|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Infrastructure & Transport Infrastructure projects, transport & mobility |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#241 |
|
Registered User
Likes (Received): 186
|
![]() exagerez si eu putin si cunosc si eu optica asta generalizata de care vorbesti. Dar eu mai am pretentii de la un ziarist serios - de la un ziar serios - cand explica/compara o perioada anume, sa explice si contextul romanesc politic si social, contextul economic european...Altfel, se intareste ideea dupa care 'astia'(indiferent de la ce partid)nu pot termina nici ce au inceput comunistii'...idee f.f. paguboasa pentru moralul unei societati, pentru aspiratiile unui popor, pentru adevarul istoric.
|
|
|
|
|
|
#242 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Clisura Dunării vrea să devină brand turistic european
Quote:
Quote:
Sursa |
||
|
|
|
|
|
#243 |
|
Registered User
|
Nave care asteapta sa treaca prin ecluzele de la Portile de Fier II.
[/URL]
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Registered User
|
Nu este chiar de calitate pentru ca am facut-o din masina. Era o zona mai inalta, cum sunt putine pe malul nostru, de la Severin in aval. La inceput n-am stiut ca ma apropiam de PF II si m-a mirat numarul mare de slepuri. Daca am avea o asemenea densitate pe cat mai multe portiuni ale Dunarii de la noi...
Sa speram ca Strategia Dunarii va da roade si vom avea trafic sustinut. Insula Ostrovu Mare s-ar preta la o zona libera pentru ca de aici in amonte Dunarea este regularizata. M-a bucurat ca am gasit in lucru DJ 606, care vine direct de la Craiova. Poate scoate din amorteala o zona cu potential. |
|
|
|
|
|
#246 |
|
Registered User
Likes (Received): 59
|
http://www.gandul.info/financiar/bul...i-ruse-9752676
Bulgaria propune construirea unui nou pod īntre Giurgiu şi Ruse, a anunţat, sāmbătă, ministrul bulgar al dezvoltării regionale Liliana Pavlova īn cadrul conferinţei "Strategia Dunării - o posibilitate de construire a regiunilor din Europa", informează Agerpres. Forumul are loc īn oraşul Ruse, iar propunerea Lilianei Pavlova a fost īntāmpinată cu aplauze de către cei prezenţi īn sală. Pavlova a spus că autostrada care va fi construită īntre Ruse şi Svilengrad, la graniţa cu Turcia, va necesita un nou pod la Dunăre sau, cel puţin, lărgirea celui existent. Īntrebată de Agerpres dacă Bulgaria va īncerca să obţină finanţare din Qatar şi pentru pod, aşa cum a făcut īn cazul arterei rutiere Ruse-Svilengrad, Pavlova a spus că aceasta este una dintre posibilităţi, cealaltă opţiune fiind ca proiectul să fie finanţat prin programul de cooperare transfrontalieră Romānia-Bulgaria. O propunere īn acest sens a fost deja adresată guvernului romān, a precizat Pavlova. Ea a amintit că premierul bulgar a invitat Romānia să se alăture proiectului de autostradă care va lega Romānia de Turcia, traversānd Bulgaria īntre oraşele Ruse şi Svilengrad. Pavlova a mai amintit că pānă la sfārşitul anului urmează să fie finalizat podul de peste Dunăre īntre Calafat şi Vidin, iar deja există planuri pentru construirea a īncă două poduri īntre Romānia şi Bulgaria, care vor lega Călăraşi de Silistra şi Bechet de Oreahov. Primarul oraşului Ruse Plamen Stoilov a mulţumit īn numele concetăţenilor săi pentru intenţia de a construi un nou pod. Ruse este un centru care merită un al doilea pod peste Dunăre, a subliniat el. Oficialul s-a declarat, totodată, foarte mulţumit de colaborarea cu autorităţile locale din Romānia. Conferinţa conferinţei "Strategia Dunării - o posibilitate de construire a regiunilor din Europa" este cea de a doua organizată de europarlamentara bulgară Maria Nedelceva (Partidul Popular European), prima avānd loc la Silistra īn mai. Coorganizatori ai actualei acţiuni sunt Ministerul Dezvoltării Regionale de la Sofia şi Fundaţia germană Hanns Seidel. La conferinţă participă ministrul bulgar al dezvoltării regionale Liliana Pavlova şi secretarul de stat romān īn Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Marcel Boloş, reprezentanţi ai autorităţilor locale din Bulgaria, precum şi ai sectorului nonguvernamental. Statul Qatar a anunţat īn luna mai că demarează un program ambiţios de investiţii īn Bulgaria care va īncepe prin depunerea a 200 milioane de dolari la Banca Naţională a acestei ţări. Aflat la Sofia, premierul ţării arabe, şeicul Hamad bin Jassim al-Thani, a declarat că acest depozit va fi o dovadă că intenţiile lor sunt cāt se poate de serioase. Una dintre investiţiile qatariote va fi īn construirea unei autostrăzi sau a unui drum expres cu două benzi pe sens īn locul şoselei vechi īntre Ruse şi Svilengrad traversate īn fiecare zi de circa 7.000 de vehicule, īn majoritate tiruri şi camioane. O parte din traseu cuprinde traversarea Munţilor Balcani, unde va fi construit un tunel cu lungimea totală de īntre 3 şi 7 kilometri. La acest proiect s-a alăturat şi Turcia, după ce premierii Bulgariei, Turciei şi Qatarului, Boiko Borisov, Recep Tayyip Erdogan şi Hamad bin Jassim al-Thani, s-au īntālnit īn urma cu o lună īn oraşul Varna, pe malul Mării Negre. Īn momentul de faţă, Romānia şi Bulgaria sunt legate de un singur pod pe toată lungimea porţiunii comune a Dunării - 470 km. Acesta se află īntre Giurgiu şi Ruse şi a fost inaugurat īn anul 1954. Cel de al doilea pod de peste Dunăre īntre cele două ţări, cel īntre Vidin şi Calafat, se află īn prezent īn construcţie, urmānd să fie inaugurat la sfārşitul anului īn curs sau cel mai tārziu la īnceputul anului viitor. |
|
|
|
|
|
#247 |
|
Moderator
Likes (Received): 63
|
Sa faca autostrada intai si mai vorbim pe urma. Podul actual ar avea insa nevoie de o reabilitare.
|
|
|
#248 |
|
Registered User
Likes (Received): 59
|
![]() Sa nu ajungem la situatia de a ne astepta unii pe ceilalti, ceva gen "Hai faceti voi podul prima data! / Ba nu, faceti voi intai autostrada si pe urma ne mai gandim si noi la pod!". Ma gandesc ca podul ar crea niste obligatii de seriozitate in respectarea intelegerii (ceva gen Vidin, unde intai s-a facut podul dupa care Ponta a anuntat imediat ca trebuie imbuntatita infrastructura spre Craiova) si am incepe constructia autostrazii spre Giurgiu mai repede. Cred ca cei 300 de km de autostrada de la Svilengrad la Ruse nu se fac chiar imediat, avand in vedere ca trebuie sa treaca si niste zone deluroaso-montane. Si in orice caz, 'anything is welcome" cand e vorba de infrastructura. Last edited by trickshot; June 18th, 2012 at 12:03 AM. |
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Part of the problem
Likes (Received): 281
|
Quote:
Pana la autostrada, cred ca ar trebui sa faca ceva cu punctul vamal de la Giurgiu fiindca este cel mai urat pe care l-am vazut eu pana acum. Nu stiu, n-am vazut multe, dar, cel putin daca te gandesti la importanta lui, cred ca este cea mai nasola intrare in Romania. Aspectul cel mai naspa nu este neaparat punctul vamal in sine, dar ruta pe care trebuie sa o iei ca sa ajungi la DN 5. Imi amintesc ca imediat ce am trecut granita a trebuit sa intram intr-un sat, sau era chiar parte din Giurgiu, unde am vazut vaci pe strada si un indicator ruginit pe care scria Bucuresti. E o imagine foarte nasoala pentru intrarea in tara, ar trebui sa faca o cale ocolitoare sau ceva care sa te duca direct in DN 5-ul modernizat. Last edited by Night Fury; June 18th, 2012 at 10:31 AM. |
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Registered User
Likes (Received): 364
|
Quote:
Lucrarile mari de infrastructura au reinceput timid in 2002 cu finalizarea A2, lucrare inceputa in 1986! Abia dupa 2007-2008 putem spune ca Romania s-a apucat cu hotarare de constructia si reconstructia proiectelor mari de infrastructura. Suntem pe drumul cel bun, dar inca suntem departe de un ritm sanatos de constructie.
|
|
|
|
#251 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 481
|
In loc de Giurgiu, l-as face la Silistra:
In vest de tot la Calafat avem, in centru la Giurgiu avem, sa facem unul si in est, la Calarasi, nu ?
|
|
|
#253 |
|
Registered User
Likes (Received): 30
|
Total de acord cu tine dar toata faza cu arabii eu unul nu o cred. Ca sa ne dam seama cat este de credibil proiectul au virat arabii suma aia de 200 de milioane de dolari catre bulgari care din ce am vazut era drept o garantie? Cand se va realiza macar acest lucru pe urma mai stam de vorba.
|
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Registered User
|
Quote:
au īnceput mai demult. Am postat pe undeva o sursă. Dar şi un pod nou la Ruse ne-ar interesa, ca şi pe bulgari sau pe turci, mai ales pentru legăturile cu nordul şi cu estul Europei: Rusia, Ucraina, ţările baltice.
|
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 481
|
Traficul pe acel pod inca este slab...
In conditiile in care oricum trebuie sa stam la granita (eu nu cred si nici nu-mi doresc sa intre bulgarii in Romania ca prin branza), un singur pod la Giurgiu mi se pare suficient. In schimb, un pod nou la Calarasi-Silistra ar facilita transportul din E. Europei.
|
|
|
#256 |
|
Registered User
|
Intr-adevar, un pod la Calarasi - Silistra ar fi util si pentru traficul european N-S dar si pentru legatura cu sudul Dobrogei. O crestere masiva a traficului pe Dunare va impune si o legatura rutiera cat mai buna intre porturi.
|
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Registered User
|
Comisarul european Johannes Hahn: Să adaptăm nava la Dunăre şi nu Dunărea la navă
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Registered User
Likes (Received): 14