|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#21 |
|
Euromod
Likes (Received): 881
|
As opposed to an extraterrestrial metro, obviously. Heard the beaches on Mars are great this time of the year.
|
|
|
#22 |
|
Αυτόνομη Δοβρουτσά
Likes (Received): 6
|
Autobuzele RATC nu mai circula dupa ora 22.00
Potrivit reprezentanţilor RATC Constanţa de pe 25 ianuarie autobuzele nu vor mai circula după ora 22.00. Această măsură a fost luată din cauza diminuării semnificative a numărului de călători care folosesc mijloacele de transport în comun, după ora 21.00. Astfel, programul de transport se va încheia la ora 22.00, nu la 23.00, atât în cursul săptămânii, cât şi în week-end sau în timpul sărbătorilor legale. Menţionăm că în cazul unei creşteri a numărului de călători ce folosesc mijloacele de transport şi după această oră, vom reveni la vechiul program", menţionează reprezentanţii RATC Constanţa
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Is it just me or is Constanta trying to emulate Los Angeles in every way? Cocalari in masini la tot pasul, transport public de proasta calitate, malluri si iar malluri...cred ca si centrul istoric ii sta in gat lui Mazare, hai, nu-l demoleaza ca sa faca cel mai mare mall din Romania? A, si sa nu uitam de trotuare, care-s mult prea late si trebuie taiate conform unui recent proiect, ca sa faca mai mult loc pentru masinile din ce in ce mai mari ale respectivilor cocalari...
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Quote:
Este adevărat, chiar eu am scris pe acest forum, că transportul public din Constanţa a început să se desfăşoare cu autobuzele şi troleibuzele goale. Practic el nu mai are căutare. Şi tot eu am afirmat că oraşul Constanţa a început să semene cu oraşele americane, multe familii au început să aibă câte o maşină pentru fiecare membru adult al familiei, iar deplasarea în interiorul oraşului se face mai mult cu autoturismele personale sau cu taxiurile. Astfel, trotuarele au devenit goale, iar autobuzele şi troleibuzele circulă cu scaune libere la orice oră din zi. Acest fapt este probabil de neînţeles pentru locuitorii altor oraşe, care efectiv se înghesuie în tramvaie, autobuze, troleibuze sau metrou... Explicaţiile acestui fapt inedit pentru România sunt diverse, dar are legătură în special cu declararea Constanţei, alături de Cluj Napoca, drept oraşul cu cel mai ridicat nivel de viaţă din ţară! Logica spune că, dacă tu te deplasezi cu maşina proprie sau taxiul şi vecinul tău cu tramvaiul, inseamnă că nivelul tău de trai este mai mare decât al vecinului! De asta americanii sunt mai bogaţi decât chinezii. ![]() Clarificări. 1. Ai dreptate, Constanţa a început să semene la transport urban cu Los Angelesul, păstrând însă proporţiile! 2. "Cocalari in masini la tot pasul..." Nu ai dreptate, constănţenii nu sunt cocalari. Există cocalari (şi) în Constanţa, dar nu "la tot pasul"! 3. "...transport public de proasta calitate..." Nu ai dreptate. Oraşul este bine acoperit de reţeaua de transport local, poate chiar foarte bine, din moment ce maşinile circulă goale (!), iar autobuzele şi troleibuzele sunt foarte noi, sau relativ noi. 4. "...malluri si iar malluri..." Nu întâmplător cele mai multe malluri (spaţii de vânzare raportate la nr de locuitori) sunt în Cluj Napoca şi Constanţa, deci în oraşele cu nivelul cel mai dezvoltat. Are lumea bani... ![]() 5. "...centrul istoric ii sta in gat lui Mazare, hai, nu-l demoleaza ca sa faca cel mai mare mall din Romania?" Pentru centul istoric se aşteaptă decizia justiţiei române pentru clarificarea situaţiei fiecărei clădiri în parte. Se mai aşteptă bani din fonduri UE pentru un proiect spaniol de refacere a centrului istoric. 6. De trotuare am mai discutat. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Registered User
|
Ce-am vrut de fapt sa spun este ca mi se pare anormal ca in urma cresterii nivelului de trai oamenii incep sa importe mai degraba aspectele negative ale dezvoltarii capitaliste...noi totusi suntem un stat european si as fi preferat ca mai multi oameni sa adopte modul european de viata, nu cel nord-american.
Datorita marimii unor state ca SUA sau Canada, locuitorii aleg sa isi ia masini peste masini si sa locuiasca in suburbii, "unde e liniste". Modelul asta de viata mi se pare insa incompatibil cu Europa, unde nu dispunem de atatea spatii libere. Astfel, mai toata Europa incurajeaza transportul public electric, iar Mazare face exact invers. Fiecare om are dreptul sa ajunga cum vrea din punctul A in punctul B, dar cand oamenii unui oras tind sa faca alegeri dubioase (de-asta zic de "cocalari la tot pasul", oricat ai nega, chiar comparand locuitorii Constantei cu locuitorii Clujului precum zici tu, voi aveti mult mai multi locuitori care nu concep sa mearga la teatru sau sa citeasca o carte!) rolul autoritatilor este sa ii ghideze ca pe niste oi pe "calea cea dreapta". La voi fiind insa cocalarul-sef primar, in loc sa se reabiliteze liniile de tramvai sau sa se aduca trolee noi (astfel incurajand cererea pentru transport public), se scot sinele, se caseaza troleele si se reduce programul de transport in comun. Inclusiv taxiurile la voi sunt printre cele mai scumpe din tara, deci se explica tendinta tuturor sa-si ia masini...numai ca, asa cum a aflat in timp si L.A., asta nu rezolva nimic... In loc sa mearga oamenii peste 5 ani pe bulevard cu un tramvai modern cu frecventa buna, vor sta in trafic in masini, pentru ca oricate sine si trotuare s-ar taia, crescand incontinuu numarul masinilor, spatiile create pentru trafic se vor umple in continuare! Ca sa nu mai vorbim ca intre toate blocurile sunt numai masini parcate... Bucurestiul este si el intr-o situatie nasoala acum cu traficul, dar laolalta cu podurile si pasajele noi, de bine de rau se investeste si in transportul pe linii dedicate sau subteran...chiar sunt curios sa vedem cum vor sta lucrurile peste 5 ani in comparatie. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Registered User
Likes (Received): 48
|
Quote:
de unde si pana unde convingerea asta a ta ca printre locuitorii Constantei se afla mai multi cocalari decat in Cluj sau Bucuresti (sau alte orase din aceeasi categorie) ? Iar asta cu teatrele sau cu cititul cartilor... Arata-ne si noua niste date exacte, niste studii, ca asa sa vorbim sa ne aflam in treaba..Deja preconceptiile astea privind Constanta nu mai tin, sunt niste stereotipii, vorbe goale...
|
|
|
|
|
#27 | |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Quote:
Din cate vad problema ta este Mazare. Probabil daca era portocaliu nu aveai nicio problema. Iar ideea ca orasul nostru e plin de cocalari, este gresita. Se ajunge la aceasta concluzie in mod normal dupa o vacanta de vara petrecuta aici. Dar sa va reamintesc ca pe timp de vara vin toti cocalarii din tara aici. O alta chestie pe care o aud des, este cea precum e plin de manelisti aici. Nu am auzit de ani buni manele in orasul asta. In Mamaia am auzit doar la Perla, la terasa Pepsi, in rest numai house. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Sunt de acord cu tot ce a scris v_florin in postul de mai sus mai putin cu afirmatia privind numarul mare al "cocalarilor" din Constanta - care, evident, nu se poate sustine altfel decat prin prisma unor impresii estivale profund subiective.
Mazare este un "cocalar", este si impresia mea (e bucurestean de origine, apropo), si asta nu are catusi de putin de-a face cu culoarea lui politica. Constantenii nu avut, insa, in ultimii ani nicio alternativa credibila la acesta. Si ca sa revenim on-topic, din punct de vedere al principiilor de dezvoltare durabila ce se intampla cu transportul public in Constanta este profund gresit.
"Din frunte, ca din răsărit, apar străluciţii Bucureşti, auriţii Bucureşti, dulcii Bucureşti, mândrul şi preaînsemnatul şi preaslăvitul tron al Domnilor" - Chesarie Daponte, 1759 "Lumea este bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă prin vieţuire şi spirituală prin materialitate" - Horia Bernea |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registered User
|
Am fost prin Constanta in toate sezoanele (de fapt chiar am incercat sa evit sa merg vara, din motivul mentionat de MandruDobrogean) si am remarcat anumite chestii...e drept, nu e o statistica, dar as vrea sa-mi argumentez spusele:
1. Zona veche este intr-o paragina generala...nu cred ca am vazut macar o singura cladire renovata pe acea peninsula! Da, sunt motive legale pentru care nu se fac lucrari, dar daca ar exista interes din partea cuiva, s-ar grabi rezolvarea statutului...nici Lipscaniul de-aici nu e deloc intr-o stare buna, dar nu este lasat 100% in paragina ca zona veche din Constanta. 2. Posterele cu concerte si evenimente culturale...vara/toamna/iarna municipiul pare sa atraga in general artisti ultra-comerciali (si nu tocmai in culmea popularitatii). Da, mai vine cand si cand un DJ bun, dar cam atat...si logic ca nu vin, din moment ce nu s-ar putea garanta un public numeros si interesat. Comparat cu Bucuresti, Timisoara, Cluj...slab rau. 3. Anticariatele si librariile...ca si inexistente. Poate ca mai sunt prin malluri, dar pe strazi n-am remarcat...in alte orase din tara sunt mult mai prezente vizual. 4. Cafenelele/bistrourile/terasele...in general ori amenajate in stil cocalaresc, ori cam in paragina. Nu se vad niste localuri intime, aranjate cu bun gust si atentie pentru detalii, asa cum exista in atatea orase din Romania (am cosmaruri cu paravanul ala Pepsi la Hotelul Palas...RUSINE!!) Astea ar fi argumente care imi vine acum in minte...si nu, nu coloratura politica a lui Mazare e problema mea (consider ca in tara exista primari buni si de la PSD si de la PDL si de la PNL), ci strategiile lui de dezvoltare, care s-au dovedit paguboase in atatea tari! Si nu numai ca este votat constant, este chiar o celebritate locala!! Daca nici asta nu e o dovada a culturii generale a orasenilor... N-as vrea ca vreun constantean de pe acest forum sa se simta ofensat de ce spun, voi sunteti exceptii! |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Registered User
|
Bravo Rhemaxos, sunt de acord cu tine. Chiar imi pare bine ca ai subliniat asta
Quote:
|
|
|
|
|
#31 | ||
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Quote:
Iată că am găsit un articol din anul 2008, dintr-un ziar local. Constanţa, cel mai mare consumator de teatru de import, după Bucureşti Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#32 |
|
trust the SI
Likes (Received): 83
|
@ v_florin,fratioare,
sunt consantean...nu vreau sa fac reclama proasta orasului dar sincer la anumite chestii ai ceva dreptate,dar unde nu ai...in Bucuresti se va strange atat crema cat si drojdia Romaniei,intotdeauna.astfel,orice alt oras din patria noastra scumpa si draga devine practic un furnizor,atat de crema cat si de drojdie. vrei sa-ti zic parerea mea despre Constanta?e un oras relativ frumos,DACA am pastra ceea ce mai avem bun pe aici,cazinoul,zona veche,edificiul roman cu mozaic,etc.in rest e un oras ca oricare altul. dar aici nu e treaba primariei 100%.nu-s fan mazare,dar...asta e adevarul...unde nu are putere,nu are oricat de mult si-ar dori.uite,in seara asta spre ex am vazut camioane si bulldozere pe un blv care strangeau zapada.deci autoritatile isi fac treaba. daca e Constanta plina de cocalari...pai depinde ce intelegi tu prin cocalar,dar iti zic sa ai grija cand faci astfel de afirmatii pt ca orice zici,daca amplifici de vreo 4-5-6 ori,obtii Bucuresti.asta e influenta in zona asta a Romaniei.daca te duci in vest:Timisoara,Arad,Cluj,o sa vezi ca oamenii aia au alta mentalitate,mult mai vestica.iti amintesc ca luxul de a purta aceasta discutie se datoarea zilei de 16 decembrie sper ca nu te-am bagat in ceata,dar daca am reusit acest lucru,sunt sigur ca inainte de a-mi da un reply,vei da un search pe google.cat despre faza cu modelul american pe care-l urmam....ce vrei prietene,ne uitam prea mult la filme cu chuck norris
|
|
|
#33 | |
|
deep thought
Likes (Received): 143
|
Quote:
Ai facut referire la zona veche a orasului Constanta ca fiind "intr-o paragina generala", nu stiu cat de generala este paragina de care mentionezi avand in vedere ca in zona veche sunt cladiri precum Muzeul National de Istorie, Catedrala Sf. Petru si Pavel, Moschea, Biserica Catolica si altele, cladiri care au o exceptionala emblema asupra trecutului orasului si functioneaza foarte bine, acestea nefiind deloc in paragina. Dar daca discutam de aspectul general al zonei peninsulare atunci poate vrei sa stii ca si Bucurestiul prin centralizarea comunista are o mare vina pentru ca stie doar sa colecteze bani din Constanta si nu sa aloce fonduri pentru cultura si proiecte de dezvoltare, lucru care nu-l face atunci cand vine vorba de mult iubitul si stimatul Bucuresti Sunt foarte putin convins ca nu ai dorit ca vreun constantean de pe acest forum sa se simta ofensat si daca noi constituim exceptii pentru tine asta nu inseamna ca ditamai orasul nu se simte ofensat de catre cineva care "traieste bine" in varful piramidei centralizarii si prin aroganta sa emite pretentii fara relevanta in contextul actual al continuarii trendului politicilor centraliste comuniste dezavantajoase.
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
deep thought
Likes (Received): 143
|
Deci...sa lasam cocalarii si sa trecem la oile noastre, la transportul public.
Last edited by AT30; January 25th, 2010 at 12:58 PM. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
|
Scuze pentru comentarii, care nu au fost in spiritul acestui forum...nelocuind in Constanta n-ar fi trebuit sa ma lansez in astfel de afirmatii.
Totusi e frustrant ca stirile despre transportul public local sunt mai mult rele decat bune
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
#37 |
|
Registered User
|
Vi se pare normal ca un student sa nu beneficieze de reducere pe mijloacele de transport in comun si sa plateasca 50 de lei pe o singura linie?
Care e situatia si in alte orase din Romania ?
|
|
|
|
#38 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
..in Tm 46 lei e general (autobuze, tramvaie, troleibuze si inclusiv autobuze expres)....cu 50% reducere. pe o linie e undeva pana in 30 de lei...
Insa stiu ca 50% este reducerea din partea regiei de transport..iar cealalta jumatate o deconteaza facultatea deci...transport gratuit pt studenti.. Cel putin asa se intampla unde sunt eu...(cred ca doar facultatile particulare nu deconteaza suma de 50%). |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Registered User
|
La noi inainte era 25 de lei pe o linie si 37,5 lei pe doua linii - cu reducere 50%
La universitatea mea se deconteaza transportul doar pentru studentii intrati la fara taxa, grupele de excelenta, etc. Spun asta pentru ca de la 1 Martie in Constanta nu se mai ofera acea reducere de 50% studentilor.
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
...pai nu ar fi normal asa ceva..din moment ce in alte orase ale tarii (centre universitare)..se practica...
...daca chiar se va ajunge acolo...ligile studentilor, organizatiile (organele competente) sau daca nu chiar studentii ar trebuii sa ia masuri... |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| constanta, public transport, romania, ro_constanta, ro_dobrogea |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|