|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 |
|
burek
Likes (Received): 5
|
v ostalo se mi ne da trenutno ampak tole bi si pa lahko prosim enkrat razjasnili. mi nismo čakali 1000 let na državo. slovenci kot narod ne obstajamo 1000 let. tudi drugi narodi ne obstajajo 1000 let. v našem primeru gre za proces ki se je začel s pomladjo narodov na polovici 19. stoletja, do takrat ko se je splošno razširilo prepričanje v to da smo en narod in ne korošci kranjci štajerci itd pa je preteklo še nekaj časa....že sami besedi naroden so se posmehovali ker je bila podobna besedi neroden. enkrat se bo potrebno naučiti kaj je ljudstvo, kaj narod, kaj nacija, kaj je nacionalna dediščina, kaj regionalna, kaj imperialna itd
|
|
|
|
|
|
#82 | ||||||
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Quote:
2. Dal sem en primer. Je še veliko variacij na isto temo. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
||||||
|
|
|
|
|
#83 |
|
burek
|
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
(Vsaj v vseh dosedanjih državnih zborih, za trenutnega ne vem.) |
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
burek
|
no to sem imel v bistvu v mislih, ampak ker nisem vedel točnih trenutkih podatkih sem raje napisal drugače.
ne vem...ali vi resnično mislite da ljubljančani (kot tisti ki tukaj živimo) krojimo usodo ostale ljubljane? moj glas ima na volitvah toliko veljave kot tvoj. |
|
|
|
|
|
#86 | |||
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Ne gre tu za geografsko lokacijo, gre za mentaliteto, ki ji poenostavljeno rečemo ljubljanska, ker je v drugih delih slovenije ni, ampak to nima veze s samim mestom Ljubljano. Gre pa za mešanico podalpske malomeščanske brezhrbtenične zaplankanosti in nekih urbanih kvazi (sicialno) liberlanih nebuloz iz zahoda, v kopiranju katerih, znajo biti nekateri bolj papšeki od papeža. To je pač posledica kompleksov in pomanjkanja lastne identitete, ki prevladuje v velikem delu našega naroda. |
|||
|
|
|
|
|
#87 |
|
Moderator
Likes (Received): 0
|
Glej Metron, brez zamere ampak mislim, da to ni pravi forum zate. Zadnje čase se ta stran spreminja v tak velik off topic bordel da boli glava.
|
|
|
|
|
|
#88 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Verjamem, takih 1/500 let je gotovo še veliko! Quote:
Quote:
Imaš še vedno prvega starša. Vsak ima 2. Anomalije so v procesu evolucije konstanta in to ni noben problem, dokler sistem deluje. Podobno kot imunski sistem, vseskozi smo pod grožnjo infekcije, ampak naš sistem (dokler je zdrav) to uspešno rešuje. Ko imnski sistem odpove, je lahko že najbolj nedolžna infekcija smrtna. |
|||
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ampak bodimo pošteni, razprave o zakoniku nisem začel jaz, začela se je tukaj http://www.skyscrapercity.com/showpo...6&postcount=60 Če pa nekdo poda svoje mnenje in se jaz z njim ne strinjam, bom pa nanj pač odgovoril, nisem pa jaz te razprave odprl. Kar pa se tiče foruma, jaz ga jemljem predvsem informativno, pogledam tisto, kar me zanima, kaj se na določenih projektih dogaja. Se pa v teh temah večinoma ne oglašam, ker ne čutim nobene potrebe, da bi polemiziral z gradbinci in arhitekti o stvareh, o katerih vedo občutno več kot jaz, kar pa ne pomeni da jih ne spremljam (domačih in tujih). Sanjrarjenja o futurističnih projektih prav tako ni nekaj, kar bi me zanimalo. Pogledam tisto, kar me zanima, oglasim se tam, kjer imam kaj za povedat, kar pa ne pomeni, da ostalih tem ne spremljam. In menda imam to pravico, ali je morda kakšna norma, koliko je treba kje napisat? Last edited by Metron; January 31st, 2012 at 04:17 PM. |
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
burek
|
Quote:
aja ne. sej res. kako sem lahko pozabil! nam so to teorijo vcepili nesramni srbi zato da bi se počutili manjvredno ane? le čevlje sodi naj kopitar |
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
Unregistered user
Likes (Received): 16
|
Ups, napačen forum*, sem mislil, da sem v Slovenija-Hrvaška... Moja napaka...
EDIT: thread* |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Registered User
|
Quote:
Vem kaj želiš ti povedat, ampak to je za debato na forumu nepomembno dlakocepljenje. Na ta način kot ti dojemaš narode, tudi Nemci večino svoje zgodovine niso bili Nemci, ampak Prusi pa Bavarci.....Tudi Risorgimento v Italiji nastopi zelo pozno.....Pa čakaj, saj se evropska zgodovina ne začne v 19. stoletju. |
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
burek
|
ne. se ne začne. ampak hočem ti povedat da pred tem narodne zavesti večinoma niso poznali. pomemnejša je bila deželna pripadnost, pripadnost monarhiji.
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
Edin problem teh otrok je stigmatizacija s strani družbe. Predvsem ljudje kot si ti Metron, pa cerkev poskrbijo za stigmo. Pred sto leti so bili pa pankrti stigmatizirani. |
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Registered User
|
Quote:
In ko ti umre mati, imaš še vedno očeta, ne glede na to, kakšne spolne prakse je za časa svojega življenja prakticirala tvoja mati. Tudi če ima oče ljubico in potem umre, otroka ne bo posvojila ljubica, ampak bo živel s svojo materjo ne? Seveda, to se zdi pa verjetno povsem normalno. Ko pa na sceno stopijo interesi določene skupine ljudi, pa to kar naekrat ni več normalno. 2. Problem ste predvsem tisti, ki govorite o nestrpnosti drugih, ne vidite pa svoje. Toliko nestrpnosti, kot je v slovenski družbi deležna RKC, je ni nobena druga organizacija, pa jih ne želim zagovarjat, ker so svojega dnarja vredni, ampak kar je res je res. Seveda drugi v vrsti napadov smo pa vsi tisti, ki ne delimo vašega mnenja urbanih socialnih kvazi liberalnih nebuloz. Zato bom jaz tukaj obrnil logiko in rekel VI, urbani socilani kvazi liberalci ste problem in karcinom slovenske družbe, VI ste tisti, ki peljete to družbo v propad in uspeva vam. Konzervativizem ste uspeli ne le stigmatizirat, ampak celo kriminalizirat. Danes so ljudje v Sloveniji preganjani zaradi svojih stališč, kadar le ta niso na pravi ideološki liniji. |
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
Quote:
Quote:
Glede nestrpnosti do Cerkve pa tole: kar seješ to žanješ. Dolga leta nasprotovanju kakršnikoli obliki drugačnega mnenja, dolga leta dvoličnosti in dolga leta stigmatiziranja kakršnekoli drugačnosti (istospolnost, druga vera) udarjajo nazaj. Cerkev sama nas je tako daleč pripeljala, da smo pripravljeni kot družba raztrgati čisto vsako dejanje, čisto vsako izjavo kakšnega cerkvenega funkcionarja. Celo tako daleč so nas potisnili, da so določeni ljudje volili Jankoviča, samo zato, ker Janšo povezujejo s Cerkvijo. Ljudje odpirajo oči in počasi bodo uvidli pravi obraz RKC, katere namen je predvsem hlastanje po oblasti in materialni dobrini. |
||
|
|
|
|
|
#98 | |
|
burek
|
se pravi da tudi tisti pari, ki imajo posvojenega otroka, po tvoje sploh nimajo otroka?
Quote:
Last edited by zia the cashew; February 1st, 2012 at 04:25 PM. |
|
|
|
|
|
|
#99 | |||
|
Registered User
|
Quote:
2. Na Preverjeno je bilo jasno povedano, da ima ta otrok biološkega OČETA IN MAMO. Kaj bi zdej ti rad, da ima 3 starše al kaj? 2 mami + očeta? Mislim, te vaše ideje, to je vsak dan huje! Quote:
Quote:
Seveda ne, ker imamo pri nas dvojne vatle. Ne trdim, da je z RKC vse vredu, daleč od tega, kot tudi ne trdim, da je npr. JJ brezmadežen angelski vodotelj, spet daleč od tega. Ampak v Sloveniji pač za določene veljajo drugačna pravila in sovraštvo do njih je nerazumljivo in nesorazmerno z vsem tistim kar so eventualno napačnega storili. Tako se Brezjansko Marijo nič krivo nič dolžno lahko upodobi s podgano v naročju in tako žali na stotisoče slovenskih katolikov, tako se stotisoče volilcev neke stranke in stranko samo lahko razglaša za fašistično.......in tako naprej. Na drugi strani pa nekdo reče, da južnjaki hodijo v trenirkah okoli, je pa 3 tedne halo. Dvojna merila so problem in nič drugega. Cerkev si kljub vsem svojim svinjarijam, ki nedvomno so, takega statusa v družbi ni zaslužila. Cerkev ni samo Rode pa Blejski otok, ampak je tudi Karitas, kamor danes brez sramu hodijo po pomoč tudi tisti, ki na veliko pljuvajo po Cerkvi, pa številni duhivniki, ki so skozi zgodovino delali za slovensko kulturo, za slovenski narod, za ljudi.....Bila so obdobja v zgodovini, ko Slovenci niso imeli nobene institucije na kateri bi se lahko obrnili, razen Cerkve, ki jim je pomagala. In to je treba imet v mislih, zgodbe niso črno-bele in če smo že pri setvi in žetvi, Cerkev je na polju slovenskega naroda sejala več kot danes žanje, njeno žito pa so poželi drugi. Ampak vi ste seveda pod vplivom režimskih pisunov iz Mladine in podobnih mediskih greznic popolnoma obsedeni s Cerkvijo in nimate nobenega objektivnega pogleda, da bi se vprašali, kaj je res in kaj ne, kaj je Cerkev naredila dobrega in kaj ne ter na podlagi tega podali objetivno oceno stanja. Saj jaz točno vem, kaj vas pri Cerkvi moti in zakaj jo tako sovražite, samo tega nikdar ne boste priznali, vse ostalo so samo izgovori. Kolikor vem, v Sloveniji ni homoseksualnega para, ki bi imel posvojenega otroka, ker obstoječa zakonodaja tega NE OMOGOČA! Če bi, novega zakonika sploh ne bi rabili. |
|||
|
|
|
|
|
#100 | |
|
burek
|
Quote:
mimogrede, po ocenah naj bi homoseksualci predstavljali 8-12% svetovne populacije zdaj pa če jih je v sloveniji le nekaj sto....je slovencev nekaj tisoč? ![]() zakonik rabimo ker imamo homoseksualne pare z otroki. drugače sploh zakonika ne bi rabili. poleg tega...ali obstajajo samo stvari ki jih omogoča slovenska zakonodaja? |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|