daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovenija

Slovenija Slovenia

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old February 19th, 2012, 02:45 PM   #141
tom666
Registered User

Likes (Received): 5

Quote:
Originally Posted by Bedanec View Post
Vse sosede imam rad. Tudi Hrvati so OK, dalmatinci so carji.

Samo italjane fašiste proklete izdajalce in izkoriščevalce sovražim iz dna srca.
A kar vse po vrsti? Cool down, bro.
tom666 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old February 19th, 2012, 04:41 PM   #142
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Likes (Received): 176

Quote:

Samo italjane fašiste proklete izdajalce in izkoriščevalce sovražim iz dna srca.

O fala

Meni talijani ne smetaju , stariji su bili tu i tamo zestoki na njih (oni koji su u ww2 bili vec u nekim godinama) ali njih vise nema među zivima

A ovi mlađi koji su svrsili u meriki ..su se najvise zenili s talijanima ..i ircima
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 05:04 PM   #143
Primus Qvintus
Registered User

Primus Qvintus's Avatar

Likes (Received): 13

Quote:
Originally Posted by Make it so View Post
U hrvatskoj su mi najdraži dijalekti kajkavski i bodulski ..ako si ikad gleda "malo misto" i "gruntovčane" , e pa ta dva
E Malo misto...."nemoj se Bepina bacivat u more"....
Primus Qvintus no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 06:42 PM   #144
TI8
Registered User

TI8's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by Metron View Post
In evo, da ne boš rekel da vas samo kritiziram, pohvala za vaš ponos in patriotsko držo. Če bi bili vi v slovenski koži, ne bi nikoli hodili k nam na morje, tako kot naši hlapci hodijo k vam, ker imate ponos, ker imate patriotsko držo, ker ste ponosni na šahovnico, Ljepo našo in svojo domovino. Vidiš, tega nam manjka.
Pa tko ne bi bio ponosan kad imaš ovakvu državu?
TI8 no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 07:25 PM   #145
soncen
Registered User

soncen's Avatar

Likes (Received): 276

Tako napeto imate to razpravo, kot bi gledal en dober triler. Ljubezen na prvi pogled...
Old February 19th, 2012, 07:34 PM   #146
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Ma koji triler SF s primjesama drame

TI8 u europi ti nema ružnih država , ako ih i ima , rijetke su , jer svi imaju nešto lipo za pokazat od norveške do grčke , nema zemlje u europi koju bi se moglo nazvat ružnom ..istina da su neke manje napredne a neke više ..neke nisu ekonomski jake a neke jesu ali svaka ima baren lipu prirodu ako ništa drugo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Old February 19th, 2012, 08:17 PM   #147
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Likes (Received): 20

Quote:

In potem si še kdo upa moja stališča vsebinsko ali slogovno problematizirat. Mislim
Metron no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 08:35 PM   #148
TI8
Registered User

TI8's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Ma koji triler SF s primjesama drame

TI8 u europi ti nema ružnih država , ako ih i ima , rijetke su , jer svi imaju nešto lipo za pokazat od norveške do grčke , nema zemlje u europi koju bi se moglo nazvat ružnom ..istina da su neke manje napredne a neke više ..neke nisu ekonomski jake a neke jesu ali svaka ima baren lipu prirodu ako ništa drugo
Neke ipak prednjače.
TI8 no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2012, 08:36 PM   #149
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Quote:
I da recen metronu .. politicke diskusije su moguce cak i razlicita misljenja ali nemora to prilazit u napetost ..ti u svemu vidis najgore moguce stvari
V vsemu? Najslabše možno? No, no, pretiravali pa ne bomo!

Quote:
Jel si uopce svijestan da je ona diskusija dosla od tog da je ipak misljenje da su slovenci ..slicniji hrvatima nega srbi ili muslimani ..sad mozes sve okrenit na pozitivu ili eventualno nekakav humor ili mozes na negativu i sve lose ..ti okrices na negativu ..i zato stvarno ispada da dio slovenske javnosti ima negativne osjecaje naspram hrvatske ali opet zasto bi se morali skoncetrirat na negativu ?
Zato ker ti ne razumeš kaj je akcija in kaj je reakcija! In vem tem primeru gre za reakcijo, kar sem ti na dolgo in široko že utemeljil. Jaz nisem proti nikomur a priori negativno nastrojen, ampak tako kot se pa Hrvaška obnaša do Slovenije, si pa kaj drugega kot prezira in negativizma niti ne zasluži. Za prijateljstvo sta potrebna dva! Z nekom, ki dela v tvojo škodo ne moreš biti prijatelj, pa si lahko še tak optimist in na vse gledaš pozitivno.

Quote:
Nakon svega sta si ti napisa o hrvatskoj i hrvatima ..bas je i tesko imat neko normalno misljenje o tebi i tvojin istomisljenicima ..ako ih uopce i ima u vecen broju a ja ipak mislin da nema
To je tvoj problem ne moj, kaj si ti misliš o meni, me pa res ne gane.

Oh brez skrbi, samo na tem forumu jih boš pa res težje našel, ker slovenska populacija tukaj ni reprezentativno zastopana.

Quote:
Ti nesto mislis da su svi odjednom kontra slovenije ..pa unutar same hrvatske se cesto sprdaju jedni s drugima i to cesto na poprilicno neugodne nacine ali opet nitko ne pravi tragediju od toga ..mislin ljudi neki recu da su dalmatinci lincine i samo vole uzivat ..pa sta onda , neka govori , neka ima viceve ..evo ako oces jedan :

Dođe mojo dalmatinsku konobu i rece :
- Ja bi pivo
a konobar ce mu na to
- Pivaj ko ti brani

Ukratko ..smanji dozivljaj

Nič vsi kontra, z Madžari nimamo nobenih problemov, pa smo zgodovinsko gledano do Prekmurja manj upravičeni kot do Istre. A ni to zanimivo?

In ja, zame so slovensko hrvaški odnosi daleč od smešnih, jaz menim da gre bolj za tragedijo, ki se ne more primerjat z regionalnimi vici in stereotipi.
Old February 19th, 2012, 08:43 PM   #150
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Quote:
Originally Posted by TI8 View Post
Neke ipak prednjače.
Meni hrvatska naprimjer prednjaci jer je moja ..jer mi je najdraza

Ali i ostale su lipe
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Old February 19th, 2012, 11:47 PM   #151
Verso
Synchronized User

Verso's Avatar

Likes (Received): 443

Quote:

Jaz pa poznam veliko Italijanov, ki so mi ljubši od vseh naših ostalih sosedov (npr. Avstrijci se mi zdijo malo hladni).
Verso no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 03:19 AM   #152
hofburg
middle lane hogger

hofburg's Avatar

Likes (Received): 79

^ bi moral mod malo precekirat to temo..
hofburg no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 02:07 PM   #153
Broccolli
Registered User

Broccolli's Avatar

Likes (Received): 229

Eno od življenskih pravil je da se ne pustiš sprovocirati (pospeši se srčni utrip, glava/misli so zamegljene) ampak se je treba obnašati racionalno.
Takšen thread kot je ta pa samo kliče po konfliktu. (moje mnenje)
Broccolli no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 04:22 PM   #154
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Quote:
Originally Posted by hofburg View Post
^ bi moral mod malo precekirat to temo..
Koliko ja vidin po teme je offtopic !!

Najviše se pričalo o homosexualcima i slično a o samoj temi najmanje

Quote:
Jaz pa poznam veliko Italijanov, ki so mi ljubši od vseh naših ostalih sosedov (npr. Avstrijci se mi zdijo malo hladni).
Da !! .. ja naprimjer isto neman losih iskustva sa talijanima ..dobro malo vole bumbit i hranit se dobro ali ko to nevoli ..i generalno svi koje znan su brbljavi

S druge strane uz susjede i sloveniju ..vi bas imate srice s tin ..sve tri najvece eurogrupe kultura prisutne "slavenska , germanska i romanska" plus mađari a svi spadaju u isti kulturni krug vise manje ..bas san gleda , i slovenija granici s najnaprednijim dilom hrvatske ..najrazvijenijim dilom italije i sa austrijom koja je jedna kulturno i ekonomski dosta razvijena zemlja ..plus i mađari su dosta kulturno i drustveo razvijeni ..uglavnom sve uređena drustva ..sigurno bi mnogi pozelili takvo susjedstvo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Old February 24th, 2012, 10:39 AM   #155
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Glede na to, da ne nastopamo v tem videu Evropske komisije, je to še en dokaz več moji tezi, da mi kulturno pripadamo srednji in ne JV Evropi. Ta teza je sedaj dobila potrditev tudi na ravni EU.
Old February 24th, 2012, 01:02 PM   #156
julij_cezar
Registered User

Likes (Received): 10

Glede na to, da je tema videa Enlargement, obstoječih članic niti ne omenjajo, ne glede na geografski položaj ali kulturne podobnosti... Ne bi to ravno vzel kot dokaz, da nas EU nekam (ne)prišteva...
julij_cezar no está en línea   Reply With Quote
Old February 24th, 2012, 02:15 PM   #157
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Under the slogan 'So similar, so different, so European' this clip shows just how gorgeous and surprising Southeast Europe can be. Yes, the region is different and this is what makes it so vibrant, exciting and fascinating. But is it actually that different?
Old February 24th, 2012, 02:27 PM   #158
julij_cezar
Registered User

Copy Paste, you say? I can do that...

22/02/2012 Under the campaign slogan ‘So similar, so different, so European’, a new video clip produced by the European Commission encourages the viewer to challenge their perception of the countries of Southeast Europe that are hoping to join the EU.

Vir

Šalo na stran, tudi Romunije in Bolgarije ni zraven, pa (vsaj) Bolgarija pade točno v to regijo (JV Evropa). Poleg tega močno dvomim, da bi EU delila države po "kulturni pripadnosti". Pa ne pravim, da ne pademo v srednjo Evropo, samo "še en dokaz več" po mojem ne zdrži...

Last edited by julij_cezar; February 24th, 2012 at 02:42 PM.
julij_cezar no está en línea   Reply With Quote
Old February 24th, 2012, 02:34 PM   #159
Metron
Registered User

Metron's Avatar

Quote:
Originally Posted by julij_cezar View Post
that are hoping to join the EU.
Torej Hrvaška za EU še ni gotovo dejstvo? Mene bi na njihovem mestu malo zaskrbelo!

Ker če gre dejansko za države pod oznako "hoping to join", potem po mojem mnenju Hrvaške ne bi smelo biti zraven. Ravno zato se mi zdi primernejša oznaka Southeast Europe.
Old February 24th, 2012, 02:59 PM   #160
kreden
Registered User

Mislim, da se ni treba tako opirat na vsako besedo, glede na to da je to PR besedilo. Drugače pa ja, sem osebno mnenja, da je Slovenija Srednja Evropa (sicer se mi sploh zdi brezpredmetno diskutirati o tem, ampak ok), ampak tale video je narejen za izboljšanje ugleda držav kandidatk oz. potencialnih kandidatk iz JV Evrope (in Turčije). Recimo tudi Grčije, Bolgarije in Romunije ni noter, pa so del JV Evrope, ker so pač že članice EU.
kreden no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules