|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 | |
|
Synchronized User
Likes (Received): 443
|
Quote:
|
|
|
|
#62 | ||||
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
Quote:
Quote:
Kar pa se tiče argumentov, dovolj bi že bilo, če bi v srednji šoli poslušal biologijo, če pa bi zraven še odprl kakšno knjigo o razvojni psihologiji, ki v prvem poglavju govori o liku matere in liku očeta, o fazah duševnega razvoja posameznika......., ali pa še bolje, če bi kdaj prebral kaj od Boštjana M. Zupančiča, sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice ki zelo lepo, pravzaprav poljudno razloži kako so današnji otroci pohabljeni in zakaj imamo probleme v družbi, kakršne imamo in to logiko ekstrapoliral na družinski zakonik, bi ti bilo vse jasno. Tako kot se danes tolčemo po glavi zaradi DDTjev in posledic, ki so jih prinesli na razvoj celih generacij zahodne družbe, tako se bodo čez 50 let tolkli po glavi zaradi takšnih družinskih zakonikov, kot je trenutno predlagan. Quote:
|
||||
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Quote:
V zakoniku piše samo, da lahko partner posvoji biološkega otroka svojega partnerja. Otrok je pri svojem "pravem" staršu in socialnem staršu (le da je socialni starš istega spola). Recimo. Ana je bila z Janom, s katerim je imela Luka. Jan je kmalu po rojstvu Luka umrl. Ana je čez par let spoznala Majo in sta začeli zvezo. Ana je namreč biseksualka. Zdaj živita skupaj že sedem let in obe skrbita za otroka. Luka se je seveda navezal na obe. Vendar Maja nima zakonsko prav nobenih pravic ali obveznosti do otroka, tako da če se Ani karkoli zgodi, Maja za otroka ne sme več skrbeti. In po Družinskem zakoniku, bo lahko Maja posvojila Luka. To je vse, kar se spreminja glede posvojitev. Ne bo se dovolilo homoseksualnim parom posvojiti tujih otrok, prav tako se ne bodo smeli poročiti (imeli bodo partnerske zveze). Razumem, da podpiraš tradicionalno družino, vendar bomo zaradi tega zdaj jemali otroke iz že obstoječih družin (če se najhujše zgodi)? |
|
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Otrok za posovjitev je "premalo", če se lahko tako izrazim in hvala Bogu da je tako, ne pa da bi bil kdo "zavržen" kot ti praviš. Zavrženih je kvečjemu več tisoč tistih, ki bi jih vzgledi in ljubeči pari radi posvojili, pa jih neodgovorne najstnice raje zmečejo v kanale, država pa jim to dopušča, kot da bi jih dali v posvojitev. To pa je zavrženo ja, se strinjam! Quote:
2. Ko govoriš o bioloških starših in posvajanju. Tu gre samo za izigravanje zakona skozi zadnja vrata, ker tak primer, kot si ga ti opisal je v Sloveniji po verjetnostnem izračunu glede na število ločenih in kasneje umrlih biseksualcev lahko kvečjemu eden na 500 let. In za enega na 500 let se zakona pač ne piše, ker potem lahko ima vsak Slovenec en svoj zakon za svoj specifičen primer. Stvar je zelo enostavna. Pred časom sta v oddaji Preverjeno že bili dve lezbijki, ki sta razložili, kako se stvari streže. Ena od niju se je "žrtvovala", dobili sta tipa, ki je bil pripravljen oploditi eno od niju, ki je tega otroka rodila in sedaj ga oni dve vzagaja kot dve mami in pravita da je to njegova družina in da ima dve mami, biološki oče pa ga občasno obiskuje. Po novem zakonu, bi ga lahko tudi druga posvojila, ker gre za biološkega otroka partnerke, čeprav je to daleč od tistega, kar ti opisuješ in čemur naj bi bil zakon namenjen, torej da ne pride do sirot, kot ti praviš. Ta otrok se je rodil v skupnost dveh žensk, ki ga sedaj tako tudi vzagajta, mu dopovedujeta da ima dve mami in da je to normalno. Gre za klasično izigravanje, kako homoseksualci pridejo do otrok, ampak ker si tega zaradi odpora družbe ne upajo zapisat v zakon, so naredili možnost po kateri se bo zakon izigraval. To vse skupaj je bolani trikotnik treh ljudi, ki se z vsega skupaj delajo norca, kako bodo pa te odnose in relacije dveh mam in moškega, ki hodi na obisk pojasnili otroku v času pubertete, si pa ne znam in ne upam predstavljat. Vem pa to, da se otrok v okolju takšnih patoloških bolnikov, ob dveh mamah in neznancu ne more normalno razvijat. Nikomur nič ne jemljeno, ne bomo pa podpirali zakona, ki je vnaprej napisan tako, da se izigrava in da homoseksualci dobijo otroke in jih vzgajo v duhu, da je partnerstvo dveh osebkov istega spola normalno, kar je nedopustno. Ostok za posvojitve je pa še za heteroseksualce premalo, tako da straha, da bi imeli sirote ni. |
||
|
|
|
|
|
#65 | ||||
|
Registered User
Likes (Received): 23
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Last edited by smok1; January 27th, 2012 at 07:43 PM. |
||||
|
|
|
|
|
#66 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Ne omogoča jim posovjitev? Si ti prebral zakonik? Quote:
Quote:
Vsaka lastnost osebka določene vrste, ki ogroža preživetje vrste oziroma je za vrsto škodljiva, je nenormalna in se mora po evolucijski teoriji izločit. Lastnost osebkov, katere rezultat je biološka neučinkovitost, je ena takih lastnosti. Z drugimi besedami, če bi bili vsi homoseksualci, bi človeštvo izmrlo v eni generaciji. Torej gre za lastnost, ki je za preživetje vrste škodljiva in popolnoma skregana z evolcijskim razvojem, saj vodi v destrukcijo posamezne vrste in ne v njen biološki razvoj. Homoseksualnost je lahko družbeno sprejemljiva, ker o družbeni sprejemljivosti presoja človek oziroma družba, nikakor pa ni naravna in normalna, ker o tem kaj je naravno in normalno ne odloča človek, lahko samo ugotavlja, saj gre za zakonitosti, ki so eksterno dane in ki na tem svetu veljajo že milijone let. |
|||
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
V citiranem sestavku pa se kontriraš - namreč priznavaš, da je zdej mladina fakd up, pri čemer zdej obstaja le tradicionalna družina. Strinjava se torej, da je sistem povozil čas in ga je potrebno prilagodit novemu veku. BTW: jaz sem pustil službo za precej več denarja za službo za precej več svobode, tolk o pravilnosti tvojih ocen "Nikoli zadovoljen" pa velja za vsakogar, ne samo zame - nezadovoljstvo z aktualnim je gonilo razvoja in osvnovni nagon.PS: enkrat v eni temi sem že z BeliF-jem izmenjeval argumente glede zakonika. Tam je med drugim tudi napisano, kdo dejansko (otipljivo) profitira od "posvojitve" zakončvenega otroka. Če te res zanima (ker se mi zdi, da ti ni čisto jasno, kakšne so pravne posledice posvojitve za otroka), najdi in si preberi. Lahko pa prebereš Zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti in Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, pa boš videl, da to, da je posvojitev v korist otroka, ni puhlica ampak dejansko velja). Last edited by Borimir; January 27th, 2012 at 08:39 PM. |
|
|
|
|
|
|
#68 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Al si ga Metron? Pa po pravici... tisti zgoraj vse vidi in sliši Quote:
Quote:
|
|||
|
|
|
|
|
#69 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
Quote:
Še preveč! |
|||
|
|
|
|
|
#70 |
|
Registered User
|
Tam niso zbrana mnenja ampak analiza razmerij, kot jih ureja aktualna zakonodaja.
|
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Registered User
|
Povej mi kako se lastnega otroka posvoji?!
Quote:
Quote:
Seznam vrst, ki tudi izkazujejo istospolno naravnanost in Istospolno živalsko kraljestvo |
||
|
|
|
|
|
#72 | |||||
|
Registered User
|
Quote:
In ker veš za čakalne dobe, najbrž tudi veš, da tudi če bi legalizirali posvojitve istospolnih partnerjev, ne bi po verjetnostnem izračunu prišel v istospolno skupnost niti en otrok v naslednjih nekaj desetletjih. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Drugače pa, če nam je všeč ali pa ne, bodo otroci v takih skupnosti vedno obstajali, tega se rešiti ne da, ker homoseksualnosti se ne da odpraviti. In kot sem rekel, tisto je fiktivni problem, ker posvojitve tujih otrok istospolnim parom po Družinskem zakoniku niso dovoljene. Last edited by kreden; January 28th, 2012 at 01:09 AM. |
|||||
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#74 | |||
|
Registered User
|
Quote:
??? Quote:
Quote:
Ali lahko dva homoseksualca s spolnim občevanjem prideta do zigote, ki vsebuje njun in samo njun genski material ter dosežeta in utero razvoj fetusa, ki pripelje do rojstva zdravega človeškega osebka? Če je odgovor DA in mi to dokažeš, potem je homoseksualnost nekaj povsem normalnega, jaz bom družinski zakonik podprl, tebe pa v Stockholm predlagal za Nobelovo nagrado za medicino, ker bi to pomenilo revolucionaren zasuk v sodobni znanosti, ki se lahko meri s spoznanjem, da Zamlja ni ploščata. Če je odgovor NE, te pa prosim da utihneš in prenehaš s širenjem neumnosti in zagovarjanjem nečesa, kar se po trenutnih znastvenih dognanjih nikakor ne da zagovarjat, ker kompletna sodobna znanost temelji na popolnoma drugačnih izhodiščih. P.S. Viri, ki jih navajaš ne povedo absolutno nič, ker kdo pa pravi, da se osebki določenih živalskih vrst, tako kot tudi nekateri človeški osebki, ne morejo izrodit. To se je dogajalo skozi vso evolucijo milijone let pred nami in se bo tudi milijone let za nami. Zato pa obstajajo evolucijske naravne zakonitosti, ki te anomalije oziroma degenerativnost znotraj posameznih vrst odpravljajo. Torej, to le še dokazuje moj prav. Seveda pa je časovni hotizont človeškega življenja v primerjavi z evolucijskimi spremembami tako kratek, da človek teh evolucijskih zakonitosti v svojem življenju pač ne more empirično opazovat, ker gre za procese, ki se dogajajo na tisoče let. |
|||
|
|
|
|
|
#75 |
|
Registered User
|
Preberi si članek, ki sem ga prilepil. So napisane zanimive stvari notri. Povsem očitno je tudi, da še nisi slišal za pederastijo v antični Grčiji.
No no, ne tako jezno. Obnašaš se kot Cerkev, ko ji je Galileo stopil na rep. |
|
|
|
|
|
#76 | |||||
|
Registered User
|
Quote:
2. Koliko je v Sloveniji biseksualcev? Koliko je biseksualcev, ki so bili poročeni z osebo nasprotnega spola? Koliko je biseksualcev, ki so bili poročeni z osebo nasprotnega spola in so imeli otroke? Koliko je biseksualcev, ki so bili poročeni z osebo nasprotnega spola in so imeli otroke pa so se ločili? Koliko je biseksualcev, ki so bili poročeni z osebo nasprotnega spola in so imeli otroke pa so se ločili in začeli živet z osebo istega spola? Koliko je biseksualcev, ki so bili poročeni z osebo nasprotnega spola in so imeli otroke pa so se ločili in začeli živet z osebo istega spola njihov prejšnji partner pa je umrl? Koliko je biseksualcev, ki so bili poročeni z osebo nasprotnega spola in so imeli otroke pa so se ločili in začeli živet z osebo istega spola njihov prejšnji partner pa je umrl, nato pa so umrli še sami? No tem zadnjim je po tvoji razlagi namenjan ta zakonik. Če je temu res tako, je takih primerov v Sloveniji definitivno eden na 500 let, še to ne! Quote:
Nihče homoseksulcem nič noče in to kaj oni delajo doma nikogar ne zanima, dokler njihova svoboda ne posega v svobodo tretjega, v tem primeru otroka. To kakšne spolne prakse pa oni doma prakticirajo pa je meni povsem vseeno. Naj počno kar hočejo. Quote:
V bistvu si dojel stvar, sam tega nočeš prznat, ali pa se ne zavedaš. Quote:
Quote:
To je isto, kot bi jaz tebe vprašal, zakaj se še vedno rojevajo pohabljeni otroci, npr. z srčno napako? Ali pa zakaj se po vseh teh letih še vedno rojevajo otorci z Dawnovim sindromom? No zakaj? Ker do napak in odklonov znotraj vrste vedno prihaja, vedno se pojavljajo lastnosti, ki so evolicijsko gledano anomalije. |
|||||
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Registered User
|
Quote:
Mam jaz ravno obraten občutek in sicer da sem jaz tebi in 3/4 tega foruma stopil na rep, ker ko stopiš na rep, takrat mačka cvili. Vi pa ste se me tukaj lotili iz vseh strani, po več naenkrat in to s staro levičarsko metodo, ponavljali bomo laži tako dolgo, da bodo vsi, ki na njih opozarjajo obupali, laži pa bodo tako postale resnica. Ne gre to tako zlahka. Zato pa sem ti rekel da prenehaj s širjenjem neumnosti, ki so bile argumentirano ovržene. |
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Synchronized User
Likes (Received): 443
|
Quote:
Last edited by Verso; January 27th, 2012 at 11:04 PM. |
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Registered User
Likes (Received): 22
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
In kakšne neumnosti oziroma laži širim? Da lahko istospolnost opazuješ tudi med nekaterimi živalskimi vrstami, kot so šimpanzi in labodi? Da bo novi zakonik olajšal življenje nekaterim otrokom? Da z novim zakonikom homoseksualnim parom ni dovoljena posvojitev tretjega otroka? |
||
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|