daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old May 11th, 2009, 04:07 PM   #21
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1217

Garaža na tržnici

gorgoroth no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 11th, 2009, 04:16 PM   #22
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

probaj ivane nekako skinuti one slike s projekata,ja nisam uspio
Old May 11th, 2009, 04:19 PM   #23
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Likes (Received): 2

mislis na ovo? garažni centar "Andrija Štanger"

ivan_ri no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2009, 04:23 PM   #24
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

E te i još ako možeš luke
Old May 11th, 2009, 04:26 PM   #25
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

garaza Crnikovića

garaza Tržnica

sportska dvorana

luka Opatija

Old May 11th, 2009, 04:30 PM   #26
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

komunalac

luka

Old May 11th, 2009, 04:31 PM   #27
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Slatina

parkiraliste trznica

Old May 11th, 2009, 04:33 PM   #28
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Objavljen natječaj za Poslovno-garažni objekt Tržnica

Subota, 21 Veljača 2009 23:53, http://www.opatija21.hr/index.php?op...mid=41&lang=hr

Objavljen je natječaj za izradu glavnog i izvedbenog projekta garažno-poslovne građevine u Opatiji. Natječaj je otvoren od 13. veljače do zaključno 3. ožujka u 9 sati do kada je potrebno predati cjelovite popnude. Službenu natječajnu dokumentaciju zainteresirani mogu preuzeti sa stranica Narodnih novina - Javne nabave, a kompletna je dokumentacija na raspolaganju i na webu Opatije21, u rubrici Natječaji.
Ponude se predaju u sjedištu OPATIJA 21 d.o.o. Opatija, V. Nazora 3 (prvi kat), a zainteresirani ponuđači mogu se za sve informacije u vezi izrade ponude obratiti na: Opatija 21 d.o.o., V. Nazora 3, 51410 Opatija, Mladen Sinožić, izvršni direktor, tel. 051-603-204, fax. 051-603-500, radnim danom od 08-10 sati.

Old May 11th, 2009, 04:36 PM   #29
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Modernizacija i proširenje opatijske luke

četvrtak, 20 Studeni 2008 00:00, http://www.opatija21.hr/index.php?op...mid=63&lang=hr

Trenutačno stanje u opatijskoj luci ne zadovoljava potrebe ni domaćeg stanovništva ni posjetitelja koji dolaze turističkim brodovima u Opatiju. Posljednjih desetljeća u modernizaciju infrastrukture luke nije se ulagalo praktički ništa, tako da je ona danas potpuno nepodesna za prihvat srednjih i velikih jahti koje svake godine u sve većem broju posjećuju akvatorij sjevernog Jadrana. Iz tog razloga nameće se kao neminovnost što skorijeg stvaranja konkretnog projekta za modernizaciju i proširenje današnje luke.

Početne analize pokazuju kako bi se umjesto izgradnje skupog klasičnog nasipa u opatijskoj luci moglo primijeniti niz novih tehnoloških rješenja, između kojih i korištenje plutajućih lukobrana od armiranog betona. Jednom kad bude gotova, nova luka će moći primiti jahte maksimalne dužine od 60 metara.Grad Opatija je osigurao sredstva za početna istraživanja maritivnih svojstava tehnoloških rješenja budućeg lukobrana.

Old May 11th, 2009, 04:38 PM   #30
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Pozivni natječaj za iskazivanje interesa - Luka Opatija

Nedjelja, 22 Veljača 2009 00:00

http://www.opatija21.hr/index.php?op...mid=63&lang=hr

Old May 11th, 2009, 07:36 PM   #31
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Opatija: Proširena zona besplatnog interneta

Do početka turističke sezone Opatija će dobiti dvije nove zone besplatnog bežičnog interneta, u Parku Angiolina i na Slatini. Od kraja prošle godine usluga besplatnog bežičnog interneta već je dostupna na vološćanskoj obali, tržnici te u opatijskoj luci.

Puštanje u rad četvrte i pete wireless zone bit će omogućeno daljnjim širenjem Opatijskoga optičkog prstena. Optički prsten podrazumijeva izgradnju optičke infrastrukture velikog kapaciteta i brzine prijenosau vlasništvu Grada Opatije, uzevši u obzir da optika i općenito DTK po svojoj važnosti sustiže ključne infrastrukturne sustave, poput struje, vode i kanalizacije. Širenjem optike se zajednički bave Grad Opatija i „Komunalac“, koji optičku tehnologiju već koristi u telemetrijskom upravljanju vodovodom i kanalizacijom.

Riječ je o dijelu projekta e-Opatija, koji - osim wirelessa i Optičkog prstena - obuhvaća programe e-škole i e-vrtića, informatičku modernizaciju rada gradske uprave, novu gradsku web stranicu, financiranje informatičke izobrazbe mladih nezaposlenih Opatijaca te naših starijih sugrađana, kao i pripreme za upravljanje DTK-om.

A Opatijsko Poglavarstvo odobrilo je firmi „Mobilitas“ uspostavu turističke autobusne linije, kojom bi bile povezane sve kulturne i turističke znamenitosti Liburnije i njenih rubnih područja. Takozvani „open top“ autobusi povezivali bi područje između Voloskog, Mošćenica, Učke, Kastva i Rijeke.

Linija će biti pokrivena s tri do pet autobusa, uz prijevoz u razmacima od 30 do 45 minuta. Stajališta na području Grada Opatije bit će kod vološćanskog groblja, na mrkatu, Slatini, kod marketa u Ičićima te u centru Ike.
Sjedište tvrtke koja će voditi projekt bit će u Opatiji, a za realizaciju projekta nije potrebna financijska potpora Grada.

Radio Maximum/ R-1.hr
Foto: ezadar.hr
Old May 13th, 2009, 09:14 AM   #32
acy
MAZINGER ZETA

acy's Avatar

Likes (Received): 5

Prezentiran jedan od najvrednijih opatijskih projekata
Sto milijuna eura za Kuk – »vrata Opatije«

OPATIJA – Možda i najveća pojedinačna investicija u novijoj opatijskoj povijesti, projekt garažno-poslovnog centra na Kuku vrijednog preko 100 milijuna eura, predstavljena je na Poglavarstvu Grada Opatije. Specifičnost ovog trgovačko-poslovnog objekta, u kojem će preko polovice kapaciteta zauzeti parkirališni prostori jest atraktivna arhitektura i uklopljenost u prostor, pri čemu se posebno ističe ozelenjeni krov.

– Mi inzistiramo na stalnom dijalogu s privatnim investitorima, iz kojega se rađaju veliki projekti poput ovog, od kojeg ćemo samo na račun komunalnog doprinosa popuniti trećinu gradskog proračuna. Ovaj će garažno-poslovni centar oživjeti dio Opatije koji je dosad bio zanemaren, a omogućit će nam i ono što smo dugo vremena željeli – mjesto na kojem će zaposleni ljudi u Opatiji moći parkirati svoja vozila i uključiti se u javni promet, što bi definitivno olakšalo prometnu situaciju u centru, rekao je gradonačelnik Amir Muzur. Poglavarstvo je odobrilo i nacrt sporazuma o zamjeni zemljišta s investitorom »KUK projektom« iz Zagreba, po kojem će Grad dobiti zemljište za izgradnju takozvane Treće ceste i još jedne nerazvrstane čestice, a investitori jedan dio terena potreban za izgradnju svoga centra.

– Projekt je rađen dvije godine, a njegova je najveća vrijednost u tome što daje nov značaj tim »vratima Opatije«. Zgrada je ukopana u pejsaž, a s krovom ima šest etaža od kojih će dvije biti podzemne garaže, a još jedna će biti otvoreno parkiralište. Koristit ćemo isključivo prirodne materijale poput drva, stakla i kamena, najavio je projektant Ante Barada.

acy no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2009, 02:51 PM   #33
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Da li je ovo samo prezentacija pred izbore ili se stvarno misli ići u izgradnju,kakvi su rokovi?
Old May 13th, 2009, 03:39 PM   #34
bluezag
Registered User

bluezag's Avatar

Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by ***** View Post
Opatija: Počinje gradnja garaže na Slatini

Tridesetak godina planirana garaža Slatina u Opatiji počinje se graditi! Temeljni kamen nove garaže, kapaciteta između 300 i 350 parkirnih mjesta, položio je danas gradonačelnik Amir Muzur.

“To je jedna trećina opatijskih potreba za parkirnim mjestima, rekao je Muzur. ”Druga javna garaža bi se trebala početi graditi već slijedeće godine na prostoru današnjeg parkirališta nedaleko tržnice u Opatiji, a treća bi trebala biti na Črnikovici na Voloskom. Time bi bile zadovoljene opatijske potrebe za parkirališnim mjestima. Tomu treba dodati i privatne garaže hotela, od kojih će se neke tek graditi“ rekao je gradonačelnik Opatije Amir Muzur.

Garažu na Slatini gradi mađarska tvrtka Szeviep koja bi nakon izgradnje trebala dobiti tridesetogodišnju koncesiju na tu garažu.

da li se zna u kojoj je fazi izgradnje?
btw. da li postoje rezultati natječaja sa svim radovima ili to skrivaju samo za sebe?
bluezag no está en línea   Reply With Quote
Old May 13th, 2009, 03:44 PM   #35
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

radovi, kolio ja znam, stoje. sad je tamo rupa koja nakon svake vece kise izgleda kao jezero. nesto slicno kao sto je bilo u rijeci di je danasnja garaza stari grad...

Old May 13th, 2009, 03:50 PM   #36
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

sada navodno i ne smij više raditi kada počne sezona
Old May 13th, 2009, 04:09 PM   #37
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

evo stanje s kraja treceg mjeseca...

Quote:
Originally Posted by ivan_ri View Post
NA GRADILIŠTU SLATINE
Kiša ponovo poplavila garažu

Buduća garaža i dalje pod vodom

OPATIJA – Gradilište buduće javne garaže na Slatini ponovo je pretvoreno u »bazen na otvorenom« zbog jake kiše koja je na području Opatije padala u proteklih nekoliko dana. Premda je prihvaćeno rješenje o izgradnji podzemnog tunela koji bi trebao napokon riješiti kronični problem oborinskih i izvorišnih voda s kojim se već mjesecima susreću radnici na gradilištu, neizvjesno je kada će uslijediti njegova realizacija, budući da se za njegovu provedbu još uvijek čeka potvrda Hrvatskih voda.
– Očekivali smo da će garaža opet biti poplavljena – rekao je voditelj gradskog Odsjeka za komunalni sustav Danijel Jerman. Budući da je rok završetka javne garaže na Slatini pomaknut na travanj iduće godine, kada bi trebala biti izdana uporabna dozvola, Jerman ističe kako ovaj incident neće značajno utjecati na planirane radove.

Ma. M.

Old May 13th, 2009, 04:55 PM   #38
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

NA OPATIJSKOM POGLAVARSTVU PREZENTIRAN JEDAN OD NAJVREDNIJIH PROJEKATA

Sto milijuna eura za Kuk – »vrata Opatije«

Zgrada je ukopana u pejsaž, a s krovom ima šest etaža od kojih će dvije biti podzemne garaže, još jedna će biti otvoreno parkiralište, a koristit će se isključivo prirodni materijali poput drva, stakla i kamena

OPATIJA – Možda i najveća pojedinačna investicija u novijoj opatijskoj povijesti, projekt garažno-poslovnog centra na Kuku vrijednog preko 100 milijuna eura, predstavljena je jučer na Poglavarstvu Grada Opatije. Specifičnost ovog trgovačko-poslovnog objekta, u kojem će preko polovice kapaciteta zauzeti parkirališni prostori jest atraktivna arhitektura i uklopljenost u prostor, pri čemu se posebno ističe ozelenjeni krov.
– Mi inzistiramo na stalnom dijalogu s privatnim investitorima, iz kojega se rađaju veliki projekti poput ovog, od kojeg ćemo samo na račun komunalnog doprinosa popuniti trećinu gradskog proračuna. Ovaj će garažno-poslovni centar oživjeti dio Opatije koji je dosad bio zanemaren, a omogućit će nam i ono što smo dugo vremena željeli – mjesto na kojem će zaposleni ljudi u Opatiji moći parkirati svoja vozila i uključiti se u javni promet, što bi definitivno olakšalo prometnu situaciju u centru, rekao je gradonačelnik Amir Muzur. Poglavarstvo je jučer odobrilo i nacrt sporazuma o zamjeni zemljišta s investitorom »KUK projektom« iz Zagreba, po kojem će Grad dobiti zemljište za izgradnju takozvane Treće ceste i još jedne nerazvrstane čestice, a investitori jedan dio terena potreban za izgradnju svoga centra.
– Projekt je rađen dvije godine, a njegova je najveća vrijednost u tome što daje nov značaj tim »vratima Opatije«. Zgrada je ukopana u pejsaž, a s krovom ima šest etaža od kojih će dvije biti podzemne garaže, a još jedna će biti otvoreno parkiralište. Koristit ćemo isključivo prirodne materijale poput drva, stakla i kamena, najavio je projektant Ante Barada.

Davor ŽIC

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863E
Old May 13th, 2009, 05:04 PM   #39
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

odlican projekt. vidim lijepi projekti su najavljeni za opatijsku rivijeru.

nova luka, garaze na slatini i na placi i sad ovaj kompleks od 100 mil eura, ECHO... kad tome pridodamo i onaj icicanski projekt od 200 mil eura, dobiva se vec ozbiljna brojka . daj boze da se sve ovo i realizira, onda ce se mozda i liburnijska zaobilaznica raditi

Old May 13th, 2009, 05:14 PM   #40
Manolo_B2
*waiting for you til 3*

Manolo_B2's Avatar

Likes (Received): 4

super vijesti, ali ono sto opatiji jos fali, to su skupi butici poput prada-e, chanela, louis vuitton itd...

na primjer St. Moritz (5'000 stanovnika) kao malo luxuzno mjesto ima sve ono sto bogati zazele...
Manolo_B2 no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
opatija

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules