daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Center Region > Brașov Metro Area

Reply

Thread Tools Display Modes
Old May 8th, 2009, 12:26 AM   #21
moshu'
"daca'as fi presedinte.."

moshu''s Avatar

Likes (Received): 19

Turism cu... 50 la oră

Deşi limitele municipiului Braşov au fost fixate īn urmă cu 10 ani, abia īn ultima vreme şoferii au observat plăcuţe noi de informare care limitează viteza legală cu mult īn afara municipiului. Pe drumul spre Bran, un drum intens circulat de turişti, restricţiile de viteză īncep de la Fabrica Inna Schaeffler, astfel că o distanţă care īnainte era străbătută īn două-trei minute, acum se face īn 7-8. [...]

http://bzb.ro/index.php?page_name=st...id_stire=47978

Sa meraga cine vrea cu 50 ca eu unu nu am rabdare

Sponsored Links

Old May 8th, 2009, 12:39 AM   #22
Bogdan BMB
Registered User

Bogdan BMB's Avatar

Likes (Received): 3

Numa ce m-am intors de dincolo si de fiecare data am aceasi stare aia au semafoarele din oras sincronizate la 70 si astia pun limitare de 50
Bogdan BMB no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2009, 12:50 AM   #23
moshu'

moshu''s Avatar

Quote:
Originally Posted by Bogdan BMB View Post
Numa ce m-am intors de dincolo si de fiecare data am aceasi stare aia au semafoarele din oras sincronizate la 70 si astia pun limitare de 50
Bun venit in Romania !
Old May 8th, 2009, 08:27 AM   #24
Ro_land
Registered User

Likes (Received): 0

Nu inteleg de ce se merge orbeste pe ideea de 50 km/h in localitate chiar daca sunt kilometrii de drum in camp. Nu este musai sa ai limitare de 50 in localitate, Conform legii se poate pune limitare mai mare daca locatia permite (cred ca maxim 80). Asa sa faca in acele zone!
Ro_land no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2009, 11:34 AM   #25
moshu'

moshu''s Avatar

Quote:
Originally Posted by Ro_land View Post
Nu inteleg de ce se merge orbeste pe ideea de 50 km/h in localitate chiar daca sunt kilometrii de drum in camp. Nu este musai sa ai limitare de 50 in localitate, Conform legii se poate pune limitare mai mare daca locatia permite (cred ca maxim 80). Asa sa faca in acele zone!
Aceeasi restrictie e si la iesire spre Sanpetru ( SanPedro ) . 50 de km/h pt. vehicule care nu depasesc 3,5 T iar pentru restul restrictia e de 30 km/h . e foarte absurd , dar exista si o explicatie pe care am auzit'o de la cineva de curand care a incasat o amenda prin Zalau . Politistul ar fi spus ceva de genu . " Bai' ... tu sti ce gheata se face iarna p'aici ? " . Iar semnul ala adiacent care se pune pt. limitarile de viteza cu * (gheata) pt. iarna nu ar fi existat
Old May 8th, 2009, 08:44 PM   #26
VladB
Registered User

VladB's Avatar

Likes (Received): 1

Incapabilii astia nu isi dau seama ca NIMIENI nu circula NICIODATA cu 50 la ora nici prin oras, d-apai in afara? Avem bulevarde cu 4-7 benzi pe sens, sens unic si fara treceri de pietoni (15 noiembrie)!!! Nu ar fi de bun simt un 70 acolo? (
VladB no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2009, 11:30 AM   #27
moshu'

moshu''s Avatar

Acelasi proiect de iluminare spre Ghimbav ca pe Calea Bucuresti

ar fi mult mai ok daca s'ar continua proiectul pana in Ghimbav si sa renunte la bordura asta din mijlocul drumului .

Old May 11th, 2009, 11:37 AM   #28
moshu'

moshu''s Avatar

Question

P.S. - Cand intri in Ghimbav dinspre Codlea , ai la intrare o limita de 70 , placuta cu intrare in GHIMBAV nu exista ,nici macar limitarea la 50 , iar la iesire iti apare placuta cu iesire din localitate si anularea restrictiei de 50 de km/h ???????? pe care o ai in oras . eu pana la urma in ce viteza trebuie sa fiu sa nu platesc amenzi sau pana la urma merg in toate localitatile cu 50 km/h indiferent de semnul restrictilor de viteza ?
Old May 11th, 2009, 11:42 AM   #29
vinterriket
I own a PC computer

vinterriket's Avatar

Likes (Received): 1072

Eu imi aduc aminte ca anul trecut la intrare in Ghimbav din Codlea era limitarea la 70, urmata dupa vreo 20-30 de metri de limitarea la 50 (oricum, tot o anomalie). Probabil s-au gandit sa dea una din ele jos.
vinterriket no está en línea   Reply With Quote
Old May 12th, 2009, 03:09 AM   #30
skySK
Registered User

skySK's Avatar

Likes (Received): 137

BULEVARDUL 13 DECEMBRIE INTRA IN REPARATII CAPITALE

Bulevardul 13 Decembrie, pe tronsonul cuprins intre Faget si intersectia cu Bulevardul Iuliu Maniu, va fi complet reabilitat in perioada urmatoare. Potrivit afirmatiilor viceprimarului Gantz Miklos, "lucrarile vor incepe in aceasta saptamana, prima etapa vizand operatiunile de coborare in subteran a tuturor retelelor si cablurilor care acum se afla pe stalpi. Ulterior, vom trece la refacerea carosabilului si trotuarelor, insa am vrut sa ne asiguram mai intai ca nu cumva retelistii sa mai aiba vreun motiv de a sparge asfaltul". Gantz a mentionat si ca in aceasta perioada se desfasoara in toate cartierele orasului lucrari de reparatii ale carosabilului, precum si de amenjare a noi spatii de parcare.
http://transilvaniaexpres.ro/index.p...articol=119972

DRUMUL DE LEGATURA DINTRE DN 1 SI DN 73 A FOST FINALIZAT - ASTFEL, TRAFICUL GREU DIN ZONA BARTOLOMEU VA FI SCOS IN AFARA ORASULUI

O parte importanta a traficului greu care tranziteaza cartierul Bartolomeu va disparea, in conditiile in care zilele urmatoare va fi dat in folosinta drumul de legatura dintre DN 1 (spre Sibiu) si DN 73 (spre Arges). "Lucrarile, incepute anul trecut, sunt foarte avansate, iar in zilele urmatoare vom putea inaugura aceasta Ťbreteať ce va scoate o scoate o parte a masinilor de mare tonaj din zona cartierului Bartolomeu", a declarat ieri viceprimarul Gantz Miklos.
El a precizat ca, tot pentru fluidizarea circulatiei si pentru a se da zonei un aspect cat mai civilizat, parcarea din fata Garii CFR Brasov va fi reamenajata: "Va fi imbunatatit in saptamanile viitoare iluminatul public si se va introduce un sistem de supraveghere video a zonei. Acel loc este unul dintre ultimele din oras care nu are un aspect civilizat, insa lucrurile se vor schimba. Am avut zilele trecute o intalnire cu reprezentantii RAT, ai Politiei, ai Sindicatului Taximetristilor si am cazut de comun acord asupra felului in care va fi amenjata zona din fata Garii. Termenul pe care noi ni l-am propus pentru realizarea lucrarilor este de 30 de zile".
http://transilvaniaexpres.ro/index.p...articol=119966

RESTRICTII PE TRASEUL PREDEAL-BRASOV

Pe un tronson de pe DN 1 (Predeal-Brasov), respectiv Km 143-673 se va circula pana pe 29 mai doar pe un singur fir. Cauza restrictiei de circulatie este legata de reparatiile la un pod, care trebuie reabilitat integral. De luni pana vineri, in intervalul orar 8.00-14.00 se va circula pe o singura banda. De vineri, orele 14.00 si pana luni dimineata traficul rutier se va putea desfasura pe ambele sensuri de mers.
http://transilvaniaexpres.ro/index.p...articol=119973
skySK no está en línea   Reply With Quote
Old May 12th, 2009, 04:29 PM   #31
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 323

Camera Deputatilor a adoptat Ordonanta privind construirea Aeroportului Brasov
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old May 12th, 2009, 04:57 PM   #32
Fallen
Fallen

Fallen's Avatar

Likes (Received): 44

Guvernele de la noi nu abuzeaza cumva de aceste ordonante de urgenta? (ca numar ma refer). Din cate stiu eu, ordonantele de urgenta date zi de zi nu reprezinta o metoda tocmai democratica de a lua decizii.
Fallen no está en línea   Reply With Quote
Old May 12th, 2009, 09:16 PM   #33
Ro_land
Registered User

Nu. Aceste ordonante sunt facute de guvern urmand ca ulterior parlamentul sa se pronunte asupra lor. Daca parlamentul este de acord, raman in vigoare ca lege. Ceea ce s-a intamplat aici a fost adoptarea ordonantei de catre parlament, ordonanta in sine fiind data de guvern acum cativa ani daca nu ma insel.
Old May 12th, 2009, 11:08 PM   #34
Fallen
Fallen

Fallen's Avatar

Likes (Received): 44

Multam de explicatie. Nu ma pricep prea bine la problemele de genul.
Fallen no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2009, 11:12 AM   #35
moshu'

moshu''s Avatar

Incredibil. Fiecare kilometru din autostrada Comarnic-Brasov va costa, in medie, 50 milioane de euro
Old May 13th, 2009, 08:18 PM   #36
Ayceman
Registered User

Ayceman's Avatar

Likes (Received): 2

Există destule secțiuni de autostradă și īn străinătate care au costat mai mult de atāt/km. Depinde exact ce și cum vor să construiască.
Ayceman no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2009, 09:42 PM   #37
moshu'

moshu''s Avatar

Quote:
Originally Posted by Ayceman View Post
Există destule secțiuni de autostradă și īn străinătate care au costat mai mult de atāt/km. Depinde exact ce și cum vor să construiască.
50 mil euro pe km .

Most important motorway link between Vienna and Bratislava
The A6 north-east motorway is some 22 km in length. It links up the A4 east motorway at the Bruckneudorf junction with the Austro-Slovakian border crossing at Kittsee. The new A6 is therefore referred to as the "A4 - Kittsee link road". The motorway was constructed in fourteen sections, with four junctions and 37 bridges. The longest of these is the Leitha bridge, which is 410 m in length. The new A6 was constructed in just three years by ASFINAG, the Austrian motorway construction and operation company. The originally estimated costs of 182 million euros could be reduced to 146 million euros.

http://www.wieninternational.at/en/node/6079
Old May 14th, 2009, 09:01 AM   #38
Ro_land
Registered User

Sa nu uitati de natura terenului pe care se construieste autostrada. Nu e acelasi lucru sa construiesti autostrada on Olanda si autostrada in Elvetia. Intre Comarnic si Brasov sunt numai munti. Ca termen de comparatie vedeti cam cat au dat sau mai dau grecii pe autostrada dintre Salonic si Igoumenitsa (autostrada Egnatia).

Quote:
50% of the Egnatia Odos's estimated €6.77bn cost will be spent on only 90km of the finished route: the bridges and tunnels. Over 1,700 structures will be dotted along the road, comprising 76 tunnels with a combined single bore length of 99km and 1,650 bridges with a combined length of 40km.
"The Egnatia Odos motorway is one of the largest and most ambitious civil engineering projects to be found in Europe today."

On top of this, there will also be 43 river crossings, 11 railway crossings and 50 interchanges with existing roads.
La noi va fi un pic mai scump

Last edited by Ro_land; May 14th, 2009 at 09:09 AM.
Old May 14th, 2009, 11:14 AM   #39
Ayceman
Registered User

Ayceman's Avatar

Likes (Received): 2

Le Greci, porțiunea dificilă e de 40 mil €/km
Ayceman no está en línea   Reply With Quote
Old May 14th, 2009, 01:35 PM   #40
skySK
Registered User

skySK's Avatar

Likes (Received): 137

Ocolitoarea Mică din Săcele va fi gata īn septembrie

• Canalizare, apă, sală de sport, parc sau loc de joacă sīnt cīteva din proiectele īn desfăşurare pentru anul 2009, spune primarul Radu Nistor
Finalizarea unuia dintre cele mai importante proiecte īn derulare īn municipiul Săcele, Ocolitoarea Mică, este estimată pentru luna septembrie, a declarat primarul urbei, Radu Nistor. „S-au īnceput deja lucrările de asfaltare, pe care sperăm să le finalizăm īn maximum o lună. Urmează să ne apucăm de construcţia celor două poduri (cel de la intersecţia cu strada Avram Iancu şi cel de la intersecţia cu strada AL I Lapedatu, n.r). Estimăm ca īn septembire, traficul greu din Săcele să fie deviat deja pe acest segment“, a declarat primarul Radu Nistor. „Ocolitoarea Mică“, sau primul segment al Ocolitoarei Săcelelor, urmează traseul Pod Dīrste - str. Timişului - Str. Cīmpului - DJ 103B, la intersecţia cu Strada Zizinului. Lucrările costă aproximativ 10 milioane lei, din care aproximativ 80% sīnt suportate de Ministerul Transporturilor. Etapa a doua a ocolitoarei - „Ocolitoarea Mare“, va fi finanţată integral de Ministerul Transporturilor şi va face legătura īntre zona barajului de la capătul municipiului (cartierul Brădet) - DJ 103B şi Ocolitoarea Braşovului. „Ne aflăm īn faza studiului de fezabilitate. Se estimează ca anul acesta să se finalizeze toată documentaţia, iar anul viitoar să īnceapă lucrările“, afirmă primarul Radu Nistor. Costul lucrării pleacă de la 10 milioane euro.
...
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=m...ate&s_id=74509
skySK no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
brasov, ro_brasov, ro_transylvania

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules