|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#121 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
u Stockholmu je centar grada pun velikih robnih kuća tako da je uvijek živo i puno ljudi. Kod essekera mi se sviđa što je stvarno prilagođen lokaciji tako da nije samo kutija obložena limom. Mislim da centru grada treba raznih sadržaja pa tako i shopping centar.
|
|
|
|
|
#122 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
evo pronašao sam nešto na netu,a sada dal je to to
na k.č br.5673 planira se proširenje postojeće hotelske namjene i pratećih sadržaja: -40-50 dvokrevetnih soba,kapaciteta 80-100 ležaja -kongresnu dvoranu sa cca 500 mjesta sjedećih mjesta,sa ulazom i i iz hotela,i s "javnim " ulazom posjetitelja i svim ostalim pratećim sadržajima (sanitarija ,garderobe,tehn.prostori,spremišta ) -treba predvidjeti i ostale prateće sadržaje hotela (trgovine i druge uslužne sadržaje) -u podzemnim etažama P-2 i više smjestiti potrebna parkirališna mjesta -za navedene sadržaje predviđeno 15,700 m2 bruto predviđeno je od p-2(i više) do p+2 (akcenti p+6) p.s...to je najbitnije.. ![]() -
|
|
#123 |
|
;)
Likes (Received): 1130
|
Meni ovo izgleda kao rad Puljiza i Medića. Oni su i autori Bundek centra.
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Osječko Est 1697
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
točno..medićev je rad..
|
|
#126 |
|
Registered User
Likes (Received): 95
|
lisinski ima oko 1800 mjesta, a ovo 500 jel oni planiraju pravit koncertnu dvoranu ili kino dvoranu. Ako je kongresna, nek srede akustiku da moze biti i koncertna ali bar 800-1000 mjesta, ne znam dal se uopce moze takva minijaturna koncertna dvorana napravit.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Quote:
radije bi da se napravi specifičnog sadržaja,a ne multifunkcionalna..fali nam jedna koncertna,bilokakva..
|
|
|
#128 | |
|
Registered User
Likes (Received): 47
|
Quote:
Iako ti veliki shopp.centri vuku ljude iz grada na periferiju (vidi Zg vikendom) pa je pozeljno takav sadrzaj zadrzati u centru grada, mislim da se u ovom slucaju moze ocekivati upravo suprotan ucinak- ljudi vrve na periferiji, a u centru grada mrtvilo i praznina velikog objekta... Naravno, ne nadam tome, ali vjerojatno je. No, koncertna dvorana, s mozda najboljim pogledom koji jedna koncertna dvorana ima u HR, doprinjela bi itekako zivosti samog centra (sad mi pada na pamet - fakulteti koji nemaju vlastite dvorane mogli bi unajmljivati ovu za promocije i ostale svecanosti). Isto tako stanari u tim luksuznim stanovima. Trgovine su mozda bolji izbor od pravog shopp. centra. A koliko vidim po renderu, bit ce dva objekta - onaj blizi HO bi trebao biti konc. dvorana.
|
|
|
#129 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
![]() mislim da ne treba razmišljat na taj način, da se nešto ne isplati jer bi tada velik broj proejkata u startu pao u vodu. promenadom uvijek šeće velik broj ljudi tako da bi bilo dobro da tu ima još sadržaja (smislenih) koji bi bili dodatni razlog za doći. problem essekera1 (osim čisto funkcionalnih razloga) je i taj što nema direktnu i vizualnu vezu s promenadom pa kontam da bi to trebalo zaživjeti ako uklone nedostatke essekera1 |
|
|
|
|
#130 |
|
Registered User
|
Eo ja u tri poteza nacrtam koncertnu dvoranu sketchupu, pihh ti arhitekti samo kompliciraju stvari
![]() ![]() Koncertna dvorana "Zalazece Sunce" - masterpiece renomiranog vrhunaravnog arhitekte Brce1001, bila je i ostala simbol Osijeka ![]() P.S. Oni koji ne shvacaju njihov problem.. |
|
|
|
|
#131 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
hm...koliko bi bila visoka ta građevina?
|
|
|
|
|
#132 |
|
Registered User
|
onaj najvisi spic negdje na 3/5 HO, a sunce negdje na pola visine HO, mozda i malo manje, uglavnom dobio bi se fini pad od visine HO na nize, jos kad otkrijem kako se sfera crta, hijooj di ce mi biti kraj.
|
|
|
|
|
#133 |
|
Osječko Est 1697
|
Danas u novinama da kao Panteon prodaje dio "rupe"
Vise kad neko stavi iz glasa ![]() Ugl, opet mi jako smrdi na neke mućke i igrice. |
|
|
|
|
#134 |
|
BANNED
|
ŠAPINA = MUĆKA I IGRICA
|
|
|
|
|
#135 |
|
Osječko Est 1697
|
A sta ce drugo, nijedan veci projekt kod nas nemoze bez tih igrica, strašno!
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Registered User
Likes (Received): 47
|
Quote:
Jos kad bi to malo detaljnije razradio... prepoznatljivo je i primjereno.
|
|
|
#137 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
NIJE PLAĆENA NI KUNA AUTORIMA PROMENADA CENTRA
Ništa od Promenada centra, Panteon prodaje zemljište?! Pobjedu za idejno rješenje budućeg Promenada centra, poznatijeg kao Esseker centar 2, odnijelo je idejno rješenje arhitektonskog dvojca iz Zagreba Branimira Medića i Pere Puljiza, koji već petnaestak godina djeluju za nizozemski ahrhitekonski biro “De Architekten Cie”. Riječ je o autorima koji su se proslavili idejnim rješenjem za kanadski kulturni centar u Montrealu, kao i onim za novu zgradu rumunjske vlade u središtu Bukurešta. Na natječaj koji je bio otvoren više od dva mjeseca prijavljeno je tek sedam radova, a osim prve nagrade u iznosu od 130.000 kuna, dodijeljene su još tri nagrade. Tako je drugu nagradu u vrijednosti od 90.000 kuna odnijelo rješenje Olivera Grigića i Ivana Cingela, treća u iznosu od 60.000 kuna rješenje je Zorana Boševskog i Borisa Fiolića iz studija BF Zagreb, dok je četvrta nagrada od 35.000 kuna dodijeljena Davoru Katušiću. No, kako doznajemo od jednog od nagrađenih autora, nitko od spomenutih autora još nije vidio ni kune, a iako postoji zakonska obveza, raspisivač natječaja nije niti objavio rezultate u medijima. - Navodno uopće nemaju novca, pa još nitko nije dobio ni kune od spomenutih nagrada, a nije isplaćena ni odšteta pozvanim autorima. Sada svi zajedno razmišljamo o podizanju tužbe protiv naručitelja, kojem je posljednje obećanje da će nas isplatiti do studenoga, iako se rezultati znaju od svibnja, kometirao je jedan od nagrađenih autora. Arhitekte dodatno zbunjuje i činjenica što je tvrtka Panteon prije nekoliko dana na Esseker centru postavila jumbo-plakat nagrađenog rješenja, iako su sve glasnije priče da se zapravo spomenuto zemljište prodaje. - S jedne strane vješaju jumbo-plakat, a s druge strane čujemo da prodaju svoj dio “rupe” - tvrdi naš sugovornik. Ni u arhitektonskom birou “De Architekten Cie” u Zagrebu ne znaju što se zapravo događa, te napominju kako je već odavno trebala biti održana izložba svih nagrađenih radova. Vlasnik Panteona Ivan Šapina još je u listopadu prošle godine s Jadrankom Rakićem i Stipom Mihaljem isplatio Gradu 9,33 milijuna kuna za 2.400 četvornih metara dijela “rupe” uz postojeći Esseker centar, a što ih je kao jedini ponuđač izlicitirao na natječaju iz lipnja. No u međuvremenu je došlo do promjene suvlasništva, pa su partneri Rakić i Mihalj izišli iz projekta, a kao novi su ušli Drago Tadić i Zdravko Josić. Uvjet pri osmišljavanju Promenada centra bio je da objekt bude ekonomski isplativ. Tako bi se na prve tri etaže nalazile trgovine, dok bi od četvrte do šeste etaže bili stanovi. Natječaj je zahtijevao i izradu rješenja bloka između budućeg centra i Hotela Osijek, na kojem se danas nalazi parkiralište. ”Iako mi nismo vlasnici ovog zemljišta, zakon zahtijeva da predložimo što bismo s tim prostorom u susjedstvu”, objasnio je još u ožujku Ivan Šapina, koji više ne želi davati izjave za medije.
|
|
#138 |
|
Osječko Est 1697
|
![]() ![]() naravno da nema izjave za medije... |
|
|
|
|
#139 |
|
Registered User
|
da taj prostor
imalo vrijedi davno bi več netko našao načina kako riješiti pitanje vlasništva i uložio bi novce. s obzirom kako nažalost u samome centru ovoga grada očito ni atraktivna lokacija neznači profit nitko se ni ne trsi kako bi gradio. ako je biloš uložio 80 milijuna eura u portanovu na kraju grada čudno kako nitko nevidi profit u objektu smještenom u samome centru. i to več 30 godina. računica je jednostavna , ma da na toj lokaciji u nekom drugom gradu( normalnom) baciš kunu na zemlju več bi iz nje izrasli milijunu ali ovdje kod nas očito ta matematika ne prolazi. ovo je grad bez imalo perspektive što se vidi iz ulaganja u njega. ovo nešto malo što se gradi to su sve muljaže kojima se pokušava oprati "prljavi" novac
|
|
|
|
|
#140 | |
|
VESP
Likes (Received): 3
|
Quote:
|