daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.

Closed Thread

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old March 30th, 2009, 02:10 PM   #21
Mordaunt-S
Send me kiss via PM

Mordaunt-S's Avatar

Likes (Received): 276

Gradit će i veću kad dođe vrijeme, ne vidim u čemu je problem pa Rijeka nije neko selo treba joj nekoliko dvorana a ne može svaka imat kapacitet od 10 k ljudi.
Mordaunt-S no está en línea  

Sponsored Links

Old March 30th, 2009, 02:18 PM   #22
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Likes (Received): 2

da, ova se trenutno gradi za potrebe zapadnog dijela grada i rukometnog kluba zamet.
ako se dobiju MI ili eurobaske ili nesto slicno, gradit ce se velika dvorana na rujevici

ivan_ri no está en línea  
Old March 30th, 2009, 02:26 PM   #23
BANNED

Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by Livno80101 View Post
zaista katastrofa što se kapaciteta tiče, katastrofa

svana izlgeda moćno, ali kapacitet?

misle se kandidirat za MI, Hrvatska kandidat za FIBA Euro 2013., a grade dvoranu manju od najveće u gradu , a i ta je najveća (trsat) skromnog kapaciteta
Možda bi trebali napravitit nešto kao Zagreb tj predimenoziniranu dvoranu i onda je prodati nekome tko može platiti nastupe koji bi ju napunili te je održavati.Po principu socijala gradi privatnik se bogati.
***** no está en línea  
Old March 30th, 2009, 02:51 PM   #24
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1201

Ova dvorana nikada neće biti puna,jedino možda na otvorenju
gorgoroth no está en línea  
Old March 30th, 2009, 03:10 PM   #25
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

nemoj tako. bit ce puna za maskare

ivan_ri no está en línea  
Old March 30th, 2009, 03:18 PM   #26
BANNED

Likes (Received): 14

Ma napunitit će se,ok ne stalno ali biti će ok.Raučunaj da će se svi događaji ,održavati ovdje,je je u biti to jedini prikladni prostor za to.Dvorana mladosti treba ozbiljan facelifting.
***** no está en línea  
Old March 30th, 2009, 03:27 PM   #27
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Da neće možda i sajam preseliti
Old March 30th, 2009, 03:39 PM   #28
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

neces ti sajma. ono mogu i u skolskoj dvorani organizirati

al ova dvorana i cijela kompleks zamet ce dobro doci zapadnom djelu grada. tu je blizu i skola, pa ce se vjerojatnp korisitit i u nastavne svrhe...

ivan_ri no está en línea  
Old March 30th, 2009, 03:44 PM   #29
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Pa znaš da kod nas dvorane služe za svakakve gluposti pa i za sajam,najmanje za sport
Old March 30th, 2009, 03:50 PM   #30
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

a da.. al tako je svugdje, ne mozes pobjec od toga...

nego evo stanje na gradilistu... http://www.gp-krk.hr/kamere/kamera1.jpg

i jos jedan video

ivan_ri no está en línea  
Old March 30th, 2009, 03:59 PM   #31
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Još kada počnu ostakljivati,prava ljepotica
Old March 30th, 2009, 04:01 PM   #32
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Likes (Received): 0

Vrlo lijepa dvorana (kompleks još koječega, zapravo) i jako mi je drago da se gradi!

Veća dvorana će leći kad-tad, ali ovo je ono što gradovima treba na dnevnoj bazi!
Old March 30th, 2009, 04:02 PM   #33
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

a cuj. veca ne gine, ako dobijemo neko veliko dvoransko prvenstvo... ili ako nam slucajno ulete MI.

ivan_ri no está en línea  
Old March 30th, 2009, 04:09 PM   #34
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Uletjet će nam prije nešto drugo nego MI
Old March 30th, 2009, 04:30 PM   #35
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

ja se jos uvijek nadam. nepopravljivi optimist... za sve sljedece kandidature imamo preduvjete. 2 dvorane, odlicni bazeni, smjestaj u kampusu (koji se jos nazalost nije poceo graditi), atletska dvorana... jos jedino stadion bi ostao upitan.

ivan_ri no está en línea  
Old March 30th, 2009, 04:38 PM   #36
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Više će biti posjete u knjižnicu i ostale objekte centra nego u dvoranu.
Koliko će se i hoće li naplačivati parkiralište
Old March 30th, 2009, 05:03 PM   #37
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

mislim da ce garaza biti slicno kao i ona na bazenu... znaci pod naplatom, ali vecina ljudi ce se parkiravati oko lokalnih nebodera.

ivan_ri no está en línea  
Old March 30th, 2009, 05:10 PM   #38
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

I NA TRŽNICI
Old March 30th, 2009, 06:59 PM   #39
spuzva bob
Registered User

spuzva bob's Avatar

Likes (Received): 4

Bar će djeca moć negdje pošteno rukomet trenirat, a ne ko mi u "domu" na asfaltu, po kiši i buri.
spuzva bob no está en línea  
Old April 7th, 2009, 12:40 AM   #40
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

VREMENSKE NEPRILIKE PROLONGIRALE ZA DVA MJESECA DOVRŠETAK CENTRA ZAMET
Nova sportska dvorana na Zametu u kolovozu
Sada kada smo zatvorili objekt ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja jer će unutarnji radovi teći bez ikakvih problema, kaže direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac, napominjući da se ugovorena vrijednost radova neće povećati ni za lipu

Nova sportska dvorana kapciteta 2.300 mjesta bit će u sklopu Centra Zamet

RIJEKA – Gradonačelnik Vojko Obersnel prije dva mjeseca sa suradnicima je obišao gradilište Centra Zamet u sklopu kojega će se izgraditi nova sportska dvorana kapciteta 2.300 mjesta i tom je prilikom najavljeno da će radovi biti okončani do kraja svibnja ove godine, a da će se svečano otvorenje upriličiti tijekom lipnja. No, čini se da to ipak neće biti tako i da će se svečano otvorenje morati prolongirati za dva mjeseca, odnosno svečana vrpca projekta za čije građevinske radove će se izdvojiti 152 milijuna kuna prerezat će se u kolovozu 2009. godine. Cijela investicija, zbog modela financiranja, nakon što se plate sve rate stajat će oko 350 milijuna kuna.
– Vrijeme je izvođačima radova bilo iznimno nesklono. Do pomicanja roka otvorenja došlo je zbog objektivnih razloga jer smo imali ukupno 100 dana kada se radovi nisu mogli izvoditi zbog kiše ili vjetra. Nastojali smo nadoknaditi kašnjenje, ali u ovom trenutku je izgledno da će se projekt otvoriti u kolovozu 2009. godine. Preoptimistično bi bilo da najavimo otvorenje za lipanj ove godine. Sada kada smo zatvorili objekt, ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja jer će se unutarnji radovi izvoditi bez ikakvih problema, izjavio je direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac. Zanimalo nas je hoće li prolongiranje rokova izgradnje poskupjeti investiciju, a Hreljac je kazao da se ugovorena vrijednost radova neće povećati ni za lipu.
– U ovom trenutku najvažnije je to što je najteži dio posla iza nas i da će građani Zameta i Rijeke dobiti kvalitetan projekt koji uz izgradnju sportske dvorane uključuje i poslovne sadržaje, javne prostore i veliki trg, rekao je Hreljac.
Na gradilištu Centra Zamet pri završetku je zatrpavanje prostora između građevinske jame i samog objekta. Izvršeno je betoniranje vanjskih stubišta i priprema se podloga za postavljanje keramičkih pločica na gazištima stuba. U tijeku je izrada armiranobetonskih podloga na skošenim zidovima južne fasade trgovačko-uslužne građevine i tim se postupkom priprema podloga za postavljanje keramičkih pločica na navedenim površinama. Na ravnim krovovima objekta privodi se kraju izrada betona za pad, na koji će se zatim također postaviti keramičke pločice. Završena je montaža glavne nosive čelične konstrukcije i završava se montaža sjeverne fasadne podkonstrukcije. U tijeku je priprema montaže nosača keramičkih pločica na krovu dvorane, montaže konstrukcije vrata trafostanice i montaže nosača klimatskih komora. Obavljaju se zidarski radovi na zidovima prvog i drugog kata kao i žbukanje ciglenih zidova. Izrađuje se lagana podkonstrukcija od pjenobetona za zelene površine i kose rampe s pripadajućom hidroizolacijom. Što se tiče obrtničkih radova, u tijeku je postavljanje preostalih krovnih vijenaca. Nastavljaju se radovi na izradi pregradnih gipskartonskih zidova. Završeni su radovi na postavljanju kopilit stakala na najvećem dijelu trgovačko-uslužne građevine i nastavlja se montaža aluminijskih profila na ostalim pozicijama gdje se kopilit staklo treba ugraditi. Uz to se nastavljaju radovi na montaži fasadnih profila za staklene stijene.
U tijeku su radovi na razvodu vodovoda i kanalizacije podruma i prizemlja. Obavlja se montaža linijskih rešetki za odvodnju oborinske vode s javnih površina. Uz to se ugrađuju svi potrebni elementi za odvodnju oborinske vode s krovnih površina. Izvršeno je betoniranje vodomjernog okna i u tijeku je ugradnja fazonskih komada u samom oknu, a što rade radnici Vodovoda i kanalizacije. U tijeku je i montaža vanjskog hidrantskog voda. Zahuktavaju se i elektroinstalaterski radovi pa se trenutačno izrađuju instalacije jake i slabe struje na etažama prizemlja i prvog kata te se obavlja ožičenje na drugom katu i po čeličnoj krovnoj konstrukciji. Razvod strojarskih instalacija grijanja i hlađenja podruma je pri kraju.

Damir CUPAĆ

Problemi na gradilištu atletske dvorane

Paralelno s dovršetkom Centra Zamet počela je i izgradnja atletske dvorane na Kantridi. Za taj sporstki objekt Rijeka promet je osigurao 31 milijun kuna, a trebao bi biti dovršen do kraja 2009. godine.
– Na gradilištu se obavljaju iskopi građevinske jame. Naišli smo na određene probleme koje nismo očekivali. Morali smo sanirati sjevernu frontu prema Istarskoj ulici, ali vjerujemo da značajnijih promjena u dinamičkom planu izgradnje ne bi trebalo biti, izjavio je direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac.

ivan_ri no está en línea  

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules