|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
[Zagreb] - Podbrežje (2009-2012)
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
9.5.2009.
www.zagreb.hr Gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio radove za gradnju jedne od pristupnih prometnica budućeg naselja Podbrežje – prvog autentičnog modela Zagrebačke stanogradnje. Time je započela j I. faza projekta izgradnje naselja u kojem će biti izgrađeno oko 2000 stanova, većinom od 40 do 60 m2, budući da je ta kvadratura najtraženija na tržištu. Zagrebački model stanogradnje u Podbrežju, zbog najnižih će cijena omogućiti mladima i građanima s prosječnim primanjima kupnju stanova, naglasio je gradonačelnik, a, nakon Sopnice-Jelkovec, ovo je nastavak provođenja gradske socijalne politike i omogućavanja rješavanja stambenog pitanja građana. Kako se čulo, naselje koje bi prema planovima trebalo biti izgrađeno u naredne tri godine, prostirat će se između Vatikanske, Cimermanove, Horvatove ulice i Ulice Većeslava Holjevca, a sadržavat će kompletnu infrastrukturu: vrtić, škole, dom zdravlja, knjižnicu, trgovački centar,... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
SuperMod
|
hvala za thread
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Danas sam posjetio gradilište produžene Vatikanske i odlučio otvoriti novi thread pošto je to ipak malo veći projekt, i toplo se nadam da nakon izbora neće zamrijeti.
Područje zahvata sam ugrubo označio na GE, dio bliže V.Holjevca je poravnat, ostatak je zasad samo iskolčan. Brine me što nije iskolčana cijela trasa do željezničke pruge, neće valjda stati na pola puta i ne spojiti se na Trnsko i Klaru.. ![]() ![]() Ispričavam se za slabiju kvalitetu slika, mobitel + slabo svjetlo i nije neka kombinacija.. ![]() "izgradnja 1. etape dijela.." ![]() U smjeru istoka.. ![]() U smjeru zapada.. ![]() Nasred posla, parcela ograđena trakom. Pretpostavljam da se opet našao neki mudrijaš koji traži previše pa još nisu otkupili tu parcelu. ![]() Tu će valjda biti parking? ![]() Mehanizacija. S obzirom na 4 stroja i veličinu gradilišta te činjenicu da nisu krenuli s obje strane nego samo s one vidljivije, mislim da će malo premetati zemlju do izbora, a zatim ćemo vidjeti.. ![]() Siget na sjeveru.. ![]() ... i nova poslovna zon ana jugu. U prvom planu će biti Mercator. ![]() S kraja zone zahvata na istok.. baš me zanima koliko dugo će ova kućica usred ničega izdržati.. ![]() I zasad nezahvaćeni dio prema zapadu. Last edited by marcus; May 13th, 2009 at 11:45 PM. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
;)
Likes (Received): 1085
|
Naravno da neće dalje prema zapadu, nego, mene više brine što vjerovatno neće odmah sagraditi ni dio prema istoku tj. spojiti ovaj s već postojećim dijelom Vatikanske
![]() Još jedna krnja ulica koja vodi iz polja u polje
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Sigurno neće, zato se i zove 1. etapa. Imat ćemo Vatikansku u 2 dijela. Sramota..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
jede čvarke na čačkalicu
Likes (Received): 60
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Tu i tam
Likes (Received): 0
|
@Odličan posao Marcus
I ja se nadam da neće stati poslije izbora
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Postoji vrlo visoka vjerojatnost da dobijemo novu Branimirovu u Novom Zagrebu
, a sad je na Gradu da nas uvjeri u suprotno.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Volim grad koji teče
Likes (Received): 108
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
Zna li ko hoće li se proširivati avenija Većeslava Holjevca(od benzinske pa nadalje prema obilaznici)??
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
Još jedan biser zagrebačkog urbanizma. Čitavo naselje a bez trgića ili ijedne formirane ulice ili gradskog bloka!
Prokleti šumoljupci
|
|
|
#13 | |
|
Out of time
|
Quote:
. Umjesto da imamo 3 izlaza na autocestu i to produzetak Jadranskog mosta prema jugu i direkt ulaz s 3 trake do Savske i Selske pa Veceslava Holjevca direktno dolje (tu se trebala nadovezat Zagrebacka prema VG) i 3. izlaz kao produzetak Sarajevske i to s 3 trake (plus nastavak opet na Zagrebacku prema VG), mi imamo neko polurjesenje na Republike Njemacke kao jedini juzni izlaz na obilaznicu. Ta 3 bi definitivno dobrodosla Zagrebu...
|
|
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
;)
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#15 |
|
;)
|
|
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Out of time
|
Quote:
Quote:
Na GE se cini da za direkt liniju smetaju neke 2, 3 kucice mada nadajmo se da si u pravu pa da napokon izgrade to u nekoj doglednoj buducnosti. |
||
|
|
|
|
|
#17 |
|
;)
|
Čvor Sveta Klara i spojna cesta od onog plavog salona namještaja na kraju Holjevčeve do obilaznice su u ingerenciji HAC-a, pa valjda neće biti problema oko otkupa i rušenja onih par koliba oko željezničke pruge. Da to mora Grad napraviti, ne bi bilo dobro.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
*waiting for you til 3*
Likes (Received): 3
|
izgleda komunisticki... ovako poredane stambene zgrade su mi bezveze...
![]() jedino toranj je kuul...
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
SuperMod
|
toranj stvarno okay izgleda na onom tamo renderu, ali ako ćemo iskreno šta će tamo neboder? šaka u oko, tako da je bolje da se ni ne izgradi.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
|
Samo nek se on izgradi, s vremenom će dobro doć, kada se grad počne jače širiti prema periferiji i graditi neboderi(iako smo još daleko od toga)...samo nek se gradi
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|