|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Completed Projects Dokončené projekty |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#1 |
|
112
Likes (Received): 1
|
[Bratislava] Gymnázium Grösslingová
Generálna rekonštrukcia k stému výročiu vzniku
Mnohí z vás určite poznajú priestor medzi Modrým kostolíkom a Gymnáziom Grösslingová. Všetci sa určite zhodneme že tento priestor pripomína skôr Sarajevo alebo Drážďany po náletoch než expandujúcu metropolu strednej európy. Fasáda objektu je kam až moja pamäť siaha bola vždy v príšernom stave rovnako tak aj múriky a školské dvory. Pre veci neznalých prikladám pár fotografií. ![]() ![]() ![]() Tieto fotky síce verne nezachytávajú hrôzostrašný výzor budovy, ale nemal som inú možnosť ako postnúť linky z netu lebo mám pokazený foťák Aké bolo teda moje prekvapenie keď som dnes náhodou išiel okolo spozoroval na streche čulý ruch, snáď štvrtina strešnej krytiny z jedného krídla je už preč. Pre nás všetkých je tu konečne dobrá správa. Najznámejšia budova školy v Bratislave v súčasnosti podstupuje kompletnú rekonštrukciu. Študenti sú vysťahovaní v náhradných objektoch na račianskej ulici. Podľa vyjadrenia riaditeľlky: „Opravovať sa bude všetko od pivníc po strechu.“ Budova sa má vrátiť do pôvodného stavu, tak ako ju postavili v roku 1908. Strhnú prístavbu so šatňami, tie vybudujú v suteréne, kde pribudne aj pohybové štúdio. Pôvodný stav ![]() Obnova sa pravdepodobne začala už v septembri, ale stavebný ruch som zaregistroval až teraz. Na opravu bolo vyčlenených 288 mil. Sk a po dokončení sa škola má stať najmodernejšou v meste. Bohužiaľ mám pokazený foťák a preto by som chcel poprosiť ľudí z portálu či by fotograficky nezachytili tieto udalosti. V časti kde je už sňatá krytina je veľmi dobre vidno pôvodnú konštrukciu strechy a tieto zábery budú mať iste veľkú hodnotu. Na tomto threade môžme pozorovať postup prác a ako postupne mizne ďalšia škvrna z centra Bratislavy. Last edited by Qwert; March 21st, 2010 at 07:43 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Z tohto mam obrovsku radost, dufam ze prace budu pokracovat a ta rekonstrukcia sa spravi. Chodil som na Gamcu 4 roky a tie priestory maju vynikajucu atmosferu, bola by velka skoda nechat ich opustene... Uz nech to je!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
![]() ![]() s pracami sa myslim zacalo az od noveho roku. dovtedy to tam zivalo prazdnotou.
|
|
|
#4 |
|
dialnice.info ::..
Likes (Received): 117
|
gamca si to kazdopadne zasluzi! len aby to nejako moc nedorvali ..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Regular Fool
|
Výborné správy, ak sa táto stavba zodpovedne zrekonštruuje, bude to fakt nádhera...
Predpokladám, že z tejto strany bude mať vo finálnej podobe fasáda rovnakú farbu ako spredu, nie? Ak hej, tak to bude s Modrým kostolíkom pekne ladiť...
|
|
|
#6 |
|
Astral tourist
Likes (Received): 6
|
Super.
|
|
|
#7 |
|
Registered User
Likes (Received): 39
|
Parada,je to krasna budova ako tak pozeram,cim viac takychto krasne zrekonstruovanych budov,tym lepsie.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
z pred par rokov.
som to vysekol z vacsieho videa, tak sa necudujte tomu "strihu"
|
|
|
#9 |
|
Registered User
Likes (Received): 46
|
Oplati sa im stahovat nas5 ked na Racianskej maju velke a dobre priestory?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
Celá tá oblasť je pekná, rád sa tam chodím poprechádzať.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
Pozitívna správa, k modrému kostolíka sa to bude super hodiť a dúfam, že náter budovy bude modrý.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Higher, better
Likes (Received): 87
|
určite áno, keďže sú súčasťou jedného komplexu od toho istého architekta - Odona (Edmunda) Lechnera
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
112
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
illuminatus
Likes (Received): 162
|
Neviem, či bolo potrebné, aby sa vytvoril tento thread, keďže máme vytvorené vlákno na obnovu pamiatok a mohlo to tam všetko byť pekne pokope. ...ale budiš.
Quote:
foto | 27.3. zoškrabávanie starej farby Som sa celkom potešil, keď som zbadal, že to natierajú pôvodnou farbou t.j. biela a šedou zvýraznené secesné prvky. Potom som sa tam aj pýtal jedného chlapíka, že akou farbou to obhodia a neisto mi odpovedal ,,modrou". Vraj, že teraz robia len prvotný náter. Inak na rekonštrukcii pracujú Maďari. ![]()
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
|
super report! ta biela by sa mi tiez celkom pacila, viac sa priblizuje k podovnemu stavu:
|
|
|
#16 |
|
AA
Likes (Received): 3
|
|
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
lost in the supermarket
Likes (Received): 110
|
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#18 |
|
illuminatus
Likes (Received): 162
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
Mne by sa oveľa viac páčilo, keby to farebne zladili s Modrým kostolíkom - teda buď aj kostolík do pôvodných farieb, alebo (radšej) Gymnázium do modrých
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Regular Fool
|
To by bolo keby bol Modrý kostolík sivý...
|
![]() |
| Tags |
| art noveau, gymnázium, high school, reconstruction, secesia |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|