|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 23
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
Quote:
1. Nimamo homoseksualnih parov z otroki, kvečjemu biseksualne. Že 100x povedano, je pa razlika bistvena. 2. Ker so vsa razmerja, tudi za otroke biseksualnih staršev, že urejena v obstoječem zakoniku. Možnosti, da bi nastopila pravna praznina ni, tudi za situacije v primeru smrti, ločitev....... za otroke biseksualcev veljajo popolnoma enaka pravila kot za otroke heteroseksualcev. |
||
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Registered User
|
Quote:
1. Da so bili argimenti, ki sem jih navedel glede Cerkve očitno precej na pravem mestu, česar se očitno zavedaš tudi sam. 2. Da zagovarjaš način in metode dela na omenjenem tretjerazrednem režimskem glasilu, ker drugače te moja kritika ne bi tako zbodla. In to, da zgovarjaš tovrstno "novinarstvo" zbija kredibilnost predvsem tebi in ne meni. |
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Registered User
Likes (Received): 23
|
Če ti čisto po pravici povem Mladine v življenju še v rokah nisem držal, zato ne morem kredibilno govorit o njihovem pisanju, ampak hej če nisi z nami si proti nam.
Se pa strinjam, da so posamezniki iz vrst Cerkve (in ne Cerkev kot institucija) naredili marsikaj dobrega za slovenstvo in za ljudi, ampak ta dejanja ne pretehtajo svinjarij, ki so jih počeli in jih še počnejo širom sveta. |
|
|
|
|
|
#105 |
|
burek
Likes (Received): 5
|
no...imamo tudi homoseksualne. si že slišal za opcijo, da par "najame" nadomestno mati? tudi take družine poznamo pri nas, ki se dogovorijo s takšno mamo. ponavadi iz amerike.
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Registered User
|
Quote:
Cerkev na slovenskem in in Cerkev po svetu ni eno in isto. In če govorimo o Cerkvi na slovenskem še vedno vztrajam pri tem, da si takega tretmaja ni zaslužila. Dopuščam pa, da imamo različne poglede na to, ampak se bojim, da je večina v Sloveniji tozadevno precej indoktrinirana s strani propagande in da je premalo objektivnosti in preveč ideologije v teh debatah. |
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Nimam volje prebrat, kaj ste vse napisali do zdaj. Metron, a mi zameriš, če ti ne repliciram? Ne da se mi prepirati, res. Itak smo vsi že prepričani, tako da je vse to zaman.
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Inciativa bo menda drug teden vložila podpise, tako da bodo ljudje na referendumu, prazniku demokracije, povedali svoje in tako kot bodo rekli, tako bo! |
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Unregistered user
Likes (Received): 17
|
Končno konec. Torej, kaj mislite o vstopu Hrvaške v EU. Bo to naši državi in ekonomiji dobro, slabo, pogubno? Vpliv Reškega pristanišča na Koper, vpliv velikega Zagreba na našo malo Ljubljano iz vidika tujih investicij, globalnih igralcev.. Kakšen mislite, da bo vpliv nanje? Torej, kaj si mislite, razen tega, da bo zdej fajn, ko boš šel na morje (ker tu mislim, da ne bo nič drugače), oziroma, da je to narobe, ker so Hrvati xxxxxxxxxxx.. To zadnje ne mene, pa verjetno tudi večine drugih prisotnih ne zanima.
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Po mojem mnenju je za nas dobro, da Hrvati vstopajo v EU. Naša podjejta bodo lažje poslovala. Pa gneče ne bo več toliko
![]() Pristanišče v Reki bo pa prevzelo del posla Kopru če bomo še mečkali z gradnjo železnic. Načeloma lih kakšne konkretne tovorne proge razen na vzhod hrvati nimajo. |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Registered User
|
Quote:
1. Za Slovenijo nič pretresljivega, za določene sektorje gospodarastva bo malenkost bolje, za določene malenkost slabše, ampak nič usodnega. Slovenija je zgodovinsko, verjetno prvo in zadnje okno priložnosti, da si kot mala država ekonomsko podjarmi regijo oziroma vsaj države bivše Jugoslavije že zamudila. Žal. Sedaj so na vrsti drugi igralci. 2. Za regojo nič dobrega, saj jo bo še dodatno politično destabiliziralo. Zagovarjam namreč paketno vključevanje držav zahodnega Balkana v EU, saj se je le na ta način možno izogniti konfliktom. 3. Za EU prav tako nič dobrega. EU nima jasne politike širitve, ne ve do kam in do kdaj se bo širila, kakšni so sploh učinki širitev, da o potrebni notranje konsolidacije po veliki širitvi 2004, ki še vedno ni bila izvedena sploh ne govorim. 4. Za Hrvate, odvisno, kako se bodo obnašali. Sam predvidevam da bodo na dolgi rok razočarani nad EU in EU bo razočarana nad njimi. Kaj pa se bo zares zgodilo, bo pa pokazal čas. |
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
2. Cerkvena stališča so nenačelna, brez argumentov, polna licemerja. Lahko se vmešava povsod, tudi v civilno družbo. Lahko kritizira vse po vrsti. Ko pa kdo kritizira cerkev, se pa skrije za puhlice o nestrpnosti. Rad se pustim poučiti od pametnejših od mene, pa bi te prosil za pojasnilo pojmov normalno, družbeno sprejemljivo in naravno, o katerih je bilo govora pred kratkim. |
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
Cerkev ne zasluži nič drugega kot prezir. Spoštujem pa tiste vernike, ki verujejo v boga, ne pa v cerkev. |
|
|
|
|
|
|
#115 | ||||
|
Registered User
|
Jaz sem sicer imel namen s to tematiko zaključit, ker je bilo vse povedano, ampak očitno imate nekateri še željo po razpravi. Da se ne bo potem spet našek kakšen junak, ki bo rekel, da jaz ohranjam to debato pri življenju.
Quote:
Quote:
Quote:
Ta stavek zelo lepo pojasni razniko med tem, kaj je normalno in kaj je družbeno sprejemljivo. Quote:
|
||||
|
|
|
|
|
#116 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Pa smo za trenutek že šli v pravo smer tega threada.......
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Quote:
![]() Tek tad bi se sve destabiliziralo jer nitko normalan u hrvatskoj ne zeli aboliciju srbije i oprost "tek tako" za sve sta su cinili devedesetih ..jednostavno to ne dolazi bas u obzir ![]() Vezano za utjecaj ulaska u hrvatske u EU i utjecaja na sloveniju ..nece se dogodit nista ..mozda tu i tamo moze zagreb profitirat jer dio ljudi u sloveniji mu nekako mozda moze gravitirat u nekom smislu dnevne migracije ljudi ..ali i to ce bit ograniceno na mozda nekakvu kupovinu ..popodnevnu kavu ili turisticko razgledavanje ..jedino sta ce mozda ljudi radit u sloveniji/hrvatskoj a zivit suprotnoj zemlji od one u kojoj rade , uostalom nekako mi se naseljena mista duz granicu cine jako blizu ..dovoljno blizu da se moze zaposlit u jednoj zemlji a zivit u drugoj uz par minuta setnje ili voznje biciklon do posla
|
|
|
|
#118 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
To bo možno šele ko se prestavi Schengenska meja, saj si težko predstavljam dnevnega migranta, ki bo poleti po dve uri stal v koloni na meji.
Zdi pa se mi, da bo Slovenija izgubila precej več, kajti zaradi lastne nesposobnosti in birokracije, bo marsikdo od tujih vlagateljev precej raje izbral Hrvaško. |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Registered User
|
Quote:
In glede na to, kaj ste počeli zadnja leta, ko je bila Slovenija članica EU, vi pa kandidat in tako de jure v podrejenem položaju, pa ste preko svojih skorumpiranih lobističnih povezav v EU dosegli, kar ste pač dosegli, ne dvomim, da boste sedaj ko boste vi člani EU svojo moč še bolj brutalno zlorabljali nad Bosno, Srbijo, Črno Goro......za dosego svojih ciljev, ki so poznani. Saj mi vemo kaj je vaš cilj, vaš cilj je postati vodilna ekonomska in politična sila regije in v ta namen se boste poslužili vseh metod. Glede na to, da je Bosna vse skozi na robu razpada, da je Srbija po zaslugi mednarodne skupnosti na kolenih že nekaj let in z obrestmi plačuje za vse svoje pretekle grehe, je seveda v vaših očeh največja ovira za dosego vaših ciljev prav Slovenija. Zato delate v našo škodo kjer je le mogoče. Vi ste največja nevarnost za nestabilnost regije, ne Srbija, ne Bosna ne Kosovo, vi ste edina država v Evropi, če ne celo na svetu, ki nima urejene meje z niti eno sosedo, v sporu ste z Madžari, Slovenci, Črnogorci, Srbi in Bosanci. A ni to čudno? A je z vsemi nami nekaj narobe, ali je z večnimi žrtvami Hrvati nekaj narobe? Z vami je narobe in to zelo, zato pa ste skregani z vsemi sosedi in povsod izigravate žrtve. In zaradi vsega naštetega, da se izognemo hrvaškemu revanšizmu in ideji velike Hrvaške v ekonomsko političnem smislu, bi bila edina rešitev paketni vstop, v katerem Hrvaška ne bi mogla blokirat Srbije, Črne gore in Bosne. Tako pa se bodo zgodile blokade in posledično politični pretresi, ki bodo destabilizirali regijo, vse skupaj pa se bo na koncu verjetno amortiziralo v Bosni, ki itak takšna kot je danes, na dolgi rok ne more obstat. |
|
|
|
|
|
|
#120 | |||||
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Opa idemo pomalo ..jedan po jedan
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
I ovo sta si napisa da mi zelimo bit politicko - i ekonomska sila u ovom dilu svita , daj boze da zelimo i ja bi to tija ali mi to ne zelimo nazalost ..i ode mislin na ekonomiju , kulturu i sport ..nikako na destruktivne stvari jer su one glupost ..ekonomska i kulturna snaga DA ..dolazak do nje svim sredstvima NE !! Ja neznan sta si se ti tako "upalija" , ispada nebi rec da sad netko u hrvatskoj zeli neko veliko zlo nanit sloveniji , tesko mozda tebi priznat ali po svemu su upravo hrvati najslicniji slovencima i obrnuto ..provaj malo gledat pozitivne stvari ..jer evo da pitas i druge forumase ..sto posto ih ima , ne da ih ima nego ih je krcato ![]() Ono pitanje zasto ne sagledas sve pa i ovu temu na drugi nacin ..kroz slike , kroz kulturne slicnosti , kroz mogucnost da se prezentiraju pozitivne stvari vezane uz hrvatsku i sloveniju .. ja naprimjer iman 80% pozitivnih misljenja o sloveniji , koliko vidin hrvatska glazba se slusa tamo i ljudi cirkuliraju na teritoriju dvi zemlje , znan krcato ljudi koji liti dolaze iz slovenije u dalmaciju ..imaju tu prijatelje , neki su cak i u obiteljskim vezama i sad da mi nakon svega ..pocnemo se bavit negativnostima ..ima li to smisla ? Quote:
Samo je more moje znalo to di me bez duše noćas odnilo, samo je more moje znalo di mi je vrime stalo, što mi je srce taknulo Last edited by Make it so; February 18th, 2012 at 06:55 PM. |
|||||
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|