daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old May 19th, 2009, 07:51 PM   #61
Astralis
Out of time

Astralis's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by Manolo_B2 View Post
meni je H&M suuuper! obozavam ga!
nemozes se jeftinije obuci na dizajnerski nacin, osim ako krades...
Zavisi kako gdje. U Amerikama (kak veli nas preCjednik ) se obuces u Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Guess i ostale stvari za pol cijene od ove u europskom H&Mu ...
Astralis no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 19th, 2009, 08:04 PM   #62
goxic
Registered User

goxic's Avatar

Likes (Received): 1

Mi klince oblacimo u H&M-u od rodjenja. Dva puta godisnje (proljece i jesen) spiskamo po 1.000 Kn za dvoje djece i obucemo ih za cijelu sezonu. Cijene su ko kod nas u kineskim ducanima, roba je puno ljepsa i modernija a da ne kazem da se pere i dere non stop, zaljeva sa sredstvima prtiv mrlja i ne gubi boju, oblik....

Eto ima nas svakakvih... nama je H&M radi klinaca zakon. Zena si vise puta nadje nesto, ja rijetko...
goxic no está en línea   Reply With Quote
Old May 19th, 2009, 09:05 PM   #63
bubach_hlubach
the IRS at the door

bubach_hlubach's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by Astralis View Post
Zavisi kako gdje. U Amerikama (kak veli nas preCjednik ) se obuces u Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Guess i ostale stvari za pol cijene od ove u europskom H&Mu ...
Majica moze biti bilo kakva, cak i sa Hrelica, nije mi niti najmanji bad, dok hlace i shuze su vec druga prica, ponekad.
Najbolje su mi one jeftine trgovine, cijeg imena se ne mogu sjetiti sad, no uglavnom sve odjevne predmete mozes kupiti za dolar ili dva, i uvijek, ama bas uvijek je krcat crncima. Jedini problem je kaj je sve najmanje XXXL, no to njih ne hebe, svi nose super velike brojeve, od bebe pa do dede.

'Cause I can't go on (Will you still love me?)
No, I can't go on (Just say you love me)
bubach_hlubach no está en línea   Reply With Quote
Old May 19th, 2009, 09:42 PM   #64
Darth_Vader
BANNED

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by renco View Post
Nije točno,odvojeni su još devedesetih za vrijeme adezeja.
Hm-Hm, pa sad kaj se toga tice netko je od nas dvojice u pravu,a netko je u krivu!
Bum ja to provjeril, pa bum onda naknadno objavil pobjednika,odnosno porazenog.

Darth_Vader no está en línea   Reply With Quote
Old May 19th, 2009, 10:20 PM   #65
J.C.01
C I R R U S

J.C.01's Avatar

Likes (Received): 16

Ja kad sam spominjao H&M prvenstveno sam mislio na odraslu odjeću iz svojeg osobnog iskustva, ali čuo sam da mnogi roditelji u njemu kupuju robu za svoje klince, jer su cijena i kvaliteta u najboljem omjeru. Moj frend koji također ima slično mišljenje o njemu kao ja, u njemu oblači svoju kćer, baš iz gore navedenog razloga. Tako da se moja kritika ne odnosi na dječji asortiman.
Ali za mene je H&M daleko od trendovske i kvalitetne odjeće. Prošle godine kad sam bio u shopingu u Grazu u njemu se doslovno nije imalo što za kupiti. Uglavnom je odjeća bila namijenjena za osobe sa Emo stilom, košulje su od najobičnije i najjeftinije tkanine (poput kuhinjske krpe samo što su imale print) i ne baš tako jeftine što bi čovjek očekivao. Prošli mjesec mi je frend opet bio u Grazu i kaže da je sad ponuda još gora. H&M je po meni dosta precijenjen. Ima kod nas kvalitetnije, ljepše i jeftinije obleke od njega.
Sretno im bilo u Turskoj i Ukrajini.
J.C.01 no está en línea   Reply With Quote
Old May 20th, 2009, 02:32 PM   #66
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

U Hrvatskoj 13 novih trgovačkih centara

ZAGREB - Zabrana rada nedjeljom, čini se, nije uplašila mnoge investitore pri planiranju i gradnji novih trgovačkih centara u Hrvatskoj. Prošli tjedan predstavljena su čak dva nova šoping-centra, i to u Zagrebu i Slavonskom Brodu, a do kraja 2010. najavljeno je otvaranje još 10-ak trgovačkih centara u manjim hrvatskim gradovima.

Nedaleko od Zagreba, u Zaprešiću, predstavljen je West Gate, šoping-centar dvostruko veći od svih postojećih u Zagrebu. Površina prodajnog prostora toga trgovačkog centra čak je 120.000 četvornih metara, a u njemu će se smjestiti gotovo svi “triger” brendovi koji šopingholičare mame u odlazak u ostale trgovačke centre raspršene po Zagrebu.

Ulice duge 4 kilometara

U tim četiri kilometra dugim šoping-ulicama (to je zbrojena dužina svih izloga na svim etažama) naći će se Zara i Berska, marke kojih je dosad bilo samo u Avenue Mallu, te novi brendovi njihove grupacije koji dosad nisu bili prisutni u Hrvatskoj, poput Massimo Duttia, Pull&Beara i Stradivariusa.

Njemački ekskluzivni brendovi poput Peek & Cloppenburga, C&A i Müllera, koje se moglo naći samo u City Centeru One, također će se naći i u West Gateu, kao i Intimissimi i Calzedonia, brendovi na koje se moglo naići samo u King Crossu, te Intersport i Mercator koji su dosad bili smješteni samo u specijaliziranim Mercatorovim centrima. Naravno, to nije sve i zaista bi bilo teško nabrojati sve brendove u novom West Gateu, koji osim mnogih trgovina, donosi još novosti, kao što su klizalište, kuglana i veliki zatvoreni park za djecu, odnosno igraonica od 3500 m2.

Velika pozornost posvećena je i arhitekturi. Glavni projektant Dario Travaš iz ATP Projektiranja kaže da je u projektiranju velika pozornost bila posvećena dnevnom svjetlu te da su zbog sunca i atmosfere napravljene tri manje i jedna velika kupola, koja je zbog svoje veličine i promjera pravi građevinski pothvat.

Otvorenje toga trgovačkog centra predviđeno je za šest mjeseci, a investitori kažu da na okolnom zemljištu u sljedećih šest godina namjeravaju sagraditi brojne nove sadržaje poput hotela, retail parka, uredskih zgrada, kasina i zabavnog centra, i to na površini od dodatnih 800.000 četvornih metara.

Zapelo s Laništem

No Zagreb u idućih šest mjeseci čeka otvaranje još dvaju ekskluzivnih šoping-centara, i to Kvaternik Plaze na Kvatriću, u kojoj će se uz mnoge trendi brendove naći i Armani Casa te Cascade, i trgovačkog centra neposredno uz Centar Kaptol.

Iako se kasni s gradnjom, zagrebačko Lanište trebalo bi dobiti veliki šoping-centar, i to pokraj Arene, a, podsjetimo, najavljena je i gradnja Zagreb Malla - uskoro bi se trebao početi graditi na križanju Radničke ceste i Slavonske avenije - te dovršetak centra Vrbani u naselju Vrbani III, koji je nedavno dobio ime Lagoon Plaza. Smješten u zagrebačkom naselju Vrbani, trgovački centar Lagoon Plaza bit će prvi pravi kvartovski centar u Zagrebu s jedinstvenom ponudom trgovina, sporta i zabave. Imat će 20.000 četvornih metara bruto iznajmljive površine i nudit će više od 55 trgovina i 450 parkirališnih mjesta. Investitor projekta međunarodna je tvrtka Bluehouse Capital, a iako je prije bilo najavljeno da će centar imati multipleks, od toga se odustalo te će umjesto njega ondje biti wellness i fitness.

http://www.jutarnji.hr/nekretnine/ar...,20,,163819.jl
Old May 20th, 2009, 02:43 PM   #67
J.C.01
C I R R U S

J.C.01's Avatar

Sve su nabrojali, osim shoping centra u Dubravi koji bi se trebao otvoriti početkom jeseni. Već se po portalima mogu naći oglasi u kojim se traže trgovci za taj centar.
Old May 20th, 2009, 03:31 PM   #68
ubodna pila
ruralan

ubodna pila's Avatar

Likes (Received): 581

ja obožavam trgovačke centre i drago mi je što se grade... volim kad mi je sve na mjestu, dođem nakupujem si robe za pol sata i vozi ...
a hoće se u ovim novima otvorit još koji peek&clopenburg ili kako se već piše, to mi je najbolji dućan, ima od jeftinog (one neke nepoznate markice ali lijepa roba) preko prihvatljivog (e-sprit, tom tailor i slično) pa do skupog (hilfiger, pepe, boss)... sve na jednom mjestu... ja u onaj u city centru upadnem 1-2 godišnje i fino se nakupujem...i miran sam onda....
ubodna pila no está en línea   Reply With Quote
Old May 20th, 2009, 04:03 PM   #69
moa2
Registered User

Fale ima jedno dva - tri nova šoping centra u Osijeku: npr. Portanova, Promenada itd...
moa2 no está en línea   Reply With Quote
Old May 20th, 2009, 04:57 PM   #70
nymphaeum
Registered User

nymphaeum's Avatar

Likes (Received): 29

peek&cloppenburg uvijek ima nešto, šteta što je uglavnom starija roba iz zapadnijih zemalja i preskupa u odnosu na cijene tamo
nymphaeum no está en línea   Reply With Quote
Old May 21st, 2009, 07:49 AM   #71
OettingerCroat
Disenfranchised

OettingerCroat's Avatar

Quote:
Originally Posted by Astralis View Post
i u americi je američki H&M najjeftiniji ... samo u hrvatskoj je H&M tako bezobrazno skup
OettingerCroat no está en línea   Reply With Quote
Old May 21st, 2009, 02:38 PM   #72
genius
Registered User

genius's Avatar

Quote:
Originally Posted by LAMPAŠ8 View Post
Smješten u zagrebačkom naselju Vrbani, trgovački centar Lagoon Plaza bit će prvi pravi kvartovski centar u Zagrebu s jedinstvenom ponudom trgovina, sporta i zabave. Imat će 20.000 četvornih metara bruto iznajmljive površine i nudit će više od 55 trgovina i 450 parkirališnih mjesta. Investitor projekta međunarodna je tvrtka Bluehouse Capital, a iako je prije bilo najavljeno da će centar imati multipleks, od toga se odustalo te će umjesto njega ondje biti wellness i fitness.
[/url]
kada su dobili dozvolu za gradnju trg. centra na mjestu na kojem je bila predviđena tržnica na dvije etaže, obrazloženje je bilo da (kao) iako grad nebi dao dozvolu za gradnju (već trećeg) trg. centra na vrbanima zbog toga kaj rade kina će ju ipak dati.
Naravno da su "sada" od kina odustali, to je bila samo kvaka za dobiti dozvolu.
Old May 21st, 2009, 05:18 PM   #73
Nika Loncar
Registered User

Nika Loncar's Avatar

Quote:
Originally Posted by OettingerCroat View Post
i u americi je američki H&M najjeftiniji ... samo u hrvatskoj je H&M tako bezobrazno skup
Kako može biti skup ili jeftin kad ga uopće ni nema

Meni je H&M ništa posebno. Bolja mi je Zara.
Nika Loncar no está en línea   Reply With Quote
Old May 21st, 2009, 08:47 PM   #74
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1102

Quote:
Originally Posted by genius View Post
kada su dobili dozvolu za gradnju trg. centra na mjestu na kojem je bila predviđena tržnica na dvije etaže, obrazloženje je bilo da (kao) iako grad nebi dao dozvolu za gradnju (već trećeg) trg. centra na vrbanima zbog toga kaj rade kina će ju ipak dati.
Naravno da su "sada" od kina odustali, to je bila samo kvaka za dobiti dozvolu.
Umjesto tržnice na dva kata, biti će šoping centar na dva kata. U čemu je problem? Isto sranje, samo oku i nosu ugodnije.
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old May 21st, 2009, 08:48 PM   #75
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by Nika Loncar View Post
Kako može biti skup ili jeftin kad ga uopće ni nema
Zato valjda i je tako bezobrazno skup. Ne umanjuj metafizičko filozofske sposobnosti OC-a.
Old May 21st, 2009, 09:18 PM   #76
Stranger_77
Registered User

Gradska robna kuća Dubrava - 65.000 m2

Stanje 21.05.2009

Stranger_77 no está en línea   Reply With Quote
Old May 21st, 2009, 10:01 PM   #77
J.C.01
C I R R U S

J.C.01's Avatar

Super fotke

Da nema ovog foruma, skoro da se ne bi ni znalo za ovaj budući shoping centar. Ne sjećam se kad sam zadnji put nešto pročitao o njemu u novinama. Ali glavno da spominju neke buduće i za sad neizvjesne shoping centre.
Old May 22nd, 2009, 12:00 PM   #78
Zabonz
Master Planner

Zabonz's Avatar

Likes (Received): 65

Ovo u Dubravi je stavrno misteriozno, nigdje ni slova viditi o tome.

Evo par usputnih slika novog dijela CC1:

Old May 22nd, 2009, 01:54 PM   #79
genius
Registered User

genius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sarcastic Saracen View Post
Umjesto tržnice na dva kata, biti će šoping centar na dva kata. U čemu je problem? Isto sranje, samo oku i nosu ugodnije.
molim te nemoj govoriti napamet, neće biti 2 nego 5 nadzemnih etaža. pogledaj forume gdje ljudi diskutiraju o kupnji stana na vrbanima, svi izbjegavaju zgradu kraj trg. centra jer je u planu zamišljen manji objekt, pa će ovako to ispasti vrlo nagurano.
Old May 22nd, 2009, 01:56 PM   #80
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by genius View Post
molim te nemoj govoriti napamet, neće biti 2 nego 5 nadzemnih etaža. pogledaj forume gdje ljudi diskutiraju o kupnji stana na vrbanima, svi izbjegavaju zgradu kraj trg. centra jer je u planu zamišljen manji objekt, pa će ovako to ispasti vrlo nagurano.
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, to će nadviti sjenu nad čitavo selo! Nego jesu li/hoće li ovi uspjeti srušiti onu kućicu na rubu građevinske rupe koju nisu uspjeli otkupiti. Tome tvrdoglavom vlasniku bi moglo biti malo "nagurano".

Reply

Tags
shopping center, zagreb

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules