|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#161 | |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 478
|
Quote:
Totusi, din satelit se vede ca e spatiu de 50 de metri intre coltul acelei 'parcari' si sosea. Nu poti strecura o sina de cale ferata pe acolo ? |
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Euromod
Likes (Received): 935
|
Top to bottom: Singapore Changi, Seattle Tacoma, Sydney Kingsford Smith, Paris CDG, Amsterdam. There a tiny one at Henri Coanda too.
![]() Anyway, a much simpler and direct solution would be through the runway landing lights (RO: balizaj) since they can be reintegrated easily, even if there's a railway line crossing them. Often runway landing lights cross motorways or railways, so it wouldn't be that big a challenge. Runway 02 of Brussels Zaventem Airport is one such example. Don't mind the 747. ![]() ![]()
|
|
|
#163 | |
|
Constanta
Likes (Received): 286
|
Quote:
in acest moment pe aceasta cale ferata mai circula 2 curse de pasageri medgidia - negru voda una dimineata si una seara si cateva trenuri de marfa. trecerile peste nivelul de cale ferata arata jalnic. un exemplu: trecerea de peste DN 3 constanta - ostrov. si oricum pana la intrarea in spatiul schengen sigur nu se va face nimic in realizarea acestui proiect deci nu va fi o problema cu punctul de control... |
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Nu mai circula nimic, trecerea feroviara spre bulgaria este inchisa cu o barierea fixa si un post de paza.
Din pacate asta e situatia, desi ar fi fost ideal sa pot redeschide acel punct si sa relansam transportul feroviar international prin judetul nostru. Relansare prin aducerea de comp[anii serioase din afara din domeniul feroviar. |
|
|
|
|
|
#166 | |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Din 2007 au inchis punctul de frontiera, motivele imi sutn necunoscute...
Insa chiar sunt interesat sa vad daca reusesc redeschiderea lui....avem nevoie de trenui internationale in CT avem infrastructura necesara:cai ferate gara mixta veche maritima-feroviara. |
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Genuine Tatar
|
Quote:
Am propus linia CT-Mangalia ca alternativa pentru turistii care merg in statiunile din sud, si nu ca o croaziera. Adica mijloc de transport inedit pentru Romania, chiar si pentru Constanteni. Daca ar fi biletul 10 lei pana la Mangalia de exemplu, sunt sigur ca ar fi mereu plin, si la dus si la intors. |
|
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Constanta
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Genuine Tatar
|
Quote:
Am si specificat acest lucru. Eu am oferit varianta unui transport pe care nu il folosesc romanii foarte frecvent. Adica, drumul pe care in mod normal il faceau spre Mangalia,cu trenul sau microbuzul/autocarul, sa il faca pe mare, cu ferry-boat. Aerisit, lejer, inedit, placut, relaxant. Pot sa serveasca un ceai sau o cafea la bord, pot sa se plimbe pe punte, pot sa manance,pot sa faca poze, fara a se impotmoli in traficul din statiuni, cu stresul si caldura aferente. Intreb din nou, oare nu ar fi doritori pentru aceasta ruta ? Astfel s-ar decongestiona zona autogarii din Constanta, cursele spre Vama Veche adica, si s-ar muta nodul de comunicatii in Mangalia. Sa plece cu microbuzul din Mangalia la 2 mai si la Vama Veche, sau la Costinesti. Dar nu ar fi de acord magnatii transportului de persoane din judet
|
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
Constanta
|
eu cred ca ar fi dar putini... si revin la exemplul cu managementul prost si lipsa de promovare. anul trecut cursele constanta-mangalia si retur cu autobuzele etajate ale RATC erau aproape goale. maxim 10 calatori. in schimb autocarele metropolitan si maxi-taxi erau pline... un drum constanta-mangalia tur-retur cu supraetajatele in conditii de confort maxim costa numai 12 lei. revenind la propunerea ta... cred ca ar fi fiabila numai in cazul unei legaturi directe intre gara feroviara si gara maritima (nu cu un autobuz). si mai cred ca si in aceste conditii s-ar face foarte greu deoarece trebuie sa-i dezveti pe oameni sa se duca ca "turma" spre locul de unde pleaca metropolitanul... si inca ceva... cu toate dezavantajele lui un microbuz rapid (cursa expres) constanta mangalia face 40 de minute... nu stiu cine ar vrea sa piarda cateva ore pe o nava pana la mangalia... doar daca chiar i-ar face placere sa mearga pe mare... |
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Genuine Tatar
|
Quote:
Cei care vin din tara de obicei isi iau bilet in avans, il iau pe cel pana in Constanta apoi personalul pana in Mangalia. Asteapta o ora jumate sa vina al doilea tren, apoi mai fac o ora jumate pana la Mangalia. Daca feribotul face aproape 2 ore pana in Mangalia, de ce sa nu-l ia ? Dar biletele sa fie la fel, vandute in avans, prin agentie. |
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Constanta
|
face ferry 2 ore dar pana ajungi de la gara in port mai pierzi jumatate de ora plus ca ar trebui sa se coreleze plecarea vaporului cu venirea trenului ceea ce e mai greu... sunt multe trenuri care sosesc vara si nu cred ca va putea fi un numar egal de vapoare... costurile ar fi mult prea mari... si in cazul asta mai bine te duci cu trenul direct bucuresti-mangalia. la fel si cu autocarul exista bucuresti-mangalia direct. poate doar cei care vin din alte partia ale tarii dar ti-am zis este greu sa se coreleze plecarea navei cu sosirea trenului.
acest proiect propus de tine imi pare ca ar avea sanse de succes doar daca ar beneficia de promovare intensa si doar ca alternativa de petrecere a timpului liber la mare nu ca mijloc de legatura pentru turisti sau localnici. exista deja un program al primariei despre care la fel nu stiu foarte multe. este vorba de o legatura intre midia si mangalia. in cazul in care s-ar realiza proiectul cu mini-portul de la cazinoul din mamaia atunci si acest program ar avea succes. |
|
|
|
|
|
#174 |
|
joienegru
Likes (Received): 22
|
|
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Genuine Tatar
|
Quote:
Nu vad sensul cursei de la Midia...la Mangalia. Poate doar pentru relaxare, ceva de 30 de minute. Si de ce tocmai Midia ? Cel mai bine cred ca ar fi sa aiba fiecare statiune portul ei, cum exista in alte tari. S-ar crea apoi automat companiile de transport, ar intra pe fir si turistii ar fi mai multumiti. |
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
native dobrogean
Likes (Received): 3
|
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Constanta
|
jumatate de ora in cazul in care legatura nu se face cu trenul... ok vine trenul direct la gara maritima dar tot nu cred ca s-ar putea corela sosirile cu plecarile. doar daca ar veni pana la gara maritima numai cateva trenuri care sa fie corelate cu plecarile vapoarelor...dar chiar si asa nu cred ca un turist care face 24 de ore de la oradea la constanta mai vrea sa piarda inca 3 ore pe mare ( 2 ore drumul plus coborarea din tren, urcarea pe vapor si alte cele) cand daca are tren direct mangalia mai face doar 30 de minute. ti-am zis mult mai fiabil mi se pare daca s-ar face ceva separat. lumea deobicei vine obosita de pe drum si vrea sa ajunga direct la hotel sau pe plaja. nu stiu cati ar mai avea rabdare sa urce si pe vapor imediat.cat despre celalalt proiect... midia navodari ca sa faca legatura intre cele doua capete ale litoralului... acest proiect a fost gandit ca o croaziera pe coasta romaneasca a marii negre... |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Constanta
|
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Genuine Tatar
|
Ok, poate nu ar vrea toti sa mearga cu vaporasul.
Dar ar trebui sa existe ruta. Avem 300,000 locuitori si inca 150,000 turisti vara, daca nu mai mult, si nu s-ar gasi zilnic cate 1000 de oameni sa mearga si sa vina la Mangalia ? Corelat sau nu...nu am insistat sa fie corelat. Dar era frumos sa fie corelat. |
|
|
|
|
|
#180 |
|
Constanta
|
eu cred ca 1.000 de oameni in niciun caz.
ti-am dat exemplul cu autobuzul supra etajat. are tarife mai mici decat metropolitanul si numeri calatorii pe degete. o cursa pe mare nu cred ca ar fi rentabila in momentul asta. poate doar sa se introduca de proba odata pe luna sa se vada cati doritori sunt. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| constanta, europe, ro_constanta, ro_dobrogea |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|