|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#121 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Još uvijek mi nije jasno zašto jednostavno nisu napravili repliku po starim nacrtima? Em bi se idealno uklopilo em više ne bi bilo ove nakaze.
|
|
|
|
|
|
#122 | ||||||||
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
![]() Pretpostavio sam o kojoj se zgradi radi jer nije tesko zamijetit jedinu noviju zgradu privlacnog izgleda, pogotovo ako izuzemmo zgradu Policije koja je jedina "novija" tamo i dvije tri u krugu koje nicim ne odstupaju od nje. Bilo bi lijepo znat kad je tocno napravljena i kako se zove ostvarenje Inace mozda je arhitekt renomiran s cak jednim odlicnim ostvarenjem al ovo izgleda bas kicasto iako je "u duhu vremena" stil kasnih 90ih. I zasto svi moraju danas upotrebljavat intenzivne crvene, zute, narandzaste fasade? Ima negdje neka rasprodaja ili sto? Cijela zgrada odudara (ne da se bas istice) od ostatka puno vise nego "rugoba" od Ferimporta a ako se islo bas u adekvatnu rekonstrukciju moglo se jeftino zatvoriti zgradu slicno kao Vijaduktovu kojanije bila nista ljepsa. A i Feriportova je barem radjena u nekom stilu uredskih zgrada ranih 70-ih, dok ovo jednostavno izgleda ko vuk u bakinoj pidzami. Mogli su to postenije napraviti zatvaranjem onog privatnog prilaza (koji ce i nestati ali zbog besmislene rampe i kugletine) i novim proceljem zgrade ispred starog, recimo u stilu one poslovne zgrade u Pragu na obali Vltave sto su projektirali nasi arhitekti mislim (naravno ono je nova zgrada), te dati malo dinamike toj kocketini. Ovo sad ne izgleda nista bolje od doma zdravlja Centar u prilazu kraj Botanickog. Strogo uredski i samo nabacano hrpa mramora/betona ispred i rampetina s kugletinom, pardon pikulom. Quote:
[QUOTE=Sarcastic Saracen;33001642]Ekstravagantnije stvari i koštaju više, čak ni s ovim poprilično jednostavnim rješenjem već godinama ne uspjevaju krenuti u realizaciju./QUOTE] Zato jesu i otisli u krajnost s dugom koja je sigurno jeftina za nasarati. Naravno da ne. I onda se jos netko sjetio kako ju je lako maknuti ako se poslije nekome ne bude svidala s jos jednim posegom u bandicev proracun, tj jos jedna prilika zadat pola novca za fasadu pola za neciji auto od pola milijuna kuna. Quote:
![]() Quote:
Nego jesu samo meni malo te danasnje fasadne boje prekricave? Ai ako traju dva tri puta dulje od starih mogu proc. I mogli su kroviste obnovit mislim da bi ipak onda bolje izgledala. Sad dodjes u hotel a kroviste prokisnjava pa ti na recepciji kazu znate bili su nm nedavno radovi a ti njima znam imate novu fasadu (al to nije isprika)Ovaj oficirski dom bi bio odlicno rjesenje ako bi tako i izgledao danas s obzirom da je iz 1927, dok slijedeca dva ruznjikava rjesenja (za taj dio grada jel) podsjecaju na kakve aerodrome gradjene u 30-im (Tempelhafen), ovaj Denzlerov je pod preocitim utjecajem. Uglavnom mislim kako bi se u takvo sto ako bi bilo danas zivo lijepo uklopila Muzicka. Quote:
) Kad je tocn Željoh projektiran/napravljen?Quote:
Quote:
Bas mislim da kad su ga pitali kako bi on to izveo i za tektoniku zgrade da je ostao bez rjesenja. A rekonstrukcija zgrade izgleda kao i prije rekonstrukcije stare s dodatnom zgradom i jedinstvenom terasom. Lik se cisto trudio kao i onaj s MUAK logom na terasi da eventualno predstavi glupav projekt i dobije placeno drugo-trece mjesto.Najbolji je zadnji render a sigurno se moglo ici na materijale koje bi bili izvedivi u sarenijim bojama za neke veseljake ovdje. Tesko da bi zgrada izgledala sivo i mracno, mislim da je to aluminij (mozda su glazbenjaci bili protiv obzirom na kakve negativne efekte uglazbljenih alu trakica) Quote:
Jos da dodam za arhivu kad je zamrla rasprava 19.10.2009. Bujica iz podzemlja HNK [Vecernji list] Ispred HNK probili vodovod, voda stiže tek navečer [javno.hr] 23.10.2009. Gradnja muzičkog hrama ugrozila stogodišnjakinju [Jutarnji List] Last edited by duffwell; October 30th, 2009 at 05:20 PM. |
||||||||
|
|
|
|
|
#123 |
|
BANNED
|
Dobra je stvar da je sama MAK uvucena u odnosu na ulicu, tako da ne kopa previse oci.
Ovo sto sam vidio na renderu nikako mi se ne svidja. |
|
|
|
|
|
#124 |
|
free-lance
Likes (Received): 320
|
@ Duffwell
E jesi ga uletio... Ko da su Te s lanca pustili.Mogao si ipak jedno po jedno pitanje, ko će Ti na to sve dati komentar... ![]() Evo za početak, prouči malo o zgradi "Željpoha", pogledaj kada je napravljena, pročitaj onaj vjesnikov PDF, informiraj se malo, pa onda možemo razgovarati...
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
SuperMod
|
Muzička akademija iznutra sa dvorišne strane.
slikano mobitelom, sorry ![]()
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Što me gledaš?!
Likes (Received): 1048
|
Što ima novo sa akademijom? Gradi li se? Do koje su faze stigli radovi?
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
SuperMod
|
Quote:
budem ja već poslikao pa stavim. |
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Što me gledaš?!
|
![]() |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Registered User
|
07.04.2010.
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Što me gledaš?!
|
Konačno pravi update!
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Send me kiss via PM
Likes (Received): 276
|
Hvala Tibor.
|
|
|
#132 |
|
Registered User
Likes (Received): 59
|
kog boga ne sruše to? šaka u oko! uvijek bila i uvijek će biti!
|
|
|
#133 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Na mjestu muzičke akademije trebala je niknuti zgrada prema nekakvim starim nacrtima čisto zato da se savršeno uklopi u ovaj fenomenalan trg. Zašto su izabrali obnovu ove ružne i dotrajale zgrade nije mi jasno.
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
šalačanin
Likes (Received): 9
|
užasno izgleda ovaj blok u pozadini na prvoj slici
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Što me gledaš?!
|
http://www.jutarnji.hr/zbog-neplacen...demiji/807775/
Zbog računa za struju stoje radovi na Muzičkoj akademiji Autor: Tomislav Mamić U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, jednom od investitora projekta vrijednog 123 milijuna kuna, kažu da je izvođač radova, tvrtka Megrad, u financijskim teškoćama te bi taj posao mogao preuzeti njegov partner Našička gradnja Više od 500 studenata i oko 150 profesora Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu trebalo bi se dogodine useliti u svoj novi dom, u obnovljenu zgradu Ferimporta na Trgu maršala Tita. Sudeći prema dinamici radova na opustjelom gradilištu, na novu zgradu, koja bi označila novo poglavlje u životu te glazbene institucije, pričekat će se još barem dvije godine. Megrad u financijskoj krizi? Glavni izvođač radova, tvrtka Megrad građenje, zapala je u velike financijske probleme, i to je razlog kašnjenja radova. Izvođač radova od početka gradnje nove zgrade Muzičke akademije nije platio račune za električnu energiju, pa su djelatnici HEP-a početkom travnja isključili struju na gradilištu. Takvim su neočekivanim razvojem situacije oko gradnje jednog od najznačajnijih kulturnih objekata u gradu nezadovoljni glavni financijeri projekta, Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koji smatraju da tvrtka Megrad, iako je ispunila sve uvjete na natječaju i dala najpovoljniju ponudu, ipak nije dorasla tako velikom projektu, vrijednom 123 milijuna kuna. - Oni su u financijskim teškoćama i naš je prijedlog je da njihov posao preuzme Našička gradnja, tvrtka koja je zajedno s Megradom ušla u ovaj posao. Za zastoj krivi investitori Nisam zadovoljan tempom gradnje i kašnjenjem radova. Ipak, imamo na umu da je to vrlo zahtjevan i kompleksan zahvat - rekao je Stipe Mamić iz Ministarstva znanosti. U Megradu negiraju tvrdnje o financijskim teškoćama i tvrde da su zastoju radova kumovali investitori koji im duguju više od pet milijuna kuna. - Investitor nije na vrijeme uplatio obećani novac i zbog toga su radovi zaustavljeni. No, prije nekoliko dana novac nam je uplaćen i sada dogovaramo način kako opet pokrenuti radove - izjavio je Zvonko Mesić, prokurist tvrtke Megrad. Tijekom gradnje nezadovoljan je i arhitekt Milan Šosterić, autor idejnog rješenja za Muzičku akademiju. Dovršetak će se oduljiti - Na gradilištu imamo samo jednu veliku rupu, a od početka gradnje prošlo je 11 mjeseci. Već su trebali biti završeni svi betonski radovi, ali na gradilištu nema nikoga. Kako stvari stoje, bojim se da bi se planirani dovršetak zgrade mogao znatno oduljiti - rekao je Šosterić. Podsjetimo, u novoj zgradi, na ukupno 12.000 četvornih metara, bit će smješteni svi odsjeci Akademije, Dekanat, knjižnica, vježbaonice, kabineti i dvije koncertne dvorane. Nova zgrada imat će dvije podrumske etaže, prizemlje i još sedam katova. Zagrepčani su veomazainteresirani da se bivše Ferimportovo ruglo, a danas skelet te zgrade zaklonjene zaštitnim panoima, što prije preobrazi u kulturni hram dostojan najljepšeg zagrebačkog trga. |
|
|
|
|
|
#136 |
|
SuperMod
|
obratite pažnju kada ćete prolaziti pored buduće muzičke...vidjet ćete da su makli ono bijelo platno sa prednje strane . iskreno ne znam zašto su to uopće makli? ili napokon kreću sa skidanjem one aluminijske fasade, ili i ovaj projekt ide definitivno na on hold...
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
;)
Likes (Received): 1149
|
A možda ga i zamjene s nekom lijepom reklamicom koja će tamo stajati 5, 10 godina..........
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
neprovjerena informacija...glavni izvođač je "kihnuo"
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
SuperMod
|
nazdravlje!
![]() šalim se...katastrofa. ima li uopće netko od izvođača velikih projekata u ZG a da nije propao (ili je pred propastom)?
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
;)
Likes (Received): 1149
|
Na pamet mi pada jedino Trigranit, iako nikad ne znaš.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zagreb |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|