|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Kazdopadne na konci bude mesto vzdy len reflektovat jeho obyvatelov.....
|
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
No to je zas debata. Strašne unavujúce.
Jednoducho Bratislava si už výškové budovy postavila. To že sa nestavali v jednej lokalite medzi Tower 115 a Nivami a nevzniklo tak nové moderné centrum mesta bola chyba a už nie je cesty späť. Projekty ako Manhattan, Glória či Aupark a iné nemali nikdy stáť. Aspoň nie tam, kde stoja. Predsa nemôže byť až tak ťažké ukotviť v územnom pláne, že budovy nad nap. 8 podlaží sa môžu stavať len v určitej lokalite. Už je ale neskoro. V Bratislave je toľko zastavateľného priestoru, ktorý nijako nepoškodí prírodu, že argument stavajme do výšky, aby sme ochránili prírodu je absolútne smiešny. Kým sa zastavajú územia ako Istrochem, okolie ulice Mlynské nivy, prístav, tak my všetci tu diskutujúci už dávno ani na svete nebudeme. Ale niééé, v Bratislave sa musia stavať nezmysly ako južné mesto, alebo Port (alebo ako sa to po novom volá), aby potom všetci mohli frflať na dochádzanie do centra a kolabujúcu dopravu Last edited by kidos; April 8th, 2012 at 06:53 PM. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Higher, better
Likes (Received): 131
|
To sa tu 2 strany znova hádate o to, či budovať mrakodrapy alebo nie?
Nechcete to riešiť v OT alebo si naozaj založiť thread "Ideálne mesto" a tam to rozoberať? Lebo téma to je zaujímavá, ale tu by ma viac potešili nejaké fotky a správy.
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Registered User
|
to by potesilo vsetkych ale je zjavne ze je kriza,stavia sa minimalne a takmer vobec sa neplanuje...cize nie je tu velmi o com.A zas na druhej strane cela tato debata bola na margo clanku nejakeho architekta o BA.Vsetko so vsetkym suvisi ...aj ked pre niektorych tu, je to "strasne unavne"
|
|
|
|
|
|
#85 | |||
|
space hamster
Likes (Received): 45
|
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Vzhľadom na to, že hranica mesta siaha až po Čuňovo, Devínsku a Ivanku tento argument stráca význam, pretože medzi týmito časťami sú šíre polia. |
|||
|
|
|
|
|
#86 |
|
.
Likes (Received): 204
|
vlastne k tomu už niet čo dodať, všetko tu k tomu bolo povedané aj to, čo pod výškovkami v BA myslíme, aj okolo tých 150 by tu stačilo... zóna na to určená je. Otázky - "Kto tam pôjde?" sú akurát tak na smiech... výškovka sa postaví, keď bude pre ňu na trhu priestor, keď nie tak sa nepostaví
"okienko do mysle developera" ono developer môže chcieť postaviť čokoľvek, to čo naozaj postaví v danom okamihu rozhodne trh, preto aj J&T znižovalo PC. Keď som sa Korbačku pýtal, prečo znižovali, že práve v tej lokalite sa to aj super hodí, vpodstate by tam ani aktivisti nemuseli proti tomu protestovať, odpovedal, že aj napriek tomu, že to tam chceli, nemôžu si dovoliť riskovať vyhodiť milióny za projekt, ktorého rentabilnosť je otázna. Najskôr musia ľudí naučiť bývať vo výškach, potom to pôjde, dnes sú Slováci v tomto ohľade konzervatívny a nikto by tam nešiel. Škoda, že som sa ho nespýtal, či by nezvážili zmenu funkcie budovy, resp. by zvýšili podiel kanclov, služieb .. oproti bytom. Mne to niekedy tak príde, že to tu trochu zjednodušujeme... na to, čo sa bude stavať vplýva veľa faktorov, nestačí mať v územnom pláne zakreslené územie s povolením ísť do výšky... a že Milan povie, že by sa v BA nemali stavať výškové budovy nazaváži ak sa vytvorí priestor a bude na to vhodná situácia. myslím, že v dohľadne dobe v BA nič extra vysoké nepribudne, naďalej tu budeme stavať budovy do 25NP, keď si na ne zvykneme, tak sa posunieme vyššie |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Registered User
|
Quote:
Však tu sa riešia veci, ktoré mali byť už aspoň 15 rokov vyriešené. Neviem načo tu kto rieši nejakú koncepciu, keď každý má na to nejaksi vyhranený názor a zhoda neexistuje absolútne v ničom. Zollium, prosím ťa, povedz mi, akým smerom by sa malo uberať také provinčné a bezvýznamné mesto, akým Bratislava neodškriepitelne je. Aké projekty, ktoré budú napĺňať aj nejakú architektonickú hodnotu, plus funkčnosť, plus zvyšovanie životnej úrovne by sa tu mali stavať a popritom boli dostupné. Ak sa hambíš vyjadriť sa (ako veľa fórumerov tu), kľudne mi napíš Private Message. Popritom by som ťa poprosil taktiež napísať, akými prostriedkami by si chcel svoju víziu naplniť a hlavne aký KOMPROMIS by si bol schopný prijať v konfrontácii s inými názormi. Vopred ďakujem. Nájde sa tu vôbec niekto, kto začne počúvať druhého človeka a jeho pohľad na svet nekončí dĺžkou jeho vlastného nosu?? |
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ty zastupuješ záujmy nejakej finančnej developerskej skupiny? Alebo záujmy samého seba? Však čo ťa je po tom, že nejaká Pinda (penta) potrebuje na svoj bezcharakterný biznis bez akejkoľvek pridanej hodnoty "lacne" predraženú stavbu. Jakému developerovi sa čo neoplatí stavať, sa spamätaj prosím ťa. Vieš vôbec čo znamená slovo investícia? Prosím, nemýl si to so slovom špekulácia. |
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
Likes (Received): 48
|
Sorry pani.Chvilu som si pripadal hlupo,ale prekonali ste ma.Vy riesite preco riesime.Uz chyba len niekto kto bude riesit preco to riesite vy.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Registered User
Likes (Received): 61
|
Toto povedal Korbacka? Ak ano, tak to zobrazuje cele podnikatelske malomestiactvo v tomto priestore. Totiz normalny clovek si nikdy za take ceny, ake oni za tie byty vyrubili, nebude moct dovolit byvat "vo vyskach".
|
|
|
|
|
|
#91 | ||
|
space hamster
Likes (Received): 45
|
Quote:
Samozrejme, nehovorím o mrakodrapoch, ale o výškovkách, takých 10-15 poschodí si myslím, že je ešte efektívnych než sa začne stavba a cena za m2 predražovať. Pre teba zo slovníka: Quote:
Keď už si taký slovenčinárisko...
Last edited by Ondro; April 9th, 2012 at 03:09 PM. |
||
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Astral tourist
Likes (Received): 6
|
Quote:
Prešiel som Taliansko krížom-krážom, a hoc nie som architekt, trúfnem si povedať že títo ľudia o tom svoje vedia, ..., a býva sa tam prevažne staromestky - do výšky 8 poschodí max, a ak sú tam vyššie budovy, tak sú to prevažne kancelárie alebo hotely. Ale možno že sú práve o Korbačku ochudobnení, ktorí by im vysvetlil že bývanie vo vysokom paneláku je nádhera. Na Slovensku sa takýto humus ešte pomenuje Trinity LifeStyle Residence ![]() To som trošku sníval, že po páde komumizmu pôjdu takéto barabizne preč, ale čuduj sa svete, ľudia sú stále ochotní platiť neskutočné peniaze za bývanie vo vysokom paneláku. Samozrejme sto ľudí - sto chutí, ...., a práve preto by som ja nevidel problém Slovenska že ľudia sa nenaučili býbať ešte vo vyšších panelákoch. Výškové budový mám rád, dokonca prial by som si pár takých na správnom mieste ktoré v Prešporku sú, no mali by to byť kancelárie (ideálne pre IT spoločnosti ) ale nie paneláky hoc akékoľvek moderné, kde sa nedá s deťmi žiť. A mám pocit aj z Philla, že to vníma tak "mladícky", čo je ale v poriadku, lebo je to mládenec. ![]() Tu by možno bol adekvátenjší názor Zuzky, ktorá myslím že býva v Troch vežiach, a zaujímalo by ma to, či platí že čím ďalej tam s deťmi býva tým viac tam chce ostať, alebo čím ďalej tam býva, po trošíske by hádam aj odišla. A zaujímalo by ma to po 5, 10 a viac rokoch.
Sémantický web Last edited by futuros; April 9th, 2012 at 08:06 PM. |
|
|
|
|
|
|
#93 | |||
|
.
|
Quote:
Na Slovensku sa výškovky nikdy nestavali, nestavajú sa a ani sa stavať nebudú, jedine v Bratislave má možnosť sa to uživiť a aj tu sa tento segment bývania vo výške len rozvíja, takže sa dá povedať, že tu v tom nie je tradícia. Ja osobne nie som proti bytovým výškovkam, som zástanca toho, i keď súhlasím, že väčší podieľ by mal byť kancelárskych výškoviek. Quote:
OK, if you mean...Quote:
|
|||
|
|
|
|
|
#94 |
|
AA
Likes (Received): 5
|
v troch veziach poznam jednu rodinku s dvojcatami. v dome maju spolocensku miestnost, kde mozu usporaduvat rodinne oslavy, je tam tusim fitko a cez cestu sa mozu prechadzat okolo kuchajdy. prijemne blizko je aj polus. co mne osobne akurat vadi, je masovost objektu, co je problemom pri akejkolvek potrebe sa so susedmi na niecom dohodnut. zvysok je podla vkusu a chuti obyvatela. rovnako ako vienna gate.
v karloveskom ramene, ci inych mensich bytovkach, mi chyba prave to zazemie typu kocikaren, ci klubovna - mozno smiesne, ale ked mate pat rokov schodze vlastnikov bytov na schodisku, tak uz vas to otravuje. najma ked je to schodisko z cinskej zuly a teda sa na nom extra dobre nesedi
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Registered User
|
http://bettercities.net/news-opinion...n-21st-century
Velmi zaujimavy clanocek a dalsie argumenty,preco si myslim ze Bratislava aj ine mesta na Slovensku by mali ist jednoznacne do vysky resp. vyssia hustota obyvatelstva v prospech prirodnych zdrojov ako poda,lesy atd....Mimochodom Generation Y je asi aj velka vacsina ludi na tomto fore,cize zhruba narodeni v 70' 80' a 90' rokoch. Len vyberiem zaujimavy postreh, toto je urcite aj pripad Slovenska kedze mladi peniaze na byvanie nemaju....Generation Y wants freedom, not obstacles or anchors. So when it comes to where and how they live, they also exhibit a greater desire to rent rather than own. Inac aj vo Zvolene sa zacali stavat najomne byty a chystaju sa dalsie ![]() MALY VYCUC 1. Safety to adventure 2. Isolated to connected 3. Inconvenient to convenient 4. Car dependent to car independent DALSIE FAKTORY 1. Aging population 2. Higher energy costs. 3. Rediscovery of urban design principles 4. Public school reform 5. ROI analysis. 6. Lower crime 7. Better downtowns Dufam ze uz konecne ludia prestanu obhajovat 8 poschodove budovy v centre mesta,konkretne Bratislavy (samozrejme okrem nejakych historickych zon)
Last edited by zollium; April 10th, 2012 at 06:51 AM. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Registered User
|
http://www.theatlanticcities.com/des...h-easier/1204/
Este tento pridam,je len kratky ...ale najpodstatnejsie je asi toto:Cities are expected to expand the combined size of Texas, California and Montana in the next 20 years, adding environmental and cultural strains from population growth and shifts away from rural living, experts said Tuesday at a conference in London called “Planet Under Pressure.” By 2030, humanity’s total urban footprint will expand by an additional 1.5 million square kilometers (579,000 square miles), according to the conference. Where to house the additional urbanites with as little environmental harm as possible will become crucial as the world’s population increases by an estimated 1 million additional people each week for the next 38 years, experts said.The way cities have grown since World War II is neither socially [nor] environmentally sustainable.Our focus should be on enhancing the quality of urbanization — from urban space, infrastructure, form and function, to lifestyle, energy choices and efficiency, ![]() Nechcem sa chvalit, ale vravel som si ze nieco najdem na nete o tom,akym smerom by sa mala Bratislava ale aj ine mesta na SK uberat,a pozrime ze,vsetko toto sa presne zhoduje s tym co som pisal v predoslych postoch.A to som nikdy v zivote nestudoval nic o urbanizme alebo architekture.Tak co, Zaq,este stale si myslis ze snivam o velkom Falusovi ?!?!?! Nestaci niekedy len pouzit obycajnu logiku a trosku sa zamysliet nad suvislostami? P.S. Tie cisla su uplne brutalne... 1million additional people each week !?!?
Last edited by zollium; April 10th, 2012 at 11:43 AM. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
.
|
ja mám pocit, že si tu tušim nerozumieme a trochu sa nám to tu radikalizuje...
btw. porovnávať "vyspelý" urbanizmus na úrovni grafiky tetrisu, ktorý v USA prevláda s Európou je trochu hardcore, najmä preto, že u nás sa urban sprawl v takej podobe ani zďaleka nevyskytuje... ja som za výškove budovy akurát na MN a na pravom brehu max tak okolo Starého mosta pri Einsteinovej a Apolle. V tom Zolliumovom článku (napr: http://www.theatlanticcities.com/des...h-easier/1204/) by som tú nízkopodlažnú stavbu (v článku hore) bral, takéto niečo by sa malo stavať aj dajme tomu v Petržalke, Novom meste... čo sa týka Milanových RD som v princípe nikdy nebol proti, čo mi vždy vadilo bolo jeho pretláčanie ich do centra. Napr. v oblasti Istrochemu, alebo za South City by to bolo fajn (v rozumnej miere so službami a kvalitnou infraštruktúrou) |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Registered User
|
![]() No vsak ale urban sprawl sa prave deje v okoli Bratislavy.Ved som bol u kamarata v Malinove minule...a co dalsie ?!?! Cierna voda,Vajnory,Podunajske B.,Ivanka,Bernolakovo,Rusovce,Jarovce...atd. Vsak to sa vsetko ide premenit na suburbs !?!? Neviem ludia ak vas uz nedokazu presvedcit argumenty z tychto odkazov tak potom sa vzdavam. Respektujem vase nazory samozrejme, ale nezhodneme sa ![]() Phil, a mne nejde o to ci je u nas vyspelejsi urbanizmus alebo v USA momentalne,mne ide o podstatu toho co sa v tych clankoch pise z hladiska faktorov pre a proti
Last edited by zollium; April 10th, 2012 at 11:27 AM. |
|
|
|
|
|
#99 |
|
.
|
sorry, ale tých 5 domov nie je urban sprawl, Black Water kvitujem, tam je to zlé... každopádne si myslím, že na výškovky stačí MN plus medzi mostami na pravom brehu, aj keby sa zvyšné planiny v tomto meste zastavali nízkopodlažnou mestskou zástavbou, tak by som tu vedel dať aj +400 000 obyvateľov... veď tu sú nenormálne vzdialenosti na tak malý počet obyv. Pravý breh by mohol mať aj 300 000 miesto súčasných 150 000...
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Registered User
|
![]() 5 domov?!?! To hadam nemyslis vazne.Vsak sa pozri na tie vsetky projekty ktore sa v okoli Blavy stavaju a idu stavat...Len otazka casu kedy sa to zastavia.ALE ZNOVU OPAKUJEM ! Mne nejde priamo o Suburbs ,aj ked tie su sucastou toho,ale o argumenty Zahustovanie,Stavanie do vysky,Zivot v meste VS Zaberanie pody,lesov,priroda,zivot mimo mesta alebo v suburbs. Ved v tych clankoch to bolo prave vysvetlovane ze o co ide
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|