daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > South–East Region > Constanța Metro Area

Reply

Thread Tools Display Modes
Old October 23rd, 2009, 04:46 PM   #61
joce23
off

joce23's Avatar

Bancherii de la Merrill Lynch, în portul Constanţa

Quote:
O delegaţie a cunoscutei bănci americane Merrill Lynch, una dintre cele mai mari instituţii financiare ale lumii, a vizitat, ieri, portul Constanţa. Banca este interesată de investiţiile în infrastructură. Rămâne de văzut despre ce este vorba: terminale de hidrocarburi, de cereale sau de containere? Portul Constanţa dispune de suprafeţe mari pentru investiţii pe molul 3 şi molul 4, din zona de sud, de la Agigea.
... http://www.cugetliber.ro/1256072400/...tul-constanta/

Americanii vor investi în portul Constanţa

Joseph Biden şi Traian Băsescu SUA susţin proiectele oleoductului Constanţa – Trieste, gazoductului Nabucco şi construcţia terminalului de gaze lichefiate din portul Constanţa

Merrill Lynch, cea mai mare bancă americană, vrea să construiască un terminal de containere pe molul 3, la Agigea

Quote:
În ciuda intereselor strategice pe care SUA le au în zona Mării Negre, americanii nu s-au grăbit să investească până acum în regiunea de coastă a României. De-a lungul timpului au existat tatonări, discuţii şi vizite exploratorii, dar rezultatele au întârziat să apară.

Pe vremea lui Rosapepe

Primul oficial american care şi-a exprimat interesul pentru portul Constanţa a fost James Carew Rosapepe, ambasadorul SUA în România (în perioada 4 februarie 1998 - 1 martie 2001, pe timpul administraţiei Clinton). Pe data de 16 iulie 2000, el a vizitat terminalul de minereu „Comvex”.

Vizitele americanilor în portul Constanţa s-au înmulţit înainte şi după data de 29 martie 2004, când România a devenit oficial membru NATO, dar investiţiile lor au întârziat să apară.

Evoluţiile de pe piaţa mondială a energiei, dar mai ales creşterea dependenţei Europei de gazele ruseşti, au readus portul Constanţa în atenţia americanilor. Aceştia s-au arătat interesaţi să sprijine, alături de UE, proiectele oleoductului Constanţa – Trieste şi gazoductului Nabucco, precum şi construcţia unui terminal de gaze lichefiate în portul Constanţa.

Vocalizele lui Constantinescu şi…

România visează de peste un deceniu şi jumătate că va fi un actor major în aprovizionarea cu energie a Europei. Speranţele sale sunt legate de rezervele uriaşe de hidrocarburi din zona Mării Caspice, dar mai ales de faptul că are cel mai mare port de la Marea Neagră. Până acum câţiva ani, ea nu a contat în bătălia pentru trasarea rutelor ţiţeiului caspic, iar străduinţa sa în această direcţie au fost mai curând o prestaţie de… simpozion. Fostul preşedinte Emil Constantinescu a făcut numeroase… vocalize pe această temă, dându-ne speranţe deşarte, în vreme ce Ion Iliescu nici nu s-a obosit să ne înaripeze imaginaţia cu iluzii. Un lucru este sigur, guvernările trecute n-au pus piatră de temelie niciunui proiect energetic.

… faptele lui Băsescu

Până în prezent, doar preşedintele Traian Băsescu s-a grăbit să fructifice şansa şi să canalizeze atenţia Occidentului spre portul Constanţa. Primul pas decisiv a fost făcut în luna martie 2006, prin semnarea memorandumului pentru construirea oleoductului Constanţa - Trieste.

A urmat al doilea pas important, pe 13 iulie 2009, la Ankara. Atunci, Turcia şi patru state membre ale Uniunii Europene - Bulgaria, România, Ungaria şi Austria - au semnat acordul interguvernamental pentru construcţia gazoductului Nabucco.

Joseph Biden intră-n scenă

Tema investiţiilor americane pe coasta românească a Mării Negre a fost abordată la nivel înalt, în cadrul discuţiilor pe care vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, le-a avut ieri, la Bucureşti, cu şeful statului român. La sfârşitul întâlnirii, preşedintele Traian Băsescu a declarat: „…am abordat problematica legată de creşterea investiţiilor americane pe piaţa românească şi în ceea ce priveşte securitatea, punctul de vedere al României este similar cu cel al Statelor Unite, că securitatea în interiorul NATO este indivizibilă şi, sigur, pacea şi securitatea nu sunt gratis, costă. De asemenea, am abordat problema energiei, atât proiectul terminalului de gaze lichefiate de la Constanţa, unde Statele Unite sunt implicate prin finanţarea studiului de fezabilitate pentru terminalul de gaze lichefiate şi la terminarea studiului finanţat de Trade Development Agency vom trage concluziile care se impun. Deci, terminalul de gaze lichefiate de la Constanţa rămâne un proiect comun. De asemenea, am discutat ca fiind o prioritate proiectul PEOP, care vizează conducta de ţiţei Constanţa -Trieste. Nu în ultimul rând, am abordat probleme de securitate în regiunea Mării Negre şi am concluzionat că relaţii pragmatice sunt necesare cu Federaţia Rusă şi în mod egal cu Turcia, în regiune, ca fiind două puteri regionale importante.”

Proiectul Merrill Lynch

Convorbirile româno-americane la nivel înalt au fost prefaţate, de loc întâmplător, de vizita în portul Constanţa, în data de 20 octombrie 2009, a delegaţiei cunoscutei bănci americane Merrill Lynch, una dintre cele mai mari instituţii financiare ale lumii. Din delegaţie au făcut parte vicepreşedintele băncii, Michal Vancik, care răspunde de sectorul de investiţii, directorul Julian Trott şi Guillame Petitgas.

„A fost o vizită exploratorie – a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Ioan Bălan, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Le-am prezentat oaspeţilor americani facilităţile oferite de portul Constanţa, programul de investiţii, evoluţia traficului şi a cifrei de afaceri, perspectivele de dezvoltare. Apoi, am efectuat o vizită în zona molurilor 3 şi 4, de la Constanţa Sud – Agigea. Membrii delegaţiei s-au arătat interesaţi de molul 3, pentru prima fază a proiectelor lor.”

Intenţiile bancherilor americani sunt departe de a fi cristalizate, dar se pare că se vor orienta spre construcţia unui terminal de containere. Banca ar urma să ia în concesiune molul, pe un interval de 40 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani, şi să finanţeze construcţia infrastructurii şi suprastructurii terminalului. Administrarea obiectivului ar urma să fie realizată de un operator portuar specializat. Banca îşi va recupera cheltuielile şi va obţine un profit din chiria plătită de operator.

„Indiferent de materializarea proiectului Merrill Lynch, CNAPMC este decisă să înceapă chiar din 2010 investiţiile la infrastructura molului 3" – a declarat Bălan.
... http://www.cugetliber.ro/1256245200/...tul-constanta/

"If you're going to be thinking, you may as well think big." (Donald Trump)

"Respect yourself and others will respect you." (Confucius)

Last edited by joce23; October 23rd, 2009 at 08:27 PM.
joce23 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old October 27th, 2009, 02:29 PM   #62
joce23
off

joce23's Avatar

Senatorii au aprobat construirea unui port in Mamaia

Quote:
Senatorii au adoptat în şedinţa de plen de luni, cu 85 voturi „pentru" şi o abţinere, construirea unui port de agrement în staţiunea Mamaia prin darea în administrarea Consiliului Local Constan]a a unui teren aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române- Direcţia Dobrogea-Litoral.
Senatorul PSD Alexandru Mazăre a declarat că proiectul de lege trebuie aprobat fiindcă pentru un turism de calitate trebuie să existe preocupare şi pentru problema agrementului.

Senatorul PSD Trifon Belacurencu a subliniat, la rândul său, că portul de agrement din staţiunea Mamaia va pune în valoare alte două porturi - Sfântul Gheorghe şi Sulina.

Şi liderul grupului parlamentar al PD-L din Senat, Traian Igaş a anunţat că democrat-liberalii vor da un vot favorabil proiectului.
... http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/...aia-47346.html

Old October 27th, 2009, 04:23 PM   #63
TAXIco
BANNED

Likes (Received): 1

Asta este o veste foarte bună!
E drept că portul acesta este mai mic decât cel gândit acum 5 ani, dar decât nimic...

