|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#41 |
|
jede čvarke na čačkalicu
Likes (Received): 60
|
Ma stvar sa granicom ide u korist srbiji pošto po pravilima kada se odlučuje granica na rijeci onda ona mora ići po sredini rijeke. Tako da oni imaju bolje argumente sto se tiče odluke suda. A mi imamo bolje argumente sto se tiče slovenije.
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Quote:
kao pravnik znam jedno. Ako je taj teritorij za vrijeme juge pripadao općini koja se nalazila u sastavu tadašnje SR Hrvatske, prema zaključcima Badinterove komisije iz 1991., a koji govore o nepovredivosti granica i o uvjetima za otcjepljenje, tada takav teritorij pripada Hrvatskoj, a ako je pripadao Srbiji i dalje će pripadati njoj. No, ukoliko je teritorij bio neutralan (što nije) tada takav teritorij pripada Srbiji ukoliko prirodni tijek rijeke ide zapadno od ade, a ako prirodni tijek rijeke ide istočno od ade, ada pripada Hrvatskoj. |
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
jede čvarke na čačkalicu
Likes (Received): 60
|
Quote:
![]() Daj mi reci pošto vjerovatno znaš, kakva je prava pravna situacija sa slovenijom. |
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
Cumque multorum taedio, quos votorum inanitas cruciabat, tandem finita nocte lux advenisset, in unum quaesito milite omni, progressus Valentinianus in campum permissusque tribunal ascendere celsius structum comitiorum specie, voluntate praesentium secundissima ut vir serius rector pronuntiatur imperii. |
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
BANNED
|
Quote:
Slovenci žele izlaz na more koji ne mogu dobiti, jer je granica na moru 50%-50%. ALi sa slovenijom je situacija još kompliciranija jer su pregovori blokirani davno prije od strane Eu koja nas je blokirala jer nismo oštovali rokove glede korupcije, sređivanja državne i javne uprave, sređivanje financija, povratak ratnih izbjeglica.... |
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Osječko Est 1697
|
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
[IMG]http://i41.************/286wtn5.jpg[/IMG]
POČELA GRADNJA NAJVEĆE TVORNICE BIOPLINA Električne energije za dva Vukovara Na staroj svinjogojskoj farmi na Ovčari polovinom svibnja položen je temeljni kamen za gradnju tvornice bioplina, kojom će se iz obnovljivih izvora energije dobivati 10 megavata električne energije. Riječ je o projektu vukovarske tvrtke “Bioenergija d.o.o.” koju su osnovali vukovarski Vupik i trojica investitora, a ukupna vrijednost tvornice procijenjena je na 30 milijuna eura. Kako je pojasnio konzultant tvrtke Željko Stojić, tvornica bi punim kapacitetom trebala proraditi do kraja sljedeće godine, s tim da će se u rad puštati etapno. "Osim bioenergije, dobivat ćemo i toplinsku koju ćemo koristiti za grijanje plastenika i staklenika u kojima će se uzgajati povrtlarske kulture na 12 hektara površine. U prvoj fazi bit će uposleno oko 200 ljudi, a s vremenom će se taj broj znatno povećati. Od ratarskih kultura koje bi se proizvodile na VUPIK-ovim poljima te stajskog gnojiva i otpada koje daju svinje i krave na farmama dnevno bi se proizvodilo 700 tona biomase. Radom tvornice pomoći ćemo Hrvatskoj da do 2012. godine ispuni norme od pet posto udjela energije dobivene iz obnovljivih izvora u ukupnoj količini proizvedene energije", naveo je Stojić. Do sada je najveća slična tvornica sagrađena u Bavarskoj, u Njemačkoj, i snage je samo četiri megavata. Treba istaći da Vupik trenutačno troši električne energije za milijun eura godišnje te će pokretanjem tvornice dobiti vlastitu energiju. Ostatak struje otkupljivao bi HEP koji ima i obvezu poticati razvoj obnovljivih izvora energije prema EU-standardima. Ukupna proizvodnja struje bit će, navode investitori, dovoljna za 60 tisuća ljudi, što je dvostruko više od sadašnjeg broja građana Vukovara. Razlog gradnje takvoga postrojenja u gradu na Dunavu ponajprije treba tražiti u velikim raspoloživim poljoprivrednim površinama VUPIK-a, plodnosti tla i količini stajskoga gnojiva. Kao pogonsko gorivo koristit će se najvećim dijelom silaža te u manjim količinama stajsko gnojivo. Predviđena je gradnja 16 silosa visine 25 metara, a investitori kažu kako će tvornica biti najveća toga tipa u Europi.
|
|
|
#50 | |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
Quote:
|
|
|
|
#51 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
Quote:
Nema dovoljno sirovine da bi se to sve odrzavalo u pogonu ![]() Nazalost jos jedna kupovina i manipulacija vukovarskih biraca. Quote:
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
||
|
|
|
|
|
#53 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Brđanin
|
Aj mi objasni kako ne treba neka velika sirovina...ja govorim o stajskom gnoju kao glavnoj sirovini...ovi sto govore da ce glavno biti silaza samo dokazuje da je radeno za izbore jer je to totalno neisplativa proizvodnja.
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
BANNED
|
Čuj stajsko gnojivo proizvodi metan, za proizvodnju metana iz stajskog gnojiva se trebaju 3 krave pokakiti dnevno. A kako se zna da svinjski izmet proizvodi 3x više metana od kravaljeg, tada je za istu količinu metana potrebno 3x manje svinja nego krava, što dolazi do zaključka sve dok se svinje kake i proizode gnojivo bit će metana za proizvodnju bioplina. Ako se uz gnojivo doda i silaža, di ćeš bolje. silaža u dodiru sa gnojivom brzo trune i na marginama tog truleža se stvara dodatna količina metana.
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Brđanin
|
Quote:
nemoras ti meni objasnjavati. dobro ja znam kako to ide-to mi je struka.ali de ti meni reci odakle njima toliko stajskog gnoja.uracunaj u cijenu i transport ako ga vec ne mogu prikupiti sa svojih farmi u tolikim kolicinama.
|
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
Quote:
|
|
|
|
#59 | ||
|
Brđanin
|
Quote:
Pa koliko je rijec o privatnom dalo bi se diskutirati.Vupik je jedan od vlasnika tvrtke Bioenergija d.o.o. a Vupik je u 84% vlasnistvu drzave dok za ovu trojicu investitora neznam.Sto se mene tice Ta Bioenergija d.o.o. moze biti biti u 70% i vise vlasnistvu drzave. Neznam. A opet mislim da jedna firma koja toliko love ulaze u pozeljnu proizvodnju elktricne energije treba u najmanju ruku imati web stranicu.pa se zapitaj. Quote:
Aj necemo vise o ovome da ne spamamo dretvu. P.S. Kebra ili OC mogli bi ovu raspravu o bioplinu prebaciti u Caffe-Clean, green energy.
|
||
|
|
|
|
|
#60 | |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
Quote:
Uglavnom, o proizvodnji bioplina u Vukovaru se govori vec dosta vremena, a ovo je tek prvi konkretan clanak tj korak, dok cijelokupni projekt mi se cini vise kao privatna investicija zbog spomena one trojice investitora. Sumnjam da je "Bioenergija" narucena specijalno za svrhe izbora, kaj naravno ne znaci da se mozda netko nece sjetiti je spomenuti sebi u cast. Nadam se da sam u pravu! Ne zbog neke osobne tastine, lako za mene, vec zbog samog Vukovara i njegovih ljudi. Kaj se tice webstranica, niti jedan igrac poput ozaljskog HS-Produkta je nema, kaj ne znaci da je ne bi trebao imati, ali ocito da se ne radi o krucijalnoj stvari za neke firme.
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|