daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > South–East Region > Constanța Metro Area

Reply

Thread Tools Display Modes
Old August 23rd, 2010, 12:00 AM   #181
Cadīr
Genuine Tatar

Cadīr's Avatar

Likes (Received): 477

Quote:
Originally Posted by cosinus1982 View Post
eu cred ca 1.000 de oameni in niciun caz.
ti-am dat exemplul cu autobuzul supra etajat. are tarife mai mici decat metropolitanul si numeri calatorii pe degete.
o cursa pe mare nu cred ca ar fi rentabila in momentul asta.
poate doar sa se introduca de proba odata pe luna sa se vada cati doritori sunt.
Ar merita incercat.
Cadīr está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links

Old August 23rd, 2010, 12:25 PM   #182
kirin
native dobrogean

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by Cadīr View Post
Ar merita incercat.
eu stiu ca oferta genereaza cerere ( corelata cu un marketing destept ).
kirin no está en línea   Reply With Quote
Old August 23rd, 2010, 11:28 PM   #183
cosinus1982
Constanta

cosinus1982's Avatar

Likes (Received): 286

asa este dar revin cu exemplul dat de mine cu nava de croaziera ucraineana care ofera posibilitatea unui sejur de 4 zile pana la nessebar si inapoi. azi din intamplare am auzit ca ii fac reclama pe radio sky. sunt curios daca de data asta va fi vreun constantean care sa mearga...
cosinus1982 no está en línea   Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 07:58 AM   #184
TAXIco
BANNED

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by Cadīr View Post
Ok, poate nu ar vrea toti sa mearga cu vaporasul.
Dar ar trebui sa existe ruta.

Avem 300,000 locuitori si inca 150,000 turisti vara, daca nu mai mult, si nu s-ar gasi zilnic cate 1000 de oameni sa mearga si sa vina la Mangalia ?
De fapt avem mai mult de 550.000 de locuitori dacă īi punem la socoteală şi pe cei ca AT30 şi CTA , care locuiesc īn Mamaia Nord, Năvodari şi pe cei care locuiesc īn Sud (zona Mangalia), aflată īn afara zonei metropolitane, plus că īn weekend-urile de vārf de sezon sunt 250.000 de turişti/zi cu cazare şi īncă aproape 200.000 care vin cu maşinile, autobuzele sau trenurile, stau o zi pe plaje şi seara pleacă spre case. Asta īnseamnă o cifră aproximativă de 1 milion de persoane/zi! E drept, doar īn weekend-uri. Īn restul săptămānii rămān cam 700.000 de persoane/zi. Are balta peşte...

Quote:
Originally Posted by cosinus1982 View Post
...asa este dar revin cu exemplul dat de mine cu nava de croaziera ucraineana care ofera posibilitatea unui sejur de 4 zile pana la nessebar si inapoi. azi din intamplare am auzit ca ii fac reclama pe radio sky. sunt curios daca de data asta va fi vreun constantean care sa mearga...
Eu am o gaşcă de vreo 10 persoane care dorim să ajungem cu un vapor de croazieră la Odessa şi să stăm acolo 4-5 zile. Am īncercat īn 2009 şi nu a plecat niciunul, īn 2010 la fel...

Īn anul 2008 exista un catamaran ucrainian fabricat īn Norvegia, Krymskaya Strela, care făcea curse regulate pe traseul Odessa-Constanţa-Varna. Făcea 6 ore īntre Constanţa şi Odessa şi costa 130 euro dus-īntors. Criza apărută la sfārşitul anului 2008 a anulat definitiv această cursă...
TAXIco no está en línea   Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 10:12 AM   #185
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Likes (Received): 146

Quote:
Originally Posted by TAXIco View Post
De fapt avem mai mult de 550.000 de locuitori dacă īi punem la socoteală şi pe cei ca AT30 şi CTA , care locuiesc īn Mamaia Nord, Năvodari...
Eu m-am mutat in Mamaia Nord acum 6 luni, am vandut apartamentul din Constanta pentru a-mi putea termina casa, dar daca voi obtine un pret bun pe casa dupa ce se termina criza o voi vinde, de fapt asta a fost scopul pentru care am si facut-o. O voi vinde si-mi voi cumpara un apartament in ansamblul Flamenco si de ce nu, poate chiar in Marina Park Dar cred ca voi opta totusi pentru Flamenco pentru ca vor fi mai ieftine avand in vedere pozitionarea mai departe de mare si ideea este sa raman cu un rest cat mai considerabil de bani
AT30 no está en línea   Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 10:31 AM   #186
Un constantean
BANNED

Likes (Received): 0

So crezi tu ca vor fi mai ieftine....cand au lansat proiectul prima data doreau pe o garsoniera de la etajul 20 nu mai putin de 93.000 euro....(Flamenco)
Un constantean no está en línea   Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 10:55 AM   #187
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Iti dai seama ca nu cumpar nimic aflat in stadiul de proiect, sa vad apartamentele, ce oferte vor fi, imi convine bine, nu-mi convine aleg alte oferte, ideea este ca-mi voi cumpara un apartament intr-un bloc nou, construit de o firma serioasa, dar sa treaca criza, sa ne oranduim prioritatile...daca ei nu se grabesc sa construiasca nici eu nu ma voi grabi sa le cumpar locuintele
Old August 24th, 2010, 07:18 PM   #188
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 323

Great news!

Quote:
First Danube-Black Sea international container shipping line opens

23.08.10

The Navigable Channels National Company (CNACN) - Constanta yesterday marked this year’s most important event in the Danube multimode transport - the arrival of the Krems tugboat to the Agigea Port, opening the first international container shipping line between Budapest and Constanta, Agerpres reports.

CNACN General Manager Valentin Zeicu says the HELO 1 container line opened by Helogistics Holding GMBH of Austria will operate on a weekly basis, with 144-TEU barges loaded with containers being set to depart from the Belgrade distribution terminal to Constanta and Budapest.

Helogistics has announced financial support for the shipping line for at least one year. The voyage from Belgrade to Constanta takes only four days, while the same voyage upstream takes eight days. The HELO 1 container line was officially opened on August 13, with the departure of the first consignment from Budapest and headed for Constanta.
Source
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2010, 07:31 AM   #189
TAXIco
BANNED

Likes (Received): 1

Poliţia Transporturi Maritime Constanţa trece īn subordinea directă a Bucureştiului!?

De la jumătatea lunii septembrie Poliţia Transporturi Maritime Constanţa şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa se vor subordona direct Inspectoratului General al Poliţiei Romāne (IGPR) şi nu vor mai avea nicio treabă cu Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa (IJP Constanţa)! Cu alte cuvinte se produce o centralizare masivă şi este un semnal că Portul Constanţa este cu totul al Bucureştiului, inclusiv cu şpaga! Mai rămāne ca şi lucrătorii din port să fie mutaţi cu domiciliile īn Bucureşti şi, de ce nu, chiar Constanţa să devină un sector al Bucureştiului!

Evenimentul Zilei
TAXIco no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2010, 10:57 AM   #190
kirin
native dobrogean

Quote:
Poliţia Transporturi Maritime Constanţa trece īn subordinea directă a Bucureştiului!?

De la jumătatea lunii septembrie Poliţia Transporturi Maritime Constanţa şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa se vor subordona direct Inspectoratului General al Poliţiei Romāne (IGPR) şi nu vor mai avea nicio treabă cu Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa (IJP Constanţa)! Cu alte cuvinte se produce o centralizare masivă şi este un semnal că Portul Constanţa este cu totul al Bucureştiului, inclusiv cu şpaga! Mai rămāne ca şi lucrătorii din port să fie mutaţi cu domiciliile īn Bucureşti şi, de ce nu, chiar Constanţa să devină un sector al Bucureştiului!

Evenimentul Zilei
BCCOA oricum apartinea de IGPR... , asta pare ca va fi o structura paralela infiintata in porturi.
Old September 1st, 2010, 06:02 PM   #191
the SI
trust the SI

the SI's Avatar

Likes (Received): 83

s-a scufundat un vapor la constanta
Old September 1st, 2010, 06:22 PM   #192
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 62

Quote:
Originally Posted by the SI View Post
s-a scufundat un vapor la constanta
Quote:
Originally Posted by EVZ
Navă scufundată la Constanţa
Publicat: Azi
Un cargou turcesc īncărcat cu fier vechi s-a scufundat, īn jurul orei 13.00, īn zona Capului Tuzla, Constanţa. Nava era īn pericol īncă de dimineaţă. Cei 17 marinari de la bord au fost evacuaţi.
Nava Medy, sub pavilion turcesc şi īncărcată cu 3.250 tone fier vechi a īnceput să se scufunde la ora 12.47 şi īn numai trei minute a pierit īn adāncuri. Cei 17 membri ai echipajului au fost salvaţi īncă din zorii zilei, de la ora 5.45, de nava romānească GSP Orion, aflată īn zonă. Nava Medy plecase din portul Constanţa īn jurul orei 3.00 dimineaţa cu destinaţia Istanbul.
"Ne-am speriat că ne ducem la fund"
"Imediat ce am ieşit īn larg, din cauza furtunii, nava a īnceput să se īncline periculos, marinarii au intrat īn panică, am īncercat să o redresăm, dar a fost imposibil. Īn jurul orei 4.00 am declarat abanadonul şi am alertat autorităţile portuare romāne, unii oameni plāngeau, alţii strigau, ne-am speriat că ne ducem la fund", povesteşte comandantul Gurol Turk.
Căpitănia Zonală Constanţa a dat alarma generală, primii care au ajuns la faţa locului fiind marinarii de pe GSP Orion. "Cu cea mai mare viteză ne-am īndreptat spre nava aflată īn pericol, am ţinut īn permanenţă legătura cu comandantul turc, am acostat cu pupa şi i-am preluat pe toţi cei 17 membri ai echipajului inclusiv pe comandant, care iniţial a vrut să rămānă la bord, dar situaţia se īngreunase deja“, spune comandantul navei GSP Orion, Sorin Brojboiu.
Marinarii turci sunt īn siguranţă acum, cazaţi īntr-o pensiune din Constanţa.
S-a scufundat īn trei minute
Īntre timp la faţa locului s-a deplasat aproape īntregul efectiv al Agenţiei Romāne de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM), cel puţin 50 de marinari salvatori īn 3 nave de intervenţie şi un remorcher de salvare.
Operaţiunile de intervneţie pentru recuperarea navei Medy s-au desfăşurat cu mare dificultate din cauza furtunii şi a valurilor uriaşe. Īnclinarea navei a ajuns la aproape 40 grade.
"Scafandrii apucaseră să arunce o parāmă pentru a lega nava Medy de remorcherul Hercules, care urma să o tracteze īn portul Constanţa, dar furtuna a crescut brusc īn intensitate. Apa a năvălit pe uşile de acces de la commandă şi īn trei minute s-a scufundat sub privirile noastre", spune şeful ARSVOM, Ion Voicu.
Anchetă a căpităniei
La faţa locului au rămas două nave de interveneţie ale ARSVOM pentru a verifica eventualele scurgeri de combustibil din tancurile vasului şi pentru a lua măsuri de depoluare.
Şeful Căpităniei Zonale Constanţa a constituit o comisie de anchetă care va investiga cauzele producerii naufragiului. Din primele cercetări, se pare că nava turcească a intrat īn balans din cauza furtunii, īncărcătura de fier vechi
s-a deplasat spre partea stāngă a magaziilor ceea ce a produs īnclinarea periculoasă a vasului.
sursa: EVZ

N-a patit nimeni nimic, din fericire.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old September 1st, 2010, 11:25 PM   #193
kirin
native dobrogean

pentru antena 1 ( si antena 3 ) dupa Constanta vine Tuzla si mai apoi Agigea. cu cine au facut geografia Romaniei ?...

http://www.antena1.ro/news/social/up...ra-118611.html

http://www.antena3.ro/romania/vasul-...ra_106269.html
Old September 3rd, 2010, 10:46 AM   #194
the SI
trust the SI

the SI's Avatar

Likes (Received): 83

Quote:
Originally Posted by AndreiB View Post
sursa: EVZ

N-a patit nimeni nimic, din fericire.
pai ideea era sa se incaseze asigurarea
Old September 3rd, 2010, 12:10 PM   #195
Le Clerk
In the brig

Quote:

Evenimentul Zilei
Din experienta mea directa si multipla, iti pot spune ca, coruptia e mai mare la nivel local decat la centru, deci centralizarea autoritatii de control in porturi e bine-venita pentru Constanta inclusiv! De fapt, asta e o strategie veche a organelor de control sa mute conducerea in alte circumscriptii pentru a sparge relatiile de prietenie vechi stabilite in local. Nu e o inventie romaneasca!
Old September 7th, 2010, 11:28 AM   #196
dtfsquad
Flo Lolo

dtfsquad's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
ABADL scoate la licitaţie pentru īnchiriere luciul de apă al unor lacuri din Constanţa, precum şi suprafeţe din Dunăre sau din Marea Neagră. “Cāştigătorii vor putea construi acolo turbine eoliene, culturi de alge sau scoici, ori vor putea desfăşura activităţi de agrement nautic. La licitaţia care va fi organizată pentru īnchirierea cuvetelor lacurilor, a unor suprafeţe din Dunăre sau Marea Neagră, poate participa orice persoană fizică sau juridică de drept privat, romānă sau străină care cumpără caietul de sarcini, depune o ofertă şi constituie garanţia de participare”, a declarat responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton. Printre lacurile care sunt scoase la licitaţie se numără lacul Techirghiol, lacul Tăbăcărie din Constanţa, balta Mangalia. Cei interesaţi trebuie să se adreseze Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, licitaţiile urmānd să fie organizate īn funcţie de numărul de solicitări.
SURSA

Acum sa vezi boom imobiliar
Aveti idee ce se va construi pe lacul INCHIRIAT?
Pun pariu ca nu oraselul lacustru :p
Old September 18th, 2010, 05:16 AM   #197
joce23
off

joce23's Avatar

Quote:
Originally Posted by garcia.calavera View Post
ca marinar am vazut ceva porturi pot sa zic ca al nostru este destul de mare chiar si la nivel mondial , si destul de bine dotat ca dotari , infrastructura , utilaje de descarcat/incarcat in special terminalul de containere al celor de la dp world , fata de ce vezi la altii, de te apuca durerea de cap cand intri in port , avem si noi un lucru decent in tara asta , dar bineinteles ca exista destul loc pentru imbunatatiri mai avem de lucrat din greu sa ajungem la vestul europei

Orher videos: http://www.skyscrapercity.com/showth...3#post63925923

"If you're going to be thinking, you may as well think big." (Donald Trump)

"Respect yourself and others will respect you." (Confucius)

Last edited by joce23; September 19th, 2010 at 08:42 AM.
joce23 no está en línea   Reply With Quote
Old September 22nd, 2010, 10:12 AM   #198
cosinus1982
Constanta

cosinus1982's Avatar

Likes (Received): 286

Domnul Boc va sosi astazi in portul Constanta pentru a participa la Gara Maritima veche la ceremonia in care cele doua nave noi care au intrat in dotarea Politiei de Frontiera vor primi pavilionul romanesc
cosinus1982 no está en línea   Reply With Quote
Old September 22nd, 2010, 05:11 PM   #199
Le Clerk
In the brig

Quote:
Trei nave maritime de ultima generatie intra in dotarea Politiei de Frontiera Romane

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, va participa, miercuri, la Constanta, la Ceremonia de botez a navei maritime de supraveghere "Stefan cel Mare", cand va avea loc si predarea pavilioanelor noilor nave maritime de patrulare si interventie ce vor intra in dotarea Politiei de Frontiera Romane.

Potrivit Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, cele trei nave maritime au fost achizitionate prin doua contracte finantate din fondurile europene Facilitatea Schengen, RO FSCH 18.1.1 - Nava maritima de supraveghere si RO FSCH 18.1.2. - Nave de patrulare si interventie, care se deruleaza in cadrul proiectul RO-FSCH 18 "Intarirea controlului la frontierele externe prin cresterea mobilitatii navale si terestre", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nava maritima de supraveghere "Stefan cel Mare" MAI 1105 a fost construita de firma "DAMEN Shipyards Gorinchem" - Olanda, la Santierul Naval "Damen" de la Galati. Valoarea contractului a fost de 24.750.000 de euro, iar constructia a inceput la data de 12 ianuarie 2009. Nava este capabila sa navigheze anual cel putin 4.000 de ore, este capabila sa opereze pe o mare de gradul 6, poate executa misiuni de minimum sapte zile, are o raza de actiune de minimum 1.800 de mile marine, la viteza de croaziera, are capacitate de interoperabilitate cu alte sisteme de supraveghere, comunicatii, transmisii de date si face parte din SCOMAR. Nava de supraveghere are capacitatea de a executa activitati de cautare - salvare, precum si de prevenire si combatere a poluarii pe mare si poate stinge incendiile de pe navele aflate in pericol pe mare.

Navele maritime de patrulare MAI 2110 si MAI 2111 au fost construite de Israel Shipyards, avand o valoare totala a contractului - pentru trei nave - de 26.914.000 euro. In cadrul aceluiasi contract urmeaza sa fie livrata o nava similara, pana la data de 15 noiembrie 2010. Navele maritime de patrulare si interventie vor executa misiuni specifice ale Politiei de Frontiera Romane, de interventie, interceptare, urmarire in apele maritime interioare, marea teritoriala, zona contigua si zona economica exclusiva a Romaniei.

"Aceste nave vor juca un rol important in supravegherea frontierei Uniunii Europene, viitoare frontiere ale Spatiului Schengen, avand in acelasi timp calitatile necesare pentru a executa misiuni pe perioade lungi de timp, la distante mari de tarm, in zona contigua si zona economica exclusiva a Romaniei si de a primi/ transmite date si informatii catre sistemul de supraveghere si control. De asemenea, vor face parte din Reteaua Europena de patrulare in cadrul operatiunilor comune europene organizate sub egida FRONTEX - Agentia Europeana de supraveghere si control a frontierelor externe ale Uniunii Europene", se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

Navele maritime vor completa extinderea spre larg a razei de observare a sistemului de supraveghere si control existent, SCOMAR, realizat de Politia de Frontiera Romana printr-un proiect anterior finantat prin fonduri europene, fiind unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere a frontierelor maritime din Europa.
Sursa

Are cineva poze cu celelalte doua nave?
Old September 25th, 2010, 05:38 PM   #200
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Reply

Tags
constanta, europe, ro_constanta, ro_dobrogea