Acum 5 ani puseseră la cale un proiect spectaculos, o pasarelă construită la trei metri deasupra apei, cu o lungime de 310 metri şi lăţimea de 4 metri. Pasarela ar fi făcut legătura între ţărm şi ultramodernul port de agrement, al cărui bazin în suprafaţă de 3,5 hectare putea găzdui concomitent 129 de ambarcaţiuni de tipuri diferite, inclusiv nave de pasageri, astfel: 46 de bărci cu vâsle şi hidrobiciclete, 39 de locuri pentru ambarcaţiuni cu vele, 42 de locuri pentru ambarcaţiuni cu motor şi două locuri pentru nave de pasageri cu capacitatea de transport intre 200-400 persoane. În port ar fi fost asigurate toate facilităţile pentru aceste ambarcaţiuni, precum şi restaurante şi cluburi în largul mării!

Demolarea vechii pasarele de la Cazinoul din Mamaia începuse în 14 noiembrie 2004 şi a fost stopată de Radu Berceanu, ministrul PDL al transporturilor din Guvernul Tăriceanu 1... Portul ar fi fost finalizat în iunie 2006.
TAXIco no está en línea   Reply With Quote
Old October 27th, 2009, 05:31 PM   #64
joce23
off

joce23's Avatar

Imi provoaca greata toti politicienii astia de rahat. Ai idee care a fost ratiunea blocarii acelui proiect de catre Berceanu ?

Apropos, acum un an postasem aici o stire despre o cale de acces pentru iahturi între Dunăre, lacul din Mamaia şi Deltă (link-ul continea si-un video ff sugestiv atunci; a disparut intre timp). Mi se parea super proiectul si mai ca mi-as fi dorit sa-mi iau o barca in loc de masina. Din pacate vad ca nu s-a mai intamplat nimic de-atunci. Ai idee de ce ? Sau, cand crezi va fi realizat proiectul asta ? E pacat sa se renunte la el !

Old October 28th, 2009, 01:59 AM   #65
joce23
off

joce23's Avatar

Tranzit crescut de cereale prin Portul Constanta

Quote:
In ciuda crizei economice si financiare, exista cateva categorii de marfa al caror volum tranzitat prin Portul Constanta a inregistrat cresteri spectaculoase. Unul dintre acestea este cel al cerealelor, al caror trafic a ajuns la circa sapte milioane de tone, in primele opt luni ale anului. "Este o crestere de 300% fata de perioada similara a anului trecut", spune Ionel Balan, directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta. Cresterea extrem de importanta este pusa pe seama unei productii agricole bune, dar si a pretului mic pe care producatorii il obtin in tara. Multi prefera sa vanda marfa la export, iar cea mai ieftina cale este cea maritima. Directorul CNAPMC spune ca, tinand cont de aceasta majorare a traficului la cereale, se are in vedere, anul viitor, majorarea capacitatilor de operare. Cerealele nu sunt singura categorie de marfuri unde s-au inregistrat cresteri.

Pe plus sunt si alte produse, cum ar fi produsele petroliere si materialele de constructii, printre care se evidentiaza cimentul si varul nestins. Lucrurile nu stau insa numai roz. "Traficul a scazut cu 25-35%", recunoaste Ionel Balan. Au existat scaderi semnificative de trafic la categorii de marfuri precum minereurile de fier, deseurile de fier, produsele metalice si petrolul brut. Multe dintre acestea sunt cauzate de criza, unele sunt conjuncturale. Cel mai spectaculos caz este cel al minereului de fier, caz in care, de luni bune, exista un "razboi" intre ArcelorMittal Galati si Convex, operator specializat din port. Conducerea combinatului siderurgic a luat decizia sa nu mai tranziteze minereul de fier prin Portul Constanta, ci sa-l aduca pe cai ocolitoare, prin portul bulgar Burgas sau chiar pe Canalul Bistroe (fapt ce a declansat articole laudative in presa ucraineana).

Traficul de minereuri s-a prabusit dupa decizia Arcelor de a parasi Portul Constanta, iar Convex a ajuns sa activeze la cote de avarie. Scaderea aceasta nu este insa cauzata de criza, ci de un diferend economic intre cele doua parti. Pentru ca lucrurile sa fie si mai complicate, Arcelor detine 36% din actiunile Convex. Cei de la Arcelor spun ca au renuntat sa aduca minereuri prin Constanta din cauza pretului prea mare cerut de Convex, cei de la Convex acuza Arcelor ca ar fi vrut sa puna mana pe o cota mai mare de actiuni, la un pret mai mic decat cel al pietei. "Speram sa incheiem un contract pe termen lung, altfel trebuie sa ne gandim la alternative pentru descarcarea minereului de fier, precum un alt port in Romania", a declarat recent directorul general al combinatului, Thierry Le Gall.

Acesta nu a dorit insa sa comenteze costurile actuale privind transportul minereului de fier si al cocsului prin portul bulgaresc Burgas, dar a precizat ca nu acestea sunt prioritatile combinatului, ci aducerea gradului de competitivitate a produselor la nivelul unitatilor siderurgice din Vestul Europei. Directorul general al CNAPMC a precizat ca, in ciuda scaderilor din acest an, spera ca traficul sa reintre pe o panta ascendenta din primavara anului viitor, dupa ce in ultimele luni situatia s-a stabilizat.
... http://www.romanialibera.ro/a168530/...constanta.html

Old October 28th, 2009, 12:28 PM   #66
TAXIco
BANNED

Quote:
Originally Posted by joce23 View Post
Imi provoaca greata toti politicienii astia de rahat. Ai idee care a fost ratiunea blocarii acelui proiect de catre Berceanu ?
Proiectul a fost blocat datorită faptului ca după venirea PDL-PNL la guvernare în 2005, a fost schimbată echipa managerială a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA. Cum Primăria era în parteneriat cu CNAPMC, aceştia au retras partea lor de finanţare. Primăria a găsit bani pentru a merge singură în proiect dar nu a primit dreptul de administrare asupra luciului de apă... A fost clar o blocare politică!

Quote:
Originally Posted by joce23 View Post
Apropos, acum un an postasem aici o stire despre o cale de acces pentru iahturi între Dunăre, lacul din Mamaia şi Deltă. Mi se parea super proiectul si mai ca mi-as fi dorit sa-mi iau o barca in loc de masina. Din pacate vad ca nu s-a mai intamplat nimic de-atunci. Ai idee de ce ? Sau, cand crezi va fi realizat proiectul asta ? E pacat sa se renunte la el !
Proiectul necesita construirea a trei ecluze! Una între Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari şi lacul Siutghiol, a doua între lacul Siutghiol şi Marea Neagră, exact pe graniţa dintre oraşele Constanţa şi Năvodari şi a treia între lacul Siutghiol şi lacul Tăbăcărie. Prin aceste trei ecluze se urmărea ca traficul turistic să se desfăşoare pe cele două canale, pe lacul Siutghiol din Mamaia, dar şi pe lacul Tăbăcărie din Constanţa, astfel că se putea pleca de la City Park Mall şi se putea ajunge în portul Constanţa pe două rute, pe mare sau pe cele două canale! Se punea astfel în valoare turistică toată reţeaua de canale şi lacuri din Constanţa!

De nu s-a materializat proiectul? Complicaţii politice cu CNAPMC şi cu ministrul PDL de la Mediu, Sulfina Barbu, care nu au fost de acord cu investiţia. După ce s-a rezolvat politic, a venit criza...

Dintre aceste trei ecluze, cea mai mare şansă de a fi construită o are ecluza dintre lacul Siutghiol şi Marea Neagră, deşi acolo trebuie construit şi un pod pentru şoseaua dintre Constanţa şi Năvodari...
Old October 28th, 2009, 11:27 PM   #67
garcia.calavera
Registered User

garcia.calavera's Avatar

Likes (Received): 7

mi-a spus cineva de incredere ca se lucreaza la portuletul din zona turnurilor spectrum residence (faleza nord - pescarie) , cu viteza melcului intradevar , abia au terminat un dig in nord si aceasi persoana mi-a spus ca proiectul portuletului turistic e o tampenie deoarece nu are nici un fel de protectie din partea sudica , ai fi nebun sati lasi barca acolo

e vorba de zona asta , poza de la google e din mai

garcia.calavera no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 08:56 AM   #68
TAXIco
BANNED

Quote:
Originally Posted by garcia.calavera View Post
mi-a spus cineva de incredere ca se lucreaza la portuletul din zona turnurilor spectrum residence (faleza nord - pescarie) , cu viteza melcului intradevar , abia au terminat un dig in nord si aceasi persoana mi-a spus ca proiectul portuletului turistic e o tampenie deoarece nu are nici un fel de protectie din partea sudica , ai fi nebun sati lasi barca acolo.
Dacă te uiţi cu atenţie pe linia ţărmului, vei observa că acel portuleţ este protejat natural de vântul de sud, şi este uşor descoperit în sud-est, dar de acolo nu prea bate vântul! De altfel dacă te uiţi pe imaginea ta vei observa că au construit un mic dig exact pe sud-est şi dacă tragi o diagonală est-vest vei constata că portuleţul este protejat şi de vântul de est! Tu ai prins aiurea imaginea, când mai iei imagini de pe Google fixează-le pe direcţia nord, aşa cum ţi le dau şi ei.

În imaginea de jos se vede clar cum linia ţărmului protejază portuleţul de vântul de sud. Uitaţi-vă că şi Portul Constanţa are intrarea pe sud-est!

Old October 29th, 2009, 11:50 AM   #69
garcia.calavera
Registered User

garcia.calavera's Avatar

Likes (Received): 7

pai se vede si in imaginea mea ca e pe directia nord si se vede clar ca este expus la maxim din est si sud oricum ai puneo tot trebuie construit inca un dig sau o protectie ceva directie sud est ca sa fie sigur portul pentru ambarcatiuni pe timpul furtunilor , pana si in portul tomis sa mai facut un sparge val pe directia sud est intrucat valurile si curentii de nord sunt intradevar cei mai puternici care ne lovesc dar nu sunt singurii puternici
garcia.calavera no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 12:50 PM   #70
TAXIco
BANNED

Quote:
Originally Posted by garcia.calavera View Post
pai se vede si in imaginea mea ca e pe directia nord si se vede clar ca este expus la maxim din est si sud oricum ai puneo tot trebuie construit inca un dig sau o protectie ceva directie sud est ca sa fie sigur portul pentru ambarcatiuni pe timpul furtunilor , pana si in portul tomis sa mai facut un sparge val pe directia sud est intrucat valurile si curentii de nord sunt intradevar cei mai puternici care ne lovesc dar nu sunt singurii puternici
Da, ai dreptate, imaginea ta este pe nord, nu am fost eu destul de atent. Cred ca portuleţul nu este terminat, este posibil să mai construiască un dig în sud, în prelungirea digului acela mic din josul imaginii. Toate porturile de la noi au intrarea pe sud-est, mai puţin portul turistic Eforie Nord, care are intrarea pe sud.
Old October 29th, 2009, 02:35 PM   #71
DobrogeaMare
Αυτόνομη Δοβρουτσά

DobrogeaMare's Avatar

Likes (Received): 8

constructia digului nu va afecta oare plajele din Constanta? Curentii marini circula pe directia Nord - Sud, plajele din Constanta si asa vai de ele, vor disparea in urma devierii curentilor marini. In caz ca nu vor construi un dig in larg care sa redevieze curentii spre litoraul constatean, plajele vor fi erodate, iar costul innisiparii fiind destul de mare, putin probabil ca cineva sa refaca aceste plaje
DobrogeaMare no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 03:14 PM   #72
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Likes (Received): 149

Nu cred ca acest dig sau altul va eroda plajele si mai mult, eu stiu ca plajele s-au latit in urma constructiei digurilor, eu cred ca orice dig construit in apropierea tarmului incetineste eroziunea costiera.
AT30 no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 03:53 PM   #73
DobrogeaMare
Αυτόνομη Δοβρουτσά

DobrogeaMare's Avatar

Likes (Received): 8

Quote:
Originally Posted by AT30 View Post
Nu cred ca acest dig sau altul va eroda plajele si mai mult, eu stiu ca plajele s-au latit in urma constructiei digurilor, eu cred ca orice dig construit in apropierea tarmului incetineste eroziunea costiera.
digurile accelereaza eroziunea costiera, nisipul de pe plaje fiind in continua miscare, este luat dintr`o parte si transportat de`a lungul litoralului in directia curentilor maritimi. In momentul in care apare un obstacol in calea curentilor, nisipul nu se mai depune unform, in unele zone se erodeaza formand golfuri, iar nisipul este depus in alte zone ale litoralului ori este transportat in larg
DobrogeaMare no está en línea   Reply With Quote
Old November 3rd, 2009, 02:57 PM   #74
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 325

Quote:
Consultancy On SE Romania Harbor Dike Works To Cost Up To EUR2.7M

The maritime harbor administration in Romanian seaside city of Constanta will organize in December an auction for technical assistance in the supervision of works at the offshore dike in the harbor, a contract worth an estimate EUR2.75 million, VAT excluded.

