daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovenija

Slovenija Slovenia

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old February 18th, 2012, 06:52 PM   #121
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Likes (Received): 164

Quote:
Originally Posted by Primus Qvintus View Post
To bo možno šele ko se prestavi Schengenska meja, saj si težko predstavljam dnevnega migranta, ki bo poleti po dve uri stal v koloni na meji.
Zdi pa se mi, da bo Slovenija izgubila precej več, kajti zaradi lastne nesposobnosti in birokracije, bo marsikdo od tujih vlagateljev precej raje izbral Hrvaško.
Nevirujen

Vi ste dosta uređenije društvo ipak , doduše možda i oće profitirat dijelovi hrvatske uz sloveniju ali ne toliko da bi slovenija nešto izgubila ,stvarno mislin da ce od ulaska hrvatske u EU ..i sredisnja hrvatska i slovenija , samo dodatno profitirat ..a dnevne migracije sigurno nece bit velike dok se mora cekat na granici dugo ..doduse ja san podosta i mislija na dnevne migracije tipa kad je situacija vakova i to mislin i danas valjda nekako funkcionira ?
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old February 18th, 2012, 08:29 PM   #122
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Likes (Received): 20

Quote:
Originally Posted by Make it so View Post

Pari mi se da bi ovo reka radikalni bosanski musliman ali dobro , ko san ja da brojin krvna zrnca ..svejedno ludost je pricat o nasim "paktovima" sa srbima ..kad eto veliki alija i ekipa surađuju sa srbima oko mostara
Lahko ti pišeš kar hočeš, vaša dejanja so vas izdala. Mi smo bili dovogovorjeni, da si ob agresiji JLA pomagamo. Ko je JLA krenila iz kasarn na Slovenijo, ste se vi potuhnili. Zakaj? Ker ste očitno od tega pričakovali koristi, drugače dogovora ne bi kršili! Mi pa dogovorov nismo kršili in ko ste bili v vojni, smo vam pomagali. Kaj smo dobili v zahvalo? Mejni spor! 2x ste nas izdali!

Quote:
Dokaži ? s druge strane vidi ko uistinu zeli dilit BIH
Kaj naj ti dokažem? Izdali ste nas in to po Tuđmanovem naročilu. To je dejstvo. Kaj je bil vzrok izdaje, lahko jaz samo ugibam, a ta članek ne dokazuje prav ničesar. Dokaz so lahko samo uradni dokumenti, ne pa časopisni članki in teh dokumentov ne ti, ne jaz nimava. Dejsvo pa ostaja, Tuđman je igral dvojno igro, umazano igro, med drugim tudi v škodo Slovenije. Ostalo, kaj imate vi s Srbi in Bosanci me ne zanima, mene zanima, kako ste se obnašali do Slovenije.

Quote:
Joj majko mila , opet o piranskom zaljevu .. tema je vise dosadna , ali svejedno nema logike da skokom iz neke rive u crvenom vrhu prema moru , ulazis u sloveniju ..jednostavno dio zaljeva u HR a dio u sloveniji i neš ti problema , uostalom postoje valjda pravna nacela za rijesavanje takvih nesporazuma ali na normalan nacin ..inace imamo upise ki tvoj di se ono pali vatra odjednom i stvara klima nebi reci da je ratno stanje a u biti je sve normalno , takvi stavovi ne pogoduju nicem ..ili da ukratko recen ako je tvoj stav nesto sta bi tribalo toboze prezentirat slovenske interese ili slovence ko ljude onda ti je to los stav
Dejstvo je da bi moral biti Piranski zaliv v CELOTI slovenski. In dejstvo je, da vi del Piranskega zaliva ne želite zato, ker bi vam to kakorkoli koristilo, ampak zato, ker tako škodujete Slovenji. Vi tudi če dobite celoten Piranski zaliv, vam to ne v gospodarskem, ne v političnem, ne v turističnem pomenu ne pomeni nič, za Slovenijo pa je Piranski zaliv vitalnega pomena in vi se ga želite polastit samo zato, ker na vseh področjih sistematično delate v škodo Slovenije.

Quote:
Nad crnom gorom ne ..nebi nit nad srbijom i bosnom nista zloupotrebljavali iako ja mislin da bi njima tribalo postavit određene uvijete oko ratne odstete ( srbiji) i oko sušenja za ratne zlocine nad hrvatima od strane muslimana u BIH ..ali i pritisnit ih da se tamo prekine s obespravljivanjem i izivljavanjem nad hrvatima od strane velikog dila politike bosanskih muslimana !!
Evo, si že povedal, postavljalvljali boste pogoje, z drugimi besedami izsiljevali boste. Seveda, ko je Slovenija blokirala vas zaradi zasedbe slovenskih ozmelj, ste jokali in tožarili po celi Evropi, kako se vam godi krivica. Tako kot imate vi neporavnane račune s Srbi in Bosanci, tako jih imamo mi z vami, ker želite del slovenskega ozemlja, kar vam bo očitno na koncu, nekaj zaradi lastnih manipulacij, nekaj zaradi slovenske nesposobne politke, tudi uspelo. Prišli boste do ozemlja, ki ni bilo nikdar vaše. Bravo

Quote:
I ovo sta si napisa da mi zelimo bit politicko - i ekonomska sila u ovom dilu svita , daj boze da zelimo i ja bi to tija ali mi to ne zelimo nazalost ..i ode mislin na ekonomiju , kulturu i sport ..nikako na destruktivne stvari jer su one glupost ..ekonomska i kulturna snaga DA ..dolazak do nje svim sredstvima NE !!
Pri vprašanju meje smo mi zelo jasno videli, da se vi brez vsakega sramu poslužujete čisto vseh sredstev, ki so vam na voljo. Farbajte vi EU, ker vas ne poznajo, tukaj na Balkanu pa vas vsi poznamo, živeli smo z vami v različnih državah in natančno vemo česa ste sposobni.

Quote:
Ja neznan sta si se ti tako "upalija" , ispada nebi rec da sad netko u hrvatskoj zeli neko veliko zlo nanit sloveniji , tesko mozda tebi priznat ali po svemu su upravo hrvati najslicniji slovencima i obrnuto ..provaj malo gledat pozitivne stvari ..jer evo da pitas i druge forumase ..sto posto ih ima , ne da ih ima nego ih je krcato
Veš, včasih preberem kakšen vaš forum (pa ne Skyscraper, kakšen drugi) ali portal in postane mi slabo. Sovrašvo do Slovencev je veliko, je pa tudi res, da je znotraj Hrvaške veliko razlik med posameznimi deli države. In brez zamere, ampak jaz imam kulturno in vrednostno veliko več skupnega z Avstrijci kot z Hrvati, tako pač je.

Quote:
Ono pitanje zasto ne sagledas sve pa i ovu temu na drugi nacin ..kroz slike , kroz kulturne slicnosti , kroz mogucnost da se prezentiraju pozitivne stvari vezane uz hrvatsku i sloveniju .. ja naprimjer iman 80% pozitivnih misljenja o sloveniji , koliko vidin hrvatska glazba se slusa tamo i ljudi cirkuliraju na teritoriju dvi zemlje , znan krcato ljudi koji liti dolaze iz slovenije u dalmaciju ..imaju tu prijatelje , neki su cak i u obiteljskim vezama i sad da mi nakon svega ..pocnemo se bavit negativnostima ..ima li to smisla ?
O tem, kako naši ljudje hodijo k vam na morje in kako se v Sloveniji na vsakem vogalu posluša vaša glasba imam jaz svoje mnenje, ampak niti ni pomembno, ker mene v končni fazi ne zanima, kaj počnejo drugi. Jaz s Hrvaško nimam nič, ne sorodstveno, ne kulturno, ne poslovno......mene se to ne tiče.

Quote:
Bojin se da iz tebe govori određena doza mržnje , ni to dobro
Sovraštvo? Zato ker povem kaj si mislim? Prav nasprotno, pač nisem eden tistih hinavcev, ki bi svoja stališča skrival, jaz povem na glas, da do Hrvaške in Hrvatov ne gojim simpatij, ker mi to preprečujejo slabe izkušnje. Nisem pa eden tistih hlapcev, ki bi hodil na dopust v državo, ki evidentno želi škodovati moji domovini. In evo, da ne boš rekel da vas samo kritiziram, pohvala za vaš ponos in patriotsko držo. Če bi bili vi v slovenski koži, ne bi nikoli hodili k nam na morje, tako kot naši hlapci hodijo k vam, ker imate ponos, ker imate patriotsko držo, ker ste ponosni na šahovnico, Ljepo našo in svojo domovino. Vidiš, tega nam manjka.
Metron no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2012, 08:35 PM   #123
Verso
Synchronized User

Verso's Avatar

Likes (Received): 432

Quote:
Bojin se da iz tebe govori određena doza mržnje , ni to dobro
Saj iz njega vedno samo to govori.
Verso no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2012, 08:51 PM   #124
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Quote:
Originally Posted by Verso View Post
Saj iz njega vedno samo to govori.
Tapravi se je oglasu ja. Tisti, ki po vzoru foruma 571 novinarjev zdravi svoje notranjepolitične frustracije, ker niso njegovi na oblasti tako, da blati Slovenijo oziroma njenega predsednika vlade po mednarodnih sekcijah foruma. Nekaj je utemeljena in argumentirana kritika določenega politika in njegovih potez, nekaj je pa pobalinsko in barbarsko pljuvanje v luči zdravljenja lastnih kompleksov. Pa to ni osamljen primer.

Quote:

I don't know how anyone can vote for Janša. The guy is extremely frustrated, he's a dictator and a psychopath.
Old February 18th, 2012, 08:59 PM   #125
Gyorgy
Registered User

Likes (Received): 22

Quote:
Originally Posted by Metron View Post
Tapravi se je oglasu ja. Tisti, ki po vzoru foruma 571 novinarjev zdravi svoje notranjepolitične frustracije, ker niso njegovi na oblasti tako, da blati Slovenijo oziroma njenega predsednika vlade po mednarodnih sekcijah foruma. Nekaj je utemeljena in argumentirana kritika določenega politika in njegovih potez, nekaj je pa pobalinsko in barbarsko pljuvanje v luči zdravljenja lastnih kompleksov. Pa to ni osamljen primer.
A tvoje avatarje je kakšen zdravnik predpisal al kaj z njimi zdraviš?

Je pa lepo, da ne sovražiš Avstrijcev, pa čeprav so nam vzeli veliko več kot Hrvati in na veliko bolj barbarski način.
Gyorgy no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2012, 09:04 PM   #126
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

S tobon nikad dosadno

Quote:
Lahko ti pišeš kar hočeš, vaša dejanja so vas izdala. Mi smo bili dovogovorjeni, da si ob agresiji JLA pomagamo. Ko je JLA krenila iz kasarn na Slovenijo, ste se vi potuhnili. Zakaj? Ker ste očitno od tega pričakovali koristi, drugače dogovora ne bi kršili! Mi pa dogovorov nismo kršili in ko ste bili v vojni, smo vam pomagali. Kaj smo dobili v zahvalo? Mejni spor! 2x ste nas izdali!
Vi ..Vi ..Vi

Ma baš smo zli mi u hrvatskoj , pokušavamo sprijecit napad JNA na sloveniju

Quote:
Kaj naj ti dokažem? Izdali ste nas in to po Tuđmanovem naročilu. To je dejstvo. Kaj je bil vzrok izdaje, lahko jaz samo ugibam, a ta članek ne dokazuje prav ničesar. Dokaz so lahko samo uradni dokumenti, ne pa časopisni članki in teh dokumentov ne ti, ne jaz nimava. Dejsvo pa ostaja, Tuđman je igral dvojno igro, umazano igro, med drugim tudi v škodo Slovenije. Ostalo, kaj imate vi s Srbi in Bosanci me ne zanima, mene zanima, kako ste se obnašali do Slovenije.
Prema sloveniji se ponašamo sasvim normalno , uostalom svi ti problemi koje ti vidiš su generalno minorni naspram problema koje imaju neke druge nacije međusobno , ja nemogu rec da nemislin da su sv gera i pola piranskog zaljeva u HR ali to nije razlog za toliko gorcine ..pa sve sad da i hrvatska strana izgubi spor u nekim aspektima ..to nisu razlozi za toliko negativnih emocija (kod mene naprimjer) , vecina ljudi u hrvatskoj respektira slovence ko radisne i marljive ljude ..tu i tamo koji vic ili slicno ne znaci nista ..no dobro ako ti zelis umisto slovenca titulu zlovenca , evo je tebi

Quote:
Dejstvo je da bi moral biti Piranski zaliv v CELOTI slovenski. In dejstvo je, da vi del Piranskega zaliva ne želite zato, ker bi vam to kakorkoli koristilo, ampak zato, ker tako škodujete Slovenji. Vi tudi če dobite celoten Piranski zaliv, vam to ne v gospodarskem, ne v političnem, ne v turističnem pomenu ne pomeni nič, za Slovenijo pa je Piranski zaliv vitalnega pomena in vi se ga želite polastit samo zato, ker na vseh področjih sistematično delate v škodo Slovenije.
Nelogicno je da iz savudrije jednim korakom u more ulazis u sloveniju , ka sta san reka ..moje je misljenje da cili zaljev nemore bit nit slovenski a nit hrvatski ..ali opet to nisu stvari za toliko gorcine ..da cu se ja svađat zbog tog s nekin ? ..to zaboravi .. samo prema zakonima i pravilima

Quote:
Evo, si že povedal, postavljalvljali boste pogoje, z drugimi besedami izsiljevali boste. Seveda, ko je Slovenija blokirala vas zaradi zasedbe slovenskih ozmelj, ste jokali in tožarili po celi Evropi, kako se vam godi krivica. Tako kot imate vi neporavnane račune s Srbi in Bosanci, tako jih imamo mi z vami, ker želite del slovenskega ozemlja, kar vam bo očitno na koncu, nekaj zaradi lastnih manipulacij, nekaj zaradi slovenske nesposobne politke, tudi uspelo. Prišli boste do ozemlja, ki ni bilo nikdar vaše. Bravo
S tom blokadom radis vise stete nego koristi , zar je vridnije tupoglavit o piranskom zaljevu nego imat normalne odnose sa susjedima ?

Plus neusporedivo je to sa svin sta srbi imaju ko dug i sta se zbivalo u BIH , ono pola zapaljene drzave hrvatske ..mrtvi ljudi , izbjeglice i slicne ruzne stvari ..koliko ja znan dala bogu , takvih stvari između hrvata i slovenaca nit je bilo nit ce bit ..sto posto nece bit ma sta god iko prica ..ulozi su skroz drugaciji ..kod srbije i hrvatske se radi o ljudskim sudbinama ..kod slovenije i hrvatske se radi o teritorijalnom sporu koji se rijesava na sudu a tu nema teskih stvari ka u slucaju BIH i srbije

Quote:
Pri vprašanju meje smo mi zelo jasno videli, da se vi brez vsakega sramu poslužujete čisto vseh sredstev, ki so vam na voljo. Farbajte vi EU, ker vas ne poznajo, tukaj na Balkanu pa vas vsi poznamo, živeli smo z vami v različnih državah in natančno vemo česa ste sposobni.
Sposobni ? .. stvarno smo mi zli ..ono stvarno

Jos su dalmatinci sve slovenke oteli ..ma strasni smo , i te cure mislin kako li samo mogu bit s hrvatima ..ma izrodi teski ..a tek silne tisuce sta dođu liti u hrvatsku ..ma sta njima bi ?

Quote:
eš, včasih preberem kakšen vaš forum (pa ne Skyscraper, kakšen drugi) ali portal in postane mi slabo. Sovrašvo do Slovencev je veliko, je pa tudi res, da je znotraj Hrvaške veliko razlik med posameznimi deli države. In brez zamere, ampak jaz imam kulturno in vrednostno veliko več skupnega z Avstrijci kot z Hrvati, tako pač je.
Dobro , ako san svatija , ti priznas kulturnu slicnost ali onda cemu toliko ljutnje ... nema smisla

Quote:
O tem, kako naši ljudje hodijo k vam na morje in kako se v Sloveniji na vsakem vogalu posluša vaša glasba imam jaz svoje mnenje, ampak niti ni pomembno, ker mene v končni fazi ne zanima, kaj počnejo drugi. Jaz s Hrvaško nimam nič, ne sorodstveno, ne kulturno, ne poslovno......mene se to ne tiče.
Okay ..izgleda da san krivo razumija onaj upis prije .. šteta ako ne primječuješ očitu sličnost u punoo tog između slovenije i hrvatske

Quote:
Sovraštvo? Zato ker povem kaj si mislim? Prav nasprotno, pač nisem eden tistih hinavcev, ki bi svoja stališča skrival, jaz povem na glas, da do Hrvaške in Hrvatov ne gojim simpatij, ker mi to preprečujejo slabe izkušnje. Nisem pa eden tistih hlapcev, ki bi hodil na dopust v državo, ki evidentno želi škodovati moji domovini. In evo, da ne boš rekel da vas samo kritiziram, pohvala za vaš ponos in patriotsko držo. Če bi bili vi v slovenski koži, ne bi nikoli hodili k nam na morje, tako kot naši hlapci hodijo k vam, ker imate ponos, ker imate patriotsko držo, ker ste ponosni na šahovnico, Ljepo našo in svojo domovino. Vidiš, tega nam manjka.
Ti neke stvari nevidiš pored zdravih očiju ili ih samo crno vidiš ..neznan stvarno kako opisat takav stav nego ka mržnju u najmanju ruku konstantnu netrpeljivost

Šteta ..ja kad san gleda slike slovenije i priča sa slovencima na forumu ..nisan osjetija ništa ovako ..izgleda da je do tebe stvarno si ekstrem
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo

Last edited by Make it so; February 18th, 2012 at 09:21 PM.
Old February 18th, 2012, 11:58 PM   #127
Verso
Synchronized User

Verso's Avatar

Likes (Received): 432

Škoda toliko besed.
Verso no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 09:24 AM   #128
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gyorgy View Post
Je pa lepo, da ne sovražiš Avstrijcev, pa čeprav so nam vzeli veliko več kot Hrvati in na veliko bolj barbarski način.
Jaz ne sovražim nobenega od naših sosedov, če me pa že sprašuješ, pa mislim, da so Madžari naši najboljši sosedi, zgodovinsko imamo z njimi najmanj problemov.
Old February 19th, 2012, 09:42 AM   #129
Dejan_SLO
Registered User

Dejan_SLO's Avatar

Likes (Received): 9

Metron, da sovražiš komunajzare, pedre, hrvate, južnjake, verjetno tudi črnce že vemo! Da ne bi imeli slabega mnenja o tebi pa napiši še koga občuduješ poleg avstrijcev, da vidimo da znaš tudi ljubiti in ne samo sovražiti.?! LP dan še naprej.

Dejan_SLO no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 10:20 AM   #130
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Quote:
Ma baš smo zli mi u hrvatskoj , pokušavamo sprijecit napad JNA na sloveniju
Kaj si misliš, da mi to ni poznano? Seveda mi je in vsa čast ljudem, ki so se takrat uprli, ampak v čem je problem? Šlo je za posamezne skupine državljanov, ki se niso šli umazane politike, ampak so odreagirali, tako kot se jim je zdelo v tistem trenutku najbolj prav. Jaz pa sem govoril o potezah Hrvaške države pod vodstvom Franje Tuđmana. Celo tvoji sodržavljani so mi povedali, da takrat niso razumeli, zakaj njihovi organi ne reagirajo, zakaj država sistemsko ne blokira JLA, onesposobi izhode iz kasarn, odklopi vodo, elektriko, plin.....tako kot smo to storili pri nas. Ta video prikazuje reakcijo državljanov, ne govori pa o reakciji države, ki ni storila NIČ. Slovenija se ni dogovorila s prebivalci Novega Zagreba, Slovenija se je dogovorila z Vado Republike Hrvaške, da skupaj nastopita pri osamosvojitvi in si pomagata proti agresorju. Hrvaška država je dogovor prekršila in izdala naše zaupanje.

Quote:
Prema sloveniji se ponašamo sasvim normalno , uostalom svi ti problemi koje ti vidiš su generalno minorni naspram problema koje imaju neke druge nacije međusobno , ja nemogu rec da nemislin da su sv gera i pola piranskog zaljeva u HR ali to nije razlog za toliko gorcine ..pa sve sad da i hrvatska strana izgubi spor u nekim aspektima ..to nisu razlozi za toliko negativnih emocija (kod mene naprimjer) , vecina ljudi u hrvatskoj respektira slovence ko radisne i marljive ljude ..tu i tamo koji vic ili slicno ne znaci nista ..no dobro ako ti zelis umisto slovenca titulu zlovenca , evo je tebi
V primerjavi z državami, ki so v vojni so to res minorni problemi, če pa pogledamo Slovenijo, pa z nobeno drugo sosedo nima toliko težav kot ravno s Hrvaško.

Sledi vprašanje kdo in kje je ta večina. Jaz nimam tega občutka, da gre za večino, lahko pa da se motim in je manjšina tako glasna in tako agresivna.

Quote:
Nelogicno je da iz savudrije jednim korakom u more ulazis u sloveniju , ka sta san reka ..moje je misljenje da cili zaljev nemore bit nit slovenski a nit hrvatski ..ali opet to nisu stvari za toliko gorcine ..da cu se ja svađat zbog tog s nekin ? ..to zaboravi .. samo prema zakonima i pravilima
Seveda je nelogično, ker je agresivna hrvaška in nesposobna slovenska politika pripeljala do te situacije.
Najprej smo mi izgubili Trst in Gorico, zato da bi Jugosialvija (ne Hrvaška) dobila Istro. In kaj smo mi dobili za to? Nič, Hrvaška je pobasala celo Istro, čeprav bi moral vsaj del Istre pripasti Sloveniji. Nismo dobili niti meje na Mirni, niti Savudrijskega rta. In ko se je leta 1991 v delu slovenske politike pojavila ideja, da slovenska vojska zadese karavlo na Savudrijskem rtu, ki jo je JLA izpraznila po Brionskem dogovoru in je tako pripadla Sloveniji, veš kaj je bil sklep slovenskega predsedstva? Ne bodimo hinavci, počakajmo da Hrvaška konča z vojno in se bomo potem v miru dogovorili. Itak nam je Hrvaška takrat, ko je bila v vojni priznavala celoten Piranski zaliv, ker ste rabili našo pomoč. Ampak ko je bilo konec vojne, ste pa kar naekrat obrnili ploščo in začeli izpodbijat nesporno slovenska ozemlja. Recimo mejni prehod Dragonja ste iz Plovanije prestavili v dolino na Dragonjo. Zakaj? Zato da ste prejudicirali sredinsko črto v Piranskem zalivu. Mi smo se do vas obnašali fer in vas v času, ko ste bili v vojni nismo izsiljevali, pa bi vas lahko, vi pa ste nam porinili nož v hrbet.

Če mene vprašaš, bi morali mi takrat zasesti Savudrijski rt in bi bil danes kompleten Piranski zaliv vključno z obalo po obeh straneh naš. Ker vam na besedo pač nihče ne more verjet, s prevaranti in goljufi ne moreš na pošten način. Mi smo želeli fer in pošteno, vi pa ste nas izdali, večkrat in brez sramu. Pobasali ste celo Istro na račun Slovencev, ki so ostali zunaj matične domovine, danes, 60 let kasneje pa želite delit celo Piranski zaliv, kljub temu da ste si prilastili kompletno Istro, pa vam niti to ni dovolj. To ste vi, pošteni Hrvati!

Quote:
S tom blokadom radis vise stete nego koristi , zar je vridnije tupoglavit o piranskom zaljevu nego imat normalne odnose sa susjedima ?
Torej po tej logiki, moramo mi opustit slovenske vitalne interese zato, da bomo v kao "dobrih odnosih" s sosedi? Ali pa te bom drugače vprašal, zakaj pa vi ne daste kompletnega zaliva Sloveniji za dobre odnose? Pa najbolje da daste še Vukovar pa Knin Srbom, zagotovo bo to pripomoglo k dobrim odnosom!

Quote:
Plus neusporedivo je to sa svin sta srbi imaju ko dug i sta se zbivalo u BIH , ono pola zapaljene drzave hrvatske ..mrtvi ljudi , izbjeglice i slicne ruzne stvari ..koliko ja znan dala bogu , takvih stvari između hrvata i slovenaca nit je bilo nit ce bit ..sto posto nece bit ma sta god iko prica ..ulozi su skroz drugaciji ..kod srbije i hrvatske se radi o ljudskim sudbinama ..kod slovenije i hrvatske se radi o teritorijalnom sporu koji se rijesava na sudu a tu nema teskih stvari ka u slucaju BIH i srbije
Kar se tiče Srbov in Bosancev sem ti že povedal, to kaj imate vi z njimi mene ne zanima. Kar se tiče pa odnosov s Slovenijo, tega nobeno sodišče ne more rešit, ker je po načelih mednasodnega prava nemogoče prti do pravične rešitve. Mi smo izgubili vse, Trst, Gorico.....zato da ste vi dobili Istro. V Istri nismo dobili nič, ampak vam tudi kompletna Istra ni dovolj, tako hlastate po tujem ozemlju, da hočete sedaj še polovico zaliva in na žalost vam je uspelo, dolibi ga boste. Vsa čast

Quote:
Ti neke stvari nevidiš pored zdravih očiju ili ih samo crno vidiš ..neznan stvarno kako opisat takav stav nego ka mržnju u najmanju ruku konstantnu netrpeljivost

Šteta ..ja kad san gleda slike slovenije i priča sa slovencima na forumu ..nisan osjetija ništa ovako ..izgleda da je do tebe stvarno si ekstrem
Jaz sem ti svoje povedal, kako pa ti to interpretiraš pa je tvoja stvar!
Old February 19th, 2012, 10:55 AM   #131
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dejan_SLO View Post
Metron, da sovražiš komunajzare, pedre, hrvate, južnjake, verjetno tudi črnce že vemo! Da ne bi imeli slabega mnenja o tebi pa napiši še koga občuduješ poleg avstrijcev, da vidimo da znaš tudi ljubiti in ne samo sovražiti.?! LP dan še naprej.
No da razčistiva še tole. Najprej nehaj mi podtikat sovraštvo, ker sovraštvo je nekaj povsem drugega.

Komunizem je zločinski režim in moja stališča do zločinskih režimov so jasna. Za vas očitno temu ni tako, za vas je Trobec zločinec, tisti, ki pa so dali pobit na desettisoče ljudi in potem vse ostale še ustrahovali in terorizirali 50 let so pa heroji. Kdo ima sedaj tu težave s presojo?

Pedri? Kaj kdo počne v svoji spalnici ni moja stvar in me absolutno ne moti, dokler vse poteka na prostovoljni bazi med odraslimi ljudmi. Preziram pa posiljevalce in pedofile, to pa so izmečki človeške vrste.

Hrvati? Ja če neka država evidentno dela v škodo moje domovine, temu seveda ne bom ploskal. Kdor je takšen hlapec, da to počne, se naj vpraša po svojem zdravju!

Južnjaki? Veliko jih poznam, med njimi nimam ravno prijateljev, imam pa znance. Tisti, ki se obnašajo normalno, so več kot dobrodošli in me absolutno ne zanima, od kod so, kako se pišejo...... To tega, da pa nekdo po 40 letih življenja v Sloveniji načrtno ne želi govorit slovensko, da njegovi nevzgojeni otroci delajo kraval po naseljih, ustrahujejo in grozijo našim otrokom po šolah, kradejo, dilajo in kar je še ostalega nizkosocialnega kriminala, do tega imam pa ničelno toleranco, tako za Slovence, Južnjake, Cigane....vse, tu nima narodnost nobene veze. Je pa res, da se odstotek problematičnih državljanov med različnimi skupinami razlikuje, ampak to ni moja krivda.

Črnci? Zakaj? Sem kdaj kaj rekel čez črnce?

Še to, Avstijcev ne občudujem, mi je pa germanski koncept ordnung und disziplin bližje kot mediteransko šmugljanje!
Old February 19th, 2012, 11:39 AM   #132
smok1
Registered User

Likes (Received): 21

Quote:
Komunizem je zločinski režim in moja stališča do zločinskih režimov so jasna. Za vas očitno temu ni tako, za vas je Trobec zločinec, tisti, ki pa so dali pobit na desettisoče ljudi in potem vse ostale še ustrahovali in terorizirali 50 let so pa heroji. Kdo ima sedaj tu težave s presojo?
Komunizem je zaenkrat samo teorija in še na Zemlji ni bil masovno uveden. So bile oblasti katere so same sebi rekle komunistične in katerih cilj je bil v končni fazi komunizem, ampak to ne pomeni, da je pravi komunizem, kot družbena ureditev, sploh kdaj živel.
smok1 no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 12:19 PM   #133
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Quote:
Škoda toliko besed.
Mislin da si upravu

Nekako nema smisla diskutirat s metrono

Možda je on popija malo ki če ga znat

Evo samo za metron-a

di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Old February 19th, 2012, 12:45 PM   #134
Primus Qvintus
Registered User

Primus Qvintus's Avatar

Likes (Received): 13

Quote:

E, to je najboljši dialekt.
Primus Qvintus no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 12:53 PM   #135
Dejan_SLO
Registered User

Dejan_SLO's Avatar

Quote:

Še to, Avstijcev ne občudujem, mi je pa germanski koncept ordnung und disziplin bližje kot mediteransko šmugljanje!
A tud Avstrijcev ne občuduješ a pol nobenga ne občuduješ oziroma ljubiš?
Old February 19th, 2012, 12:56 PM   #136
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Quote:
Glede na to, kakšne modrosti se da prebrati na vašem forumu o Sloveniji in Slovencih se jaz vprašam ne le kdo pije, ampak kdo še ni v deliriju?

Vrh cvetk je pa ta, da si mene razglasil za priseljenca

Ah ja, ste kar za hece vi Dalmatinci, to ti štejem v +, z vami je vseeno lažje kot s Purgeri!
Old February 19th, 2012, 01:02 PM   #137
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dejan_SLO View Post
A tud Avstrijcev ne občuduješ a pol nobenga ne občuduješ oziroma ljubiš?
Ljubiš? A narode se ljubi? Očitno ima naš dalmatinski prijatelj prav, zgleda da res razsaja pustna nedelja!
Old February 19th, 2012, 01:21 PM   #138
Dejan_SLO
Registered User

Dejan_SLO's Avatar

Quote:
Ljubiš? A narode se ljubi? Očitno ima naš dalmatinski prijatelj prav, zgleda da res razsaja pustna nedelja!
Old February 19th, 2012, 01:49 PM   #139
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Quote:
Originally Posted by Primus Qvintus View Post

E, to je najboljši dialekt.
U hrvatskoj su mi najdraži dijalekti kajkavski i bodulski ..ako si ikad gleda "malo misto" i "gruntovčane" , e pa ta dva

Za slovenske generalno neznan ali sa čua(čita na wiki) da je kajkavskom najsličniji dijalekt sa krajnjeg sjevera slovenije

I da recen metronu .. politicke diskusije su moguce cak i razlicita misljenja ali nemora to prilazit u napetost ..ti u svemu vidis najgore moguce stvari

Jel si uopce svijestan da je ona diskusija dosla od tog da je ipak misljenje da su slovenci ..slicniji hrvatima nega srbi ili muslimani ..sad mozes sve okrenit na pozitivu ili eventualno nekakav humor ili mozes na negativu i sve lose ..ti okrices na negativu ..i zato stvarno ispada da dio slovenske javnosti ima negativne osjecaje naspram hrvatske ali opet zasto bi se morali skoncetrirat na negativu ?
Nakon svega sta si ti napisa o hrvatskoj i hrvatima ..bas je i tesko imat neko normalno misljenje o tebi i tvojin istomisljenicima ..ako ih uopce i ima u vecen broju a ja ipak mislin da nema

Ti nesto mislis da su svi odjednom kontra slovenije ..pa unutar same hrvatske se cesto sprdaju jedni s drugima i to cesto na poprilicno neugodne nacine ali opet nitko ne pravi tragediju od toga ..mislin ljudi neki recu da su dalmatinci lincine i samo vole uzivat ..pa sta onda , neka govori , neka ima viceve ..evo ako oces jedan :

Dođe mojo dalmatinsku konobu i rece :
- Ja bi pivo
a konobar ce mu na to
- Pivaj ko ti brani

Ukratko ..smanji dozivljaj
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Old February 19th, 2012, 02:37 PM   #140
Bedanec
Registered User

Bedanec's Avatar

Likes (Received): 4

Vse sosede imam rad. Tudi Hrvati so OK, dalmatinci so carji.

Samo italjane fašiste proklete izdajalce in izkoriščevalce sovražim iz dna srca.
Bedanec no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules