|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1601 |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
![]() Ma ja nekako mislim da sposoban arhitekt mora naci nacina kako estetski vrijedno i funkcionalno zadovoljiti sve propise, ali i neki vlastiti "umjetinicki" stnadard. Na tom principu su izrasla mnoga velika imena u arhitekturi. Nisam arhitekt pa ne mogu dati konkretne prijedloge, ali vjerujem da se moze. S dr. strane, drzim da je potrebno graditi stanove i malih i velikih kvadratura, poanta je u funkcionalnom rasporedu. Mali stanovi na trzistu najbolje prolaze, opce poznato i to je ok. Veci stan iziskuje i vece zaduzenje pa zato nisam sigurna da je 30 kvadrata vise na ustrb lifta posebno isplativo. Tko zna... Osobno znam vise zgrada Tehnike u Zg koje imaju 5 katova, dva lifta, podezmne garaze na 2 etaze, mracan hodnik, ali ooogromno stubiste, a stanovi su do max.75 m2 -dakle, moze se. Sto se tice tih propisa, oni nisu do nedavno bili takvi. Zato i imas hrpu te nakarade od novogradnje koja ima izgradjenost 100% na mini parceli bez i jednog parkinga, jasno i bez lifta. Po meni sadasnji propisi i dalje nisu dovoljni da bi onemogucili promasaje.
|
|
#1602 |
|
Registered User
|
U ovoj galeriji se moze pronaci par slika rekonstrukcije Pampasa za Europsko prvenstvo u streljastvu koje pocinje u nedjelju
![]() http://streljastvo.hr/hr/galerija/view/4
|
|
#1603 |
|
Registered User
Likes (Received): 134
|
Mahh, s jedne strane želimo urbanizirati Županijsku, pa želimo ipak malo manje zgrade, problem je izgleda što u ovom gradu nema dugoročne strategije. Slažem se da bi zgrade
od 3 kata bile kako sad stvari stoje najmanje zlo. I šta ćemo sad zabranjivat izgradnju od 5 katova. Neko je spominjao čini mi se jukkaz, da su još najbolje ispale POS-ove na uskim njivama, pa jel nismo mogli grunit to s lijeve strane drave, pa malo kuća luksuznih da se sve zadovolji i onda ne bi bilo ovih tiskanja u gradu, do kojih dolazi ako se ne varam samo zbog izvrsne lokacije, normalno i ekonomskih interesa. BTW kako stvari imovinsko-pravno stoje sa zemljištem na lijevoj obali?, ko je i kada proveo analizu tla, i na temelju čega je zaključena kolika je nosivost?Mislim jel netko u IGH-u stvarno to obavio pa je napisana dizertacija kolika je nosivost, ili je to malogradjanska priča tipa tramvaj za mačkamamu nikad nece stic na bosutsko zbog oborinskih voda i zato jel je podvožnjak pre nizak
|
|
|
|
|
#1604 |
|
na splavu unterstadt
Likes (Received): 0
|
jukkaz a kak znaš da su sve one parcele oko nove divaltove već rasprodane? jel imaš neki dokaz o tome i da li znaš kada će taj dio početi sa urbanizacijom?
|
|
#1605 |
|
Osječko Est 1697
|
Zatvorili most. A jbt nasli su bas kad ce. I sad ni nemos preko. Ko ce ici na cestovni. Jedino kompa, al i to je slabo. Sad ce tamo bit gužva.
|
|
|
|
|
#1606 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
pa ova streljana oupće nije završena..onaj max gaca preko kanala preko daske..
|
|
#1607 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
![]() ako kriza sve ne odgodi, nagodinu će se početi graditi trebalo je i ove godine, al je natezanje oko vlasti sve odgodilo jer su neke parcele gradske, jer nisu napravljene pristupne ceste... i tako. 100 razloga za odgodu u svakom slučaju bit će to konačno jedno plansko naselje |
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Registered User
Likes (Received): 134
|
Da se ne svede sve na pljuvanje. Ovo su po mom mišljenju dobri primjeri projektiranja:
1. Dom Zdravlja - Vrkljan; naoko obična građevina iznutra otkriva svu genijalnost opusa tog arhitekta. Prostrano, svjetlo, jednostavno, humano, prozračno, funkcionalno, da je barem projektirao i kompleks KBC-a, umjesto kvazi-hibridno-postmodernističkog izdrkavanja 2. Kino Europa - biser moderne arhitekture, dan-danas bi trebao biti ogledni primjerak 3. Miščevićevi - blok centar 2, gornjogradsko šetalište, jedno od najboljeg rješenja grada na rijeci u Europi 4. Tri uska nebodera u DGO (Žeželj?) |
|
|
|
|
#1609 | |
|
na splavu unterstadt
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
#1610 |
|
Osječko Est 1697
|
Savrseno mjesto za novo naselje
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Osječko Est 1697
|
BTW jucer smo skontali da dolaze tursti u Osijek zbog EPSO-a
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Yosemite Sam
|
U utorak sam bio u brodskom konzervatorskom odjelu i pročelnica Perković mi je pokazala skoro 2 cm debelu studiju o obnovi osječke tvrđe, ali nažalost EU Komisija je projekt odbila i poslala na popravak zbog nedostataka. Vi sigurno ni ne znate da ta studija postoji.
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Osječko Est 1697
|
Nismo znali. Mozda je netko i znao. Ali mozemo saznati nesto o tome ako treba
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Yosemite Sam
|
To što sam vam gore napisao je jedna od najljepših vijesti koje ste na ovoj dretvi ikad mogli pročitati jer to znači da će tvrđa biti obnovljena i da će radove financirati EU,a tome se, morate priznati, nitko ni u snu nije nadao. Sad je to samo pitanje vremena !
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Osječko Est 1697
|
Pa nismo se nadali, ovo je odlična vijest!
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Yosemite Sam
|
Ja nisam bio u prilici da proučim tu studiju ili da je fotokopiram, ali vi osječki forumaši bi trebali to pokušati nabaviti u vašem konzervatorskom odjelu u Kuhačevoj ulici.
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Osječko Est 1697
|
Bez brige za to!
Mozemo pokusati to nabaviti.
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Registered User
|
![]() To stvarno JE odlicna vijest, no nije nova. Postoji nekoliko studija o obnovi Tvrdje, a i niz godina se ona obnavlja pretezno iz medjunarodnih sredstava. U krajnju ruku zbog toga sto je vec u nekoliko navrata pripremana dokumentacija za uvrstenje na UNESCO listu bastine. Za ovu studiju, koju ti Stipson spominjes, ne znam detalje, ali ta je vjerojatno pripremana bas za EU fondove ![]() SF, znas sto ti je ciniti
|
|
#1619 |
|
Osječko Est 1697
|
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Registered User
|
Odlicno
![]() Pitaj i za ostale materijale - od rata na ovamo, ima toga dosta... Osobno sam prije nekoliko godina imala priliku gledati materijale za UNESCO, ali ne sjecam se vise tocnog naziva i detalja...
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|