podpisujú nielen občania z ulíc Jilemnického a Švermovej, ktorí sú stavbou bezprostredne ohrození, ale aj tí Banskobystričania, ktorí sú zaskočení návrhom investora a nie je im jedno, ak niekto plánuje znehodnocovať časť mesta, v ktorom žijú."
tak to je tragikomedia ...
SunshineBB no está en línea   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 08:44 AM   #35
hurahura
urban voyer

uplny suhlas s obcanmi. Ten projekt je absolutny nezmysel. vobec sa tam nehodi a je asi 3krat vacsi ako by mal byt. a ta vyskova budova. uf. zle. pripomina to gloriu v ba.
hurahura no está en línea   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 04:59 PM   #36
wizard112
Registered User

Podľa mňa je celé toto haló zbytočné, lebo aj tak by sa to nepostavilo...
Old May 5th, 2009, 06:18 PM   #37
Daren
Registered User

Daren's Avatar

Quote:
"Túto listinu podpisujú nielen občania z ulíc Jilemnického a Švermovej, ktorí sú stavbou bezprostredne ohrození, ale aj tí Banskobystričania, ktorí sú zaskočení návrhom investora a nie je im jedno, ak niekto plánuje znehodnocovať časť mesta, v ktorom žijú."
ako co myslia tym znehodnocovat ? tu staru haraburdu co tam stoji?
nech sa odstahuju ked sa im nepaci ze sa tu chce stavat...jedine chapem ludi ktori maju domy blizko a ta vyskovka by mozno vadila aj mne ale nakupne centrum urcite nie...a nazvyvat to znehodnocovanim tak to sorry.
Old May 5th, 2009, 08:12 PM   #38
hurahura
urban voyer

hej kamo. myslia tym ze sa bude znehodnocovat kvalita ich zivota /byvania/ v okoli, s cim sa da len suhlasit. Preco by sa mali odstahovat? To co je za nazor. Ked tebe niekto zajtra pod oknom postavi nezmyselnu harabardu tak sa budes stahovat alebo bojovat? Skor nech developeri stavaju megalomanske projekty tam kde sa to hodi a nie kde sa to nehodi. Uplne by stacilo keby Usvit zrekonstruovali v povodnej velkosti. Byval som na riazanskej ked mi pod oknami postavili polus - kvalita byvania sa vyrazne zhorsila. Teraz ked mi pod oknami kanclu postavili River park, tak to tiez ide do sraciek. Uplne s nimi suhlasim. Nehovoriac o tom ze v BB je milionpatsto volnych ploch na stavanie a vobec nie je nutne zahustovat zastavbu na tak prijemnom sidlisku akym je stara a nova foncorda.
hurahura no está en línea   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 08:22 PM   #39
wizard112
Registered User

Obyvatelia B. Bystrice protestujú proti mrakodrapu

Už je to aj zmedializované. Trochu úsmevné mi pripadá nazvanie "mrakodrap".
Old May 5th, 2009, 09:40 PM   #40
Daren
Registered User

Daren's Avatar

Quote:
Originally Posted by hurahura View Post
hej kamo. myslia tym ze sa bude znehodnocovat kvalita ich zivota /byvania/ v okoli, s cim sa da len suhlasit. Preco by sa mali odstahovat? To co je za nazor. Ked tebe niekto zajtra pod oknom postavi nezmyselnu harabardu tak sa budes stahovat alebo bojovat? Skor nech developeri stavaju megalomanske projekty tam kde sa to hodi a nie kde sa to nehodi. Uplne by stacilo keby Usvit zrekonstruovali v povodnej velkosti. Byval som na riazanskej ked mi pod oknami postavili polus - kvalita byvania sa vyrazne zhorsila. Teraz ked mi pod oknami kanclu postavili River park, tak to tiez ide do sraciek. Uplne s nimi suhlasim. Nehovoriac o tom ze v BB je milionpatsto volnych ploch na stavanie a vobec nie je nutne zahustovat zastavbu na tak prijemnom sidlisku akym je stara a nova foncorda.
jj sry dako som to prehnal a trocha som to napisal debilne....
tym odstahovanim som myslel to ze to podpisiju ludia ktori tam ani nebyvaju a predsa im to vadi...preto som to napsial ze ked sa im nepaci v meste kde sa daco konecne aj chce stavat tak nech idu dade na okraj mesta alebo dedinu....
a s tym ze by vadila taka stavba pod oknami som celkom suhlasil...keby som tam byval...pre tych to stahovanie neplatilo...
ja keby tam byvam tak mi na tom vadi len ta vyskovka asi ze by to zozralo kopec svetla ale tomu centru by som sa osobne celkom potesil...

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules