daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska

Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old April 22nd, 2011, 01:42 PM   #201
akicrobj
Registered User

akicrobj's Avatar

Likes (Received): 1

Evo da i ja pustim malo glasa, ovaj slova

Pisao bih i ja više al živim u Bjelovaru, radim u Zagrebu, isto duga priča

Što se novosti tiče, dobro napreduje rekonstrukcija istarske ulice od kojih 460 metara. Također je započeta rekonstrukcija ulice Braće Diviš od 250 metara.

Zgrade za branitelje čekaju primopredaju.

A sve je izvjesnije da će na mjestu bivše vojarne na Logoru niknuti shoping centar od 32000 kvadrata
akicrobj no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 22nd, 2011, 02:01 PM   #202
rosulje
_-_-_-_-_-_

Likes (Received): 6

Wow,odlične vijesti!

Shoping centar kod bivše vojarne je fantastična vijest,a još bolja lokacija.

Koji shoping centar?

Svaka čast i Hvala
rosulje no está en línea   Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 02:18 PM   #203
baredice
Registered User

baredice's Avatar

Likes (Received): 38

Quote:
Originally Posted by rosulje View Post
Hvala

Nisam jedini

Ima još par forumaša,ali baš i neće postati

Nisam iz Bjelovara već iz Banja Luke,ali živim u Zagrebu Malo komplicirano

Supruga je iz Bjelovara, pa eto otvorio thread i pomalo postujem

Lijep i zanimljiv grad.
Svaka čast!!
baredice no está en línea   Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 02:30 PM   #204
rosulje
_-_-_-_-_-_

Quote:
Originally Posted by baredice View Post
Svaka čast!!
Hvala! Nastavit ću i dalje tako
Old April 22nd, 2011, 04:12 PM   #205
rosulje
_-_-_-_-_-_

Uskoro počinje 9. BOK FEST u Bjelovaru

U četvrtak, 21. travnja 2011. godine u uredu gradonačelnika Grada Bjelovara održana je konferencija za novinare o događanjima i predstavama ovogodišnjeg BOK FEST-a

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicom Đurđicom Ištef Benšić te pročelnikom za društvene djelatnosti Stjepanom Grulom, Mirjana Pacas, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, organizatorica BOK FEST-a te Tihomir Vondra, tehnički realizator BOK FEST-a koji je i u organizaciji humanitarnog koncerta, novinare su obavijestili o događanjima i predstavama ovogodišnjeg BOK-a. Zbog glumačkih obaveza umjetnički direktor Goran Navojec, selektor predstava, nije mogao nazočiti konferenciji za novinare.

Deveti po redu festival Bjelovarski odjeci kazališta, BOK FEST, otvara kazalište Kerempuh u petak, 6. svibnja predstavom Čudo u Poskokovoj Dragi. Predstava će se održati u Školsko-športskoj dvorani na Poljani dr. Franje Tuđmana u Bjelovaru. BOK FEST završava 13. svibnja 2011. godine predstavom HNK Osijek Leda koja će se održati u Domu kulture.

Uvertira BOK FEST-u je humanitarni koncert kojega organizira novoosnovana Udruga oboljelih od cistične fibroze Grada Bjelovara „DAH“. Na koncertu nastupaju Gibonni, Urban & 4, Vatra te gosti s BOK festa Zrinka Cvitešić, Mila Elegović, Vedran Mlikota, Boris Mirković, Mario Petreković, Hot stuff, Chishche lishche. Koncert će se održati u četvrtak 5. svibnja 2011. godine u 20 sati u Školsko-športskoj dvorani u Bjelovaru. Prihod je namijenjen Udruzi oboljelih od cistične fibroze Grada Bjelovara „DAH“. Ulaznice su 50,00 kuna i mogu se kupiti u Caffe baru Art, Caffe baru Carpe Diem te Caffe baru Petar Pan. Ulaznice će se moći kupiti i u BOK kiosku.

Naime, prodaja karata za BOK FEST počinje u srijedu, 27. travnja, kao i svake godine u BOK kiosku na Korzu (pored fontane).

Iako je ranije spomenuto da ove godine neće biti tradicionalnog humanitarnog rukometnog BOK turnira, taj rado gledani sportski događaj ipak će biti organiziran u nedjelju, 8. svibnja 2011. godine. Organiziraju ga sami rukometaši, veterani bjelovarskog rukometnog kluba.

www.bjelovar.hr
Old April 22nd, 2011, 10:20 PM   #206
x-type
con los terroristas

x-type's Avatar

Likes (Received): 230

Quote:
Dječji krevetići za Adax

DOBRE VIJESTI Potpisan ugovor koji Suveniru jamči posla za 1,5 milijuna kuna

Bjelovarska tvrtka Adax jučer je sa Zaštitnom radionicom Suvenir Arbor Vitae potpisala 1,5 milijuna kuna “težak” ugovor za izradu dvije tisuće dječjih krevetića s aplikacijama. Ugovor su potpisali Alen Baščevan, predsjednik Upravnog vijeća Ustanove Suvenir Nova, Antonio Demeter, direktor Zaštitne radionice te direktor tvrke Adax Alen Peruško.
- Odlučili smo ukinuti proizvodnju stalaka za cvijeće i sličnih proizvoda koji su završavali na skladištu i generirali gubitke te se orijentirati na ono što tržište traži. Zaštitna radionica i dalje će biti ovisna o državnim donacijama, jer, primjerice, lani su plaće činile 87 posto ukupnih troškova, međutim, taj udio možemo umanjiti samo na ovakav način, dakle prilagodbama tržištu. Očekujem da ćemo uskoro potpisati još ovakvih ugovora te zaposliti nove djelatnike - rekao je Baščevan. Zaštitna radionica je u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije, zapošljava 58 djelatnika, od toga 36 invalida

www.bjelovarac.hr
za boga miloga, Adax nema veze s Bjelovarom, oni su iz Belovara! Belovar je selo kraj Sesveta! ajme ne mogu vjerovat koji kretenizam :facepalm:
Old April 22nd, 2011, 10:32 PM   #207
rosulje
_-_-_-_-_-_

Quote:
Originally Posted by x-type View Post
za boga miloga, Adax nema veze s Bjelovarom, oni su iz Belovara! Belovar je selo kraj Sesveta! ajme ne mogu vjerovat koji kretenizam :facepalm:
He,he,he

Nisam znao jbg,onda je stvarno kretenitam
Old April 23rd, 2011, 12:32 PM   #208
rosulje
_-_-_-_-_-_

Zašto plaćamo račune za slivne vode?

GRADSKE ŠETNJE Mještani Kovačićeve ulice ogorčeni neodržavanjem kanala iza svojih kuća

Stanovnici ulice Ante Kovačića u naselju Jošine neprestano se pitaju zašto plaćaju slivne vode, upirući pri tome prstom u kanal iza njihovih kuća. Naizgled mirna i pitoma ulica skriva problem, zvan kanal, za koji tvrde da nikome i ni čemu ne služi.
- Prošle godine je kiša često padala, a voda iz kanala, koja bi inače trebala teći u Bjelovacku, nije nikamo otjecala već je stajala na mjestu sve dok se nije izlila po našem vrtu, gdje se još dugo zadržala. Sav moj trud i rad nestao je u samo nekoliko dana, a od našeg graha, krumpira i kukuruza nije ostalo ništa. - razočarano govori stanovnica ove ulice.
Osim nje, još se mnogi pitaju zašto Hrvatskim vodama plaćaju račun za slivne vode, ako se o odvodnim kanalima nitko ne brine. Svi oni koji žive na malo nižem terenu imaju isti problem, a kako kažu, svatko čisti svoj dio kanala iako to nije njihov posao.
Poplavljeni vrtovi

Djelovi kanala iza kuća u kojima nitko ne živi, zapušteni su i obrasli grmljem, pa čak i drvećem, što onemogućuje prohodnost. Zato se za vrijeme dugotrajnih i obilnih kiša voda zadržava u kanalu i izljeva se na zemljišta, uglavnom vrtove i voćnjake te dolazi skoro do kuća. Upravo zbog toga mještani dvoje posaditi išta ili ništa u vrtove.
Dok svi uredno plaćaju račun za slivne vode, ne vide da se išta poduzima po pitanju uređenja vodotoka te održavanja odvodnih kanala.
- Da bar ima jedan opravdan razlog za plaćanje ove slivne naknade bilo bi nam lakše. Ovako, plati - ne pitaj - kazao je jedan od susjeda i pri tome citira tekst iz računa za slivne vode.
-Naknada se plaća za uređenje vodotoka, održavanje odvodnih kanala, zaštitu od poplavnih voda, meloiraciju poljoprivrednih površina... A kako ne primjećuju da se išta od toga radi u njihovoj ulici, plaćanje smatraju čistim nametom bez ikakve koristi.

www.bjelovarac.hr
Old April 23rd, 2011, 08:53 PM   #209
rosulje
_-_-_-_-_-_

Quote:
Originally Posted by Stipson View Post
Kad pronađem malo vremena postat ću vam to ovdje.
Još nemaš vremena?
Old April 24th, 2011, 02:50 PM   #210
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Quote:
Još nemaš vremena?
Sori na čekanju i na lošoj kvaliteti slika(mobitel+oblačno vrijeme+nagib stranica u knjizi). Ako ti je neka važna reci pa ću je bolje uslikati kad bude sunčano vrijeme.

Crkva o kojoj sam pisao i Bolleov nacrt za preuređenje:

Brko no está en línea   Reply With Quote
Old April 25th, 2011, 02:33 PM   #211
rosulje
_-_-_-_-_-_

Hvala!

Slike su

Super su Bolleovi nacrti!

Ja bih isto volio da se realiziraju
Old April 25th, 2011, 04:31 PM   #212
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Evo još par:

Old April 25th, 2011, 10:32 PM   #213
rosulje
_-_-_-_-_-_

dupli
Old April 25th, 2011, 10:35 PM   #214
rosulje
_-_-_-_-_-_

Uh,kako su dobri nacrti,ideje i vizije,

Baš mi se sviđa!

Stipson,hvala na trudu,slikama,nacrtima,postovima,pomoći i potpori!

Svaka čast!
Old April 26th, 2011, 11:44 AM   #215
rosulje
_-_-_-_-_-_

Potpisan ugovor s Azrom d.o.o. o korištenju ureda u Bruxelesu

Ured koji je Agencija za razvoj Varaždinske županije AZRA d.o.o. unajmila u Bruxellesu, nalazi se u zoni institucija EU, a zastupa regiju u institucijama značajnim za regionalni razvoj.

Još od 2007. godine traje suradnja Grada Bjelovara i Azre d.o.o. te je deset kandidata Grada Bjelovara boravilo u tom uredu; pet završenih studenata s područja Grada Bjelovara upućeno je na usavršavanje te pet gradskih djelatnika. Svaki je kandidat boravio u Bruxellesu tjedan dana te je dobivao informacije o događanjima značajnim za regionalni razvoj, mogućnostima sudjelovanja na projektima i drugim njima zanimljivim temama. Stoga je u petak 22. travnja 2011. potpisan Ugovor o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu čime se kandidatima osigurava smanjenje troškova boravka besplatnim smještajem.

U ovom razdoblju Grad Bjelovar će uključiti i poduzetnike s područja grada za odlazak u Bruxelles gdje bi mogli uz ostalo dobiti pomoć u traženju potencijalnih partnera. U Ugovoru stoji da će Grad Bjelovar Ured moći koristiti osam tjedana godišnje. Iz proračuna se za ovu namjenu izdvaja 72.000,00 kn, odnosno 6.000,00 kn mjesečno u dvanaest rata.

Josip Borak, direktor Azre d.o.o. koji je potpisao ugovor s Antunom Korušecom, bjelovarskim gradonačelnikom, rekao je kako je Grad Bjelovar jedan od najaktivnijih korisnika ureda.

- Mi smo ugodno iznenađeni kvalitetom korištenja našeg ureda od strane Grada Bjelovara – rekao je Josip Borak, direktor Azre d.o.o. prilikom potpisivanja Ugovora.

www.bjelovar.info
Old April 26th, 2011, 11:49 AM   #216
rosulje
_-_-_-_-_-_

Izmjene GUP-a da se uklopi i veliki trgovački centar

ISTRAŽUJEMO Sve glasnije najave da se gradnja zatvorenog bazena vraća na staru lokaciju, pored postojećeg
Država dala pravo građenja za sportsko-rekreacijske sadržaje i odredila da gradnja mora započeti do sredine iduće godine. U suprotnom se zemljište vraća u okrilje MORH-a

Kako Grad Bjelovar nije uspio pronaći investitora zainteresiranog za izgradnju natkrivenog bazena na prostoru bivše vojarne Logor na Poljani dr. Franje Tuđmana,točnije u sklopu najavljivanog Sportskog-rekreacijskog centra, a zbog minusa u gradskoj blagajni nema dovoljno novca za samostalno financiranje, ponovno je aktualizirana stara ideja o izgradnji natkrivenog bazena na zemljištu pored sadašnjeg bazena na Trgu Stjepana Radića.
Veliki troškovi održavanja

- Žao mi je što se u prethodnom mandatu odustalo od te ideje, jer tamo su manji troškovi izgradnje, a i logično je da bazeni budu na istoj lokaciji. U svakom slučaju, natkriveni bazen primjeren je današnjim potrebama građana Bjelovara, ali isto tako moram napomenuti da su prihodi Grada Bjelovara od 2009. godine do danas umanjeni za 20 milijuna kuna. Čak i nije toliko veliki problem izgraditi bazen, problem je u velikim troškovima održavanja i to građanima treba jasno reći. No, do kraja mandata mi ćemo se potruditi da ostvarimo sve preduvjete za izgradnju i to nije frazeologija ili populizam, već nešto za što se iskreno zalažemo - kaže Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik. Dodao je i kako izmjena lokacije na kojoj bi se trebali graditi natkriveni bazeni ne znači da Grad Bjelovar odustaje od izgradnje sportsko-rekreacijskih sadržaja na Logoru.
Ima mjesta za sve

- To je zemljište od preko 72 tisuće četvornih metara, dakle dovoljno je veliko da se na njemu izgrade i komercijalni sadržaji. Postoje investitori zainteresirani za izgradnju trgovačkog centra kakvog trenutno nema u Bjelovaru, koji bi obuhvaćao više svjetski poznatih robnih marki. Centar bi zauzimao maksimalno 32 tisuće četvornih metara, dakle manje od pola prostora vojarne. Grad Bjelovar bi od komunalnog doprinosa i komunalne naknade uprihodio dio novca potreban za izgradnju sportsko-rekreacijskih sadržaja, a postoji mogućnost i da ih izgradi investitor putem javno-privatnog partnerstva - rekao je Korušec. Napomenuo je i da je poslovni kompleks predviđen urbanističko-arhitektonskom razradom koju je za Grad Bjelovar izradio bjelovarski Arting i koja je “prošla” javnu raspravu, što znači da se od te razrade ne odustaje, iako postoji mogućnost da se ona revidira.
Na jesen o izmjenama GUP-a

U svakom slučaju, situacija bi trebala biti mnogo jasnija u listopadu, kada se očekuje dovršetak izmjena Generalnog urbanističkog plana. Ante Topalović, bjelovarski dogradonačelnik, objasnio je kako je cilj tih izmjena ukloniti postojeća prostorna ograničenja.
- Cilj izmjena GUP-a je proširiti namjenu prostora, koje sadašnji GUP ograničava. Novim GUP-om mi ništa nećemo oduzeti, već samo dodati nove mogućnosti - rekao je Topalović. U svakom slučaju, otkako je 2006. godine Ministarstvo obrane izdalo Gradu Bjelovaru pravo građenja na području bivše vojarne Logor, ali uz uvjet da izgradnja sportsko-rekreacijskih sadržaja započne do sredine iduće godine. Višnja Biljan, HDZ-ova vijećnica, na prošlotjednoj sjednici upozorila je kako taj vremenski rok uskoro ističe, zbog čega prijeti opasnost da se zemljište vrati u državno vlasništvo. Neslužbeno doznajemo kako će se gradski vlastodršci već idućega tjedna sastati s predstavnicima Ministarstva obrane kako bi spriječili navedeni “crni scenarij”.

www.bjelovarac.hr
Old April 26th, 2011, 11:51 AM   #217
rosulje
_-_-_-_-_-_

Naivni kupci novac uplaćivali na privatni račun, ili isplaćivali na ruke

PODUZETNIŠTVO NA HRVATSKI NAČIN Uzimao avansno uplate, a naručene kuće nije isporučivao
Liza Štokovac i Ivanka Bebek uplatile su 30.000 kuna Denisu Vukoviću, vlasniku poduzeća koje se bavi izgradnjom drvenih kuća, no uzalud su čekale dostavu

Liza Štokovac iz Istre od poduzetnika Denisa Vukovića, vlasnika bjelovarskog poduzeća MD NOA, nedavno je naručila omanju vrtnu drvenu kuću veličine tri sa tri metra. Iznos od deset tisuća kuna, koliko je koštala izgradnja i montaža drvene kuće, avansno je uplatila na privatni Vukovićev račun, jer joj je navodno rekao da mu je račun blokiran. No, kako joj kuća nije isporučena, a novac nije vraćen, Štokovac smatra kako je žrtva Vukovićeve prijevare. Štoviše, u mailu koji je nedavno uputila našoj redakciji tvrdi da joj se Vuković nakon uplate novca više niti jednom nije javio ni na mobitel, ni na kućni broj.
- Saznala sam da sam ušla u krug prijevare i da nisam jedina koje su prevarili, a da oni i dalje rade bez problema - stoji u mailu Lize Štokovac.
Vratio bih joj novac da nije bila bezobrazna

Prozvani poduzetnik,Denis Vuković potvrdio je kako je primio uplatu, ali tvrdi kako je gospođa zatražila da joj kuću napravi prije ugovorenog roka, a taj uvjet, zbog drugih ugovorenih poslova, nije bio u mogućnosti ispuniti.
- Kada smo dogovarali posao, rekao sam da je rok isporuke 40 dana. Ona me je ubrzo nakon toga nazvala i kazala da se seli, te da joj zbog toga kuću moram napraviti dva tjedna prije ugovorenog roka. Kada sam joj kazao da to ne mogu ispoštovati jer imam drugih obveza, odustala je od kuće i zatražila povrat novca. No, kako sam njezin novac već uložio u materijal za izgradnju kuće, nisam joj ga mogao vratiti. Uskoro me je počela nazivati u pola pet ujutro i počela mi prijetiti. Poslala je i dva prijeteća sms-a. Kako imam suprugu i troje djece njezine prijetnje shvatio sam ozbiljno i čitav slučaj prijavio policiji. Da sam htio prevariti gospođu, ne bih joj dao sve svoje podatke. Bavim se izgradnjom drvenih objekata i nisam nikakav prevarant. Bez problema bih joj dostavio kuću u u ugovorenom roku, a i vratio bih joj novac da je bila ljubaznija. Umjesto toga, ona je odmah počela prijetiti - tvrdi Vuković. Naš zahtjev da nam pokaže drvene kuće koje gradi izrijekom je odbio.
Imao tri saobraćajke

No, Liza Štokavac, opovrgava Vukovićeve navode i tvrdi da se dogodilo baš suprotno.Na9ime, rekao joj je da je kuća gotova i da uplati cijeli iznos prije dostave. Učinila je to i jednog utorka uzela slobodan da bi dočekala majstore.
Imali prometnu nesreću?!
- No, od Vukovića sam dobila poruku da su negdje kod Karlovca imali prometnu nesreću te da su svi završili u bolnici?! Malo sam se raspitala i doznala kako nisam jedina koju je Vuković prevario i zbog toga sam podnijela kaznenu prijavu - rekla je Štokavac. Uputila nas je na Ivanku Bebek iz Koprivnice, koja je s Vukovićem i njegovom tvrtkom imala gotovo identično iskustvo.
- Vukoviću smo dali 20 tisuća kuna na ruke za jednu drvenu kuću koju nam je trebao isporučiti. S isporukom je kasnio tri mjeseca, a čitavo vrijeme se izgovarao na razne načine. Rekao je da je imao tri prometne nesreće, a jednom i da su ga napali krpelji. Zbog toga sam u studenom prošle godine protiv njega na Općinskom sudu u Koprivnici pokrenula sudski spor koji sam pravomoćno dobila, i sada očekujem da ću putem ovrhe naplatiti svoj novac i pripadajuće kamate - rekla je Bebek. Njezin odvjetnik Damir Đegerec kazao je i kako je protiv Vukovića podnesen optužni prijedlog zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.
- Gospodin se oglašava putem interneta, a ljudima nudi izgradnju drvenih kuća. Ponekad im uzima dio avansa, ponekad u cijelosti, ali kuće im ne isporučuje - tvrdi Đegerec.

www.bjelovarac.hr
Old April 26th, 2011, 11:54 AM   #218
rosulje
_-_-_-_-_-_

Natjecanje, druženje i zabava

Bjelovarski Dom učenika bio domaćin još jedne Domijade

Bjelovarski Dom učenika bio je domaćin 36. regionalna Domijade učenika Hrvatske, regije Sjever. Sudjelovalo je devet učeničkih domova, Maruševac, GSC Čakovec, Križevci, Svjetionik, Ivanić-Grad, Varaždin, Kutina, Virovitica i Bjelovar sa ukupno 327 učenika i 65 voditelja, koji su se natjecali u raznim sportskim igrama, glazbeno scenskim prikazima i multimedijalnom izričaju. Najviše je, očekivano, bilo domaćina, čak sedamdeset i jedan natjecatelj iz bjelovarskog Doma učenika. Domijada je započela u radim jutarnjim satima, okupljanjem sudionika na Trgu E. Kvaternika,nakon doručka. Uslijedilo je svečano otvorenje, a brojne goste pozdravila je Ivana Tomić-Butković, ravnateljica Doma učenika srednjih škola Bjelovar. Ukazala je na poštenu igru, kolegijalnost i solidarnost. Poslije zajedničke fotografije za uspomenu i budućnost, učenici-korisnici domova krenuli su na "borilišta".
Domaćini najbolji

- Ove godine prvi put sudjelujem na Domijadi i jako mi se sviđa ovaj oblik druženja jer sam upoznala mnogo mladih iz različitih dijelova Hrvatske, a susrela sam i svoje stare prijatelje iz osnovne škole – oduševljeno je rekla Jelena iz bjelovarskog đačkog doma.
Kad su se svi dobro izmorili, uslijedio je ručak u restoranu Golub te proglašenje pobjednika u Domu kulture.
Dom učenika srednjih škola Bjelovar i ove godine se iskazao i izborio nastup na državnoj Domijadi u nogometu, rukometu, šahu (muški), dramskoj sekciji, recitacijama i folkloru. Kao i uvijek zauzeli su najveći broj osvojenih prvih mjesta, a najviše učenika na državnoj Domijadi bit će upravo iz naše županije, čak njih četrdesetak.

www.bjelovarac.hr
Old April 26th, 2011, 11:57 AM   #219
rosulje
_-_-_-_-_-_

DANI HRVATSKOG ŠUMARSTVA - BJELOVAR 2011.

Nakon Domovinskog rata, 1994. godine, prvi domaćin Dana hrvatskog šumarstva u samostalnoj Hrvatskoj bila je Uprava šuma Bjelovar, a ove godine, 17. i 18. lipnja, ta je čast ponovo pripala Bjelovarčanima. Mjesto događanja bit će sajamski prostor u Gudovcu, a uz niz popratnih manifestacija koje promoviraju šumarske djelatnosti, središnji događaj je natjecanje šumarskih radnika (drvosječa) u pet službenih disciplina koje pokazuju dio njihova stručnog rada u šumi. Pored natjecanja, cijela manifestacija obuhvaća niz različitih događanja, od izložbe šumarske mehanizacije i opreme, prikaza povijesti šumarstva, izložbe fotografija „Šuma okom šumara“, do predstavljanja svake od 16 uprava Hrvatskih šuma sa svojim specifičnostima (narodni običaji, turistička i gastronomska ponuda i dr.). Uz sve to, i Hrvatsko šumarsko društvo, kao krovna strukovna udruga koja je uz Hrvatske šume jedan od suorganizatora priredbe, organizira tematsku raspravu o nekom od aktualnih šumarskih pitanja i problema. Za bjelovarski skup šumara u lipnju, predviđena je rasprava o novom Zakonu o šumama.
Značaj šumskog ekosustava

Predstojeći Dani hrvatskog šumarstva ujedno su i prilika za još jedno obilježavanje 2011. godine kao Međunarodne godine šuma čime kroz prigodna događanja tijekom cijele godine nastojimo privući pažnju medija i šire javnosti o značaju šumskih ekosustava za čovječanstvo. Dan hrvatskog šumarstva,20. lipnja, svake se godine obilježava u cijeloj Hrvatskoj kao najviši oblik promicanja Hrvatskih šuma što je regulirano Pravilnikom o promicanju ugleda i predstavljanju Poduzeća.
Svrha promidžbe je šumsku zajednicu i život u njoj kao i njenu važnost u očuvanju okoliša što više približiti javnosti, a šumarskog radnika predstaviti kao vrijednog i ravnopravnog sudionika u svim procesima proizvodnje u šumarstvu, od kojih je i sječa stabala jedan od glavnih uzgojnih zahvata koji osigurava održivost gospodarenja, kao temeljnog cilja opstojnosti naših šuma, što je široj javnosti uglavnom nepoznato.

www.bjelovarac.hr
Old April 27th, 2011, 12:46 PM   #220
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Quote:
Uh,kako su dobri nacrti,ideje i vizije,

Baš mi se sviđa!

Stipson,hvala na trudu,slikama,nacrtima,postovima,pomoći i potpori!

Svaka čast!
Nema na čemu, evo još jedna:

Reply

Tags
akicrobj update, baredice velika potpora, bjelovar, rosulje domaćin, stipson legenda, x-type neće fotkati, za vaš hobi štapić bobi

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules