|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 | |
|
SuperMod
|
Quote:
![]() razmišljao sam da se otvori nova dretva - revizalizavija i obnova fasada. u zagrebu je dosta fasada pod skelama, tako da bi bilo materijala za dretvu. a mogli bi i ostali gradovi to otvorit.
|
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
Quote:
nelosa ideja. po rijeci isto ima dosta fasada u obnovi, pogotovo na i oko korza
|
|
|
|
|
#43 | |
|
SuperMod
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
rekreativac
|
Quote:
|
|
|
|
|
#45 |
|
SuperMod
|
ima u gundulićevoj, pa onda tamo po ilici, zvonimirovoj...našlo bi se nešto.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
jede čvarke na čačkalicu
Likes (Received): 60
|
Ja mislim da bi za Osijek bilo dosta materijala za poslikat, tj za obnovit. U Osijeku ima puno ljepih secesijskih zgrada koje su zapuštene, pogotovo kod glavne pošte. Ali to nije tema trenutno...
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
the IRS at the door
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
#48 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Ma u ovoj 2009. se nes pomaklo s mrtve tocke - nekako su skele pocele malo vise nicati nego sto je uobicajeno.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Registered User
Likes (Received): 233
|
Kreće izgradnja Muzičke akademije
U zgradi Ferimporta svečano je potpisan Ugovor o javnim radovima na izgradnji Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Građevinski radovi trebali bi trajati dvije godine. Potpisivanjem ugovora započet će prva faza rekonstrukcije i dogradnje stare zgrade Ferimporta (zgrada bez unutarnjeg opremanja i glazbenog instrumentarija), u kojoj će, nakon dugog razdoblja od 90 godina, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu po prvi puta biti smještena u svoj prostor. Ugovor je vrijedan 100 milijuna kuna (iznos bez PDV-a), od čega su 51 milijun kuna osigurali Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske iz kredita za kapitalnu izgradnju Sveučilišta, a ostatak iznosa Grad Zagreb koji je Muzičkoj akademiji dodijelio zgradu Ferimport na stogodišnje korištenje. Ugovor su potpisali državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske dr.. Radovan Fuchs, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Aleksa Bjeliš, dekan Muzičke akademije izv. prof. Mladen Janjanin i prokurist tvrtke Megrad građenje Zvonko Mesić. Očekivani završetak građevinskih radova je za dvije godine. Izvođač radova je tvrtka Megrad građenje. Idejno rješenje za zgradu Muzičke akademije izradio je arhitekt Milan Šosterić. Sukladno projektu, u novoj zgradi, na ukupno 12.000 četvornih metara, bit će smješteni svi odsjeci Akademije, Dekanat, knjižnica, vježbaonice, kabineti, te dvije koncertne dvorane. Nova zgrada će, uz dvije etaže u podrumu i prizemlje, imati još sedam katova. Ugovor o javnim radovima na izgradnji Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu predstavlja nastavak sporazuma kojeg su čelnici MZOŠ-a, Grada Zagreba, Sveučilišta i Muzičke akademije potpisali u veljači 2006. godine. Nakon njegovog potpisivanja, uslijedilo je raspisivanje javnog arhitektonskog natječaja za idejno rješenje, raspis natječaja za izvedbeno rješenje, te provedba natječaja za odabir izvođača radova. Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu najstarija je i najveća visokoškolska glazbena ustanova u Republici Hrvatskoj. Trenutno na Akademiji predaje oko 150 profesora, a studira više od 500 studenata na osam odsjeka. Muzička akademija svake godine organizira oko 300 koncerata, produkcija i javnih priredbi koje se osim u prostorima Akademije, održavaju u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i ostalim zagrebačkim koncertnim prostorima. Net.hr 16.06.2009. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Yosemite Sam
|
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
road builder
Likes (Received): 98
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
road builder
Likes (Received): 98
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
SuperMod
|
e da...kao što sam jučer napisao na zg construction, skidaju se prozori i odnosi šuta. hvala za slike |
|
|
|
|
|
#54 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Da mi je samo znati kakva je historicistička ili secesijska ljepotical glavom platila ovaj napredak...
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
SuperMod
|
Quote:
zašto su uglavnom najveća rugla grada pod nekakvom zaštitom? kakvu vrijednot je imao ovaj ferimport? |
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
BANNED
|
Ne mislim na Ferimport vežć na zgradu čiji se obris vidi ovdje
http://i610.photobucket.com/albums/t...greb/Ma010.jpg |
|
|
|
|
|
#57 |
|
the IRS at the door
|
Ne znam za tu straznju zgradu, ali znam da je ferimportova zgrada zamijenila zdanje identicno muzejskoj zgradi u renesansnom stilu.
|
|
|
#58 |
|
BANNED
|
Nisam znao
![]() ![]() ![]() Jel imamo gdje sliku? |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
BANNED
|
N ego hm ja se potrudi pa sam sa Neta izvukao neke projekte za mjesto gdje danas stoji ferimport (vidjet ćete da smo mogli dobiti mnogo zanimljivih riješenja)
NEOHISTORICISTIČKI PRIJEDLOG: Projekt Huga Erlicha i Viktora Kovačića, 1911. ![]() PRETEČA »OPERE«: Oficirski dom s kavanom, Huga Erlicha i Mladena Kauzlarića, 1926./30. ![]() EKLEKTIčKI MODERNIZAM: Posljednja ideja Oficirskog doma Alfreda Abinija ![]() MONUMENTALNOST NEOSTILA: Oficirski dom Vilka Eberta,1927. ![]() POBJEDA MODERNE: Još jedan prijedlog Huge Erlicha i Mladena Kauzlarića 1926./30. ![]() IZMEĐU NEOSTILA I MODERNE: Rješenje Jurja Denzlera, 1938. ![]() PRILAGODBA POVIJESNOM KONTEKSTU: Rješenje Huga Erlicha i Alfreda Albinija, 1924./26. ![]() NA TRAGU HEROJSKOG DOBA MODERNE: Ibler je za tu parcelu projektirao neboder, 1953.
|
|
![]() |
| Tags |
| zagreb |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|