|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 |
|
Cylon
Likes (Received): 169
|
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%...7/Default.aspx
UNATOČ KRIZI Vip-ov centar ipak kreće u ovoj godini - 100 zaposlenih Kninjana Opis Prije gotovo godinu dana Vipnet je najavio otvaranje svoje službe za korisnike u Kninu, gdje bi se trebalo zaposliti oko stotinu ljudi, uglavnom mladih, no od ovog projekta za sada još nema ništa. Gradonačelnica Knina Josipa Rimac kazala je da se od projekta ipak nije odustalo iako je početak radova odgođen. - Obaviještena sam iz Vipneta da je odluka Nadzornog odbora tvrtke da se s projektom nastavlja u ovoj godini – istaknula je Rimac. Grad Knin je još u travnju prošle godine ustupio Vipnetu bivšu zgradu Hrvatskih željeznica u Ulici 4. gardijske brigade, te s tim mobilnim operaterom potpisao ugovor o pravu građenja na rok od 50 godina. Bivši Dom željezničara u Kninu od HŽ-a je prošle godine otkupilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za 1,5 milijun kuna, te zgradu ustupilo Gradu Kninu. Odmah nakon potpisivanja ugovora, Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, najavio je da se odmah kreće s adaptacijom zgrade, te je “call centar” trebao biti otvoren još prošle godine. S obzirom da je Vip u međuvremenu uklonio svoj logo sa zgrade, a nikakvi radovi nisu ni započeli, u Kninu su se pojavile sumnje da se od cijelog projekta odustalo zbog ekonomske krize, koja je pogodila i mobilne operatere, ili da će se služba za korisnike ipak otvoriti u nekom drugom gradu. Gradonačelnica je to demantirala i kazala da je za grad Knin ovaj projekt iznimno važan jer donosi nova radna mjesta, posebno za mlade Kninjane. Službu za korisnike Vipnet zasad ima samo u Zagrebu, a Knin bi trebao dobiti drugi “call centar” u Hrvatskoj. U Vipnetu su najavili zapošljavanje stotinjak radnika u prvoj fazi, dok će ukupan broj zaposlenih ovisiti o intenzitetu posla.
|
|
|
#82 |
|
Cylon
|
PLANOVI ZA IZGRADNJU U BIvŠOJ VOJARNI
Knin: na Senjaku tri nove stambene zgrade U Kninu će se i ove godine obnavljati stambene zgrade, neke će se kompletno rušiti i graditi iz temelja, a prvi put nakon Oluje počet će i gradnja potpuno novih stambenih objekata. Gradonačelnica Knina Josipa Rimac ističe da je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva završilo natječaj za obnovu četiriju stambenih zgrada u Zvonimirovoj i Domagojevoj ulici, a ugovori s izvođačima već su potpisani. Zgrade u starom dijelu Knina potpuno se obnavljaju, a neke se kompletno ruše. Nove stambene zgrade izgradit će se na prostoru Novog centra Knin, u bivšoj vojarni Senjak. Ukupno će se izgraditi tri stambene zgrade, a za jednu je natječaj već završen. Riječ je o zgradi s 80 stanova, koju za potrebe stambenog zbrinjavanja gradi Ministarstvo regionalnog razvoja. Investicija je vrijedna 64 milijuna kuna, a radovi bi trebali početi za nekoliko mjeseci. Grad će za potrebe izgradnje novih stambenih zgrada na Senjaku morati izmjestiti kolektor i izgraditi pristupne ceste, za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti oko dva milijuna kuna. Dvije stambene zgrade u Novom centru Knin namjerava izgraditi Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, ali još nije odlučeno hoće li stanovi biti namijenjeni hrvatskim braniteljima, invalidima i stradalnicima Domovinskog rata, ili će pak stanovima raspolagati Ministarstvo regionalnog razvoja za potrebe stambenog zbrinjavanja u Kninu. O tome se ministarstva trebaju dogovoriti – kazala je gradonačelnica. Uskoro će Knin potpisati i novi ugovor s Ministarstvom o nastavku obnove pročelja i krovišta kninskih stambenih zgrada, u vrijednosti većoj od 12 milijuna kuna. http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%...9/Default.aspx
|
|
|
#83 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 772
|
![]() Odlično!
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 772
|
Knin
Park kod poglavarstva image hosted on flickr ![]() Pogled na tržnicu image hosted on flickr ![]() Stambena zgrada kod veleučilišta image hosted on flickr ![]() Euroherc i Splitska banka image hosted on flickr ![]() Iza tržnice image hosted on flickr ![]() Stambena zgrada kod trga image hosted on flickr ![]() Ispred tržnice image hosted on flickr
Last edited by Boyledd; April 11th, 2010 at 02:21 PM. |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Cylon
|
Imaju obnovljenije fasade od zgrada u sibeniku ..inace ako se moze ikao to stavit u foto temu o kninu ..ima jedna ali je nazalost zagađena svađom ..stara nekoliko godina ..ili barem otvorit novu
|
|
|
#86 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
PROSVJED U SINJU Više nas je nego Ličana, a oni i bolnicu imaju
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...1/Default.aspx ovo je glup potez Milinovića. Pa nisu bolnice profitne ustanove. OK je spojit bolnice u Zagrebu koje se nalaze jedna do druge ka šta je prije par godina napravljeno sa splitskima ali u ciloj SD županiji će ostat mislin samo 1 rodilište, a jedna je od rijetkih ako ne i jedina županija sa pozitivnin prirodnin priraston... |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Cylon
|
Bezveze ..imate stanovnika ko crna gora a jedno rodiliste
![]() Moga je bar ostavit ono u makarskoj jer s probitkom tunela ono bi moglo sluzit i imotskom ..ako vec tamo nema uvijeta a nije mi jasno kako cetinska krajina sa 30 tisuca ljudi moze bez rodilista ..a sta je najgore sad ce opet u splitu guzve
|
|
|
#88 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Mislin da neće moć dugo ovako... vratit će se prije ili kasnije na staro. Sinj je ipak malo veći grad sa okolicon, a i to šta kažeš, probijanjen tunela Imoćani će moć lagano u Makarsku ili eventualno obratno...
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Rovinj metropola!
Likes (Received): 15
|
Ovo je čisto odluka dok je "recesija", vratiti će se sve na staro...
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
I puno veći gradovi od Imotskog i Makarske su ostali bez rodilišta i nema nikakvih problema, u svakom slučaju bolje da se zatvore neg da rade u kojekakvim uvijetima, za rodilište treba postojat cijeli tim specijalista,opreme i slično,a nekak sumnjam da je tog bilo u Imotskom.
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#91 |
|
Masonicov nadređeni
Location: Veličanstvenom Olujom konačno utemeljena, jedna jedina, moja domovina REPUBLIKA HRVATSKA!!
Likes (Received): 0
|
Nije istina da se ovdje radi o uštedi love. Milinović je u pravu. Sinjska bolnica već 4 godine radi u lošim uvjetima i to je dovelo do smrtnog slučaja. S obzirom da je zadnja inspekcija pokazala da se ništa nije promijenilo, nema druge nego zatvoriti. Jednog dana će Sinjska i druga bolnica ispuniti uvjete i sve 5 ali zasad je ovo jedino moguće rješenje. Ako dođe do komplikacija kojekakvih, što onda? Smrt. I mame i djeteta. Tako da htjeli ne htjeli, ovo je jedina logična odluka.
Al dobri su Sinjani "nek ide papak cipati drva u Liku" ![]() "borimo se protiv Ličkog medvjeda" itd.
ONLY ZEITGEIST CAN SAVE US!!!! Money, banks, monetary system, economics, religion, news media, most of the establishment...it's all a big fat lie, big giant fraud!!!!!!!!!!!!!!!!! And yes, I love exclamation points!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Kutinainen
|
Ak je stvarno došlo do smrtnog slučaja zbog lošeg stanja i nedostatka stručnjaka i opreme onda se tu nema kaj razmišljat,u rodilištu sve mora bit na savršenoj razini.
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Cylon
|
Da ..samo nitko se nepita sta ce bit kad usrid turisticke sezone u guzvi neku zenu uvate trudovi za vrime voznje i nebude vrimena za doc do bolnice ..a totalno je glupo da se ima jedno rodiliste na 500 tisuca ljudi i to u zemljopisno izduzenoj zupaniji ..podhitno obnovit rodilista ..zaposlit ljude ..to jest barem makarsko obnovit
Uostalom koji su to veci gradovi bez rodilista ? ..cetinska krajina ima oko 30 tisuca ljudi ..zar je to malo ?
|
|
|
#94 | |
|
Kutinainen
|
Quote:
30 tisuća ljudi je malo,samo Grad Kutima ima skoro toliko pa već 20 godina nema rodilišta.
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote: