daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Urbanism, Architecture and Infrastructure > Projects and Construction Updates

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old May 9th, 2010, 11:57 AM   #61
SunshineBB
Hello

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by Koro View Post
V Bratislave kvoli krize praskla realitna bublina to je uplne ina situacia.

My to nemozeme hodnotit, pretoze nemame ziadne blizsie informacie. Kolko bude stat vystvaba hotela? Ake budu prevadzkove naklady? Pri akej zaplnenosti si na seba zarobi? Je hotel hlavny ciel alebo je to len doplnok k rezidencnym priestorom? Koko tam bude apartmanov?

Je dost smiesne vynasat rozsudky bez znalosti tychto a dalsich faktov. A hlavne ide o sukromne peniaze, takze ked bude hotel stratovy, tak to nie je nas problem ale problem chamtiveho investora.
Ano, nie je to nas problem. Ja sa len zamyslam ze ten hotel bude prazdny. Rovnako dalsie dva ktore sa maju postavit. Nech stoja, ja budem rad. Ale budu prazdne. To viem uz teraz. Ked mame 5 prazdnych hotelov, tak dalsie 3 nove plne nebudu. To je sedliacky rozum, jednoducha logika.
SunshineBB está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 9th, 2010, 12:41 PM   #62
wizard112
Registered User

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by SunshineBB View Post
hlavne zbytocnost .. arcade, narodny dom, dixon, lux aj mensie hostely a penziony zivaju prazdnotou, naco dalsi hotel + planovany hotel pri EU a pri pamatniku, nieze by som nebol rad, ale ak maju byt prazdne tak ..
Ako ti už Koro povedal, posledné, čo by ťa pri súkromnej investícií malo znepokojovať je jej návratnosť (teda pokiaľ nie si investor). Predpokladám, že ním nie si, takže sa trápiš zbytočne. Ak bude prázdny, tak čo...? Ako obyvateľ (keďže tu ide o hotel, skôr návštevník) by som skôr potešil, že mám na výber viac možností ubytovania, neviem, čo je na tom zlé. Druhá, oveľa podstatnejšia vec je, že nikto nemôže diktovať, na aký účel má nejaký subjekt investovať svoje súkromné peniaze. Ak dostane všetky potrebné povolenia, plocha, kde má predmetný objekt stáť je v územnom pláne na takúto funkciu určený, nemáš možnosť brániť danej investícií, jediné, proti čomu môžeš protestovať je podlažnosť, výška apod. Ale obávať sa o cudzie investované peniaze...
wizard112 no está en línea   Reply With Quote
Old May 9th, 2010, 05:26 PM   #63
Zolohoj
The Earth Spectator

Zolohoj's Avatar

Location: Žilina/Handlová, Slovakia, these days Plaňany (central Bohemia - Czech Republic)
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by Koro View Post
Mas pravo rozpravat si co chces, ale ak investor niekam vraza miliony € tak ma velmi dobre nastudovanu navratnost investicii a v tomto kontexte vyznievaju internetove vykriky o tom, co je zbytocne a nezarobi si to na seba, dost hlupo a naivne.
Musim s tebou nesuhlasit. Ak by investori mali dobre nastudovane, co im ako bude vynasat a aka bude navratnost, nebolo by na Slovensku tolko prazdnych a nedostavanych projektov. Tie prazdne mi nevadia, aspon nespatia, ale tie druhe ano. Stale je tu u nas vela podnikavcov, ktori idu po hlave aj cez mrtvoly a dopadne to zle. A ked niekde zivaju prazdnotou hotely, stavat dalsi mi pride dost nezodpovedne. Treba dufat, ze vedia co robia, ale vravim, to je u nas skor vynimka ako pravidlo. Hlavne, vsetci chcu nenormalne zarobil. Netrapi ma ci zarobi, alebo prerobi investor, to je jeho blbost, ale problem je, ked nieco rozbehne a potom sa to zastavi, lebo zisti, ze to nezvladne. Takych prikladov mame dost v kazdom meste a to je to, co ludi zaujima. Mna teda rozhodne.
Old May 9th, 2010, 09:40 PM   #64
Marek.kvackaj
Registered User

Marek.kvackaj's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Zolohoj View Post
Musim s tebou nesuhlasit. Ak by investori mali dobre nastudovane, co im ako bude vynasat a aka bude navratnost, nebolo by na Slovensku tolko prazdnych a nedostavanych projektov. Tie prazdne mi nevadia, aspon nespatia, ale tie druhe ano. Stale je tu u nas vela podnikavcov, ktori idu po hlave aj cez mrtvoly a dopadne to zle. A ked niekde zivaju prazdnotou hotely, stavat dalsi mi pride dost nezodpovedne. Treba dufat, ze vedia co robia, ale vravim, to je u nas skor vynimka ako pravidlo. Hlavne, vsetci chcu nenormalne zarobil. Netrapi ma ci zarobi, alebo prerobi investor, to je jeho blbost, ale problem je, ked nieco rozbehne a potom sa to zastavi, lebo zisti, ze to nezvladne. Takych prikladov mame dost v kazdom meste a to je to, co ludi zaujima. Mna teda rozhodne.
mozem uprestnit ze za stavbou mozu byt dalsie dovody tzv.-revaluacia pozemku a stavby a ak maju na to kapital a cas mozu na stavbe zarobit i ked bude prazdna (zhodnocovanie uctovnikom firmy je robene subjektivne firmou samou)
ak vlastni stavbu firma ktora je v konzorciu a ma obchodovatelne akcie da si ju do assetu a moze predavat svoje akcie pretoze vypada bohatsia (na papiery) a dokonca moze zauctovavat zhodnocovanie tejto stavby do svojho majetku - vypada rocny report firmy dobre pre dalsich potencionalnych akcionarov a obratom si konzorcium navysi svoj majetok na dalsiu expanziu
Marek.kvackaj no está en línea   Reply With Quote
Old May 10th, 2010, 07:52 AM   #65
Henrich37
Registered User

Henrich37's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Ked tebe nevadi ze by taka haraburda mala stat v centre tvojho mesta ,tak ok. ale yonko to samozrejme mysli vazne a ja to myslim uplne rovnako. Henrich, mi nepotrebujeme vysoke krabice 150 m od centra. Tvoja filozofia cim vyssie tym lepsie v tomto pripade nefunguje. Vysoke budovy by sa mali v BB stavat na inom mieste.
Priznám sa že nepoznám dobre pomery v BB a neviem ako ďaleko je ten hotel a komplex Slovenka od centra. Ak by to narušovalo historické jadro tak to tam určite nepatrí. V Banskej Bystrici som bol ale prešiel som sa len po hlavnej ulici a pozrel som si Europa shoping center aj s tou peknou vežou. Ak by to bolo ďalej od centra tak 10 poschodí je podľa mňa v pohode. Napríklad v Žiline sa stavia OC Mirage (pôvodne OC Hrad lebo sa to stavia tam kde sa našli vykopávky žilinského hradu) hneď vedla mestskej pamiatkovej rezervácie a je to tiež moderná budova. Mám k nej určité výhrady ale bohužial nič sa s tým nedá robiť. Pre OC Mirage boli zničené nielen vykopávky žilinského hradu ale bola zbúrana aj historická budova fary vedľa farského kostola. Inak prvotné vizualizácie OC Mirage (vtedy ešte OC Hrad) aspoň trochu zohľadňovali blízkosť historického centra. Potom sa spravil iný moderný projekt. Inak ten presklenný hotel by som do Žiliny bral niekde mimo centra by to bola celkom fajn budova (čisto môj názor).

Last edited by Henrich37; May 10th, 2010 at 07:57 AM.
Henrich37 no está en línea   Reply With Quote
Old May 10th, 2010, 08:12 AM   #66
johnnyy
Registered User

neda mi to nevyjadrit sa..

sunshineBB: neries to s nim.. urbanizmus je jeho spanielska dedina
a henrich... ty uz prestan do kazdeho mimo zilinskeho fora pisat o stavbach v ziline.. na to je tu to zilinske aby sa tam pisalo.. tieto fakty o OC mirage podla mna kazdy zbehli obcan tohto fora pozna.. a ked nie tak sa pride pozriet do ZILINSKEHO fora, kde maju prispevky tohto typu miesto.. a poopravim ta.. ta stavba JE v pamiatkovej rezervacii
Old May 10th, 2010, 08:40 AM   #67
Henrich37
Registered User

Henrich37's Avatar

Quote:
Originally Posted by johnnyy View Post
neda mi to nevyjadrit sa..

sunshineBB: neries to s nim.. urbanizmus je jeho spanielska dedina
a henrich... ty uz prestan do kazdeho mimo zilinskeho fora pisat o stavbach v ziline.. na to je tu to zilinske aby sa tam pisalo.. tieto fakty o OC mirage podla mna kazdy zbehli obcan tohto fora pozna.. a ked nie tak sa pride pozriet do ZILINSKEHO fora, kde maju prispevky tohto typu miesto.. a poopravim ta.. ta stavba JE v pamiatkovej rezervacii
Johnnyy len toľko že SunshineBB mi v českom fóre nadával do "debilov" a podobne. Tento istý článok si Johnnyy čo si dal sem si postnul aj do žilinského fóra kde je to v poriadku lebo som povedal že je lepšie ak si niečo vyjasníme v žilinskom ako v cudzom fóre, takže neviem prečo to sem ťaháš?

Ja som tu len napísal názor na hotel v Slovenke a na SunshineBB som tu vôbec slovne neútočil, tak neviem prečo by som slobodne nemohol písať do ktoréhokoľvek fóra a mal by som písať iba do žilinského fóra. Ja ťa tiež nežiadam aby si písal len do žilinského fóra. Ja si myslím že odpúšťať je ľudské a ja sa na SunshineBB za jeho slovné útoky už nehnevám a verím že aj on sa do budúcna vyvaruje slovných útokov na mňa.

No a čo sa týka OC Mirage tak som si istý že NIE JE v mestskej pamiatkovej rezervácii a je iba na jeho hranici. Videl som mapku kde je MPR ohraničená na horný a dolný val. Stará fara a teda aj OC Mirage je na hranici ale nie vo vnútri MPR. To nič nemení na tom že je to megalomanská stavba sýrskeho podnikateľa Trabelsieho.

No a aby sme neboli úplne OT tak sa spýtam ako pokračuje výstavba cestného obchvatu Banskej Bystrice.
Old May 10th, 2010, 08:42 AM   #68
SunshineBB
Hello

Quote:
Originally Posted by Henrich37 View Post
No a aby sme neboli úplne OT tak sa spýtam ako pokračuje výstavba cestného obchvatu Banskej Bystrice.
si v threade Slovenka .. co sa tyka obchvatu, nic sa nezmenilo, stale ho stavaju
Old May 10th, 2010, 08:57 AM   #69
johnnyy
Registered User

henrich odpoved mas v Offtopicu.. mam BB az priliz moc rad aby som si tu vylieval moje pocity na tvoje ..... komenty
Old May 10th, 2010, 09:01 AM   #70
Henrich37
Registered User

Henrich37's Avatar

Quote:
Originally Posted by johnnyy View Post
henrich odpoved mas v Offtopicu.. mam BB az priliz moc rad aby som si tu vylieval moje pocity na tvoje ..... komenty
Ja nemám nič proti tebe a ani SunshinuBB len nemám rád oplzlé útoky na moju osobu. No však si pozri žilinský tread tam som všeličo vysvetlil a pripil si na mier s tebou a aj Sunshinom. Myslím si že by sme niekedy mohli skočiť aj na skutočné pivo a bude všetko fajn.
Old May 10th, 2010, 09:13 AM   #71
johnnyy
Registered User

Quote:
Originally Posted by Henrich37 View Post
Ja nemám nič proti tebe a ani SunshinuBB len nemám rád oplzlé útoky na moju osobu. No však si pozri žilinský tread tam som všeličo vysvetlil a pripil si na mier s tebou a aj Sunshinom. Myslím si že by sme niekedy mohli skočiť aj na skutočné pivo a bude všetko fajn.
ako pekne od teba ze si myslis ze si si zalepil vsetky rany.. mysliet si mozes.. ja som ziaden mier s nikym neuzavrel.. neviem ako Sunshine.. ale u mna si si nic nevylepsil.. a nikam na pivo si skocit nechcem.. strasne vela veci si namyslas.. prestan
Old May 10th, 2010, 01:38 PM   #72
Phill
illuminatus

Likes (Received): 160

nejaké info z ASB

Premena textilných závodov na mesto v meste

pozdĺžne rezy budov
Old June 1st, 2010, 02:09 PM   #73
michalkobb
Registered User

Prestavba Slovenky sa podľa odhadov začne v auguste:

http://www.bystrica24.sk/news.php?extend.54285
michalkobb no está en línea   Reply With Quote
Old June 11th, 2010, 10:34 AM   #74
caicoo
Registered User

caicoo's Avatar

aktuálny článok
http://reality.etrend.sk/realitny-bi...t-uz-bura.html
caicoo no está en línea   Reply With Quote
Old August 25th, 2010, 10:57 AM   #75
yonko
Registered User

na FB stranke Slovenka Resort vcera pribudol komentar:

Predbezny termin vystavby je na koniec oktobra 2010 a planovane dokoncenie shoppingu na 11/2011. Byty o 3 mesiace neskor. Hotel je planovany v 2. etape, cize zaciatok jeho vystavby po dokonceni bytov. Oplastenie hotela vsak bude hotove aby ...majitelia bytov nemali pocit byvania na stavbe. Robime vsetko pre to aby to stalo co najskor a snazime sa nepodcenovat pripravnu fazu. Verim ze v reale to bude ovela lepsie ako na vizualizaciach
yonko no está en línea   Reply With Quote
Old August 25th, 2010, 03:09 PM   #76
eMKejx
like travelling

eMKejx's Avatar

Likes (Received): 7

no podla mna najviac fesne vypada projekt na papieri pripadne virtualny nez skutocnost.... tu by sa o tom dalo diskutovat, teda pockame si na realnu stavbu a hlavne dokoncenu. ps: uvitam obchody typu A3 Sport, Sport, Humanic, Hudy Sport a verim ze dalo by sa pokracovat
eMKejx no está en línea   Reply With Quote
Old August 25th, 2010, 04:19 PM   #77
michalkobb
Registered User

mam pocit, ze v pripade Slovenky sa to posuva uz po niekolkykrat. Naposledy mali zacat prace prave v auguste a potvrdil to aj investor, avsak zrejme sa to znova oneskori. Dufajme, ze zacnu co najskor. Na ten skelet je sice celkom zaujimavy pohlad, ale zase odtial-potial... uz som sa ho nakochal dost
Old August 26th, 2010, 06:41 PM   #78
SunshineBB
Hello

Quote:
Originally Posted by michalkobb View Post
mam pocit, ze v pripade Slovenky sa to posuva uz po niekolkykrat. Naposledy mali zacat prace prave v auguste a potvrdil to aj investor, avsak zrejme sa to znova oneskori. Dufajme, ze zacnu co najskor. Na ten skelet je sice celkom zaujimavy pohlad, ale zase odtial-potial... uz som sa ho nakochal dost
na realizacnych vykresoch stavebnej casti je datum zaciatku vystavby 10/2010
Old August 30th, 2010, 04:53 PM   #79
michalkobb
Registered User

Quote:
na realizacnych vykresoch stavebnej casti je datum zaciatku vystavby 10/2010
Vo vykresoch moze byt... investor nam vsak osobne v juni potvrdil, ze s vystavbou chcu zacat v auguste. V kazdom pripade:

Začiatok prestavby bývalej Slovenky sa oneskorí:
http://www.bystrica24.sk/news.php?extend.63888

Ak som to cele spravne pochopil, tak na zaciatku juna, ked davali vyjadrenie o starte vystavby v auguste predpokladali, ze UPD budu na konci jun schvalovat poslanci. Do tohto zastupitelstva to vsak pripravit nestihli a tak musia cakat na dalsie, ktore je 21. septembra. Potom musia pockat na stavebne povolenie, ale to uz snad pojde rychlo.

V kazdom pripade som happy, ze to zije a udajne su aj financie, takze snad tento zaujimavy projekt (aj so svojim netrebnym hotelom) bude do tych dvoch rockov stat... malo by to ist uz potom rychlo, skelet maju ready
Old August 30th, 2010, 04:59 PM   #80
SunshineBB
Hello

v kazdom pripade som mal o zaciatku vystavby pravdu

Reply

Tags
apartments, hotel, shoppings, wellness

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread