|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 | ||
|
off
|
Bancherii de la Merrill Lynch, în portul Constanţa
Quote:
![]() Americanii vor investi în portul Constanţa Joseph Biden şi Traian Băsescu SUA susţin proiectele oleoductului Constanţa – Trieste, gazoductului Nabucco şi construcţia terminalului de gaze lichefiate din portul Constanţa Merrill Lynch, cea mai mare bancă americană, vrea să construiască un terminal de containere pe molul 3, la Agigea Quote:
"The best way to predict the future is to invent it." (Alan Kay) "If you're going to be thinking, you may as well think big." (Donald Trump) "Respect yourself and others will respect you." (Confucius) Last edited by joce23; October 23rd, 2009 at 08:27 PM. |
||
|
|
|
|
|
#62 | |
|
off
|
Senatorii au aprobat construirea unui port in Mamaia
Quote:
"The best way to predict the future is to invent it." (Alan Kay) "If you're going to be thinking, you may as well think big." (Donald Trump) "Respect yourself and others will respect you." (Confucius) |
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Asta este o veste foarte bună! ![]() E drept că portul acesta este mai mic decât cel gândit acum 5 ani, dar decât nimic... Acum 5 ani puseseră la cale un proiect spectaculos, o pasarelă construită la trei metri deasupra apei, cu o lungime de 310 metri şi lăţimea de 4 metri. Pasarela ar fi făcut legătura între ţărm şi ultramodernul port de agrement, al cărui bazin în suprafaţă de 3,5 hectare putea găzdui concomitent 129 de ambarcaţiuni de tipuri diferite, inclusiv nave de pasageri, astfel: 46 de bărci cu vâsle şi hidrobiciclete, 39 de locuri pentru ambarcaţiuni cu vele, 42 de locuri pentru ambarcaţiuni cu motor şi două locuri pentru nave de pasageri cu capacitatea de transport intre 200-400 persoane. În port ar fi fost asigurate toate facilităţile pentru aceste ambarcaţiuni, precum şi restaurante şi cluburi în largul mării! Demolarea vechii pasarele de la Cazinoul din Mamaia începuse în 14 noiembrie 2004 şi a fost stopată de Radu Berceanu, ministrul PDL al transporturilor din Guvernul Tăriceanu 1... Portul ar fi fost finalizat în iunie 2006. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
off
|
![]() Imi provoaca greata toti politicienii astia de rahat. Ai idee care a fost ratiunea blocarii acelui proiect de catre Berceanu ? Apropos, acum un an postasem aici o stire despre o cale de acces pentru iahturi între Dunăre, lacul din Mamaia şi Deltă (link-ul continea si-un video ff sugestiv atunci; a disparut intre timp). Mi se parea super proiectul si mai ca mi-as fi dorit sa-mi iau o barca in loc de masina. Din pacate vad ca nu s-a mai intamplat nimic de-atunci. Ai idee de ce ? Sau, cand crezi va fi realizat proiectul asta ? E pacat sa se renunte la el !
"The best way to predict the future is to invent it." (Alan Kay) "If you're going to be thinking, you may as well think big." (Donald Trump) "Respect yourself and others will respect you." (Confucius) |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
off
|
Tranzit crescut de cereale prin Portul Constanta
Quote:
|
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
BANNED
|
Quote:
Quote:
De nu s-a materializat proiectul? Complicaţii politice cu CNAPMC şi cu ministrul PDL de la Mediu, Sulfina Barbu, care nu au fost de acord cu investiţia. După ce s-a rezolvat politic, a venit criza... Dintre aceste trei ecluze, cea mai mare şansă de a fi construită o are ecluza dintre lacul Siutghiol şi Marea Neagră, deşi acolo trebuie construit şi un pod pentru şoseaua dintre Constanţa şi Năvodari... |
||
|
|
|
|
|
#67 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
mi-a spus cineva de incredere ca se lucreaza la portuletul din zona turnurilor spectrum residence (faleza nord - pescarie) , cu viteza melcului intradevar , abia au terminat un dig in nord si aceasi persoana mi-a spus ca proiectul portuletului turistic e o tampenie deoarece nu are nici un fel de protectie din partea sudica , ai fi nebun sati lasi barca acolo
e vorba de zona asta , poza de la google e din mai
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
BANNED
|
Quote:
În imaginea de jos se vede clar cum linia ţărmului protejază portuleţul de vântul de sud. Uitaţi-vă că şi Portul Constanţa are intrarea pe sud-est!
|
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
pai se vede si in imaginea mea ca e pe directia nord si se vede clar ca este expus la maxim din est si sud oricum ai puneo tot trebuie construit inca un dig sau o protectie ceva directie sud est ca sa fie sigur portul pentru ambarcatiuni pe timpul furtunilor , pana si in portul tomis sa mai facut un sparge val pe directia sud est intrucat valurile si curentii de nord sunt intradevar cei mai puternici care ne lovesc dar nu sunt singurii puternici
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Αυτόνομη Δοβρουτσά
Likes (Received): 8
|
constructia digului nu va afecta oare plajele din Constanta? Curentii marini circula pe directia Nord - Sud, plajele din Constanta si asa vai de ele, vor disparea in urma devierii curentilor marini. In caz ca nu vor construi un dig in larg care sa redevieze curentii spre litoraul constatean, plajele vor fi erodate, iar costul innisiparii fiind destul de mare, putin probabil ca cineva sa refaca aceste plaje
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
deep thought
Likes (Received): 149
|
Nu cred ca acest dig sau altul va eroda plajele si mai mult, eu stiu ca plajele s-au latit in urma constructiei digurilor, eu cred ca orice dig construit in apropierea tarmului incetineste eroziunea costiera.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Αυτόνομη Δοβρουτσά
Likes (Received): 8
|
digurile accelereaza eroziunea costiera, nisipul de pe plaje fiind in continua miscare, este luat dintr`o parte si transportat de`a lungul litoralului in directia curentilor maritimi. In momentul in care apare un obstacol in calea curentilor, nisipul nu se mai depune unform, in unele zone se erodeaza formand golfuri, iar nisipul este depus in alte zone ale litoralului ori este transportat in larg
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
In the brig
Likes (Received): 325
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
off
|
119 milioane de euro pentru finalizarea digului de larg din Portul Constanţa
Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa va organiza în 17 decembrie o licitaţie deschisă pentru achiziţia lucrărilor de construcţii pentru „Finalizarea digului de larg din Portul Constanţa”. Valoarea estimată a lucrării, fără TVA, este de 117.898.740 euro, finanţarea realizându-se din fonduri structurale ale Uniunii Europene – prin POS-T, şi surse de la bugetul de stat. Quote:
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
deep thought
Likes (Received): 149
|
Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 102
|
... se realizeaza sau e ... SF ?!
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Depinde probabil si de cine castiga alegerile. Daca castiga partidul care probabil te plateste pe tine sa il ridici in slavi pe forumuri, proiectul va ramane pe hartie si in poze. PD-L cam pune piedici la dezvoltarea Dobrogei. Sulfina Barbu aia care este un monument de prostie si incompetenta ar trebui inecata in mare.
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 102
|
hai ma lasa gargara ... tu crezi ca tot ce zboara se mananca?!Quote:
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Moderator
Likes (Received): 38
|
multe proiecte faine in judetul Constanta dar cam toate raman la stadiul de proiect din pacate
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| constanta, europe, ro_constanta, ro_dobrogea |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|