|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 |
|
anal-yst
Likes (Received): 74
|
Vyborne, Wuane, tu sa znova vraciame k prvej otazke:
A to: co/kto ma v tych bratislavskych vyskovkach byt? Len mi nehovor, prosim ta, ze byty, hotely, kancelarie, ani nic take podobne. Pretoze keby po tychto priesoroch, v tych vyskovkach dopyt bol, v tom pripade by tieto uz davno stali. Znova sa ta preto opytam: co ma v tych bratislavskych vyskovkach byt?
|
|
|
#62 |
|
Registered User
Likes (Received): 39
|
ale toto ty vobec neries. Uplne sa teraz odosobni od pojmu vyskova budova,a polozim ti otazku.Podnikatel sa rozhodne kupit pozemok,postavit na nom budovu,upravi(skoda ze len) bezprostredne okolie,ale apon nieco,a v konecnom dosledku vznikne nieco nove,ciste,mozno aj pekne.Je to ale prinos.nechcem teraz riesit skutocnu situaciu v BA,ze castokrat je budova aj zatazou,to je ina temaPreco by mna,ako obyvatela malo zaujimat,ci si investor kapacity naplni alebo nie? Akurat sa stane to ,ze ceny kanclov a bytov pojdu dole,bude vacsia konkurencia,kvalita prace v kancloch sa rapidne zvysila za posledne roky.Znova prinos. Tieto argumenty by som pouzival na nejakych zakladnych kurzoch podnikania,ano,nech si dava investor pozor,aby obsadil svoje kapacity,aby na tom neprerobil zbytocne,nech nema velke oci,nech zle neinvestuje. Ale mna ako obyvatela toto vobec trapit nemusi. Mne osobne sa moc nepaci Apollo business center,ale ked idem okolo,a vidim tu naozaj peknu parkovu upravu v jeho okoli,tak sa konecne na tej Prievozskej citim ako v nejakej civilizovanej krajine.Rovnako tak pri Lakeside parku.Co ma je po tom ze tam maju 10 poschodi prazdnych? (aj ked LS je tusim relativne uspesne,to bol len priklad o prinose pre obyvatela).Aj Eurovea je prazdna,ale hadam tam nevznikne socialne geto,a verim tomu ,ze casom sa naplni.Len tam nebude byvat hornych 10 000 ale mozno nejaka vyssia stredna trieda,lebo budu musiet ist s cenami dole.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
space hamster
Likes (Received): 27
|
A ty si myslíš, že na nízkopodlažnú výstavbu dopyt je? Quote:
Ty na mňa reaguješ totálnou p*čovinou, že nech teda hodíme celú BA do jedného mrakodrapu. Čo sa na to dá odpovedať? Jedine totálna p*čovina, pretože nič reálne a inteligentné fakt nie je možné. Moja totálna p*čovina je, že by mi to nevadilo, aspoň by bolo miesto pre prírodu, čo je p*čovina a som si toho vedomý. A tu je vidno, že ti došli argumenty a taktiež tvoja zásoba totálnych p*čovín, pretože na moju totálnu *** reguješ iba urážkami a osočovaním. Tak isto sa na to inak reagovať nedá. Toto je schéma tejto diskusie, z ktorej z reálneho základu, ktorý si TY udal si TY vyvodil totálnu p*čovinu, ktorú následne dávaš do autorstva mne, osočuješ ma a urážaš, že nedokážem viesť diskusiu na úrovni. Pričom TY si ten, ktorý tu túto diskusiu zdiskreditoval. Z toho vyplýva, ako si sa, koniec-koncov, sám priznal, že nevieš čo píšeš, pretože trpíš vážnou psychyckou poruchou. Howgh. Last edited by Qwert; April 8th, 2012 at 04:40 PM. |
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
user1
Likes (Received): 70
|
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
anal-yst
|
Quote:
Tito vyssieuvedeni ludia su tak sprosti, ze oni stavaju bez rozmyslania nad dopytom, vplyvom vystavby na okolie, celkovym potencialom trhu, kupyschopnosti obyvatelstva, urbanizmom a podobnymi vecami. Oni sa spravaju tak a stavaju to, co vy vyzadujete a pod co postujete tancujuce banany. Nech to znie akokolvek neskutocne, je to naozaj tak a to plati aj v pripade velkych skupin a oligarchov, ako je J&T, ako aj v pripade architektov, casti novinarov a slovenskej ,,inteligencie''. Takto sa Bratislava postupne meni na juhoamericky slum, alebo na buduci Detroit vychodu. Pokial teda vy nedostanete rozum, Bratislava sa nema sancu rozvijat.
|
|
|
|
#66 | |
|
anal-yst
|
Quote:
Tento forumer si tu celu doterajsiu existenciu budoval na buzerovani ostatnych o gramtickych chybach. ![]() K tomu jeho dalsiemu balastu sa nema vyznam vyjadrovat.
|
|
|
|
#67 |
|
Registered User
|
ale ja ten ´´rozum´´ mozem pretavit do skutocnosti len tak,ze ked budem mat zaujem robit investicnu cinnost,tak sa nebudem spravat ako horeuvedeni developeri.To mam teraz ako zacat obcianske aktivity voci developerom a presviedcat ich nech neinvestuju ako investuju a nech sa riadia Milanom? Maximalne mozem prestat postovat tancujuce banany.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Zaq......Ku 2.1.2012 ma BA 460 tis. obyvatelov ale aglomeracia a kraj 620 resp 700 tis.Ked hovorime o doprave a hustote a kvalite byvania musis brat ZAKONITE a LOGICKY do uvahy sirsie suvislosti..teda aj ludi dochadzajucich za pracou,studentov,turistov,prechodnych....atd.Co na tom nechapes ?! Specialne sa to tyka nakladov samospravy na chod mesta a regionu.Ja poukazujem na to ze BA sa moze v podstate rozvijat len smerom zapad resp. vychod.V obidvoch pripadoch to znamena zaberanie a nenavratnu stratu vysoko bonitnej pody juzneho Slovenska plus ber do uvahy lesy,pitna voda a neviem ake biotopy a co vsetko,ktore sa uz dnes viac menej v celom vyspelom svete povazuju za skutocne poklady.PRETO si myslim ze aj u nas by ludske sidla mali byt zahustovane v prospech prirodnych zdrojov.Nemyslim len BA ale vsetky mesta na Slovensku.Radsej nech su v mestach mrakodrapy aj 200 metrove (teda nie v nejakych historickych zonach) ale odmenou nam vsetkym bude pokial mozno maximalne zachovana priroda so vsetkymi svojimi kvalitami ktore sa nedaju nahradit.A pri rozumnom urbanizne a planovani mozes mat vysoku kvalitu zivota aj medzi tymi mrakodrapmi.Len je potrebne aby sa kazdy meter stvorcovy medzi zastavanymi plochami vyuzil rozumne v prospech parkov a sportovisk.Co sa ti na tomto nezda logicke.Podla mna je to uplne jednoznacne.
Last edited by zollium; April 8th, 2012 at 04:06 PM. Reason: mistake |
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
anal-yst
|
Zollium, zabudol si na jednu podstatnu otazku.Tu istu, ktoru som postol na predchadzajucej strane niekolkokrat.Zopakujem ti ju: Co bude v tych tvojich mrakodrapoch? Quote:
Ked sa zmeni potom myslenie celej spolocnosti, zmeni sa aj pristup a myslenie developerov.
|
|
|
|
#70 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
V Ba je plno parkovacích domov a platených parkovísk, ktoré zívajú prázdnotou, zato autá parkujú na chodníkoch a všetkých voľných priestranstvách a strpčujú normálnym ľuďom v meste život a ničia i tak mizerné životné prostredie. Last edited by historik; April 8th, 2012 at 04:13 PM. Reason: preklep |
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Registered User
|
@zaq:ale ja nijak nasilne mrakodrapy nepretlacam.Mne sa paci aj Eurovea,aj BBC nove... vystavba ma svoj kolorit.Tak ako sa potesim peknej nizsej stavbe,tak sa potesim aj peknej vysokej stavbe.To je vsetko.Nic viac za tym nehladaj.
Mimochodom.Nechapem tomu argumentu,kto bude v tych mrakodrapoch...ti isti co by boli snad v nizkopodlaznej alternative.Alebo je nejake pravidlo o ktorom neviem,ze je vacsi problem zaplnit vyskovu budovu v porovnani s nizkou? Lebo podla mna mozno vyssie stavebne naklady na vysoku budovu su vykompenzovane nizsou cenou za pozemok a naopak.Cize nemam pocit ze by kancel vo vyskovych budovach boli nejak drahsie alebo co .Myslim ze tu rozhoduje hlavne lokalita viac nez stavebne naklady.Alebo ta mozno uplne zle chapem a vobec neviem co tym chces povedat.
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Registered User
|
Quote:
Vsetci ti co sa tu dnes hrajkaju za zachovanie (mimo historickych centier miest) vyskovej hladiny zastavby v mestach len prenasaju tuto dilemu,clovek vs.priroda, do buducna.Ti co boli v USA vedia o com rozpravam.Ta krajina si kompletne vyholila vsetky lesy a nenavratne znicila obrovske mnozstvo biotopov napr. aj stavanim "suburbs" ktore maju neuveritelne rozlohy..taka California je kurva strecha vedla strechy,to iste Florida..tam keby nebol narodny park Everglades,tak to tiez cele zastavaju
|
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
anal-yst
|
Omyl.Naklady na vyskove budovy su az o 50% vyssie, ako naklady na nizkopodlaznu zastavbu. To je aj jeden z dovodov, preco su take drahe a malokto si ich moze dovolit. A s tou prirodou - nedaj sa, prosim ta, vysmiat. Mesta s desiatkami milionov obyvatelov dokazu stavat rodinne domy a 430-tsicove minimestecko Bratislava ich nedokaze? Pretoze ide zachranovat polia a prirodu? Inac, keby si dnes na dnesnom uzemi postavil iba rodinne domy, namiesto vsetkych panelakov, aj tak by sa obvodova hranica Bratislavy nezvacsila. V tomto pripade, ide preto iba o komplex maleho penisu. Dokazovanie si, ze aj my na to mame. A toto,nedokazes nijako vyhovorit. Btw, starsi a rodiny s detmi preferuju jednoznacne bud nizkopdlaznu vystavbu, alebo rodinne domy. Tie tvoje mokre sny, v podobe mrakodrapov, su len mokrymi snami o vacsom penise.
|
|
|
#74 |
|
anal-yst
|
To je zaroven odpoved aj pre Wuaneho, s vynimkou toho maleho penisu.
![]() Alebo nie? ![]()
|
|
|
#75 | |
|
Registered User
|
Quote:
Mimochodom myslim si ze vela tvojich argumentov nema nijaky realny zaklad
|
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Registered User
|
@Zaq:Som uz dopleteny z toho vsetkeho.V kazdom pripade som sa dnes naucil,ze ty,clenovia rodin s detmi a starsi mate velke penisy.
|
|
|
|
|
#77 |
|
AA
Likes (Received): 3
|
existuje x projektov tykajucich sa temy idealneho mesta, pocinajuc leonardom da vinci, pokracujuc v 19. storoci a vrcholiac v prvej polovici 20. storocia. mozno by to stalo aj za cely thread.
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
anal-yst
|
Quote:
![]() Take zabijanie velkonocnej nedele. Tuto tematiku sme tu totiz prebrali za tie roky nespocetne velakrat. Zazneli uz vsetky mozne druhy argumetov, nazorov a vsetkeho ostatneho. Vas postoj to vsak nezmenilo. To znaci, ze racionalne argumenty nehraju v tejto otazke ulohu a ide tu o nieco ine. Cokolvek to je, ja nad ty nedokazem zvitazit.
|
|
|
|
#79 | |
|
anal-yst
|
Quote:
Nie nema. Pretoze ty ich vidiet nechces, takze ich podvedome ignorujes. ![]() Aby si sa neurazil, ber to tak, ze ja som na tom rovnako, co sa tyka tvojich argumentov. ![]() V tom pripade tato debata nevedie k nicomu.
|
|
|
|
#80 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|