|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 |
|
SuperMod
|
ovo je najljepše. šteta šta to nemamo na tom trgu.
a ovaj zadnji neboder je preočajan, dobro pa to nije izabrano. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
http://i489.photobucket.com/albums/r...lki/hhhhhh.jpg
Meni je lijepo i ovo,onako elegantno. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
![]() Meni je ovo jako lijepo... |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 2835
|
I pored svega toga, oni naprave onu gnjusnu limenku! Pa dobro, jesu ti ljudi bolesni u glavu? I onda još to proglase spomenikom kulture!!
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Powered by Jet-A1
|
Al to je doslovno da čoviku mozak stane! Majke mi.. dođe mi da lupam nečijom glavom u zid!!
http://i610.photobucket.com/albums/t...greb/Ma003.jpg Ovo treba pretvorit u prah i pepeo, a oni to štite. Sama gradanja ove nakaradne i smradne rupetine je kulturocid prema Trgu Maršala Tita, a kamoli zaštita iste!! ![]() Ovo je očaj di god da se nađe, pa makar usred trulih nebodera u Sopotu. Al to stavit u okruženje zgrada poput HNK ili Muzeja za obrt... pa to zbilja treba bit UMOBOLNIK!!
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Registered User
|
Stvarno gadno zdanje. Grandiozni spomenik nemaštovitosti umotanoj u celofan modernizma.
|
|
|
#68 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
BANNED
|
Quote:
Uklratko zgrada je trebala biti kocka a ne L i trebala se srušiti ova ograda http://i610.photobucket.com/albums/t...greb/Ma005.jpg te neki kućerci u tome dvorištu te bi se dobila ulica. Evo tu ima opširnije http://www.vjesnik.hr/pdf/2003/02/16/19A19.PDF |
|
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
free-lance
Likes (Received): 316
|
@Ballota
take it easy, wow-boy ![]() Razmisli malo: Quote:
Zgrade se jednostavno moraju održavat, prozori čistiti i oprati, mjenjati ako se polome... "Željpoh" je jedan sjajan primjer posljeratne HR moderne, mislili vi o njoj što hoćete! I zato je treba štititi! Uostalom ako baš hoćete, pa arhitekt je anticipirao piramidu kod Louvrea! Po tome je Zagreb tada bio svjetska metropola a danas selendra primitivaca...I savršeno se uklapa u prostor dajući time dignitet zgradama koje to objektivno ne zaslužuju (historicistički bolleov mišung s lijeve strane )EDIT: Evo o tome sam vam već sto puta pisal... Quote:
Last edited by Trevor McPhee; August 28th, 2009 at 01:59 PM. |
||
|
|
|
|
|
#71 |
|
Powered by Jet-A1
|
Ne znam kako je originalno trebao izgledat. Znam samo kako sad izgleda. Što zbog izmjena projekta, što zbog neodržavanja, ovo je postalo jedno od najvećih rugla grada Zagreba.
Ja sam uvik za spoj starog i novog. Sviđa mi se nedavno obnovljeni neboder u Ilici 1. Fantastičan je. Hotel Dubrovnik.. pa i ono novo na Cvijetnom trgu. To su po meni uspjele interpolacije. Ferimport je kratko i jasno: katastrofa.
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
free-lance
Likes (Received): 316
|
Quote:
Da je realizirano po originalnom projektu to bi bio jedan od prvih takvih primjera u svijetu, pa bi ovdje danas hodočastili studoši arhitekture i ljudi koji se kuže u to iz cijeloga svijeta... Tu Ti je slika: http://www.vjesnik.hr/pdf/2003/02/16/19A19.PDF |
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
BANNED
|
Meni nije jasno zašto se ta zgrada uopće štiti,budući da sadašnja zgrada nema veze s projektom koji je dobar,po meni je ova građevina bezvrijedna i treba je srušiti
Ok da je izvednea kakoje zamišljena ali zgrada na skici i zgrada u stvarnosti su dvije različite stvari. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
road builder
Likes (Received): 119
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
Kako to da je zgrada zaštićena, ako je zapravo sasvim različita od originalnog projekta? Treba je izvesti u potpunosti po projektu ili srušiti, ako je Fabris ustrajao (po godini slike u ovom pdfu) da izgleda onako onda mi je nerazumljivo da se raspisao novi natječaj. NE mogu vjerovati da će ova duga stvarno biti gore, zašto moraju uništaviti i druge zgrade okolo?
Pokušavam bezuspješno naći nešto o zgradi čiji se obrisi vide na Ferimportu, ali ništa, vjerojatno obični stambenjak s početka 20. st. Last edited by nymphaeum; August 29th, 2009 at 01:51 AM. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Da je realizirana kako je planirano to bi bila sasvim druga prica... jos jedna potvrda da nama ne nedostaju ideje, ali smo uzasno nesposobni za realizaciju, pogotovo ako se radi o necem ispred svog vremena
.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Meni ta duga uopste ne smeta.. samo bi bilo ljepse da bi imala neki efekat u noci... zgrada bez duge bi bila tek bez veze.. ali naravno da je se moglo i bolje!
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Ti mora da se šališ. Ta duga je nešto najneukusnije što se pojavilo u posljednje vrijeme. Da stvar bude gora, ubadati će prolaznike u oči na najreprezentativnijem gradskom trgu.
|
|
|
|
|
|
#80 |
|