|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovenija Slovenia |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#41 |
|
Registered User
Likes (Received): 34
|
![]() Če si že vrgu rokavico, bom pa takole reku. Če bi se Štajerci pa Dalmatinci menili o meji, bi bla že davno rešena, ker se pa Purgeri in Istrani ter Ljubljančani in Primorci, bo pa na koncu tak rezultat, s katerim ne bo noben zadovoljen. Jaz priznam, da so mi Hrvati, zaradi svoje mentalitete in obnašanja med najbolj antipatičnimi narodi v Evropi in jih je težko prenašat. Je pa ob tem tudi res, da so razlike znotraj Hrvaške in hrvaškega naroda ogromne. Včasih imaš občutek, da sta Zagreb in Dalmacija v dveh državah. Ampak podobno je tudi pri nas, pa v Srbiji (Vojvodina-Beograd) in še kje. Glavna mesta so praviloma tista ta problematična. P.S. Včeraj smo naredili še eno v vrstu uslug Hrvatom. Premagali smo naše prijatelje Madžare in tako Hrvate poslali v polfinale EP v rokometu. Si pa ne upam predstavljat, kako bo zgledalo, če se v polfinali ali celo finalu v Beogradu srečata Hrvaška in Srbija. Incident zagotovljen. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Synchronized User
Likes (Received): 553
|
Misliš Žabarji?
|
|
|
#43 |
|
Registered User
|
![]() Sicer sem se iz slogovnih razlogov namenoma ognil temu izrazu, ampak ja, vsebinsko je tako bolj ustrezno, ker niso vsi Ljubljančani Žabarji. Takšno posploševanje bi bilo nekorektno. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Synchronized User
|
Sicer pa dvomim, da bi se Štajerci pa Dalmatinci karkoli zmenili, glede na to, da so med najbolj nacionalističnimi Slovenci oz. Hrvati.
|
|
|
#45 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Synchronized User
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
|
Za začetek debate lahko vsi skupaj v tej državi nehate z neznosno lahkostjo opletanja z opazkami in žaljitvami o tem kdo in kaj vse je nacionalistično. To je ena barbarska navada, ki se je v zadnjih letih razpasla v slovenski družbi in je skrajno problematična.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Synchronized User
|
Sicer tega ne bi omenjal, če ti ne bi omenil Štajercev in Dalmatincev. Nekdo pač mora biti med bolj nacionalističnimi Slovenci oz. Hrvati, in po mojem mnenju so to ravno Štajerci pa Dalmatinci. Če se to komu zdi žaljivka, naj raje dela na tem, da temu ne bo tako, namesto da napada moje mnenje.
|
|
|
#49 | |
|
Registered User
Likes (Received): 26
|
Quote:
![]() Tole pa pogledat od 2:31 dalje. Last edited by netgear67; January 26th, 2012 at 07:48 AM. |
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Registered User
|
Quote:
2. Da po tvojem mnenju, to vse pove! 3. Temu NI tako, tu ni kaj delat! |
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
@netgear67
Klemen Klemen pred in po znamenitih verzih pove zakaj ju izreče...da pa to nekateri izrabljajo, ni njegova krivda |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Synchronized User
|
Quote:
Niso zlobne misli, samo takšen občutek imam. Sicer pa proti Štajercem (pa Dalmatincem) nimam nič, ste uglavnem čist fajn, pa tudi moj fotr je iz Štajerske. Glede videov je pa tako, da Klemen Klemen predstavlja samo samega sebe, ne more pa predstavljat vseh Ljubljančanov. Green Dragonsi so pa itak med najbolj nacionalističnimi v Ljubljani.Verjetno se strinjaš z mano, da je nekdo bolj nacionalističen, drugi pa manj, ker so težko vsi Slovenci enako (ne)nacionalistični. Ja, po mojem mnenju. Vse, kar povem, je samo moje mnenje, ni pa to aksiom.
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
ha ha! Tema je narejena v nekem smislu slovenci vs hrvati potem se pa slovenceljni začnejo med sabo kregati ![]() Saj ni čudno, da gre ta gnila država kvragu, če je pa narod butast |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Synchronized User
|
Resda sem jaz začel s Štajerci, ampak je Metron vse skupaj preresno vzel.
|
|
|
#55 | |
|
Registered User
|
Quote:
Je pa dejstvo, da se v Slovenij s pojmi nacionalizma, nacizma, fašizma....operira z veliko lahkotnostjo in kar je še huje, se vse te pojme celo enači s patriotizmom. In to je ključen problem. |
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Evo točno to je glavni problem. Pa dovolj politike, ki ni za na ta forum...
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
|
Izjava: "Mi smo kul in rad nas imam" je lahko patriotska. Izjava: "Hrvati/pedri/cigani/... niso kul in ne maram jih" ni patriotska. Ampak je lahko samo nacionalistična,...
Folk v Sloveniji se v glavnem definira s sovraštvom do drugih, ne s spoštovanjem sebe. Precej (mlajših) izven Ljublajne se identificira z nastrojenostjo proti Ljubljani. In to NI patriotizem / lokal patriotizem / whatever. Tko da so ugotovitve Versa čist na mestu. Metron - tvoji prispevki pa so v prvi vrsti pokazatelj tega, kako gradiš identiteto na zavračanju drugega, namesto na sprejemanju svojega. To ni konstruktivno, ni domoljubno... Pa brez zamere. |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Registered User
|
Quote:
Cigani kradejo baker------>nestrpnost Managerji kradejo firme------>resnica ------------------------------------------ V obeh primerih gre za posploševanje, samo eno je pri nas normalno, eno je pa nestrpnost. Pa sem namenoma dal najbolj nedolžno primerjavo, so še hujše. In ti dvojni vatli so povsod. Šli so celo tako daleč, da se določenih besed, ki jih SSKJ ne označuje kot stilno zaznamovane, ne sme več uporabljat v javnem diskurzu. Da ne govorim o kratenju pravice do svobode govora. Če jaz npr. izjavim, da nasprotujem družinskemu zakoniku, to ni dobena nestrpnost, ker nisem uporabil nobene žaljive besede ali pozival k nasilju, sem samo povedal svoje mnenje, do katerega imam v demokratični družbi vso pravico. Ampak stanje duha v Sloveniij je takšno, da jaz marsikje tega naj ne bi povedal naglas, ker bo to označeno za nestrpnost do ljudi določene spolne usmeritve. Enaka zgodba je v odnosu do priseljencev.......Samo enake vatle je treba met, nič drugega. Kar pa se tiče patriotizma. Poglej si, kakšen je pri nas odnos do zastave, do grba, do himne, do osamosvojitve, do Dneva državnosti.......sramota! Ko je naprimer minister Zver v predprejšnjem mandatu izdal odlok, da morajo na vseh vzgojno-izobraževalnih institucijah viseti zastave, je to v slovenski javnosti vzbudilo velik odpor in imeli smo 14 dni javne razprave. Zakaj? To bi moralo biti samo po sebi umevno. Tako kot bi moralo biti samo po sebi umevno, da se na začetku in koncu šolskega leta poje himna v šoli. Zakaj naši otroci ne pojejo himne v šoli? Potem, da se od vseh tujcev, ki pridobijo državljanstvo, zahteva javna zaprisega, kar je hotela uvesti predprejšnja vlada, pa je zaradi odpora javnosti od tega odstopila......Tega je cel kup. Kakšen odnos imamo o herojev slovenske zgodovine, kot je bil naprimer Maister? Dolga leta so bili zamolčani, danes jih pri zgodovini omenjajo 10 minut v srednji šoli. A je to kakšen odnos do enega največjih Slovencev? Da ne govorim da se osamosvojitve sploh ne poučuje........ Vglavnem, lahko bi pisal cele eseje na to temo, osrednje sporočilo pa je, da do države, ki smo jo 1000 let čakali in za katero so naši predniki posredno in neposredno umirali, zato da smo stali inu obstali, po 20 letih nimamo nobenega odnosa več, da z njo delamo kot prasica z mehom in da si je pravzaprav ne zaslužimo. Tisti narod, ki nima odnosa do umrlih prednikov, še nerojenih potomcev in države, se mu slabo piše in bojim se, da smo eden izmed teh narodov. Če bi se naši predniki, v časih, ki so bili veliko težji kot je naš čas, obnašali tako, kot se mi danes, našega naroda, kaj šele države, že zdavnaj ne bi bilo nikjer več. |
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Registered User
Likes (Received): 25
|
Quote:
Veliko je odvisno od učitelja. Mi smo namreč en mesec pri zgodovini govorili o Maistru in reševanju Koroške in Štajerske. Še celo pri slovenščini smo obravnavali njegove Poezije. |
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
Evo, primer družinskega zakonika je točno tisto, kar izkazuje splošno (nerazumno) nestrpnost našega naroda - civilne iniciative z gospodom Primcem na čelu gradijo identiteto in povezanost na temi, ki se njih ne tiče (razen če so sami homoti). Če želijo delat dobro za "tradicionalno družino" (karkoli že to je), naj organizirajo delavnice, kjer se bodo "člani tradicionalne družine" učili, kako kakovostno sobivati in kako ustrezno vzgajati otroke. Povej mi - kako lahko človek dela v dobro "tradicionalni družini" s tem, da nasprotuje katerikoli drugi obliki družine? A tako, da se doseže monopol tradicionalnega in se vsemu ostalemu zapre usta? Ljudje, ki bi bili člani takšne drugačne družine nikoli ne bodo člani "tradicionalne družine". Njihovo nasprotovanje je paradoks samo po sebi. In je povsem in v celoti nestrpno.
(Ti) nisi nestropen zato, ker si proti družinskem zakoniku. Si pa nestrpen, če si proti zato, ker "daje pravice pedrom". Nisi nestrpen, če argumentiraš, zakaj naj bi bilo slabo (za "tradicionalno družino" ali za otroke, ali za kogarkoli in karkoli), da se istospolne družine izenačijo z raznospolnimi. Si pa nestrpen, če se dereš, da je to slabo, brez da bi predstavil en sam argument (in dokaz zanj). Torej - gotovo si nestrpen (in ne patriotski) če gradiš združenje na "sovraštvu istospolnih, ki bodo uničili tradicionalne", ne pa na predstavi, zakaj na bi bila tradicionalna boljša od istospolne. Kar se pa odnosa do države in zastave tiče se prav nič ne strinjam s tabo. Spoštovanje ni samoumevno. In tudi prav je, da ni. Če želi država spoštovanje, si ga mora zaslužiti. Če me država ne more zaščitit, če mi ne more nudit pravne varnosti in zdravstvene oskrbe, če ne more poslovat brez izgube, če ne more bit kaj več od orodja za "sposobne", da se čim bolj olomastijo, potem (in do takrat) ne bom spoštoval njenih simbolov. Absolutno sem ponosen na hribe, morje, srne, gradove, reke, jezera, gozdove, mnoge ljudi, svoje prednike,... da bom ponosem tudi na družbeno tvorbo, pa bo morala ta dokazat, da ustrezno izvaja storitve, za katere ji plačujem z davki in prispevki X tisoč EUR letno. Takrat, ko mi bo ta družbena tvorba nudila (najmanj) takšen nivo storitev, kot jih nudi Avstrija, bom z veseljem ponosen nanjo. Spoštovanje zaradi soštovanja je prvina diktatur in nasprotuje ideji osebne svobode. Prosim, ne izletavaj z idejami, da se je treba državi klanjat zaradi države same. Se pa strinjam, da je potrebno seznanjat z dosežki naroda - pa ne samo s preteklimi, bi bilo fino tudi, če bi mediji ljudi (več kot z političnimi neumnostmi) seznanjali z aktualnimi uspehi ljudi. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|