The contract is set to unfold over 29 months and is financed with European money, through the Sector Operational Program in Transports 2007-2013, and with state budget funds.

Price will count for 60% in the choice of a winning bid, while the technical offer will count for the remaining 40%.

Companies interested can submit bids by December 15, when bids will be open.

Works on the dike are estimated at EUR117.89 million, VAT excluded, and the constructor will be selected in December.
Source
Le Clerk está en línea ahora   Reply With Quote
Old November 3rd, 2009, 11:47 PM   #75
joce23
off

joce23's Avatar

119 milioane de euro pentru finalizarea digului de larg din Portul Constanţa

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa va organiza în 17 decembrie o licitaţie deschisă pentru achiziţia lucrărilor de construcţii pentru „Finalizarea digului de larg din Portul Constanţa”. Valoarea estimată a lucrării, fără TVA, este de 117.898.740 euro, finanţarea realizându-se din fonduri structurale ale Uniunii Europene – prin POS-T, şi surse de la bugetul de stat.

Quote:
Contractul de achiziţii publice va fi încheiat pe o perioadă de 24 de luni începând de la data atribuirii contractului şi are ca obiect realizarea lucrărilor de construcţii pentru finalizarea digului de larg din Portul Constanţa, de la km 4+850 la km 5+900, respectiv prelungirea cu 1.050 metri a digului existent.

Criteriul de selecţie este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în funcţie de: preţul ofertei (pondere de 80%) şi durata de execuţie (pondere de 20%).
... http://www.capital.ro/articol/119-mi...ta-127478.html

Old November 4th, 2009, 10:48 AM   #76
AT30
deep thought

AT30's Avatar

Likes (Received): 149

Quote:
Portul Turistic Mangalia, reabilitat ca in filmele SF.
Proiectul respectiv conţine trei variante, în care Portul Turistic ar trebui să conţină, în 2020, peisaje asemănătoare cu cele din jurul hotelului Burj al Arab, dar amintind oarecum şi de scene din filmele SF. Proiectantul imaginilor a conceput trei faze de reamenajare a portului: prima, în care va fi regândită aleea de promenadă destinată turiştilor şi comerţului, o a doua - construcţia zonei rezidenţiale şi, în fine, o a treia fază, care va cuprinde un mall şi parcări.

Punctele centrale ale acestor proiecte futuriste sunt portul şi insula Mangaliei, acestea urmând să fie extinse cu o suprafaţă construibilă de 17.500 metri pătraţi, prin adăugarea a câteva zeci de mii de metri cubi de pământ la insula originală.

Din păcate, proiectul se află cel mai probabil într-un stadiu de idee, pentru că nu se specifică, pe site-ul primăriei, nici cine urmează să ridice aceste edificii şi nici din ce fonduri. În schimb, la aceeaşi adresă de Internet puteţi viziona şi un film de prezentare a proiectului.
http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/...oto-45892.html

AT30 no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2009, 02:41 PM   #77
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 102

... se realizeaza sau e ... SF ?!

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2009, 04:11 PM   #78
MandruDobrogean
BANNED

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by nebunul View Post
... se realizeaza sau e ... SF ?!
Depinde probabil si de cine castiga alegerile. Daca castiga partidul care probabil te plateste pe tine sa il ridici in slavi pe forumuri, proiectul va ramane pe hartie si in poze. PD-L cam pune piedici la dezvoltarea Dobrogei. Sulfina Barbu aia care este un monument de prostie si incompetenta ar trebui inecata in mare.
MandruDobrogean no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2009, 06:44 PM   #79
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 102

hai ma lasa gargara ... tu crezi ca tot ce zboara se mananca?!
Quote:
Din păcate, proiectul se află cel mai probabil într-un stadiu de idee, pentru că nu se specifică, pe site-ul primăriei, nici cine urmează să ridice aceste edificii şi nici din ce fonduri.

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea   Reply With Quote
Old November 8th, 2009, 09:45 PM   #80
tazzmaniadodo
Moderator

tazzmaniadodo's Avatar

Likes (Received): 38

multe proiecte faine in judetul Constanta dar cam toate raman la stadiul de proiect din pacate
tazzmaniadodo no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
constanta, europe, ro_constanta, ro_dobrogea

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules