|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Gospodarstvo, infrastruktura i razvoj Economy, Transportation, Energy, and Commerce |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#181 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
. Iako na poluotoku ce kapacitet biti 2 kruzera sto na kraju krajeva moze biti i dovoljno.
|
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Registered User
Likes (Received): 73
|
To sam i ja mislio ali vidim da su i u Gaženici predvidjeli mjesto za kruzere...
|
|
|
#183 |
|
;)
Likes (Received): 1426
|
Koliko sam ja čitao, ideja i je da se poluotok riješi kruzera i trajekata tako da se riva može napokon urediti kao riva, a ne pristanište. A za turiste je svejedno gdje im kruzer pristane, ionako slizaze s njega i odlaze u grad.
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1672
|
Bliže im se kod rive iskrcati i odmah su u gradu,nego se autobusima tramakati iz Gaženice
|
|
|
#185 |
|
;)
|
Nemoj da to čuju ovi što avionom dolaze, poželjet će da slijeću direkt na rivu.
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Sunce ti žarko
|
Mogu s hidroavionima,sve se da srediti
![]()
|
|
|
#187 |
|
Što me gledaš?!
Likes (Received): 1256
|
Pazi možda si nesvjesno i u pravu.Naime, govori se o ponovnoj uspostavi hidroavionske pruge Ankona-Zadar. Naime dok je Zadar bio sastavni dio Kraljevine Italije uredno su hidroavioni prometovali na toj liniji.
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Što me gledaš?!
Likes (Received): 1256
|
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Sunce ti žarko
|
eto vidiš
|
|
|
#190 |
|
;)
|
Još samo da kalmeta izgradi cestu sa čvora A1 direkt na rivu, pa da i siroti turisti koji dolaze autom više ne moraju patiti. Ma jebem ih sve, treba ih odvesti što dalje i naplatiti im bus do grada, a usput ih ostaviti kod nekog šoping centra da potroše nešto para!
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Za dvije i pol godine trajektni promet može preseliti u Gaženicu
ZADAR- Ovlaštenici Lučke uprave Zadar i austrijske građevinske tvrtka Strabag AG Ivica Burić i Zoran Stojić potpisali su danas ugovor na tisuću stranica o drugoj fazi izgradnje trajektnog terminala u Gaženici. Strabagova ponuda od 93 milijuna eura ocijenjena je najpovoljnijom na međunarodnom natječaju na koji je pristiglo osam ponuda, a tri su ušle u uži izbor nakon otvaranja ponuda ukrajem prošle godine. Nakon nasipanja 20 hektara površine i izgradnje sekundarnog lukobrana dužine 270 metara druga faza obuhvaća izgradnju obale i cijele kopnene infrastukture. -Ovo je građevinski najzahtjevniji dio projekta, veliki dio radova odvijat će se u podmorju, Strabag će s podizvođačima angažirati do 300 radnika, a između ostalog bit će utrošeno oko 250 000 metara kubnih betona. Po završetku druge faze trajektni će se promet moći iz gradske luke preseliti u Gaženicu, tvrdi Ivica Burić, ravnatelj Lučke uprave koja je formalno nositelj investicije od 220 milijuna eura. U izjavi za Radio Zadar Zoran Stojić, direktor Strabaga za jugoistočnu Europu kazao je kako je za njih posao u Zadru veliki izazov. Posao je zahtjevan ne samo u financijskom već i inženjerskom smislu, istaknuo je Stojić. Rok završetka druge faze radova preciziran je na 30 mjeseci. Lučka uprava Zadra planira početkom iduće godine raspisati međunarodni natječaj za izvođača radova treće faze koja obuhvaća izgradnju zgrade terminala. Buduća luka raspolagat će s 12 vezova za trajekte i 300 metara pristaništa za ribarske brodove. Plan je da će zapošljavati oko 1000 ljudi, imat će godišnji kapacitet od sedam milijuna putnika. Dovršetak izgradnje nove zadarske luke očekuje se u drugoj polovici 2013. godine. Iduće bi se godine trebao raspisati i natječaj za koncesiju na lučku djelatnost koju će do tada imati tvrtka Luka d.d. http://www.057info.hr/vijesti/2010-0...iti-u-gazenicu Evo ugovor je potpisan a sad cemo nadam se intenzivnije pratiti radove, iako spektakl ce biti tek pocetkom izgradnje 3.faze
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
drunk on the moon
Likes (Received): 0
|
iznenađena sam što ovako dobro napreduje, samo da se tako i nastavi, show živi!
![]() he, izgradnja nove luke se baš i ne prati, valjda nitko ne viruje da će od toga nešto i biti!
|
|
|
#193 |
|
;)
|
Prošle godine je završetak planiran 2012., sada su pomaknuli na 2013. Kad kod nas tako krene, dinamika se produžuje u nedogled.
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
rekreativac
Likes (Received): 11
|
nadam se da ce zadarska luka bolje proc nego rijeka gateway :/
|
|
|
|
#195 |
|
;)
|
Ili d404
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
rekreativac
Likes (Received): 11
|
joj da... svako malo zaboravim
![]() no to je vec prica za "vjerovali ili ne" sekciju
|
|
|
|
#197 |
|
drunk on the moon
Likes (Received): 0
|
na otvorenju su rekli da će biti gotova 2013.god.
a sad, ako misliš na ovo što su govorili prije početka gradnje , stara poznata stvar. Prezadovoljna sam što je prva faza gotova koliko-toliko u roku i što kreće 2. faza!btw. ja sam još pod utjecajem činjenice da se luka zaista počela i graditi! SF!
"zalud zlato cilog svita, kada srce neće drugo..." http://www.youtube.com/watch?v=sdy4ell_dtM Last edited by mala šinjorina; May 20th, 2010 at 12:43 AM. |
|
|
|
|
|
#198 |
|